Annonser från BloggPartner

Rurouni Kenshin

Hej alla läsare!

Det var ett tag sedan jag visade en ny ritning, men här är en utav dem som jag gjorde till min header och motivet är Rurouni Kenshin.  Jag och Alex håller på och grillar grillspett nu, så ni får nog se resultatet senare.


Jag var så förut, men inte längre

Hej Jag heter Sarah och har ätstörningar, depressioner och andra problem.

Känns det igen att trots att man har lyckats gå vidare en bit så känner mig sig alltid som det man var förut? Man kan ha gått ner i vikt, men man känner sig ändå som så man såg ut förut. Man kan ha tagit sig ur en depression, men även om man är lycklig så känner man att man inte förtjänar det för hur allting var förut. Jag känner mig ibland fortfarande ovärdig att vara lycklig och bland andra som är lyckliga, men jag försöker verkligen inte tänka så. Jag vill gärna ta mig ur sådant tänk, jag orkar inte leva så som jag har gjort sedan pappa dog...

Jag vill må bra med mig själv
Jag vill känna mig levande och att min existens är viktig
Jag vill vara lycklig och kunna hjälpa andra

Men jag har ändå kommit en bra bit ifrån hur jag var förut. Jag är inte lika självdestruktiv och jag har riktigt bra dagar. Jag kände för att skriva av mig lite.


A nightmare on Elm street part 2

Hej alla läsare!♥

Eftersom att re-maken har premiär om en vecka så tänkte jag recensera alla originalfilmer förutom Freddy vs Jason den kommande veckan. Jag har redan recenserat första filmen här, så jag kommer börja med andra delen.

Jesse flyttar tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster in ett det hus på Elm Street som Nancy ("Terror på Elm Street 1") bodde i. Jesse börjar drömma mardrömmar i vilka den ökände barnamördaren Freddy Krueger dyker upp. Freddy är nu väldigt svag, men har en plan: Han ska komma åt Elm Streets ungdomar genom Jesse´s kropp.

Detta är en utav de svagaste delarna i serien, men jag gillar den ändå. Visst det händer inte lika mycket i denna film som i de andra och den innehåller färre mord, så alla gore-älskare lär bli besvikna. Det var ett riktigt bra tag sedan jag såg denna film, men jag tror att det fanns 2-3 ganska bra scener annars var det inte så bra. Men det är ändå inte dåligt, därför får den en trea. Vad kul att jag lyckades hitta en polsk cover till denna film.

Bloggerskor om film: Mikael

Jag vet att det heter bloggerskor om film, men nu är det denna bloggare som har svarat på mina frågor.

1. Vad har du för favoritfilmer?
Svar: Absoluta favoriten är Pulp Fiction. Men jag gillar även filmer som Boondock Saints, Star Wars-filmerna, Indiana Jones-filmerna, Full Metal Jacket, Saving Private Ryan, The Wedding Singer, Terminator 2, High Fidelity och många fler, svårt att välja ut bara några. Men överlag gillar jag mycket av det Quentin Tarantino gjort.

2.Vilken/Vilka genres gillar du mest?

Svar: Jag ser på det mesta. Men måste jag välja så blir det action och komedi, har en viss förkärlek för krigsfilmer med.

3.Vilka biofilmer har du sett i år?
Svar: Ingen än så länge faktiskt. Jag går inte på bio speciellt ofta av kostnadssjäl. Men ska bättra mig på det eftersom jag upptäckt att man gåt billigare om man är med i hyresgästföreningen. Senaste filmen jag såg på bio minns jag inte ens vilken det var.

4.Största filmbesvikelsen i år?
Svar: Köper sällan nya filmer, så jag får säga en film jag köpte i höstas och såg i början på året, American Dreamz med Hugh Grant. Den var dyngkass, såg inte ens klart den, men ska väl det nån dag.

5. Positiva filmöverraskningar i år?
Svar: Det är en del, även det mest äldre filmer. Gillade Inglorious Basterds väldigt mycket, tyckte sen att Living in Oblivion och originalversionen av Inglorious Bastards var bra.

6. Hur stor är din filmsamling?
Svar:
Har inte räknat, men speciellt många är det inte ännu. Runt 150-200 kanske.

7. Har du någon favoritregissör?

Svar: Quentin Tarantino

8. Vilka biofilmer ser du mest fram emot i år?Svar:Jag funderar på att försöka hinna se Kickass, annars har jag ingen större koll på vad som kommer faktiskt. Ska se Draktämjaren med grabben snart i alla fall, det ska bli skoj att få uppleva 3D-bio för första gången.

9.Hur ofta kollar du på film?
Svar: Det går i perioder. Har precis haft en period då jag avverkade en film varje kväll, kanske 2 per kväll på helgerna. Men just nu blir det kanske 2 i veckan.

10.Nämn 5 filmer som du inte gillar och motivera gärna varför.
Svar: American Dreamz -Jag kan inte sätta fingret på vad som var dåligt. Hugh Grant var bra, men det kanske var att det var just det att BARA han var bra, resten skräp.
Dirty Sanchez -The Movie -Ja, vad säger man?? Vissa grejer är kul, men de tänjer för mycket på gränserna. Vissa grejer är bara för vidriga.
Jag kommer faktiskt bara på dessa två, jag glömmer dåliga filmer relativt fort.


Dagens Fråga: Iron Man vs Iron Man 2

Hej alla läsare!♥

Dagens fråga är vilken utav Iron Man filmerna föredrar ni, Iron Man eller Iron Man 2?


Jag föredrar Iron Man 2.


Videoblogg: Min Freddy box

Hej alla läsare!♥

I denna vlogg så pratar jag om min Freddy box.


Favoritfilmer inom stumfilmseran

Hej alla läsare!♥

Jag är verkligen helt såld på stumfilmer, speciellt skräckfilmerna inom denna era. Jag imponeras ständigt utav ansiktsuttrycken, användningen utav ljus och skuggor. Alla textrutor är väldigt charmiga och musiken är underbar.

Den bästa utav alla dessa är såklart Dr Caligaris Kabinett, den ligger även på min topp 5 lista över de bästa filmerna som någonsin har gjorts enligt mig. Ni  kan även läsa om den i detta inlägg. Jag tänker visa er lite konst som denna filmen har inspirerat. Alla nedanför är ritade och målade utav mig. Mitt motiv i alla bilder är Cesare, somnambulisten i filmen som nu har blivit en stor ikon inom filmindustrin. Jag önskar verkligen att fler såna här filmer kunde göras idag. Jag kan titta på denna filmen om och om igen.


Nosferatu från 1922 är en film som jag har nämnt många gånger i min blogg. Det är den första vampyrfilmen som filmades och även den mest obehaliga enligt mig. Det visar att man inte behöver datorer och dyra effekter för att till en läskig film, utan det som krävs är att bygga upp stämningen på rätt sätt. Recensionen utav Nosferatu kan du läsa här.

The Laughing Man - Skrattmänniskan är även en annan pärla. Conrad Veidt från Caligaris Kabinett spelar huvudrollen i denna film som skrattmänniskan. Det var även denna look som inspirerade utseendet till den allra första jokern. Recensionen på denna film kan ni läsa här.

Orlac's hands är även en annan stumfilm som många har missat och även där spelar Conrad Veidt huvudrollen som en pianist som förlorar sina händer. Veidt är fantastisk och om ni ser filmer med honom så kommer ni att förstå varför. Jag måste få tag på alla filmer som han har varit med i för jag vet att han alltid gör ett toppenjobb.

Häxan är en film som jag tycker att många borde se. Jag hade turen att få tag på en ovanligt dvd-utgåva utav denna film. Den är intressant och handlar om synen på häxor genom tiderna och den är väldigt vacker berättat. På den tiden var denna film väldigt chockerande och tillochmed förbjöds i en del länder på grund utav starka bilder. De innehöll bilder på satan, på kvinnor som blev sodomiserade utav djävulen, men idag är de bilderna inte lika chockerande, då vi är vana vid att se mycket brutalare filmer. Jag tycker att ni ska ge denna film en chans.


Iron Man 2

Hej alla läsare!

Igår såg jag, Alex och Frida Iron Man 2. Tony Stark (Robert Downey Jr) lever sitt nya liv som en rättvisans finansman med sitt alter ego Iron Man. Dock så lurar konkurrenten Justin Hammer och Whiplash, en man med en liknande robotrustning, i vassen. De hotar Tonys goda rykte både som finansmogul och superhjälte. Tony blir också intresserad av Natasha, vilket strular till det i Tonys förhållande med Pepper (Gwyneth Paltrow).

Jag måste erkänna att jag inte alls var så förtjust i första filmen, den var helt okej, men inte mer. Därför var jag ganska skeptiskt inför denna då jag trodde att den skulle vara sämre, men oj vad fel jag hade. Den här är klart mycket bättre än första. Det finns fler intressanta karaktärer och den är helt enkelt bättre. Jag gillar alla scener med Whiplash (Mickey Rourke) grymt mycket och tyckte att han var den grymmaste karaktären i filmen. Scarlett Johansson var även grym och snygg i sin roll.

Det var många som gick då eftertexterna började rulla, men vi satt kvar ända tills de var slut och gissa vad som hände då? Jo en extra scen visades. Så ni som ska på se den på bio tipsar jag om att stanna till eftertexterna är klara då man får se extrascenen, hoppas att ni vet vad som händer i den när ni ser den.

Dagens Fråga: How I met your mother vs Scrubs

Hej alla läsare!

Dagens Fråga är vilken utav dessa komediserier föredrar ni How I met your mother eller Scrubs?


Jag älskar How I met your mother och därför vinner den såklart.


Placebo - Min räddningNu ska jag verkligen skriva av mig om Placebo. Som de flesta vet så är Placebo mitt favoritband och det är därför jag heter Placebohoe, det var inte jag som kom på det namnet utan en kompis började kalla mig det då alla såg hur beroende jag var av Placebo. Jag började att lyssna på dem när jag var 14, så jag har lyssnat på dem i 6 år och de är helt otroliga. Varje gång jag har mått dåligt och varit nere på botten så har Placebo hjälpt, Brians röst har hjälpt mig att orka resa mig upp och gå vidare. Det går inte en dag utan att jag lyssnar på Placebo. Jag har alla deras skivor och dvdr, har tyvär ingen bild på det nu men ska sätta in en bild så fort jag har tagit en.

Jag var på deras konsert som de hade i Globen den 13 november 2009 och jag var jätteglad. Jag lyckades ta mig näst längst fram och såg väldigt bra. Konserten var underbar och dem är AWESOME live, Brians röst kommer verkligen fram. Det är många som ogillar deras nya album för att den är så olik de andra och för att den är mer positiv, men jag älskar den. Jag tycker att det är bra med positivitet, även om deras gamla skivor är bättre, så gillar jag den nya också. Men det har blivit positivt nu för att Brian mår bättre, hans första skivor handlar om mycket jobbiga saker som han gick igenom och därför är den mörkare och man känner verkligen ångesten som han led igenom.

Brian Molko är sångare i bandet och kom ut som bisexuell ganska tidigt och jag tycker att det är riktigt modigt av honom. Personer som är homo eller bisexuella får så mycket skit för det, speciellt unga killar och jag tycker att det är starkt av honom att våga visa vem han är. Han har fått många att våga vara sig själva. Jag tycker den nya trummisen är bra, även fast jag hellre skulle ha velat ha kvar den gamla för då skulle det kännas ännu mer som Placebo. Det var lite om mig och Placebo, kommer nog skriva mer om Placebo i många inlägg framöver.

Clash of the Titans

Hej alla läsare!

I måndags såg jag och Alexander Clash of the titans på bio i Kista. Vi hade inga förväntingar när vi såg denna och den var ungefär som vi trodde. Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Filmen förstördes ganska mycket utav den komik som fanns för visst fanns det några bra scener, men scenerna förstördes alltid utav något komiskt i slutet, tex någon löjlig replik eller så och då suckade vi båda två. Alex fick tillochmed huvudvärk utav denna film.

Vissa
scener var riktigt fula och onödiga och de snabba scenerna gick alldeles för fort och man hann knappt uppfatta någonting utav de viktiga delarna. De hade kunnat styrt filmen i många olika intressanta riktningar, som att berätta mer om de gudarna som fanns på Olympien, för nu så stod de bara där utan någon som helst presentation. I början nämnde de Zeus, Poseidon och Hades, men man fick inte se eller veta någonting mer om Poseidon efter det, vilket var väldigt synd. Jag gillar Grekisk mytologi, men detta var inte bra. Detta var min andra biobesvikelse i år faktiskt.

Masters of horror

Hej alla läsare!

För er som ständigt letar efter nya och bra skräckfilmer så kan jag tipsa om Masters of horror filmerna. Masters of horror boxarna innehåller 13 stycken olika filmer gjorda utav kända skräckregissörer. De är endast 1 timma långa och man ser dem ganska snabbt, vilket kan vara skönt när man ine har så mycket tid, men ändå vill hinna se något nytt och makabert.  Jag fick min första box utav mamma på min 18-årsdag och det var då jag såg dessa för första gången. Boxarna är riktigt snygga och den första säsongen tycker jag definitivt att man ska köpa.

Den första säsongen innehåller följande filmer:

- Jenifer
- Homecoming
- Cigarette burns
- Incident on and of a mountain road
- Sick Girl
- Dreams in the witchhouse
- Chocolate
- Imprint
- Dance of the dead
- Haeckel's Tale
- Pick Me up
- The Fair-haired child
- Deer Woman

Jenifer:

Jenifer är regisserad utav Dario Argento och handlar om en polis som räddar en kvinna vid namn Jenifer, hennes ansikte är vanställt och mannen börjar attraheras utav Jenifer mer och mer, men allting står inte rätt till med Jenifer.

Den är riktigt bra, en utav de bästa i boxen. Det var längesedan jag såg denna så jag ska ta och se den snart igen. Spänningskurvan är bra uppbyggd och det finns lite gore, så det är nice.Homecoming:

Regisserad utav Joe Dante. Många militärer som dör i krig börjar plötsligt att resa sig och bli zombies, men de är inte ute efter att äta människor, utan de är ute efter de politiker som tvingar män in i krig.

Det här är en politisk skräckfilm och särskilt läskig eller fylld med äckliga scener är den inte. Den var lite bättre än jag först trodde, men den är ändå inte så stark.

Cigarette Burns:

Denna är regisserad utav John Carpenter som även har gjort filmer som The Thing och Halloween originalet. Den handlar om Kirby som får i uppdrag att hitta en film som är svår att få tag på men som sägs driva alla som ser den till självmord. Ju mer han söker efter den, ju mer inser han hur mycket filmen påverkar hans verklighet och uppfattning om saker.

Denna är riktigt bra och snygg. Jag blev imponerad utav att man kunde göra denna så bra på bara en timma. Återigen en utav de starkaste i boxen.


Incident on and of a mountain road:

Denna är regisserad utav Don Coscarelli och handlar om en kvinna som får motorstopp på en väg och väntar på att någon ska hjälpa henne. Hon ser en man gå emot henne som hon tror ska hjälpa henne, men hon inser snart att hon vill döda henne. Ellen tänker dock inte låta sig tas så lätt.

Detta var den första filmen i boxen som jag bestämde mig för att se och jag blev inte besviken. Det är såna här skräckisar jag gillar. Jag gillar när folk blir jagade igenom en skog på kvällen/natten av någon galen mördare som har ett speciellt utseende.Sick Girl:

Regisserad utav Lucky McKee. Alla som har insektsfobi varnas, för här kryllar det utav dem. Den handlar om lesbiska Ida som är insektsforskare, men försöker samtidigt ha ett normalt kärleksliv utanför jobbet. En dag intresserar hon sig för en tjej som hon senare tar med sig hem till sig och tjejen råkar då bli biten utav en ny insekt som Ida precis har fått och då börjar förvandlingen.

En utav de bästa i boxen och riktigt bra. Trots att jag inte alls gillar insekter så klarade jag av att se denna flera gånger. Jag gillar förvandlingen.Dreams in the witchhouse:

Regisserad utav Stuart Gordon och är en filmatisering utav H.P Lovecrafts Dreams in the witchhouse. Den handlar om en student som flyttar in i en studentlägenhet och börjar få surrealistiska syner och upptäcker en väg till andra dimensioner som han senare önskar att han aldrig hade upptäckt.

Riktigt bra stämning och bra effekter. Förutom Re-animator är detta en utav de bättre filmatiseringarna utav något som H.P Lovecraft har skrivit.


Chocolate:

Regisserad utav Mick Garris. Jamie vaknar en natt med en oförklarlig smak av choklad i munnen. Han avfärdar det först som en dröm men snart börjar han uppleva oförklarliga sinnesblixtar som som verkar komma från en kvinna han aldrig har träffat. Han känner allt vad denna kvinna upplever ifrån smaken av mat till hennes sexuella upplevelser. Jamie börjar förälska sig i kvinnan tills han bevittnar ett brutalt mord genom hennes ögon.

Denna var väldigt svag. Tråkig och inte alls läskig. Det händer inte alls mycket i denna och man gäspar väldigt ofta. En utav de sämsta i boxen.


Imprint:

Regisserad utav Takashi Miike. En amerikansk journalist återvänder till Japan för att söka upp en kvinna han lämnat men fortfarande älskar. Han kommer till en gammal bordell där en av kvinnorna berättar att hans älskade arbetade där innan hon tog livet av sig. Mannen tvingar kvinnan att berätta varför hon tog sitt liv och historien hon berättar är allt annat än vacker.

Tillsammans med Jenifer så är denna den bästa i boxen. Riktigt snygg och brutal. Känsliga tittare varnas. Allt det röda är snyggt tillsammans med bakgrunden.Dance of the dead:

Regisserad utav Tobe Hooper. I en framtid där ett kärnvapenkrig tagit död på de flesta människorna, lever Peggy och hennes mor isolerade från omvärlden. När Peggy ska på sitt livs första date upptäcker hon att världen inte är som hon minns den före kriget. Bland annat består dagens underhållning av att se återuppväckta krigsoffer dansa till discomusik.

Denna var helt okej, bättre än det som Tobe Hooper har gjort den senaste tiden, men den når ändå inte riktigt ända fram. Det var en bra idé, men inte lika bra utfört därför får den en svag 3a.Haeckel's Tale:

Regisserad utav John McNaughton En patolog övernattar i en stuga och kvinnan som bor i stugan säger åt honom att han absolut inte får lämna sitt rum under natten oavsett vad han hör eller ser. Men mannen börjar höra barnskrik och kan inte längre stanna kvar utan går ut och upptäcker en mörk hemlighet.

Riktigt bra och snygg. Jag måste nog se om denna innan jag kan säga så mycket mer, men väldigt sevärd. Denna film går in i en riktning som man inte riktigt väntar sig och det är väldigt bra.Pick Me Up:

Regisserad utav Larry Cohen. Wheeler är en seriemördare vars grej är att plocka upp liftare för att sedan mörda dem. En dag plockar han upp Walker vars hobby råkar vara att mörda alla som erbjuder honom lift och fighten mellan dem två börjar då de även har tagit en gisslan med sig som får se att de båda blir allt galnare och hon gör vad som helst för att rädda sig.

Jag tycker att denna är spännande, speciellt sista scenen mellan de två seriemördarna. Den innheåller en del gore och är bra.


The Fair-haired child:


Regisserad utav William Malone. 13 åriga Tara kidnappas av ett par och låses in i deras källare. Där sitter även parets son Johnny inlåst och det finns en anledning till varför hans föräldrar håller honom inlåst.

Jag gillar denna. Det finns många scener som är riktigt bra gore-mässigt och jag gillar hur karaktärerna Tara och Johnny fördjupar sin vänskap och nästan utvecklar en slags kärlek till varandra.

Deer Woman:

Regisserad utav John Landis. Polisen Dwight utreder en serie bisarra mord som verkar ha utförts av ett djur snarare än av en människa.

Jag gillar även denna och den tappar aldrig fart. Jag tycker definitivt att spänningen finns igenom hela filmen och detta var lyckat.

Det finns många positivt överraskningar utav första säsongen av Masters of horror och jag tycker att ni ska se dem. Det finns många fler bra filmer i boxen än dåliga. Det finns även andra säsong och jag hoppas på att dem kommer göra en tredje säsong snart då många bra regissörer ska göra filmer.

Iron Man 2 ikväll

Hej alla läsare!♥

Ikväll är det dags för denna film som Alexander har längtat efter otroligt mycket, Iron Man 2, någon mer som ska se den ikväll? Jag tror vi ska se den på Rigolletto i Stockholm.
Dagens Fråga: South Park vs Family Guy

Hej alla läsare!

Dagens fråga är vilken utav dessa serier är eran favorit, South Park eller Family Guy?

Jag föredrar South Park, jag älskar båda serierna men South Park vinner.


Bloggerskor om film: Sara

Nu har Sara svarat på mina frågor.1.Vad har du för favoritfilmer?

Svar: Mina favoritfilmer är klassiska Titanic, I taket lyser stjärnorna & Michael Jackson's This is it

2. Vilken/Vilka genres gillar du mest?
Svar: De genres som intresserar mig mest är drama och komedi.

3. Vilka biofilmer har du sett i år?
Svar: Jag har faktiskt inte sett en enda film på bio iår, tyvärr.

4. Största filmbesvikelsen i år?
Svar: Eftersom jag inte sett några nya filmer på bio kan jag inte svara på denna fråga.

5. Positiva filmöverraskningar i år?

Svar: Samma svar som ovan.

6. Hur stor är din filmsamling?

Svar: Den är gigantisk! Har allt från barnfilmer som jag
såg när jag var mindre till Thrillers. Har inte en aning om hur
många det är, men många är det.

7. Har du någon favoritregissör?
Svar: Det skulle nog vara Tim Burton & James Cameron


8. Vilka biofilmer ser du mest fram emot i år?

Svar: Förut såg jag fram emot Up in the air, men den hann jag aldrig att se. Så nu längtar jag till The last song kommer på vita duken.

9. Hur ofta kollar du på film?

Svar: Jag vill göra det oftare än vad jag gör, men varannan vecka
ungefär. Jag vet, det är alldeles för sällan.

10. Nämn 5 filmer som du inte gillar och motivera gärna varför.
Svar: Hairspray för det var så grymt rörig.
Beck den svaga länken för varenda beckfilm går ut på samma grejer.
Simpsons the movie för jag har alltid haft något emot dedär
gula figurerna, höll nästan på att gå itaket när jag hörde att serien skulle bli film.
Twilight, detta låter förmodligen jätteknäppt men jag har aldrig sett filmen
ändå gillar jag den inte, totalt överskattat.
Och Jönssoligan filmerna, de är så knäppa att jag inte vet vad det skulle
finnas för bra med de.


Videoblogg: Min nya idé

Hej alla läsare!

Dags för en videoblogg igen och nu pratar jag om en ny idé som jag har.

Nedanför kan ni se hur resultatet blev, det gick mycket snabbt att få den klar.

Här är bilder på den, gillar ni den?

.


Förhäxad

Hej alla läsare!

Kommer
ni ihåg serien Förhäxad som gick på tv när man var liten? Sitter och kollar på den nu igen på kanal 5 och oj vilka nostalgi-minnen jag får. Det är fortfarande lika bra som jag kommer ihåg och det är kul att följa de tre systrarna Halliwell som är häxor och försöker samtidigt som de slåss mot monster och demoner även ha ett normalt liv. Jag kollade mest på de första säsongerna och har inte alls kollat på de senaste säsongerna med Rose McGowan, vilket är synd för jag gillar henne väldigt mycket. Sugen på att även se Förhäxad igen? Kolla in varje dag på kanal 5 vid ca 15.30.


Frågestund

Glöm inte min frågestund, fråga så mycket ni vill HÄR.


Dagens Fråga:

Hej alla läsare!

Vilken utav dessa animerade filmer gillar ni bäst, Toy Story eller Ice Age?


Jag föredrar Toy StoryAlla är välkomna

Hej alla läsare!

Jag vill tacka alla som har följer min blogg ett tag och jag vill välkomna er nya i min blogg. Jag ser jämt så mycket fientlighet i så många andra bloggar, läser ofta att man inte får vara på det sättet eller det sättet vilket gör mig jätteledsen och det får mig att verkligen tänka på andra och bry mig. Hos mig är ni allitd välkomna oavsett vilka ni är. Ni som känner er utfrysta från alla andra tar jag emot med öppna armar. Jag diskriminerar ingen. Det spelar ingen roll vad ni har för hårfärg, sexuell läggning, klädstil, filmsmak, problem eller intressen. Jag känner nog att de flesta utav er kan känna igen sig själva i min blogg och jag vill bara sprida glädje och få alla att förstå att ni duger precis som ni är. Till er som läser min blogg för första gången så handlar den om mitt största intresse film, men även ätstörningar, sorg (min pappa dog närjag var 10), min konst som jag ritar, mycket tips till andra i samma situation och lite annat.

Jag skäms inte över att berätta personliga saker om mig och att visa vem jag är på min blogg. Jag är tillräckligt trygg i mig själv för att kunna vända mig bort från människor som inte gillar mig för den jag är. Jag vet hur det är att ha problem och att vara utsatt, mobbad, att känna sig osäker och att inte vilja leva. Jag vet hur det är att vara annorlunda och upptäcka udda intressen. Därför kan jag verkligen säga att alla är varmt välkomna hos mig. Jag vill att ni ska må bättre utav min blogg och verkligen veta att det är okej att inte ha intressen som andra, att gå sin egen väg och att verkligen göra det man brinner för. Vill ni fråga mig något så glöm inte min frågestund HÄR.
Vampire hunter D:Blood lust

Hej alla läsare! ♥

I mitt senaste nummer utav Rue Morgue så skrev dem om Vampire Hunter D - den populära mangan som har fått två långfilmer och då ble vjag sugen på att recensera dem eftersom att jag gillar båda väldigt mycket. Jag tänker faktiskt börja med andra filmen då jag kommer ihåg den bäst och tycker att den faktiskt är bättre. Den handlar om kvinnan Charlotte som blir kidnappad utav vampyrledaren Meier Link. För att få tillbaka sin dotter, anlitar hennes pappa och bror en man som kallar sig ''D''. D är till hälften vampyr och till hälften människa. han blir erbjuden 20 miljoner för att få tillbaka Charlotte oskadd. Under uppdraget så träffar han Marcusbröderna som består utav ledaren Borgoff, hammarmannen Nolt, smidiga Kyle och den enda tjejen Leila som har ett enda mål och det är att döda Meier.

Den är fylld med blodiga och snygga fightinsscener och man gillar huvudkaraktären D. Den är även riktigt snyggt gjord, men det är synd att det har tagit så många år för den att ta sig hit till Europa och USA. Jag ska se om den första Vampire Hunter D filmen innan jag skriver något om den. Denna är tyvärr den enda jag har på dvd, men hoppas få tag på första filmen snart.

Simpsons tävlingen är igång - Börja rösta

Hej alla läsare!♥

Nu är det dags att dra igång Simpsons tävlingen. Ni kan rösta på eran favoritblogg en gång varje dag fram tills 16/5 (jag har förlängt tävlingarna lite) Vinnaren kommer sedan kontaktas utav mig via mejl.


Bidrag 1


Bidrag 2


Bidrag 3


Bidrag 4


Bidrag 5


Bidrag 6


Bidrag 7


Bidrag 8

Här är de som inte har en blogg men som ni kan rösta på ändå:

Sandra - Bidrag 9
Simi - bidrag 10
Cissi - Bidrag 11
Anneli - Bidrag 12
Louise - Bidrag 13
Nanna - Bidrag 14
''Marge'' - bidrag 15


Nya filmer från Darkdisc

Hej alla läsare!♥

Jag hittade nya filmer från darkdisc. Många nya svenska skräckfilmer som jag ska se så snart som möjligt, vilket kommer bli Awesome! Sverige behöver verkligen få en större skräckindustri och därför känns det bra att kunna se dessa skräckfilmer. Snygga Limited Edition utgåvor!Placebo - Hang on to your IQ

Jag skriver alldeles för lite om mitt favoritband Placebo, men jag lovar att det ska bättras. Nu vill jag tipsa om en utav mina favoritlåtar Hang on to you IQ som dem sjunger live. Varsegod och njut!

 


Veckans filmer

Jag kommer börja med en till ny grej, att lista alla mina filmer som jag har sett varje vecka i ett och samma inlägg och säga vad jag tyckte om dem genom att sätta ett rött kryss för dålig film och en rosa smiley för en bra film. Hoppas ni kommer gilla det. Söndag - söndag.

 


Bio uppdatering

Nu tänkte jag att det är dags att uppdatera er på vilka biofilmer jag har hunnit se i år och jag har faktiskt ett mål att se 100 biofilmer på ett år. Jag har hunnit se 20 än så länge och har 80 stycken kvar, så jag får se ifall jag kommer komma upp i 100. På onsdag är det dags för Iron Man 2 premiären.

I ordning:

- Sherlock Holmes
- Instängd 2
- Det regnar köttbullar
- Where the wild things are
- The Wolfman re-make
- Princess and the frog
- Shutter Island
- Farsan
- I love you Philip Morris
- Alice i underlandet 3D
- Thirst
- Precious
- Brothers
- Flickan från ovan
- The Ghost Writer
- Kick-ass
- Toy Story 3D
- Toy Story 2 3D
- Invictus
- Daybreakers


Bloggerskor om film: Daniela

Nu är det Danielas tur att svara på frågorna.

1. Vad har du för favoritfilmer?
Svar: A walk to remember, step up filmerna , never break down

2. Vilken/Vilka genres gillar du mest?
komedi, skräck, romantik

3. Vilka biofilmer har du sett i år?
Farsan

4. Största filmbesvikelsen i år?
Jag har ingen filmbesvikelse i år.

5. Positiva filmöverraskningar i år?
Eftersom jag inte sett så många nya filmer detta året kan jag tyvärr inte svara på det..

6. Hur stor är din filmsamling?
Jag använder mig mest utav filmer i datorn, och inte så mycket av DVD i sig. Så det är väll 50 stycken.

7. Har du någon favoritregissör?

Nej, inte som jag kommer på just nu.


8. Vilka biofilmer ser du mest fram emot i år?
Remember me som jag inte sett ännu.

9. Hur ofta kollar du på film?
Några gånger i veckan, helst sent under kvällarna.

10. Nämn 5 filmer som du inte gillar och motivera gärna varför.
oj.. jag kommer faktiskt inte på några speciella just nu, men jag kan säga att
jag inte gillar krigsfilmer och filmer där man dödar och "köttar" skjuter varandra
osv. det är hemskt.

Frågestunden


Glöm inte att ta chansen och fråga det ni vill fråga i min frågestund HÄR

Min helg..

Jag har haft två väldigt bra dagar. Tyvärr blev våran inspelningen utav filmen inställd, vilket gjorde mig väldigt ledsen, men Alex tröstade mig med att ta med mig på Kick-ass. På vägen till stan så köpte jag en red bull för att jag ÄLSKAR att dricka det och Alex knäppte ett kort på mig (Jag ska försöka få med fler bilder på mig i bloggen). Vi fick även med oss Frida och Kim på bion, efter bion kände vi inte för att åka hem utan drog ut till Gamla stan för att festa och ha det roligt.

Nedanför har vi en bild från bion, med mig (den korta lilla saken), Frida och Kim. Jag vill även påpeka att jackan/koftan jag har på bilden köpte jag igår och jag är helt kär i den, så den kommer jag nog ha på mig så ofta jag kan. Jag vill se så många biofilmer i år att jag blir galen.

När vi går ut så brukar vi ofta åka till Gamla stan och gå till en utav mina favoritställen Axess och vi hade det väldigt roligt. Igår så såg jag och Alex Toy Story på 3D i Rigoletto och idag blir det Toy Story 2 i 3D.

Dagens Fråga: Mr Bean filmen vs Mr Bean's semester

Hej alla läsare!

Dagens fråga är vilken utav dessa två Mr Bean filmer föredrar ni, Mr Bean - Den totala katastrofen eller Mr Bean's semester?

Jag gillar båda, men föredrar nog Mr Bean's semester.Kick-ass

Hej alla läsare!

Nu har jag äntligen sett Kick-ass and it kicked som freakin' ass! Den var suverän och jag vill att alla som läser min blogg ska gå och se den på bio NU! Den handlar om tonåringen Dave Lizewski som är en helt vanlig comic-nörd som alltid har undrat varför ingen någonsin har försökt vara en superhjälte och försöker då själv vara en. Han har inga superkrafter, utan köper en våtdräkt och skapar Kick-ass, en helt vanlig superhjälte. Dave inser snart att han verkligen har tagit sig vatten över huvudet då han får stryk väldigt ofta.

Filmen innehåller många awesomekaraktärer så som Hit Girl, Red Mist och Big Daddy som spelas utav Nicolas Cage (Hans bästa roll enligt mig). Hit Girl är bäst i hela filmen och jag säger bara WOW! Jag kan inte fatta att en film kan vara såhär bra och fightinsscenerna är i orgasmnivå, man bara sitter och njuter. Den är mörkare och brutalare än vad jag först hade väntat mig, men jag älskade det, annars hade den nog blivit lite löjlig. Det bästa ordet för att beskriva denna film är AWESOME. Den här filmen kommer definitivt att hamna på min topp 10 lista över mina favoritfilmer någonsin. Jag längtar så mycket tills den kommer på Blu-ray för jag ska ha den på en gång och tro mig när jag säger att jag kommer se den många många gånger till.

Tävlingen..

Nu ska jag tacka alla som röstade på min heade i Madickens tävling..

Althea Mari Moaa Linis Sandra
Mochride Jacob Lina Maja Jenny
Stellans
Maja Angelica Kicki
Louise Althea Henna Justine

...och tack till er anonyma också, ni är underbara mina läsare ♥


Tack alla läsare!Bloggerskor om film: Liene

Denna gång är det bloggerskan Liene som har svarat på mina frågor.

1.Vad har du för favoritfilmer?
Svar: Jag har många favoriter och det varierar men stora favoriter är alla "pirates of the caribbean", "2 fast 2 furious" och resten av de filmerna, "twilight" och "mamma mia"
2.Vilken/Vilka genres gillar du mest?
Svar: Gillar alla slags filmer, så länge de är intressanta.
3. Vilka biofilmer har du sett i år?
Svar: Måste vara tråkig på den frågan med att svara ingen.
4. Största filmbesvikelsen i år?
Svar: Eftersom jag har inte sett film på bio än har jag inte blivit besviken.
5. Positiva filmöverraskningar i år?
Svar: Ingen än.

6.Hur stor är din filmsamling?
Svar: Vi har runt 130 filmer hemma.
7.Har du någon favoritregissör?
Svar: Nej, är inte så uppmärksam på regissörer.8. Vilka biofilmer ser du mest fram emot i år?
Svar: Eclipse och Dear John. Kanske sex and the city med.
9. Hur ofta kollar du på film?
Svar: Inte så ofta. Nån gång i veckan bara.
10.Nämn 5 filmer som du inte gillar och motivera gärna varför.
Svar: Dom har jag nästan glömt namnen på men har nog vissa hemma...
- American Beauty, för att den är bara konstig och inte i min smak.
- Rumor has it, jag trodde den skulle vara roligare, dvs inte långtråkig, för att Jennifer Aniston är med i den så jag blev lite besviken.
Resten minns jag inte namnen på, som sagt.

Dagens Fråga: Twilight vs Harry Potter

Hej alla läsare!♥

Dagens fråga handlar om vilken filmserie ni gillar mest Twilight eller Harry Potter? Visst, har det kommit ut fler Harry Potter filmer, men man kan nog ändå veta vilken utav dem man gillar mest som serie.

Jag väljer Harry Potter.Bio tre gånger i helgen

Hej alla läsare!

Ikväll ska jag äntligen se Kick-ass på bio och imorgon och på söndag blir det Toy Story och Toy Story 2 i 3D på bio. Efter denna helg kommer jag ha sett 19 biofilmer i år!


A Blade in the dark

Hej alla läsare!

Nu ska jag tipsa om en italiensk skräckfilm (italienska skräckfilmer är bland mina favoriter), A blade in the dark. Den handlar om Bruno som hyr ett stort hus där han skall komponera musiken till en ny skräckfilm, men han börjar höra saker och människor runtomkring honom försvinner. På ljudbandet med musiken hör han ett underligt meddelande, i badrummet finns torkat blod och spår efter ett knivhugg, och trädgårdsmästaren går och släpar på en svart säck. Han börjar närma sig lösningen på allt det konstiga som händer, men då blir han plötsligt måltavlan. Om ni finner det här  intressant så tycker jag att ni definitivt ska se den. Om ni gillar italienska skräckfilmer så tycker jag också att ni borde se denna. Jag kommer ihåg att det var två scener i denna filmen som stack ut, men jag vill inte spoila någonting.

Jag såg denna med min kompis Sofia och vi gillade den och tyckte att slutet vat jättebra och lite creepy, men jag vill gärna se om den för ett att kanske sätta ett högre betyg.

Bloggerskor om film: Linn-Lay

Jag har börjat med en ny grej som heter Bloggerskor om film. Jag har nämligen intervjuat några bloggerskor och fått svar på olika frågor inom film. Jag tycker att det ska bli jättekul att göra inlägg om deras svar. Den första bloggerskan är Linn-Lay.


1. Vad har du för favoritfilmer?

Svar: oj dem är många, men några senaste är Avatar, twilight, taken och barnhemet

2. Vilken/Vilka genres gillar du mest?
Svar: oj det har jag aldrig funderat på ens.

3. Vilka biofilmer har du sett i år?
Svar: new moon, valentines day och remember me

4. Största filmbesvikelsen i år?
Svar: än så länge har det inte varit någon,som tur är

5. Positiva filmöverraskningar i år?
Svar: Tråkigt nog så har det inte varit några.

6. Hur stor är din filmsamling?
Svar: Pinsamt men jag äger nog max 3 filmer.

7. Har du någon favoritregissör?
Svar: oj kan verkligen ingenting om dem.


8. Vilka biofilmer ser du mest fram emot i år?
Svar: Helt klart eclips

9. Hur ofta kollar du på film?
Svar: om det inte går på bio så ser jag nästan aldrig på filmer.

10. Nämn 5 filmer som du inte gillar och motivera gärna varför.
Svar: The road- seg film, dem bara går och går och går och i slutet så går dem änu mer.
förutom den så har jag nog inte set några fler dåliga som tur va.

The Hangover

Hej alla läsare!♥

Jag har precis suttit och kollat på The Hangover medan jag har skrivit klart manuset. Den handlar om fyra män, varav en (Doug) ska gifta sig och då bestämmer de sig för att åka till Vegas för en fyllenatt, men när de vaknar nästa morgon så är Doug borta och de har ingen som helst aning om vad som hände under natten och nu försöker de lista ut det. Jag gillar tanken med att man inte vet vad som har hänt och det var en väldigt snygg övergång från det att dem tog första drinken till att det blev morgon. Jag tyckte att den var rolig.

I rollistan finns bland annat Bradley Cooper och Heather Graham. Jag gillar postern till denna film. Det var ganska intressanta karaktärsutvecklingar, speciellt med Stu och jag gillade även slutet, därför får filmen en fyra utav mig.

Alexanders nya filmer

Hej alla läsare!

Jag vill uppdatera er på vad Alex har fått för nya filmer. Förutom skolan så jobbar han så han har råd att köpa nya filmer oftare än mig tyvärr. Monster's Inc, The Hangover och Wall-e är bland de många nya han har fått.

Han hade en riktig Wall-e kris innan han fick den. Han gick runt i massor med affärer och sa med en jättegullig röst ''Jag vill ha Wall-e''! massor med gånger och lät som ett litet barn. han blev ledsen när han såg att den var så dyr överallt, men sen hittade han den billigare på en sida och beställde den och wips så var krisen löst och då började han istället säga ''Sarah vet du? Jag har Wall-e'' massor med gånger.


Svar på idiotisk kommentar

 

Kommentar: ''Jag har läst dina inlägg om din pappa och hur dåligt du mådde utav det. Min pappa dog när var 8 och jag har fått leva med detta längre än dig och du har säkert inte ens mått särskilt dåligt över att du förlorade honom, jag har varit igenom mycket mer än dig och är äldre än dig, så du borde inte skriva om saker du inte vet om. du kan börja skriva om sånt igen när du är äldre och har tänkt och känt mer.''

Svar:
Hur tänker man egentligen när man skriver en sådan kommentar? Jag blir inte arg utan jag vill bara skratta åt hur patetisk denna kommentar är. Hur man kan ens säga att bara för att hon förlorade sin pappa 2 år innan mig så har hon haft det värre? Hur kan man jämföra sorg? Sorg är olika för alla och smärtar ofta lika mycket, man kan inte mäta sånt. Sorg är väldigt personligt. Om DU har läst igenom mina inlägg som ligger på min personliga kategori så vet du hur dåligt jag har haft det. Jag har varit nere på botten många ggr, men tagit mig upp igen, men jag säger inte att jag har haft det värst och jag skriver inte heller att man ska tycka synd om mig för det utan det jag vill är att andra inte ska hamna där nere, utan jag vill hjälpa dem redan nu och det är därför jag skriver så personliga inlägg.

Visst du kanske är äldre, men mognare? Det tror jag fan inte, inte på det du precis skrev. Det spelar ingen roll hur gammal man har varit när man har förlorat någon eller gått igenom saker, man lider ändå och har rätt att yttra sig och skriva av sig om det för att det hjälper. Jag undrar om det kan vara samma person som går runt och skriver liknande saker till olika bloggar som jag läser. Det var riktigt lågt att skriva att jag inte skulle ha brytt mig och mått dåligt när min pappa dog, hur kan man ens skriva en sådan sak till någon? Om du nu själv har gått igenom det så vet du ju att man aldrig säger eller skriver så till någon, riktigt RESPEKTLÖST!.

Vad ska ses i helgen?....

Hej alla läsare!

Jag och Alex har fått tag på gratisbiljetter till Toy Story och Toy Story 2 i 3D på bio på lördag förmiddag och söndag förmiddag. Jag blev jätteglad när jag såg gratisbiljetterna. Det är bra att friska upp minnet innan man ser den tredje filmen och det ska bli kul att se dem på 3D. Jag har börjat gilla 3D filmer väldigt mycket, visst alla filmer passar inte för 3D, speciellt inte skräckfilmer. Ska ni se dem på bio?


Vad tror ni om den tredje filmen?


Dagens Fråga: Bästa Saw-fällan?

Hej alla läsare!

Vilken fälla är eran favorit i Saw-filmerna? (om ni gillar dem) Det har ju kommit ut 6 Saw-filmer med en sjunde på väg i 3D, Ja ni läste rätt, 3D! Jag har valt mina två favoritfällor från varje film och det är därför inte alla är med. Så ni får välja era två favoriter utav de som jag har med här, men ni får gärna skriva vilka andra ni gillar som jag inte har haft med här. Jag har döpt dessa fällor själv, efter vad jag tycker passar dem. Vissa titlar lät bättre på engelska och vissa andra på svenska. Jag är så spänd på att se vad den sjunde filmen har att erbjuda oss för fällor. Ska ni se den på premiären? Jag har en tradition att jag alltid gör det, har gjort det ända sedan Saw 2 kom på bio. Mina två favoritfällor utav alla filmer är nr 3 Venus fly trap och nr 4 Glassboxen. Jag tänker vänta med min Saw-recensioner tills jag har mitt saw tema och ni kan ju kanske gissa när jag kommer ha det?

1. Taggtrådsfällan, 2. The reverse beartrap

3. Venus fly trap , 4. Glassboxen

5. Kedjefällan , 6. Twistertrap

7. Igensydda ögon och igensydd mun fällan, 8. Skalperingsfällan.

9. Pendulumfällan, 10. Blodfällan

11. Köttfällan , 12. Karusellfällan.


Salad Fingers

En utav mina favoriter, Salad Fingers.


Blodbilder

Hej alla läsare!♥


Jag lekte lite med mitt nyinköpta fejkblod för att testa hur det såg ut och ja det är sånt här jag älskar att göra. Ser ni mina underbara skådespelartalanger på bilderna? ;)


♥Tävling - Vinn Simpsons-filmen♥

Var med och vinn Simpsons-filmen. Allt ni behöver göra är att kommentera att ni är med i detta inlägg.

 

♥ Kommentera att ni är med
♥ Skriv på era bloggar att ni är med och tävlar hos mig.Frågestund

Fråga precis vad ni vill, har ni fler än en fråga så är det bara att fråga på. Frågorna publiceras i ett annat inlägg om några dagar, så var inte blyga ;)


Valentine Day


Denna gång visar jag en utav David Firths roliga animerade kortiflm. Han är mest känd för sin Salad Fingers serie. Men detta handlar om alla hjärtans dag och att visa har en liten annan syn på vad som är romantiskt.


Dagens Fråga: Star Wars vs Star Trek

Hej alla läsare!

Vilken utav dessa Sci-Fi filmer föredrar ni, Star Wars eller Star Trek? Det är ett väldigt svårt val, för jag älskar båda.

Men Star Wars vinner denna rond.Favoritinlägg

Jag får en hel del kommentarer om mina problem som jag hade förut och hur jag tog mig ur dem och att mina tips är bra, så jag publicerar detta inlägg igen.

 

Detta var jag för ungefär fyra år sedan, då jag var 16 år. Jag ser ganska ledsen ut på bilden, precis som jag gjorde på alla bilder för jag mådde inte alls bra under den tiden. Jag ville verkligen nästan bara ha svart på mig för att andra skulle se att jag mådde dåligt, ett rop på hjälp. Jag var även väldigt smal och hade ofta ätstörningar under den perioden. Många var väldigt oroliga när jag visade min mage som då bara bestod utav utstickande revben. Jag såg inget fel med det då, jag älskade det, men nu inser jag hur fel det var. Jag var hela tiden ledsen och kände frustration och ångest. Jag kände det oftast när jag var i Polen och inte kunde träffa min vänner. Jag fick ofta små utbrott och bråkade med mamma och isolerade mig väldigt mycket. Jag kände mig jätteful och att jag var mindre värd än alla och det fick mig att sluta äta ännu mer.

- Kom ihåg att alla är lika värda, DU är precis lika vacker som alla andra.
- Bara för att vi tycker att oj hon är så vacker så kan man ändå må skit på insidan, så ta hand om insidan först.
- Prata med någon om det du känner, stäng inte in det, det blir bara värre.
- Försök inte hantera dina problem med ett annat problem, som jag gjorde med att sluta äta.
- Om ni känner att det finns ingenting att leva för som jag ofta gjorde, så hitta något du älskar och brinner för och gör det till din mening med livet.

Jag vill så gärna att alla mina läsare ska må bra. Jag har gått igenom en hel del saker och pratar mer än gärna om det, så var inte rädda för att fråga. Man kan ta sig ur det mesta, men då måste man verkligen vilja ta sig ur det och kämpa för det. Visst har jag dagar då jag verkligen är nere på botten, men jag låter inte det hindra mig från att leva mitt liv och göra det jag älskar. Så sluta aldrig tro att det inte finns någon mening, för det finns det.

Idolbilder??

Hej alla läsare!

Titta vad jag hittade i inkorgen idag när jag kollade min mejl, nämligen dessa två bilder. Verkligen jättefina bilder, mina första ''idolbilder'' och jag är jätteglad! Skicka gärna era bloggadresser om ni har några så att ni kan bli länkade för era fina bilder.

 

Mina läsare är ju riktigt kreativa eller vad tycker ni?

 

 


Jojo in the starsDenna film såg jag och Alex under placebo-konserten som var i november 2009 och jag gillar den väldigt mycket. Den handlar om en kärlekshistoria i en mörk och tragisk värld.


Toy Story 2

Hej alla läsare!

Jag såg Toy Story 2 för bara några dagar sedan och gillad den. Jag såg ettan när jag var liten, men jag kommer faktiskt inte ihåg någonting från den, så jag var spänd att se hur tvåan var. Den handlar om de små levande leksakerna som tillhör Andy, en dag så råkar Andy ha sönder Woody och bestämmer sig för att inte ta med honom på ett Cowboy-läger. Andys mamma har en loppmarknad under tiden som Andy är borta och då stjäl någon Woody och nu är det upp till leksakerna att rädda Woody.

Jag måste se om ettan innan jag ser den nya Toy Story filmen som kommer på bio i 3D. Jag trodde inte att tvåan skulle vara så bra som den är, men jag hade verkligen fel. Det är lätt att komma in i filmen och animationerna är snygga. Humorn är rolig och karaktärerna är roliga och man känner med dem.

Videoblogg: Min Scream-mask

Hej alla läsare!

Tänkte bara visa er en mask som jag hade på en Sci-fi mässa.


♥Tävlingen om Corpse Bride har börjat♥

Här är alla bidragen till Corpse Bride tävlingen. Ni får rösta en gång per dag fram tills 15/5 då tävlingen avslutas. Efter att tävlingen har avslutats så mejlar jag vinnar om info.

Bidrag 1
Bidrag 2
Bidrag 3
Bidrag 4
Bidrag 5
bidrag 6
Bidrag 7

Dagens Fråga: Brunt vs Rött?

Hej alla läsare!

Dagens Fråga är ingen filmfråga utan en fråga om ni tycker jag passar bäst i brunt eller rött hår?

Jag vet faktiskt inte vad jag föredrar.


The Ghost Writer

Hej alla läsare!

Nu har jag och Alex precis sett The Ghost Writer. Den förre detta premiärministern Adam Lang vill publicera sina memoarer och anlitar en ''Ghost Writer'' för att göra det, men denna dör och då tvingas Adam att anlita en ny. Den nya skrivaren hittar saker som tyder på att Lang kan ha varit inblandad i något allvarligt och att han snart är påväg att upptäcka en mörk hemlighet.

Jag tycker att den är ganska mysig, lite förutsägbar och ibland tappade den spänningen litegrann, den blev aldrig så att man satt och nålade fast naglarna i stolsitsen. Jag gillade Ewan McGregors skådespel, men Kim Catrall var inte så bra i den och passade inte så bra i den roll hon fick. Den är regisserad utav Roman Polanski och jag gillar hans filmer, Alexander verkar vara väldigt förtjust i hans filmer. Slutet var väldigt snyggt och om ni ser den så kommer ni att förstå varför. Den var snygg, men det var lite konstiga färger på vissa ställen som tog fokus och man tänkte på dem istället för vad som hände i filmen. Jag undrar om det var menat eller om det inte var med i filmen egentligen. Denna film får en svag fyra. Jag hoppas verkligen kunna se fler filmer på bio, känns som att jag har halkat efter lite, men jag hoppas att nästa film blir Kick-ass.

Femte Elementet

Hej alla läsare!

Det var ungefär ett år sedan jag såg Femte elementet för första gången och några veckor sedan jag såg den för andra gången och jag gillar den verkligen. Jag har börjar gilla Sci-Fi mer och mer den senaste tiden, men skräck är ändå alltid nummer 1. Taxichauffören Korben Dallas lever i det 23:e århundradets New York. En vanlig dag får han en mycket ovanlig passagerare och blir indragen i jakten på det femte elementet som ska rädda jorden från dess undergång. Den mystiska kvinnan kallar sig för Leeloo och snart visar det sig varför hon har kommit dit.

Filmen har briljanta skådespelarinsatser, Bruce Willis, Gary Oldman och Milla Jovovich bland andra. Den har även väldigt roliga repliker speciellt ''I'm a meatpopcicle'' haha vad jag skrattar varje gång jag hör eller läser den repliken! Jag gillar filmer utav Luc Besson och det är han som har regisserat denna. Den flyter på bra och blandar Sci-Fi med komedi snyggt. Sångscenen är riktigt vacker och jag tycker att alla Sci-fi nördar borde se denna och alla andra förstås också!


Svar på kommentar

 

Det har varit ganska mycket prat om folk som har fått hatkommentarer och nu har även jag fått det. Första gången faktiskt och det som gör mig irriterad är att personen såklart är anonym. Kan man inte ens stå för det man säger? Hur mogen är man när man sitter och skriver hatkommentarer till folk och inte ens vågar stå för dem? Kanske för att provocera bara?

 

Som att filmbloggar och andra skumma bloggar någonsin kommer att bli stora, kommer inte att hända. Ingen bryr sig om såna här typer utav bloggar, liksom du har säkert max 5 läsare per dag, lägg ner såna här bloggar.

Svar: Läs inte såna bloggar om du tycker det. Jag vet att många gillar film och att en del tycker om min blogg, vilket gör mig glad. Jag tänker inte låta någon liten fånig kommentar förstöra min dag. Om du nu tycker att våra bloggar är så dåliga så kan du ju skaffa en egen blogg och se hur bra den blir eller hur? Varför skriva hatkommentarer och slösa sin tid på det? Jag vill helst slippa sånt och tycker inte alls att sånt är roligt.

Denna (antagligen utav samma person), fick jag om ett utav mina inlägg om ätstörningar)

Bara att börja äta, ska det vara så svårt?

Svar: Ja, för det är inte att bara börja äta. Det sitter nämligen mentalt. Det är någonting som blockerar en och därför kan man inte äta, ibland så kommer man till den punkten då man faktiskt vill lära sig äta igen, men kroppen är så förstörd att den inte kan ta in mat längre. jag tycker att du ska läsa på om vad ätstörningar är innan du yttrar dig om något som du tydligen inte har gått igenom och som du inte förstår. Om det skulle vara så lätt så skulle inte lika många vara fast i ett sånt helvete. Ätstörningar handlar inte bara om anorexi utan överätning och då hetsäter man, så du är helt ute och cyklar när du skriver såna kommentarer utan någon som helst vetskap.

 

 


Videoblogg: Min snövit utgåva

Hej alla läsare!

en liten snabb-videoblogg innan jag går.


Topp 5-lista: Favoritskådisar

Hej alla läsare!♥

Dags för ännu en Topp 5-lista och denna gång listar jag mina favoritskådisar. Hur vet man vem som är ens favoritskådis? Ja att ifall man ser deras namn i en film så köper man den eller ser den bara för att den är med och nu menar jag inte att man ser den bara för att man tycker att någon skådis är snygg, utan jag pratar om riktig TALANG. Jag gillar inte när folk säger åh han är min favoritskådis för han är så snygg, liksom vad är det för anledning? Han kan ju vara jättesugig som skådespelare och då har man ju missat poängen.

1. Conrad Veidt - Mer awesome finns inte. Det är inte många nuförtiden som vet vem han är, men han spelade Cesar i Caligaris kabinett (Min tredje favoritfilm), Orlac i Orlac's hands och han var även med i The Laughing Man. Han spelar alla sina roller grymt bra. Men det är ändå i Caligaris kabinett som han är bäst i. Han är väldigt bra på att uttrycka känslor utan att behöva prata alls, då han oftast gjorde stumfilmsroller, som har passat honom utmärkt.

2. Christan Slater - Varje film han är med i blir bra. Han har ett speciellt sätt att skådespela på, som få har. Han säger sina repliker på ett speciellt sätt, antingen hatar man det eller så älskar man det. De bästa filmerna han är med i är Heathers, Skate or die, Pump up the volume och Very bad things. Han är nog kung på svarthumor genren.

3. Barbara Steele - Vackraste skådespelerskan under 60-talet och en icon inom Gothiska skräckfilmer. Hon är grymt duktig och så fort hon är i bild så tar hon över och dominerar. Det är väldigt svårt att få tag på vissa utav hennes filmer och det gör mig väldigt ledsen. Hennes bästa filmer är Black Sunday och Pit and the pendulum. Enligt mig är hon den riktiga skräck-drottningen och jag hoppas på att få träffa henne någon dag. Jag vet att hon ofta brukar befinna sig på olika skräckfilmsfestivaler i USA och Canada och det är en utav mina drömmer att åka på några såna, för jag tror inte att Sverige skulle dra hit henne på en Sci-Fi mässa.
 
4. Jeffrey Combs - Riktigt grym i Re-Animator filmerna och har sedan dess fortsatt att vara med i många skräckfilmer. Jag tycker att han tolkar sin roll som Dr Herbert West riktigt bra och gör rättvisa till det som Lovecraft skrev (Ja jag har läst novellen). Han har varit med i mängder utav B-skräckisar som är väldigt roliga att se. Såna som är så dåliga att dem faktiskt blir underhållande.

5. Asia Argento - Dario Argentos dotter. Många hatar hennes skådespel, men jag gillar det väldigt mycket. Jag tycker att hon är cool och gör intressanta tolkningar utav sina roller. Jag gillar henne mest i The Stendhal Syndrome, Trauma och Mother of tears (Alla är filmer utav Dario Argento).


♥Tävling - A tale of two sisters♥

Nu har ni chansen att vinna A tale of two sisters. Ni behöver bara kommentera att ni är med i detta inlägg.

♥ Kommentera att ni är med
♥ Skriv på era bloggar att ni är med och tävlar hos mig


Dagens Fråga: Scream vs Jag vet vad du gjorde förra sommaren

Hej alla läsare!♥

Vilken väljet ni Scream eller Jag vet vad du gjorde förra sommaren? Wow vilket långt namn, nästan så att jag inte orkar skriva ut det.


Jag väljer Scream.


Run! Bitch Run!

Hej alla läsare!♥

Såg denna film idag, Run bitch run. Känns som en mycket sämre The Last house on the left rip-off. Det är en rape/revenge film, men inte särskilt intressant. Den handlar om två skolflickor Rebecka och Catherine som åker runt och säljer religiösa prylar, men en dag knackar de på fel dörr och helvetet böjar. Jag tyckte inte att det fanns så mycket intressant i denna film, förutom bra musik lite då och då, inget nytt heller. Jag gillar hämndfilmer, men den här var inte bra. Det har även filmat så att det ska kännas som 70-tal, antagligen för att casha ännu mer in på Last house on the left känslan. Ni som inte gillade Last house on the left filmerna kommer nog antagligen att hata denna och jag kan inte säga emot er alls.

Jag gillar rape/revenge genre för det är underbart när ''svaga'' och utnyttjade kvinnor får styrka och mod nog att hämnas på sina förövare, men jag gillade inte denna ändå. Om ni gillar denna genre så kan jag tipsa om Last house on the left filmerna, I spit on your grave och Demoniacs. Jag vill ge den en etta, men hittar inte min 1/5 bild så jag får ge den den svagaste tvåan någonsin sålänge.

Night of the living dead original

Hej alla läsare!

Igår tittade jag och Alex på en riktig kultklassiker, Night of the living dead från 1968. Den handlar om syskonen barbara och Johnny som har åkt till sin fars grav som de ska sätta en krans på. När de kommer till kyrkogården så början Johnny att retas med barbara om att någon kommer och tar henne. han ser en man vandra bland gravarna och skojar med Barbara att det är han som ska ta henne och när Johnny går ifrån Barbara en bit så attackerar mannen henne och då blir allt allvar. Johnny räddar Barbara, men blir dödad av mannen och då tvingas Barbara att fly. Hon hittar ett hus som hon söker skydd i, men där finns även andra människor som gömmer sig från alla andra. Detta är den första zombiefilmen som framställde zombies som döda människor med en hunger på andra människors-kött, innan detta hade man knappt ens hört talas om just såna typer utav zombie. Zombie på den gamla tiden var människor som var helt under hjärnkontroll utav andra människor, men som inte åt andra, så detta förändrade filmindustrin rejält.

Jag kommer ihåg att SVT brukade ha skräckonsdagar och att denna skulle sändas en onsdag. Hela veckan satt jag och längtade och jag tror jag var 11 år då. Det var efter jag hade sett den filmen som mitt intresse för Zombie-filmer började. Den är väldigt stämningsfullt gjord och trots att den är svart-vit så kan man se vad dem har gjort för att förstärka ljuset och andra saker för att framhäva skräckeffekten. Den har ganska många närbilder på döda ansikten och mycket intressanta vinklar, främst grodperspektiv på de olika karaktärerna. Även karaktärerna får ett ovanligt djup, som de flesta skräckfilmer misslyckas med. Det finns en restaurerad version utav denna där dem har lagt till scener i början och slutet, men jag tycker att de är helt onödiga. Se filmen i originalversionen.

♥Tävling - Vinn Tarantino/Rodriguez box♥Nu har ni chansen att vinna en snygg box med Tarantino och Rodriguez filmer. Allt ni behöver göra är att kommentera att ni är med i detta inlägg. Boxen innehåller:

- Planet Terror
- Death Proof
- Pulp fiction
- Sin City

♥ Kommentera att ni är med
♥ Skriv på era bloggar att ni är med och tävlar hos mig
Dagens Fråga: 10 senaste frågorna

Hej alla läsare!♥

Här kommer vinnarna på dagens frågor baserade på er svar, så mina svar har ingenting med resultaten att göra.


Vinnare: Vampyrer

 


Vinnare: Re-maken

 


Vinnare: Jaws

 


Vinnare: Batman

 


Vinnare: Jason

 


Vinnare: Nightmare before Christmas

 


Vinnare: Dario Argento

 


Vinnare: Terminator 2

 


Vinnare: Pulp Fiction

 


Vinnare: Alien

 

 


♥Tävlingen om Buffy har börjat!♥


Nu är tävlingen om Buffy säsong 1 igång. Ni får rösta på erat favoritbidrag en gång var dag fram tills 5/5.

Bidrag 1


Bidrag 2


Bidrag 3

 

Bidrag 4

 

Bidrag 5

 

Bidrag 6

 


Skräckfilmer utbildar mördare?

Hej alla läsare!

I flera år har jag hört kommentarer som att människor som kollar på skräckfilmer blir mördare och psykopater och att bara störda människor kollar på såna sjuka filmer och dem gör mig så fruktansvärd förbannade. Jag vet att jag har en udda filmsmak. Visst finns det enstaka incidenter, men det kan man säga om allting, tv-spel, musik och tillochmed mode-industrin har fått människor att mörda andra, precis vad som helst kan trigga människor, så kom inte säg att skräckfilmer är en orsak till att människor dör på riktigt.

1. Om man efter att ha kollat på en skräckfilm blir så inspirerad att man faktiskt går ut och mördar någon då var man redan SJUK innan man såg filmen.

2. Våld och mord har funnits mycket längre än vad filmer har. Första filmen kom 1895 och ja krig och mord har funnits mycket längre än så.

3. Jag har sett väldigt mycket skräckfilmer och jag vill verkligen inte skada någon, helt tvärtom jag kan inte ens skada en insekt.

Det är snarare så att filmerna har tagit inspiration från mördare och inte tvärtom. Verkligheten är bra mycket grymmare än någon film någonsin skulle kunna bli. Jag förstår er som inte gillar skräckfilmer och det gör inget att ni inte gör det, ni är varmt välkomna hit ändå, men snälla säg inga onödiga saker som att vi är sjuka i huvudet och kommer börja mörda folk bara för att vi har en annorlunda filmsmak.♥ Tävlingen om Spirited away har börjat ♥Nu drar jag igång tävlingen om Spirited away dvdn. Nedanför finns alla som tävlar, så det är bara att börja rösta. Ni får rösta en gång per dag fram tills 2/5. Efter att tävlingen är klar så kontaktar jag vinnaren.

Bidrag 1Bidrag 2


Bidrag 3


Bidrag 4


Bidrag 5


Bidrag 6Bidrag 7

Gästblogga eller recensera?

Vill du gärna recensera en film på min blogg eller göra en recension utav samma film som mig så att jag har två recensioner av samma film i ett inlägg? Det gör inget om ni vill recensera en dålig eller bra film. Kommentera här eller mejla till placebohoe@live.se Om ni målar och vill visa upp konst i något inlägg så går det också bra.

 


Alexander säljer DVD!

Hej alla läsare!

Jag vill påminna om de dvd filmer som Alexander säljer, bland annat en signerad Twilight. Den signerades utav Edi Gathegi på Sci-fi mässan i Stockholm 2009. Om ni vill kolla in den kompletta listan på dvder som han säljer så finns de här!


Alla som har sett auktionerna här får 10kr rabatt på frakten! Bara att nämna det när ni svarar på vinnarmailet =)

 

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG HÄR. JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM GRYMMASTE HEADERN, SÅ OM NI GILLAR DEN SÅ RÖSTA. NI KAN RÖSTA EN GÅNG VARJE DAG FRAM TILLS LÖRDAG. ALLA SOM RÖSTAR BLIR LÄNKADE ♥


Studio Ghiblis animéfilmer

Hej alla läsare!

Studio Ghibli har kallats för Japanska ''Walt Disney'', som studions företrädare faktiskt inte uppskattar. Studion har främst filmer utav Hayao Miyazaki och Isao Takahata. Ghiblis filmer riktas främst till barn och familjer och har fått många priser för sina välgjorda filmer och handlingar.

Spirited away är en väldigt populär film som har kommit från Studio Ghibli.

Gillar ni animé så kan ni kolla in vilka filmer Ghibli har släppt, så lovar jag att ni kommer hitta nya favoriter.10 orsaker att hata dig

Hej alla läsare!

Detta är en riktig nostalgi-film för mig, för jag tittade på 10 orsaker att hata dig väldigt ofta när jag var yngre och tyckte att den var väldigt kul. På alla hjärtans dag förra året gav jag denna film på dvd till min mamma och kollade själv om den igen och jag gillar den fortfarande. Den handlar om en ny kille i skolan som genast faller för den populära Bianca, men det finns ett problem Bianca får inte dejta killar om inte hennes arga och bittra storesyster Kat bärjar göra det, vilket kommer att bli en tuff utmaning. Därför bestämmer sig killen för att betala tuffingen Patrick (Heath Ledger) att gå ut med Kat så att han äntligen kan gå ut med Bianca, men då finns ännu ett problem..

Den innehåller inga pinsamma dåliga skämt som vanliga high-school komedier nu för tiden, men få undantag. Bland huvudrollerna finns Julia Stiles, Heath Ledger, Joseph Gordon-Levitt och Gabrielle Onion. Den innehåller en ganska känd scen när Julia Stiles läser upp sin 10 orsaker att hata dig dikt, som är väldigt fin. Jag gillar att kolla tillbaka på nostalgi-filmer för jag mår så bra när jag tänker tillbaka på hur jag hade det innan min pappa dog och på hur härligt det var att vara liten och inte ha några bekymmer.


GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG HÄR. JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM GRYMMASTE HEADERN, SÅ OM NI GILLAR DEN SÅ RÖSTA. NI KAN RÖSTA EN GÅNG VARJE DAG FRAM TILLS LÖRDAG. ALLA SOM RÖSTAR BLIR LÄNKADE ♥
Dagens Fråga: Alien vs Predator

Hej alla läsare!

Dagens fråga involverar Alien och Predator, vem är mest bad-ass?

Jag väljer Alien.


GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG HÄR. JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM GRYMMASTE HEADERN, SÅ OM NI GILLAR DEN SÅ RÖSTA. NI KAN RÖSTA EN GÅNG VARJE DAG FRAM TILLS LÖRDAG. ALLA SOM RÖSTAR BLIR LÄNKADE ♥♥Tävling - Vinn Corpse Bride på dvd♥

Nu kan ni vinna Tim Burtons Corpse Bride på dvd. Allt ni behöver göra är att kommentera att ni är med och tävlar i detta inlägg. Visst är den snygg? ;)

♥ Kommentera att ni är med
♥ Skriv att ni är med och tävlar hos mig på eran blogg.

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG HÄR. JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM GRYMMASTE HEADERN, SÅ OM NI GILLAR DEN SÅ RÖSTA. NI KAN RÖSTA EN GÅNG VARJE DAG FRAM TILLS LÖRDAG. ALLA SOM RÖSTAR BLIR LÄNKADE ♥♥Mina tävlingar just nu♥

 

Jag har några tävlingar på gång, vilket jag ska göra oftare för jag har märkt att jag tycker att det är väldigt kul, men dessa är tävlingarna just nu.

Smyckestävling - Vinn ett smycke från Aldora - GÅR INTE ATT ANMÄLA SIG TILL.

 

Vinn ett gratis biobesök med mig - ANMÄL ER HÄR

 

Vinn Spirited Away på dvd - ANMÄL ER HÄR

VINN FÖRSTA SÄSONGEN UTAV BUFFY PÅ DVD - ANMÄL ER HÄR


GLÖM INTE ATT JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM DEN GRYMMASTE HEADERN, SÅ OM NI GILLAR MIN HEADER SÅ GÅ IN OCH RÖSTA HÄR, NI FÅR RÖSTA EN GÅNG VARJE DAG OCH ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING NÄR TÄVLINGEN ÄR ÖVER.♥


Kikis expressbud

Hej alla läsare!

Nu ska jag tipsa om en till Miyazaki film, Kikis expressbud. Den handlar om 13-åriga Kiki som är en häxa och enligt tradition så åker hon till en främmande stad där hon ska spendera ett år. Hon åker dit tillsammans med sin svarta katt och det är väldigt svårt att anpassa sig i början då hon försöker lära känna nya vänner. Hon startar en budfirma med hjälp utav sin flygande kvast. Den är väldigt söt och jag blev så kär i katten att jag nästan köpte ett sådant gosedjur i en bur när jag såg att den fanns på UpCon. Tyvärr var den väldigt dyr och jag kunde inte köpa den just då.

Den stad som Kiki bosätter sig i är primärt baserad på Gamla stan i Sverige, för när Miyazaki besökte Sverige så tog han med sig mängder med kort härifrån som blev grundstenar till staden som Kiki kommer till, vilket jag tycker är väldigt roligt. Jag tycker att den är riktig mysig och det gör inget att filmen vänder sig till barn, för även skräckfilmsnörden som mig gillar filmer som denna.

Dagens Fråga: Inglourious basterds vs Pulp Fiction

Hej alla läsare!

Dagens Fråga handlar om två Tarantino filmer. Vilken är eran favorit utav Inglourious basterds och Pulp Fiction?

Jag väljer Inglourious basterds

 

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG I TÄVLINGEN OM DEN GRYMMASTE HEADERN! RÖSTA HÄR OCH NI KAN RÖSTA PÅ MIG EN GÅNG VARJE DAG. ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING.Videoblogg: Mina Steelebook filmer

Hej alla läsare!♥

Äntligen har jag gjort en till vlogg och nu visar jag mina Steelebook filmer.

GLÖM INTE ATT JAG ÄR MED I TÄVLINGEN OM SNYGGASTE HEADERN SÅ RÖSTA PÅ MIG HÄR, NI KAN RÖSTA PÅ MIG EN GÅNG VARJE DAG SÅ GÖR DET OCH ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING!


♥Tävling - Vinn första säsongen utav Buffy på dvd♥

Nu kan ni vinna första säsongen utav Buffy - The vampire killer på dvd. Det var en utav mina favoritserier när jag var liten och nu kan ni äntligen äga den på dvd. Kommentera bara att ni är med och tävlar i detta inlägg.

 

♥ Kommentera att ni är med
♥ Skriv på era bloggar att ni är med och tävlar hos mig.

 

 


Jag är med och tävlar om den snyggaste headern

Hej alla läsare!♥

Jag är med i en tävling hos Conler och tävlar om grymmaste headern, så om ni gillar min header så rösta på mig HÄR!ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING NÄR TÄVLINGEN ÄR ÖVER, NI KAN RÖSTA PÅ MIG EN GÅNG VARJE DAG FRAM TILLS LÖRDAG SÅ GÖR DET.


Repo the genetic opera

Hej alla läsare!

Denna film är den senaste som jag har sett, repo the genetic opera. Det är en gothisk skräck-musikal och handlar om ett företag som erbjuder att man opererar sig och betalar senare, men om man inte betalar tillbaka pengarna så skickas så kallade repo-män in för att ta tillbaka det som du opererade in. Början är helt awesome och är helt och hållet i comic-form för att förklara handlingen och karaktärerna bättre och det funkar verkligen jättebra. Jag tycker alltid att det är väldigt effektivt att berätta i en sådan form.

Filmen övergår sedan till att bli otecknad och volverar kring det här bolaget och en ung tjej med en blodsjukdom. Jag gillar sångerna, fast det tog ett tag att komma in i dem, men efter att jag hade gjort det så jag dem. Gore utbudet är bra. Det som förvånade mig mest är att Paris Hilton är med och att hon faktiskt inte är dålig i denna. Fast det var ungefär efter halva filmen som jag faktiskt insåg att det var hon som var med, för hon har mycket smink, peruker och annat som gör att man inte känner igen henne.

Svar på läsarfrågaHar du bara haft anorexi eller har du haft andra typer utav ätstörningar också?


Svar: Jag har oftast haft anorexi, men har även att jag äter för mycket ibland, men jag spyr inte. Det började när jag var 13 år och nu är det bättre. Jag har inte haft en riktig svältperiod på väldigt länge. Visst ibland när jag inte har ätit på hela dagen så känner jag den där kicken av att inte ha ätit och blir glad, men sen inser jag att det är fel och DET ÄR FEL, bli inte stolta om ni inte har ätit, utan tvärtom.


Dagens Fråga: Terminator vs Terminator 2?

Hej alla läsare!

Dagens fråga handlar om de suveräna Terminator filmerna. Vilken föredrar ni första terminator filmen eller andra?

Jag föredrar Terminator 2, för den är grymmast!


Vad ni vill..

Hej alla läsare!

Här är de sakerna som ni vill att jag ska ha med mer i framtida inlägg och självklart ska jag ha med alla de sakerna så att mina läsare blir nöjda ;)


Tokyo godfathers

Hej alla läsare!

Denna animérade film utav Satoshi Kon handlar om tre uteliggare, en man, en tonåring och en transvestit som hittar en övergiven baby i en container då de letar igenom den för mat och bestämmer sig för att ta hand om det. Den utspelar sig under julafton, vilket gör att man får ännu mer sympati för karaktärerna. Denna animé är bland de roligaste jag har sett. Jag tror aldrig att jag har skrattat såhär mycket åt en animé. Transvestiten är den roligaste av dem och har så roliga ansiktsuttryck åt allting.

Filmen är löst baserad på John Fords westernklassiker ''Flykt genom öknen''. Jag hoppas verkligen att denna kommer på blu-ray för jag har länge velat ha denna i min filmsamling. Det här är definitivt en utav mina favoriter inom denna genre och jag tror att alla som gillar animé skulle älska denna.

♥ Tävling - Vinn Spirited away ♥

Anmäl er nu och få chansen att vinna animén Spirited away på dvd. Det är bara att skriva att du är med och tävlar. Jag väljer sedan ut dem som är med och tävlar.

♥ Kommentera
♥ Skriv att ni är med och tävla i eran blogg

 

Vill ni att jag ska ha fler dvd och blu-ray tävlingar?


Ichi the killer

Hej alla läsare!

För er som gillar våldsamma och blodiga animéfilmer så rekommenderar jag denna starkt. Ichi the killer handlar om det som hände innan Ichi the killer- den otecknade filmen. Den är ganska kort tror den ligger på runt 40 minuter eller så, men riktigt grym är den. Den handlar om hur Ichi hade det när han var ung och hur hans lustar triggas. Ichi tänder nämligen på våld och blir väldigt upphetsad när han ser eller tänker på våldsamma akter och detta upptäckte han i väldigt tidig ålder. Väldigt blodig och grym.

Detta är verkligen mycket annorlunda från Hiyazakis verk, så gillar ni inte såna här typer utav animé så ska ni nog hålla er borta. Takashi Miike (regissören till den otecknade filmen) gör en utav rösterna till denna film, vilket jag tycker är ganska coolt.

Alexander gästbloggar: Topp 5 lista: Favoriter inom skräckgenren

Det är inte ofta jag gästbloggar, men Sarah tvingar mig så jag får väl göra ett försök. För de som inte vet det så heter jag Alexander och är Sarahs pojkvän. Jag går samma utbildning och i samma klass som Sarah och jag har även liknande mål: skriva och regissera långfilm.

Eftersom ni läsare är rätt vana vid att Sarah skriver om skräck här så tänkte jag göra min första gästblogg om någonting ni känner igen. Här är min Topp 6 lista med skräck filmer. Why top 6? Cause I like to go One Step Further! (Nostalgia Critic rip-off, I know)

1. Child's Play
Vad kan man säga om den här som Sarah inte redan sagt? Den är Brilliant på alla sätt och vis. Den här lilla dockan besatt av en mördare är en av de ikoner inom skräck som jag uppskattar mest av alla!
2. Friday the 13th
En av mina absoluta Slasher-favoriter.
Underbar film med Grym twist, plus att Mr. Awesome själv, Jason Voorhees, föddes ur denna klassiker!3. A Nightmare on Elm Street
"One, two, Freddy's comming for you..." Freddy, Freddy, Freddy... Vad kan man säga... Om min död ska ske i sömnen så ska det ske av Krueger själv!
4. Hostel 2
Till att börja med så är den bättre än ettan. Men den är faktsikt SÅ BRA att både jag och Sarah planerar att skaffa Bloodhound-tatueringar... Är vi överambitiösa? Troligen... But it's still Awesome! ^^

5. SAW 2
Den Bästa av SAW filmerna enligt mig. Visst, alla SAW filmer är galet awesome, men denhär har fortfarande mest själ kvar från första, men med den lite mer invecklade storyn som får mig att fastna för dessa filmer om och om igen.6. Trick r' Treat
Som många vet är jag också enorm Comic-nörd, och denhär filmen har den underbara strukturen hos en riktigt bra comis - flera historier som går in i och runt varandra - och den strukturen tillsammans med ett så bra tema som halloween-skräck gör detta till en Riktigt Awesome film!


Mina gästinlägg kommer i framtiden vara lite mer varierande, men detta är en bra början eller hur? =)
Nu ska vi sova, om några timmar ska vi upp och dela ut nya krattor till glada villa-ägare!
Gonatt!

GLÖM INTE ATT BUDA PÅ DE FILMER SOM JAG SÄLJER KOLLA IN DETTA INLÄGG. ALLA SOM KÖPER NÅGOT EFTER ATT HA SETT DET PÅ SARAHS BLOGG FÅR 10 KRONOR RABATT PÅ FRAKTEN.

Dagens Fråga: Dario Argento vs Lucio Fulci

Hej alla läsare!

Dagens fråga handlar om två utav de största Italienska skräckregissörerna Dario Argento och Lucio Fulci, vem utav de regissörerna föredrar du? Eftersom att min favoritregissör är Dario Argento så är mitt val ganska självklart. Fast jag gillar en del utav Fulcis filmer väldigt mycket.

Vinnaren är Dario Argento


Sämsta regissören?

 

Ja, vem är enligt er den sämsta regissören? Mitt svar på den fråga är Ulli Lommel, jag kan inte med ord beskriva hur dåliga hans filmer är, men jag kan försöka. Jag har sett tre utav hans filmer som är baserade på riktiga seriemördare och dem är framställda så dåligt. Hans filmer är försök till att chocka folk, men allt blir bara så smaklöst att man vill stänga av skiten för att den är så tråkig att se på. Han väljer alltid dåliga skådespelare och i en film så har han huvudrollen och det var ett smart drag- NOT! Kameratekniken var inte alls bra och han vill förmedla en verklighetslook, men det blir bara tråkigt, i det läget så väljer jag Hollywood-stilen. Jag har som sagt sett tre filmer som alla får 0/5 utav mig och så fort jag ser hans namn på en filmtitel så slänger jag ifrån mig filmen så fort som möjligt.

Jag blir nästan arg när jag skriver om hans filmer för dem förtjänar inte uppmärksamhet på min blogg, men jag gör det för att varna er helt enkelt. Jag var dum och köpte en box med fyra utav hans filmer i tron om att dem skulle vara bra då de är baserade på riktiga seriemördare, men jag hade så fel och nu har jag en film kvar i boxen att plåga mig igenom. Jag vill inte se den, men jag har som mål att se alla filmer och jag vet inte jag får väl spola mig igenom filmen.

Den andalusiska hunden

Hej alla läsare!

Jag tänkte tipsa er om kortfilmen den andalusiska hunden som är en konstnärlig film från 1920-talet. På den tiden var den väldigt chockerande och man fattar inte särskilt mycket utav handlingen, för den är väldigt surrealistisk. Visst den har någon slags handling, men man kan ju tolka hur mycket man vill på den biten. Det finns en scen som är mycket intressant och jag undrade verkligen hur dem hade gjort just den scenen på denna tid och om ni ser den så kanske ni kan gissa vilken det är. Det är just den här scenen som verkligen lyfter upp filmen. Den är gjord utav Luis Bunuel och konstnären Salvador Dali och jag gillar även musiken väldigt mycket. Här nedanför har ni del 1/2, ifall ni gillar den kan ni söka vidare på youtube efter del 2.Porco Rosso

Hej alla läsare!

Denna gång tänker jag tipsa om en Miyazaki film, Porco Rosso. Den handlar om en pilot som blir förvandlat till en gris. Han lever nu som en pilat för att  jaga luftpirater. En dag träffar Porco Rosso en tjej, Fio som älskar allt som har med flygplan och att bygga olika fordon att göra. Jag gillade den, men Alexander gillade inte den lika mycket. Det man kan störa sig på är att man aldrig riktigt får en full förklaring till varför han blev förvandlad till en gris, men annars är den riktigt härlig. Som vanligt så innehåller filmen humor och charm. Jag gillar verkligen hans filmer för alla känns som mysiga sagor.

Detta är även den filmen som är den mest ''realistiska'' utav Miyazakis filmer och då menar jag miljön och den historiska placeringen gör att den skulle kunnat utspela sig i den riktiga världen. Men Laputa och Spirited away är fortfarande mina favoriter bland hans filmer.

GLÖM INTE ATT ALEXANDERSÄLJER SINA FILMER HÄR OCH OM NI SÄGER TILL ATT NI HAR FÅTT REDA PÅ ATT HAN SÄLJER FILMER GEOM MIN BLOGG SÅ FÅR NI 10 KRONOR RABATT PÅ FRAKTEN!

 


Dagens Fråga: Nightmare before Christmas vs Corpse Bride

Hej alla läsare♥

Många har undrar vilken utav dessa två jag tycker är bäst, Nightmare before Christmas eller Corpse Bride.  Vilekn utav dessa två filmer väljer ni? Jag älskar båda väldigt mycket, det är precis mina typer utav film, men..

...Nightmare before Christmas vinner denna rond


Hatchet

Hej alla läsare!

Hachet är en film jag älskar. Den handlar om några killar som är på semester. En utav killarna, Ben har precis blivit dumpad utav sin flickvän och försöker att glömma bort henne, men det går inte alls bra för tjejen är allting som han tänker på. För att försöka få Ben på bättre humör följer Marcus, hans bästa vän, med honom på en ''Haunted swamp ride tour''. Där träffar han Marybeth som han försöker ragga lite på, men allting blir bara pinsamt och det han får reda på om henne är att hon är där för att hitta sin pappa och bror, som båda är försvunna då de letade efter krokodiler i området. Någonting går sedan fel med båten och de tvingas in i skogen, där de träffar på Victor Crowley. Nämnde jag att Victor älskar att döda folk? Det gör han iallafall, så dessa människor är rätt så körda.

Robert Englund är med i öppningsscenen och jag gillar att denna film har hittat tillbaka till slasher-rötterna. Gammalt, hederligt gore, men med en fräsch touch på det hela. Allt gore är riktigt kreativ, vilket gjorde mig väldigt imponerad och det säg att detta kommer bli en slasher-serie med många uppföljare och ni alla vet hur underbara jag tycker såna är. Slasher är ju en utav mina favoritgenres inom skräck. Kane Hodder som spelade Jasom Voorhees i flest filmer spelar Victor Crowley och Victors pappa i denna och han passar perfekt för båda rollerna. Även Tony Todd, han som spelade Candyman i filmen med samma namn, har en liten roll i denna. Det är kul när en film blandar in många skräck-ikoner. I en scen så har dem verkligen hittat en ny användning för en slipmaskin. Jag tycker att det är synd att tvåan har tagit så lång tid, för kag har längtat så länge.

Detroit Metal City

Hej alla läsare!

Jag har varit dålig på att tipsa om serier, så nu är det dags att tipsa om Detroit Metal City. Den handlar om Soichi Negishi som drömmer om att starta ett popband och han älskar svensk pop, men på något vis har han istället blivit sångare i metal bandet Detroit Metal City, DMC. Han är jätteblyg och snäll när han inte är med sitt metalband och när han är i bandet så blir han vulgär och vidrig. Han är en väldigt rolig och intressant karaktär. Avsnitten är bara 12 minuter långa, så man hinner kolla igenom första säsongen väldigt snabbt. Jag gillar musiken och skrattar nästan ihjäl mig varje gång jag ser ett avsnitt. Soichi gör så bisarra grejer och han umgås med ganska knäppa karaktärer.

Jag hoppas verkligen att det kommer en andra säsong utav denna. Ni kan hitta denna serie på Sci-Fi bokhandeln, men den är ganska dyr. Fast jag tycker att det var värt pengarna.

Videoblogg: Mina Tim Burton filmer

Hej alla läsare!♥

Denna gång visar jag upp mina Tim Burton filmer.


Dodgeball

Hej alla läsare!

Dodgeball är en riktigt bra komedi som jag kan titta på väldigt ofta. Den handlar om Peter LaFleur som är ägare tll gymmet Average Joe's och gymmet hotas nu att gå i konkurs om de inte kommer upp med 30 000 dollar inom 30 dagar och det konkurrerande gymmet vill mer än gärna få händerna på Average Joe's så att de kan bygga en ny parkering. Peter LaFleur och de som tränar på hans gym vet inte riktigt vad de ska göra för att få pengarna och de prövar det mesta tillochmed en biltvätt som inte alls blir lyckad. En dag så ser de att man kan vinna 30 000 dollar om man vinner en dodgeball turnering och självklart anmäler de sig.

Jag älskar faktiskt att spela dodgeball och blev mycket inspirerad till att få mina gympalärare att ha det på vissa lektioner och det visade sig att jag var grym på den sporten. I huvudrollerna ses Vince Vaughn, Ben Stiller och Justin Long. Jag gillar att se alla matcher och de är gjorda på ett väldigt roligt sätt. Jag har märkt att min komedi kategori inte är särskilt stor, så jag lovar att fylla på den med massor utav härliga komedier.

Vinn ett biobesök med mig

Hej alla läsare!

Jag har tänkt anordna en tävling där två läsare vinner ett biobesök med mig och Alexander och kanske några andra utav mina kompisar som följer med. Låter det intressant? Var gärna med och tävla isåfall. Jag bor i Stockholm och det blir nog mest sannolikt Rigoletto eller Sergel bion. Jag betalar för båda biljetterna, det enda ni behöver göra är att ha ett gott humör och njuta utav filmen. Jag har inte bestämt datum ännu, så det är inte jättebråttom, men jag vill ändå vara ute i god tid.

♥ Kommentera att ni är med
♥ En motivering till varför ni gärna vill vara med skadar inte


Videoblogg: Mina speciella blu-ray filmer

Hej alla läsare!

Innan webcamen dog så hann jag göra denna video. Jag visar mina speciella utgåvor utav mina blu-ray.

GLÖM INTE ATT KOLLA IN DE FILMER SOM ALEXANDER SÄLJER HÄR OCH JUST NU FÅR MINA BLOGGLÄSARE 10 KRONOR RABATT PÅ FRAKTEN!!


Läsarmejl

Detta trillade in i min inkorg för inte så länge sedan och jag är jätterörd. Jag kan fortfarande inte förstå att jag får läsarmejl. Tack alla läsare!♥

Hej Sarah!

Jag tycker att du är den bästa bloggerskan som finns, jag läser din blogg minst 10 ggr varje dag. Både film och konst är en stor del utav mitt liv också, men du skriver också så fina inlägg om det du har gått igenom och speciellt om din pappa. Jag blir jätterörd varje gång jag läser ett sådant inlägg och jag tycker att du är så himla STARK, och jag vill också vara lika stark som dig. Din blogg sticker ut ur mängden och den är inte som andra bloggar. Många bloggar är så tråkiga och handlar om sådant som dem tror ska få läsare och är jätteopersonliga och då blir det inte kul att läsa, men din blogg är helt annorlunda. Den fångar in en och du skriver mycket om film, vilket jag älskar. Dina recensioner är mycket igenomtänkta och jättebra, även om du skriver om en film man inte gillar så får du iaf mig att kanske se den igen och ändra åsikt och det är precis så det ska vara! Jag blev faktiskt tipsad om din blogg genom en kompis och älskade den första gången jag var inne. Jag har inte vågad skriva till dig förrän nu. Jag älskar filmen Avatar och undrar om du kanske någongång skulle ha Avatar-tema eller göra en bra recension utav den filmen? Jag såg även att du hade förbokad en superbra utgåva utav den och jag vill jättegärna se vad som finns i den när du får den. Nu blev det mycket filmsnack, men jag antar att dte inte gör något. Det jag också ville skriva om är att jag också har förlorat en pappa, men jag är verkligen inte lika stark som du. Jag bryter ihop nästan varje dag, men genom att läsa din blogg så vet jag att det blir bättre och att man kan leva ett bra och normalt liv trots sorg. Din blogg har hjälpt mig och jag tycker att den är BÄST. ÄLSKAR DEN SÅ MKT <3<3<3

Kram din bästa bloggläsare Alice.


Millenium actress

Hej alla läsare!

Millenium actress är en film utav den fantastiske regissören Satoshi Kon, som har gjort många bra animéfilmer. Den handlar om den forna filmstjärnan Chiyoko. Hon berättar sin livshistoria för intervjuaren Genya, som arbetar med att göra en intressant dokumentär. Den är riktigt vacker och ibland sorglig, nu var det ett tag sedan jag såg denna, men jag måste se den igen. Den går igenom hela skådespelerskan liv i olika stadium och man fångas verkligen in. Man får se hur hon klarade sig igenom fascismen, andra världskriget och andra intressanta tider. Det kan ibland vara svårt att förstå vad som är verklighet och flash-backs, då dessa ibland går in i varandra.

Satoshi Kon har även gjort filmer som Perfect Blue och Tokyo Godfathers och det är han och Miyazaki som står överst på favorit animéregissörer. Jag hoppas verkligen att fler animéfilmer kommer på blu-ray, för denna måste jag definitivt ha. Millenium actress kammade hem en hel del priser och har ofta nämnts utav många att vara i samma klass som Spirited away.


Läskigaste filmen?

Vilken film skrämmer er mest? Vad blir ni rädda för? En film som alltid skrämmer mig är Halloween från 1978, varför är gamla filmer bäst på att skrämmas? Halloween var den första skräckfilm jag såg vid 6-års ålder och det är klart att den fortfarande skrämmer mig nu eftersom att den skrämde mig som barn. Det är absolut inte samma hoppa till teknik utan mer utdragen rädsla. Visst hoppar jag ofta till hoppa till filmer, men jag går inte hem och är rädd för dem på samma sätt som med andra filmer. Jag har även alltid varit både rädd och fascinerad utav spöken och demoner och naturligtvis skrämmer en del övernaturliga filmer mig, som The Exorcism of Emily Rose, Poltergeist och även Paranormal Activity.

 


Dagens Fråga: Freddy vs Jason?

Hej alla läsare!

Dagens fråga är vem föredrar ni, Freddy Krueger eller Jason Voorhees, vem är mest bad-ass?

Jason vinner lätt denna rond (Men Freddy är AWESOME ändå)


Nytt tema: Animé tema

Hej alla läsare!♥

Nu har jag äntligen bytt tema till Animé tema. Jag har som vanligt ritat alla bilder på bloggen för hand och Alexander♥ har satt ihop dem till denna vackra design. Jag älskar den, så nu kommer det bli mycket mer Animé recensioner och info, men andra filmer, vloggs, tips och sådant som har funnits på bloggen kommer självklart fortfarande att finnas.


Paranormal Activity

Hej alla läsare!♥

Första gången jag såg Paranormal Activity var på Rigoletto biografen i slutet på december och jag måste erkänna att jag tyckte att den var ganska obehaglig på vissa ställen. Fast spöken och demoner har alltid skrämt mig på ett sätt och det är därför filmer som tar upp såna här teman på ett bra sätt ofta lyckas med att inte våga vara ensam i mörkret. Den handlar om ett par som tror att deras hus är hemsökt och fixar därför en kamera för att spela in allting som sker, speciellt vad som sker under nätterna i deras sovrum och dem har verkligen rätt. Många klagar på att filmen går långsamt, men jag tycker att det passar perfekt här och när jag såg den en andra gång så tyckte jag inte alls att det gick långsamt utan jag levde mig verkligen in i filmen.

Jag tycker att det är bra att det sker lite i taget, det sker någonting nytt varje natt och det bygger upp spänningen fram tills den viktigaste scenen och det görs på ett mycket bra sätt. Det här är beviset på att man kan göra en riktigt bra film fast budgeten är låg, nästan som att jag tänkte, varför kom inte jag på att göra det där? Jag gillade många scener och det finns tre olika slut till denna film. Bioversions-slutet är bäst, de andra två kändes liksom aha okej. Alex har den här på blu-ray redan och jag är "ganska" avundsjuk, måste skaffa den snart på blu-ray jag med. Alex brukar jämt skämta om att Paranormal Activity demonen kommer att  ta mig på natten, vilket skrämmer mig lite.

Alexander säljer DVD!

Hej alla läsare!♥

Alexander håller på att byta ut sin dvd-samling mot blu-ray filmer och därför säljer han ganska många dvd:er på tradera nu. De är bra kvalité och har billiga utropspriser. Han har t ex en Twilight-dvd signerad utav Edi Gathegi som spelar Laurent i filmen och den hittar ni här.
Urval utav det han säljer:
- X-men trilogin
- Batman boxen (De första fyra filmerna)
- Saw 1-5
- Spider-Man 1-3
- Watchmen
- Edward Scissorhands
- Bourne Trilogin
- Matrix Trilogin
- Sagan om Ringen Trilogin
- Pirates of the Caribbean Trilogin
- Harry Potter 1-5
- Kill Bill Volume 1 & 2
- Ocean's Trilogin
- James Bond collection 1-21

Om ni vill se hela listan på filmer så klicka på bilden!

 


Dagens Fråga: Spider-Man vs Batman

Hej alla läsare!

Dagens fråga är vilken superhjälte föredrar ni av dessa två, Spider-Man eller Batman? Jag tycker att de otecknade Batman filmerna är bättre än Spider-Man filmerna...

...och därför vinner Batman


Prince of Persia: The Sands of Time

Hej alla läsare!♥

 

Jag längtar jättemycket tills denna film på bio, vad tror ni om den?


Captivity

Hej alla läsare!♥

Jag ska tipsa om ännu en film som ingår i genren ''torture porn'', Captivity. Den handlar om en ung modell (Elisha Cuthbert) som blir kidnappad och vaknar upp i ett okänt rum. Varje dag blir hon utsatt för någonting hemskt utav sin kidnappare. Jag hade hört massor med negativt om denna innan jag såg den, men jag tycker inte att den förtjänar all crap den har fått. Vissa scener är riktigt bra och visst Elisha Cuthbert är ju inte världens bästa skådespelerska, men helt okej i denna film. Sen ingår självklart en twist som i de flesta filmer i denna genre och jag tyckte faktiskt att den var ganska smart, fast om man tänker efter så kan man räkna ut den i förhand. Många tycker att detta är en Saw och Hostel-rip off, men jag tycker att dem har gjort det på rätt sätt och då är det helt okej enligt mig.

Men jag undrar fortfarande om min dvd är en rated eller unrated version, för det verkar finnas lite mer gore än det jag har sett så jag måste nog ha rated vilket är tråkigt, för filmen kanske skulle ha fallit mig ännu mer i smaken om jag hade sett unrated? Men en del gore finns det faktiskt, inte jättemkt, men det finns. Speciellt en tjej som får en ''dusch'' och den scenen var faktiskt ganska obehaglig. Jag ska nog se denna igen snart och kanske se några nya bra saker med denna film.

Jennifer's body

Hej alla läsare!

Innan jag såg Jennifer's body så hade jag läst väldigt mycket om den och ville verkligen se den. Jag hade hört många negativa saker om den, men jag brukar gilla filmer som andra inte gillar och därför gav denna en chans, men tyvärr var den lika dålig som jag hade hört. Den handlar om Jennifers (Megan Fox) plötsliga förändring och hennes relation till sin bästa kompis (Amanda Seyfried). Jennifer blir dödad, men nästa dag kommer hon tillbaka till skolan precis som att ingenting hade hänt, men något är annorlunda och killarna i skolan försvinner, en efter en.

Den hade potentiell att bli riktigt bra, men manuset var inte särskilt bra och alla blodiga scener är såna som man har sett förut i skräckisar och imponerade inte på mig, utan gjorde mig ganska uttråkad. Det fanns vissta stunder som den var helt okej, men för det mesta var det en stor gäspning.

Tips från Sarah

Hej alla läsare!

Känner ni mycket frustration och vet inte hur ni ska bli av med den, så kan jag tipsa er om att träna. Det är ett jättebra sätt att må bättre på. Jag har börjat hoppa hopprep de senaste dagarna och det har fått mig att må bättre, dessutom är det väldigt bra träning då det tränar hela kroppen. Skriv och rita, ur frustration så kommer kreativitet och det man kan skapa är fantastiskt. De bästa verken och filmerna har just kommit ur tillfällen då man har känt dåliga känslor.

 


♥Tävlingen är igång - Vinn ett valfritt smycke♥

Hej alla läsare!

Nu sätter jag igång tävlingen och alla tävlande kan vinna ett valfritt smycke från Aldora. Det finns sju bidrag och 2 stycken kommer vinna varsitt smycke, så sätt igång och rösta. Röstningen pågår fram tills 30/4. Jag kommer skicka ut vinnarmejl till vinnarna med mer info om hur de ska gå till väga.

 

Bidrag 1

 

Bidrag 2

 

Bidrag 3

 

Bidrag 4

 

Bidrag 5

 

Bidrag 6

 

Bidrag 7The Pit and the pendulum

Hej alla läsare!

Detta är en film som finns högt på min lista, The Pit and the pendulum utav Roger Corman är den bästa filmatiseringen utav en Edgar Allan Poe novell. En man åker till Spanien för att undersöka sin systers död. På slottet  säger dem att det var en blodförgiftning men han finner det svårt att tro och snart börjar konstiga saker ske i det slott han vistas i. Min favoritskådespelerska Barbara Steele är med i denna och jag tycker att filmen är väldigt vacker. Känns väldigt gammaldags och mysig. Jag gillar gamla slott och vill gärna bo i ett när jag blir äldre.

Bilden föreställer Barbara Steele och wow hon är så vacker. Den vackraste skådespelerskan som har funnits, idag är hon ganska gammal,  men hon är fortfarande cool. Vincent Price finns även med i denna, precis som i alla Roger Cormans filmer och han är en riktig stor skräckikon. Jag har sett fyra utav hans filmatiseringar utav Allan Edgar Poes noveller och jag gillar dem väldigt mycket.Dagens Fråga: Jaws vs Piranha

Hej alla läsare!

Dagens fråga handlar om djurskräck, nämligen Jaws vs Piranha vilken föredrar ni? Jag gillar båda och Barbara Steele är ju med i Piranha.

Jag väljer Jaws.


Kick-ass!

Hej alla läsare!

Vill så gärna se denna! Biopremiär imorgon.


Videoblogg: Mina animéfilmer

Hej alla läsare!

I denna vlogg pratar jag om och visar vilka animéfilmer jag har. Om ni gillar min vloggs så får ni gärna säga till ifall jag ska göra fler för jag har märkt att det hjälper mig att bli mer bekväm med att prata inför andra. Ni får ursäkta ljuset, för det blir nästan aldrig bra i min webcam för att lamporna i rummet är konstiga och allt blir konstigt, men jag hoppas att ni gillar det ändå.


Svaren från frågestunden

Hej alla läsare!♥

Här kommer svaren ifrån min lilla frågestund jag hade igår.

1. Skulle du tänka dig att byta header och bakruds bild?
Svar: Jag ska faktiskt byta tema och bakgrund den här veckan, så håll utkik ;)

2. Favoritfärg?
Svar: Svart och rosa, helt tillsammans.

3.Välj på en skala hur mycket du gillar bloggen. Alltså gillar i hjärtat. 1-10
Svar: Jag gillar att kolla på min blogg och jag brinner ju för det jag skriver om så jag skulle ge min blogg 8 eller 9 av 10.

4.Sämsta filmen och varför?
Svar: Finns ju en hel skitfilmer och en som jag kommer att tänka på är Ulli Lommels alla filmer, så dåliga och smaklösa, usch.

5.kan du inte göra ett inlägg med filmer man kan titta på med sin pojkvän o mysa eller vara rädda till ?
Svar: Absolut kan jag gör det, tack för idén? ;)

6.Hur länge har du bloggat nu?
Svar: Seriöst sedan oktober.

7.Vad använder du för hårprodukter?
Svar: Det enda jag använder är Loreal´s Hot liss innan jag använder plattången eller locktången.
8. Sämsta regissören, och varför?
Svar: Ulli Lommel om man ser hans filmer så förstår man varför.

9. röker du?? vad tycker du om sånna saker som att dricka osv...?
Svar: Nej jag röker inte, men jag dricker och festar. Jag tycker att vill man röka och dricka så får man absolut göra det, jag är inte emot sånt. Alla har egna val och lever som de vill.

10. Vilket är ditt drömyrke??
Svar: Regissör och manusförfattare

11. Vilken är din favoritskådis?
Conrad Veidt, Christian Slater och Barbara Steele är favoriterna.

12. Vilken är den sämsta filmen du sett med din favoritskådis?
Svar: Även om en film i sig är dålig så brukar mina favoritskådisar ofta göra ett bra jobb och lyfta filmen ändå, så jag vet faktiskt inte.

13. Hur många filmer äger du?
Svar: 817 nu, men hoppas på 900 det här året ;)

14. Vad gillar du för musik mest?
Svar: Mitt favoritband är Placebo, annars gillar jag System of a down och Rammstein också.

15. Hur tror du ditt liv ser ut om 10 år?
Svar: Jag hoppas att ha gjort massor med grymma skräckfilmer som ni mina läsare har sett på bio!

Dagens fråga: Last house on the left original eller re-make?

Hej alla läsare!♥

Dagens fråga involverar de båda hämndfilmerna Last house on the left så jag undrar föredrar ni originalet eller re-maken?


Jag föredrar faktiskt re-maken, den var riktigt bra gjord och hade en hel del nya idéer.


Daughters of darkness

Hej alla läsare!

Det finns många filmer som har inspirerats utav Elizabeth Bathory (Erzeber Bathory), en kvinnlig seriemördare som mördare över 400 unga oskulder och badade i deras blod för att hon trodde att det fick hennes hy att se yngre ut. Även Hostel 2 har med en scen som ska föreställa hur ''Elizabeth Bathory'' dödade sitt offer och badade i hennes blod. Jag ska nu tipsa om Daughters of darkness som handlar om det nygifta paret Valerie och Stefan som tar in på ett hotell och träffar en märklig dam. Nästa morgon får de läsa om att många utav flickorna i staden har hittats mördade och tömda på blod och snart misstänker de att det är just kvinnan som är Elizabeth Bathory.

Jag hade läst mycket om Elizabeth Bathory innan jag såg denna filmen och var väldigt förväntansfull och blev inte besviken. Den är snygg och dialogen är bra. Jag skulle nog vilja ha mer blod i den, men annars var den bra. Jag skulle jättegärna vilja skaffa dvd-utgåvan utav denna för i den får man med ''The Bloodsplattered bride'', en annan film som jag jättegärna vill se. Det som är just så spännande med att se filmatiseringar kring Bathory är att hon var en kvinnlig mördare och jag skulle mer än gärna vilja veta mer om vad som rörde sig inuti hennes huvud.  Jag hoppas på att få se en riktigt bra film som visar hela hennes liv och hur allting ledde fram till den punkten då hon började mörda oskulder och bada i deras blod.

Dagens svar

Hej alla läsare!♥

Här kommer svaren från de senaste tio dagens frågor jag har ställt som ni läsare har svarat på.


Vinnare: True blood


Vinnare:Originalet


Vinnare: Twilight


Vinnare: Saw


Vinnare:Borat


Vinnare: Evil dead 2


Vinnare: Texas chainsaw massacre originalet


Vinnare: Blu-ray


Vinnare: Komedi


Vinnare: Silent Hill


Videoblogg igen: Mina dockor

Hej alla läsare!♥

Jag fick lust att göra en till vlogg och jag började nog prata lite för mycket, men hoppas ni gillar det ändå!


Vad vill jag åstadkomma?

Hej alla läsare!♥

Varför har jag denna blogg? Från början ville jag ha någonstans att skriva av mig och att få dela med mig mina filmtips till er. Jag vill visa alla att det är okej att vara annorlunda. Jag har alltid varit intresserad utav skräckfilmer och film i allmänhet och visst har jag fått snea blickar för att jag inte är som andra ''tjejer'', men det skiter jag fullständigt i. Jag är lycklig när jag är i mitt filmrum och kollar på en film eller skriver att manus. Jag vill att alla ska förstå att vi är olika och att man inte behöver blogga om något som alla andra bloggar om för att bli accepterad. Jag har ofta känt att jag inte passat in bland andra tjejer och jag har även fått höra det och det är därför jag inte har särskilt många tjejkompisar. Jag har alltid varit den där filmnörden som sitter med sina skräcktidningar och pratar om film hela tiden.

Ända sedan jag blev mobbad i grundskolan så har jag alltid känt mig annorlunda och tagit film till hjälp för att sluta bry mig om det. - Det är okej att vara annorlunda och ha intressen som inte många andra har.
- Du är unik precis som du är.

Jag har den här bloggen för att visa att filmbloggar också kan hamna i rampljuset, så ni som har speciella intressen, men inte vågar blogga för att ni tror att ingen kommer läsa säger jag bara: BLOGGA! Få ut ni vill få ut, om ni själv älskar bloggen så kommer andra att göra det. När jag började den här bloggen så trodde jag inte att någon skulle läsa den här alls utan att i princip bara jag skulle läsa den, men jag hade fel. Så gör aldrig något bara för att ni inte tror att någon annan kommer bry sig.
Kortfilm: Sweet

Hej alla läsare!

Vill visa er denna kortfilm som heter Sweet, en komedi. Hoppas ni kommer att gilla den.Videoblogg: Nya blu-ray filmer

Hej alla läsare!♥

Det var ett tag sedan jag ladda upp en videoblogg, så varsegod och njut ;) Hör ni något? Märkte att jag inte hör något när jag kollade på den och isåfall kan ljudet vara ganska efter. Så går det med webcam..


Vad jag äter på bio...Vad brukar ni äta på bio? Haha ja jag är en riktig liten gottegris, tycker att dessa tilltugg gör halva bioupplevelsen.


Subconsious cruelty

Hej alla läsare!♥

Detta är den andra Karim Hussain filmen jag såg och jag gillade den inte lika mycket som Ascension och jag kan inte säga att jag förstod så mycket utav den heller, iaf inte andra halvan utav filmen. Den består utav fyra avsnitt och handlar om ett man som vill älska med sin syster, människor som skändar sig själva, en jesusgestalt som blir skändad och en man som blir plågad efter att ha onanerat. Det första avsnittet var den bästa, de andra hade knappt någon dialog i sig alls och kändes mer som ett försök till något konstnärligt, men jag tyckte inte att det gick fram helt. Men den får en trea utav mig för att fotot var snyggt, jag gillade färgerna. Den har vunnit väldigt mycket priser och jag vet inte om den förtjänade alla de priserna. Filmen hittar hos subdvd.

Jag gillade Ascension mycket mer och tycker att dialogen i den filmen var bättre. Jag hoppas på att få se fler såna filmer som den.

Most Awesome Thing Ever!

Jag är så galet avundsjuk på Alex blu-ray hylla... Den är Awesome och den växer med nya filmer nästan varje dag... Nu står den inte där, men snart kommer det oxå att stå en Jason-docka där och den är mycket snyggare och mycker mer awesome än den jag har... Suck... ='(
Dagens fråga: Zombies vs Vampires

Hej alla läsare!

Dagens fråga är vad föredrar ni zombie-filmer eller vampyrfilmer? Det här var riktigt riktigt svårt, men jag måste nog säga vampyrfilmer. Jag älskar zombie-filmer ändå, men det har kommit så mycket zombiefilmer den senaste tiden som är jättedåliga så nu vinner vampyrfilmerna.
Svaren på favoritregissör

 


Riley:
Tarantino är en given favorit, tätt följd av Guy Ritchie, Joel & Ethan Cohen, Wim Wender och David Fincher. Guiseppe Tornatore och Jim Sheridan kvalar in som bubblare också.

Oj... blev fler än jag hade trott! Haha! Härlig blogg förresten, trodde aldrig jag skulle finna någon mer filmblogg men där ser man! :D

Sara
Chris Weitz och Tim Burton har alltid gjort grymma filmer. Sedan tycker jag Paul Morrison är otroligt duktig med färger och känsla.

Anna:
Tim Burton och Peter Jackson...LÄTT!!

Moaa:
Favoriterna är helt klart: Peter Jackson & Tim Burton

Pussybear:
Ärligt talat så vet jag inte, alla de som du har nämnt är ju väldigt bra... kommer inte på nåt själv just nu....Men definitivt Tim Burton!

Och Alex som inte har en blogg, men som ändå får vara med:
1. Tarantino
2. Tim Burton
3. Kubrick
4. Eli Eoth
5. Miyazaki
SÅ ska det vara ;) <3


Det som verkar vara gemensamt för nästan alla är Tim Burton och det är ju inte så svårt att förstå varför, han är en toppen regissör och gör annorlunda filmer. Han är med på min topp 5 lista också.

Min pappas död..

Hej alla läsare!

En del har undrat över vad som hände min pappa och hur jag mådde under tiden då han var sjuk. Jag kommer inte riktigt ihåg när han först blev sjuk för jag förstod ingenting utan trodde att han bara var lite sjuk och att han snart skulle bli frisk, jag visste inte att det var cancer. Då jag fick reda på att det var cancer så började han verkligen må dåligt och i det sista stadiet så blev han inlagd på ett sjukhus och jag kommer ihåg att jag och mamma besökte honom varje dag.

Jag var väldigt distant, jag satt i rummet och ritade fåglar till honom, jag kommer inte ihåg att jag pratade mycket med honom eller sa att jag älskade honom utan jag satt och ritade medan jag lyssnade på vad min mamma och pappa sa till varandra, jag kanske inte klarade av att vara så nära? Jag trodde ju verkligen att han skulle bli frisk, men en morgon så kommer mamma in till mitt rum och säger att han har dött, att han ringde mamma under för att säga hejdå och då stängde jag av allting. Ingenting i mitt liv betydde något längre, utan jag levde nästan som en robot. Jag bara fanns helt enkelt. Men idag är jag ingen robot, utan jag är en människa med känslor som försöker bearbeta dem och lämna alla mina problem bakom mig.


Dvd-update

Många har undrat om min filmsamling och nu kör jag en update. Jag har nu 814 filmer som innehåller både dvd-filmer och blu-rays. Jag hoppas på att nå 900 sträcket det här året och nästa år så hoppas jag fira att jag har fått film nummer 1000. Kan ni fatta hur härligt det kommer vara med 1000 filmer? Jag längtar som en galning. Jag började samla nör jag var 11-12 år. Min dvd-samling är klart större än min blu-ray samling, men jag hoppas att blu-ray samlingen också kommer att bli väldigt stor. Om ni vill se mer ur min samling, special editions och coola grejer så tryck HÄR.

 


För er nya läsare

För er nya läsare så tänker jag presentera vad min blogg handlar om och de sakerna har jag skrivit om bredvid bilden jag har i detta inlägg. Jag skriver om alla dessa saker. Jag förlorade min pappa när jag var tio år och sedan dess har mitt liv varit ett rent helvete, men jag har tagit mig ifrån botten till något bättre och jag vill att andra också ska se att det finns lösningar på allt. Min räddning var film och det är det som jag skriver om mest på bloggen. All frustration har jag tagit ut på att rita och har genom min konst och mitt skrivande kunnat uttrycka mig. Tack för alla besök och kommenterar jag har fått idag och jag hoppas att det fortsätter så.


♥Tävling - vinn ett smycke från Aldora♥

Hej alla läsare!

Glöm inte att anmäla er till min smyckestävling HÄR där ni kan vinna ett valfritt smycke.

Ni har fram tills söndag på er att anmäla er.


Alla var där

Hej alla läsare!

Detta är en komedi som jag brukade titta på väldigt mycket när jag var yngre och jag gillade den grymt mycket. Jag är ett Seth Green fan och gillar honom i det mesta han är med i. Efter att ett gäng har gått ut high school så firas detta med en jättestor fest och Preston hoppas verkligen på att äntligen få Amanda, en tjej som han har varit kär i under hela sin skolgång. Sen finns det massor med side-stories kring huvudstoryn som är väldigt roliga, speciellt Seth Greens karaktär som försöker att bli av med oskulden, men lyckas inte särskilt bra. Det finns så många dålia komedi-filmer idag som rent usagt är pinsamma att kolla på och därför längtar man tillbaka till såna här komedi-filmer som faktiskt var roliga.

Jag blev jätteglad när jag hittade den på blu-ray och köpte den på en gång. När jag var yngre hade jag denna inspelad på vhs och kollade på den nästan varje dag och det är därför jag förknippar den med härliga minnen. Jag har inte sett den på blu-ray ännu, men ska nog se den snart eftersom att Alex inte har sett den ännu. Bland rollistan finns även Jennifer Love Hewitt som spelar Amanda.

Frågestund

Eftersom att jag får ganska många frågor så tänker jag ha en frågestund och alla svaren publicerar jag i ett annat inlägg om några dagar. Fråga precis vad ni vill, det kan röra allt inte bara film utan ja precis allt.


Dagens fråga: Resident evil vs Silent hill

Hej alla läsare!

Dagens fråga handlar om Resident evil och Silent hill filmerna, inte spelen. Vilken är eran favorit?

Min favorit är Silent hill.


Favoritfilm?


Ja vilken är eran favoritfilm? Jag vill jättegärna veta, så bara att skriva vilken eran favoritfilm är, spelar ingen roll vilken genre och om ni intek an välja en så skriv flera. Min favoritfilm är Suspiria.


Läsarmejl


När jag kom hem såg jag att jag hade fått detta fina mejl och jag blev väldigt rörd. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att jag är jätteglad att jag har hjälpt någon så mycket och att min blogg hjälper andra. Tack♥

Hej‏
Från: Offline Anna
  Medelhög riskDu vet kanske inte vem den här avsändaren är.Markera som säker|Markera som skräppost
Skickat: den 5 april 2010 19:56:57
Till: placebohoe@live.se
Hej Sarah!
 
Vill bara skriva att jag har läst din blogg jättelänge. Jag älskar den, för att du inspirerar så mycket. Din blogg är min absoluta favoritblogg och jag hoppas att du aldrig slutar blogga. Jag har mått skit och haft mycket problem med mig själv precis som du har, men efter att ha följt din blogg och dina tips så mår jag mycket bättre idag. Din blogg fick tillbaka min lust att leva. Jag gillar även filmer precis som du gör och dina filmtips är BÄST! DU ÄGER SÖNDER ALLA ANDRA BLOGGAR, jag lovar att din blogg kommer bli stor för den är så bra och du är så vacker. Jag tycker att du är en utav de vackraste bloggerskorna som finns. Din blogg är även unik, hur många bloggar som din finns det? Ingen som är lika bra. Du får säkert massor med såna här mejl, men jag hoppas att du kommer läsa igenom det här  iallafall och kanske svara om du har tid. Du verkar må bra nu trots allting som du har gått igenom och du är verkligen stark och du har fått mig att bli stark. Sarah du är en underbar tjej och jag hoppas att jag får träffa dig någongång.
 
Kram Anna

Fika

Hej alla läsare!♥

Idag har jag fikat med Madicken, Michaela, Mimmi och Anders. Här kommer lite bilder från vad vi gjorde. Vi fikade, pratade och gick runt i lite affärer och hade kul.Cannibal Ferox

Hej alla läsare!

Dags att skriva om ännu en kannibal-film, nämligen Cannibal Ferox, som också är en utav de kändaste utav kannibal-filmerna. Den handlar om tre personer som åker ut till djungeln för att hitta en speciell kannibalstam och möter två killar på vägen som de slår sig samman med, men de hamnar i bråk med stammen och stammen vill sedan hämnas på dem. Låter det bekant? Ja ungefär samma handling som den bästa kannibal-filmen, Cannibal Holocaust.

Denna är inte lika bra, utan känns lite som en copycat, men den har sina bra stunder. Visst finns det råa scener i den också, så känsliga tittare varnas som med de flesta kannibal-filmer. Ni som gillar kannibal-filmerna för att de ofta är fullproppade med gore kommer inte bli besvikna. Denna är regisserad utav Umberto Lenzi och släpptes 1981, alltså ett år efter Cannibal Holocaust.

Inte bra nu..Just nu mår jag inte så bra, jag kan verka glad på utsidan, men på insidan gör det ont. Jag känner mig så ensam nu, verkligen ensam och det känns som att dåliga saker kommer hända snart. Jag får alltid en speciellt känsla innan någonting händer och den känslan har jag nu. Jag vill bara ha någon att gråta ut mot nu, men när ingen finns så får man göra det i ensamhet bara man får ut det man känner. Många tyckte att mitt förra inlägg och tips var bra, så jag vill ge er fler tips till på vad som brukar hjälpa mig. Så detta är vad jag ska försöka göra ikväll och förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.

♥ Gråt ut om du känner för det för då släpper du ut dina känslor och du kommer känna dig lättad efteråt, som att en stor börda har lyfts från dina axlar.

♥ När jag känner mig frustrerad brukar jag sätta i en skiva i min stereo, skruva upp ljudet högt och hoppa hopprep och det hjälper mycket. Man tränar bort det man känner och får utlopp för all ilska. Jag brukar träna tills jag är helt genomsvettig och det känns JÄTTEBRA!

♥ Var med någon du känner dig trygg med, eftersom att jag inte kan det nu så får jag tänka på någon jag känner mig trygg med. Då tänker jag på härliga minnen och hur bra personen får mig att må och att jag faktiskt är viktig.

♥ Har du nånting som är trasigt eller som du inte behöver längre så kan du ju slå sönder eller kasta iväg det. Att slå sönder och kasta saker känns riktigt bra. Bara du inte skadar dig själv eller någon annan när du gör det, så är det bra.

♥ Gör något du älskar, att kolla på film får mig ofta på bättre humör.


Min favoritpose

Hej alla läsare!

Hittade några gamla bilder på mig och tyckte att det var roligt att jag jämt körde på samma pose i alla bilder. Fast jag är iallafall söt på alla bild haha ;) Hur kunde jag tycka att jag var ful och fet på den tiden? Det var jag ju absolut inte inser jag nu.


Law abiding citizen

Hej alla läsare!

Igår såg jag Law abiding citizen. Det var min kompis Sofia som tipsade om den och trodde att jag skulle gilla den väldigt mycket. Den handlar om Clyde som en natt ser sin fru och dotter bli mördade då han ligger hjälplös på golvet och inte kan göra något. Mördaren går sedan fri på grund utav något fel i rättsystemet och Clyde tar lagen i sina egna händer och hämnas. Denna film börjar fort, först introscenen, sen hoppar den till rättegången som är ett år senare och slutligen till tio år senare då hämnden börjar. Jag trodde inte att det skulle vara så fort, men det gör inget, alltid kul med oväntade händelser.

Denna är lite annorlunda, för man tror att han bara ska hämnas på sin mördare, men det är det öfrsta som händer efter att handlingen har hoppat tio år framåt och då tänker man: vad nu? Men det är bara början för Clyde planerar att hämnas på hela rättsystemet som är hans primära mål och det är då filmen verkligen börjar bli intressant. Clyde spelas utav Gerard Butler, som syns i de flesta filmer som har kommit ut den senaste tiden, vilket är kul för han är grym. Även Leslie Bibb, som har en mindre roll här har synts i många filmer, speciellt skräckfilmer. En annan huvudrollsinnehavare är Jamie Foxx. Jag gillar hämndfilmer för det känns spännande när ett svagt offer plötsligt får styrka och hämnas på sina förövare.

Visste ni....

Hej alla läsare!

Någonting ni inte visste om mig är att jag är ganska musikalisk av mig. Jag spelade trummor i fem år och prövade även på gitarr, men jag kan absolut inte sjunga. Jag får fortfarande lust att spela trummor, men jag sålde tyvärr mitt trumset så det går inte. Jag har märkt att jag är ganska duktig på det mesta som jag provar på, sport, musik, film och andra ämnen och det är alltid något som jag har tyckt om med mig själv.


Dagens fråga: Skräck vs Komedi

Hej alla läsare!

Dagens fråga är föredrar ni Skräck eller komedi? Jag tror nog att alla som följer min blogg redan vet svaret på denna fråga och det är självklart skräckfilmer.Four Rooms

Hej alla läsare!♥

Denna film har många missat som är uppdelad i fyra olika delar. Den utspelar sig på ett hotell där hotellarbetaren som spelas utav Tim Roth kommer besöka fyra olika rum och får gå igenom olika saker i dem rummen. Jag var väldigt intresserad utav denna när jag läste handlingen och när jag hörd andra prata om denna och beställde den på en gång. Det är fyra olika regissörer som har gjort varsit rum och det är kul att se hur de olika rummen skapar denna filmen. Vissa rum är ju inte lika bra som andra, men det sista rummet är klart bäst och mest intensiv och är självklart skriven och regisserad utav Quentin Tarantino.

Tim Roth spelar väldigt bra i denna och det är en stor del till varför denna film får en fyra, för vissa rum drog ner betyget en aning, men slutscenen och Tim Roth gör filmen. Rummen heter: Bröllopssviten, Rum 404, Rum 309 och Kungsvåningen och det är de sista två rummen som är bäst. De regissörerna som har gjort de andra rummen är Allison Anders, Alexandre Rockwell och Robert Rodriguez.

Conler

Hej alla läsare!

Åh vad glad jag blir när jag går in på Madickens blogg och ser att hennes blogg hela tiden växer, jag blir verkligen glad, för jag tycker att hennes blogg verkligen borde uppmärksammas. Hon har gått igenom väldigt mycket och skriver om det och hjälper andra. Man blir glad av att gå in på hennes blogg och jag säger bara go Madicken, hoppas det håller i sig såhär!

Nu ska jag även passa på att tacka alla som röstade på mig i hennes tävling. Det är så kul att ni gillar min blogg så mycket och det får mig att bli helt varm inombords. Jag tackar även er som inte hade en blogg, men som röstade ändå. Tack allihopa♥

Cecilia Lina Kicki Rickard Moa

Jeanette Frida Alexandresen Johanna

Jacob


Slog i huvudet på tågstationen..

 

Idag gick jag in i en sådan tevegrej där det står vilken tid alla tåg kommer, dem brukar vara blåa på tågstationerna och väldigt hårda. Eftersom att jag jämt har min gröna jacka på mig som har en jättemysig luva så ser jag ingenting på sidorna eller ovanför mig och just då tittade jag ner i marken och plötsligt hör jag ett dunk och får ont i huvudet. Jag mår fortfarande illa och det värker, hoppas det inte är något farligt, men ska vila ikväll.

 

Så här ser min gröna jacka ut, visst ser luvan mysig ut? Och jag kommer ha på mig den imorgon på bloggträffen.


Eran favoritregissör?


Jag har fått ofta fått frågan: Vem är din favoritregissör? och jag ska nämna några som jag älskar. Min fråga till er är: Vem/Vilka är era favoritregissörer. Fem utav dem som svarar får en läkning i ett inlägg.

1 - Dario Argento
2 - Quentin Tarantino
3 - Tim Burton
4 - Eli Roth
5- Takashi Miike


Glöm inte att anmäla er till min tävling där ni kan vinna ett valfritt smycke, tryck HÄR


Det finns en mening..

 

Detta var jag för ungefär fyra år sedan, då jag var 16 år. Jag ser ganska ledsen ut på bilden, precis som jag gjorde på alla bilder för jag mådde inte alls bra under den tiden. Jag ville verkligen nästan bara ha svart på mig för att andra skulle se att jag mådde dåligt, ett rop på hjälp. Jag var även väldigt smal och hade ofta ätstörningar under den perioden. Många var väldigt oroliga när jag visade min mage som då bara bestod utav utstickande revben. Jag såg inget fel med det då, jag älskade det, men nu inser jag hur fel det var. Jag var hela tiden ledsen och kände frustration och ångest. Jag kände det oftast när jag var i Polen och inte kunde träffa min vänner. Jag fick ofta små utbrott och bråkade med mamma och isolerade mig väldigt mycket. Jag kände mig jätteful och att jag var mindre värd än alla och det fick mig att sluta äta ännu mer.

- Kom ihåg att alla är lika värda, DU är precis lika vacker som alla andra.
- Bara för att vi tycker att oj hon är så vacker så kan man ändå må skit på insidan, så ta hand om insidan först.
- Prata med någon om det du känner, stäng inte in det, det blir bara värre.
- Försök inte hantera dina problem med ett annat problem, som jag gjorde med att sluta äta.
- Om ni känner att det finns ingenting att leva för som jag ofta gjorde, så hitta något du älskar och brinner för och gör det till din mening med livet.

Jag vill så gärna att alla mina läsare ska må bra. Jag har gått igenom en hel del saker och pratar mer än gärna om det, så var inte rädda för att fråga. Man kan ta sig ur det mesta, men då måste man verkligen vilja ta sig ur det och kämpa för det. Visst har jag dagar då jag verkligen är nere på botten, men jag låter inte det hindra mig från att leva mitt liv och göra det jag älskar. Så sluta aldrig tro att det inte finns någon mening, för det finns det.

Eraserhead

Hej alla läsare!

Jag tycker att detta är den bästa utav David Lynch filmer. Eraserhead är väldigt speciell och handlar om fabriksarbetaren Henry Spencer och hans mardrömmar. Då filmen utspelar sig har Henry ''semester''. Henry har även en flickvän och får ett väldigt konstigt och missbildat barn. Som vanligt med Lynch filmer så är det ganska svårt att förstå vissa saker och att tolka, men dem är härliga ändå. Ibland blir man galen på denna filmen, men i slutändan så kan jag inget annat göra än att älska den. Denna film känns som en drömsekvens efter drömsekvens och är ganska obehaglig. Finns speciellt en scen med babyn som fick mig att rysa lite. Det är bara synd att den är så dyr både på dvd och blu-ray, för den vill jag jättegärna ha, helst på blu-ray.

Detta var hans första långfilm som tog 5 år att spela in på minimal budget, riktigt bra jobbat! Det första manuset till denna film var 21 sidor lång och ingen ville göra denna filmen för att den var för konstig helt enkelt, men till slut fick Lynch göra den.

Denna film finns i boken: 1001 filmer du måste se innan du dör

♥Tävling - vinn ett smycke♥

Glöm inte att anmäla er till min tävling där ni kan vinna ett valfritt smycke♥. För att anmäla er och läsa reglerna tryck HÄR

Ni har en vecka på er att anmäla er från och med idag sedan börjar tävlingen.

 


Dagens Fråga: Blu-ray vs Dvd

Hej alla läsare!

Blu-ray har verkligen slagit igenom och min fråga är självklart, vad föredrar ni? Blu-ray eller dvd?

Jag föredrar blu-ray.


Nya blu-rays

Hej alla läsare!

Dessa är mina nyaste blu-ray köpt. Moon och Butch Cassidy and the Sundance Kid. Jag har sett Moon förut, men inte den andra filmen, fast jag brukar gilla western-filmer så jag kommer nog gilla den.


Flickan från ovan

Hej alla läsare!

Nu har jag och Alexnader kommit hem från biografen, vi såg Flickan från ovan som vi båda längtade efter väldigt mycket och vi båda älskade den. Vacker, fin och den berörde. Den handlar om fjorton-åriga Susan Salmon som blir mördad på en vinterdag. Vi får följa hennes kamp för att låta hennes familj fortfarande veta att hon finns. I rollerna finns Mark Whalberg och Rachel Weisz.

Den är baserad på en bok som jag läste när jag var yngre och gillade även boken, men har ganska vaga minnen från händelserna i boken, så filmen var inte alls förutsägbar för mig. Många har problem med hur dem har framställt ''himmlen'' i denna film, men jag tyckte att det var vackert och naivt, så som barn är. Så ni som har frågat mig om denna är värd att se på bio får ett stort JA som svar, se den nu!

Något annat roligt som hände under filmen var att Alexander spillde ut sin cola över golvet och det var cola över hela golvet.


Topp 5 lista: Filmer som får mig att gråta

Hejsan alla kära läsare!
Här kommer en ny top 5 lista.

1. I Taket Lyser Stjärnorna.

2. The Girl Next Door.

 

 

 

 

3. Titanic.

 

 

 

 

4. Eldflugornas Grav.

 

 

 

 

5. Lejonkungen.


Ännu en Sci-Fi dräkt?

Hej alla läsare!

Skulle jättegärna vilja klä ut mig till denna tjej på en mässa någon gång. När jag kommer ha mycket tid ska jag försöka fixa en sådan dräkt.


Hostel del 3?

Hej alla läsare!♥

Det
ryktas om att det ska komma en tredje del utav Hostel. Eli Roth blev tidigare frågad om han ville göra en tredje del, men han svarade att han inte vill göra det och då är frågan, vem kommer att regissera den tredje delen isåfall? Det finns inte så mycket att läsa om detta projekt ännu, men jag är välidgt nyfiken på att se hur denna film kommer att bli ifall inte Roth regisserar. Hur annorlunda kommer den att bli? Jag älskar de två första Hostel-filmerna och hoppas inte att trean blir en riktig flopp för att den kommer vara för annorlunda.

Har ni några tankar eller funderingar kring detta?


Dagens Fråga: TCM vs TCM re-make

Hej alla läsare!

Jag och Alexander kollade precis på Texas Chainsaw Massacre re-make, har sett den ungefär 60 gånger nu och jag skämtar inte. Jag undrar vilken ni föredrar, Texas Chainsaw Massacre originalet eller re-maken? Jag tycker att det är svårt att välja, för jag älskar båda men på olika sätt..

...men originalet vinner men en ytterst liten marginal.


Sarah som The Bride?

Hej alla läsare!

Någongång ska jag gå som The Bride på Sci-Fi mässan, den dräkten är ubercool. Ja jag gillar inte gult så mycket, men det passar på denna dräkt. Jag har så många olika dräkter att välja mellan på alla Sci-Fi mässor så jag hoppas att jag kommer kunna gå på fler bara för att visa upp allt jag vill synas i.


Placebo - Twenty Years

Hej alla läsare!

Snart åker jag på middag med Alex till hans mormor. Vad ska ni göra ikväll? Jag svarar på alla kommentarer ikväll. Denna låt med placebo är grymt bra, kolla in och njut.


Requiem for a dream

Hej alla läsare!♥

Requiem for a dream är en riktigt tung film om drogberoende. En utav de bästa i sin genre tycker jag. Den handlar om änkan Sara som lever ett ganska trist liv och som plötsligt får chansen att vara med på tv. Hon granskar sig själv och kommer fram till att hon måste gå ner i vikt och luras till att äta piller och det övergår till ett sjukligt beroende som kan sluta i döden. Hennes son Harry och hans flickvän Marion bestämmer sig för att tillsammans med Harrys kompis Tyrone sälja knark och själva ta knark och snabbt sitter de fast i skiten. Alla måste ta tag i sina beroenden innan det slutar riktigt illa.

Filmen är väldigt tung och många klarar inte av att sitta igenom den. Men det är precis såhär en sådan film ska vara, den ska beröra till den gränsen att den får oss att må illa. I huvudrollerna finns Jared Leto, Jennifer Connelly och Ellen Burstyn som alla gör fantastiska roller. en utav de bästa scenerna är när man ser hur galen Sara blir för varje minut som går och det är kaotiskt och kameratekniken är galen, väldigt starkt gjort. Nu var det ett år sedan jag såg denna, så jag tänker nog se den igen snart.

Dagens Fråga: Evil dead vs Evil dead II?

Hej alla läsare!

Dagens fråga handlar om Sam Raimis två första Evil dead filmer och jag undrar vilken ni tycker är bättre Evil Dead eller Evil dead II som är en re-make utav ettan.

Jag föredrar Evil Dead 2 faktiskt, skrattar ihjäl mig varje gång jag ser den.


Bloggträff?

 

Det är väldigt mycket tal om olika bloggträffar lite överallt och eftersom att jag ska på Madickens bloggträff på måndag, så undrar jag om ni, mina läsare skulle vilja att jag hade en bloggträff någongång? Vi kan fika, kanske gå på bio eller göra något annat roligt. Vad tycker ni? Jag kan ta mig in till Stockholm ganska lätt, så det området passar bäst.Fuhrerns elit

Hej alla läsare!

Idag såg jag Fuhrerns Elit, en utav mina nyaste filmer som jag har på blu-ray. Den handlar om den unga killen Friedrich Weimer som älskar att boxas och blir en dag upptäckt och erbjuden att gå på en Napola-skola, en skola för att utbilda framtida SS-officerare. Vi får sedan följa honom på skolan och vad som pågår där. Den utspelar sig under tidigt 40-tal då nazismen var som störst.

Jag gillar filmer som handlar om nazism och som utspelar sig under tiden, för såna filmer berör mig och jag kan tänka mig att de berör de flesta. Denna är lite annorlunda skildrad än vanliga filmer som berör detta tema och det var det som fick mig att bli tillräckligt intresserad för att köpa denna trots att jag inte hade sett den innan. Man fick verkligen en bra inblick på hur många ungdomar blev manipulerade in i nazismens bana. Denna film var riktigt bra och jag tappade inte intresset en enda gång. Vissa scener var lite förutsägbara, men det gjorde ingenting. Ibland så vet man vad som kommer hända, men man gillar det iallafall, det känns tryggt och bra på ett sätt. Skådespelarna var duktiga och på många ställen fanns det mycket bra kamera teknik.

Vad är ert största intresse?Jag vill jättegärna veta vad min läsare älskar att göra, vad brinner ni för? Ni vet ju redan vad jag brinner för och det är såklart film. Här kommer en gammal bild på mig från när jag satt på en biograf i Polen.

 


Svar på läsarfrågor

Tänkte svara på några utav de frågor jag oftast får, ska fixa till dem bättre sen, men nu får dem vara som de är nu.

Din blogg är jättebra och det är kul att du tar upp många olika ämnen, sorg, problem med sig själv, ätstörningar, film och konst. När var det senast du slutade äta?


Svar: Ett år sedan, men det är mycket bättre nu.

Hej Sarah! Jag har läst alla dina inlägg om din pappa och hur du har hanterat sorgen och jag måste bara säga att dem har hjälpt mig. Alla dina små tips hjälper, fortsätt med dem och sluta aldrig blogga när din blogg hjälper. Hur gammal var du när din pappa dog?


Svar: Jag var tio år gammal

 

Hur länge har du samlat på filmer?

Svar: Sedan jag var 12 år

Nästa biofilm du längtar efter?

Svar: Flickan från ovan.Dagens Fråga: Borat vs Brûno?

Hej alla läsare!♥

Vilken utav dessa Sasha Baron Cohen filmer gillar ni bäst, Borat eller Brûno? Jag gillar båda filmerna väldigt mycket..

....men Brûno vinner denna omgång.


The Girl next door

Hej alla läsare!

Idag fick jag hem The Girl next door som är en film baserad på verkliga händelser. Det finns många filmer som säger att de är baserade på sanna händelser för att locka publik trots att de inte är det, men allt som händer i The Girl next door har hänt på riktigt och det är det som gör den så hemsk. Den handlar 12-åriga David som upptäcker att två nya syskon, Susan och Megg har flyttat in i området. Susan och Megg har flyttat in hos sin moster Ruth efter deras föräldrars bortgång, men deras närvaro, speciellt Megg's, får Ruth att börja hata dem. Hennes hat når en gräns då hon fysisk börjar tortera Megg och hon får även alla grannbarn att vara med på tortyren.

Denna film var riktigt svår att sitta igenom och det var svårt att inte gråta. Verkligheten är så mycket hemskare än de gore-effekter som någon film någonsin skulle kunna producera och det är det som gör denna film så hemsk. Jag läste igenom en ganska lång intervju med regissören bakom denna film i Rue Morgue idag och fascinerades. Det har även kommit ut ett antal böcker om det riktiga fallet, där den unga tjejen heter Sylvia Likens, som hon hette på riktigt och den mest uppmärksammade boken om detta fallet är Jack Ketchums The Girl next door. Jag har inte läst den än, men vill göra det. Detta fallet skedde på 50-talet i Indiana och uppmärksammades väldigt mycket, men jag hörde inte om detta förrän år 2007, då jag köpte Rue Morgue-numret som innehöll denna film på omslaget.

OBS: Stephen King har inte någonting med filmen att göra, han kommenterade filmen och citatet kom med på framsidan, så luras inte av det.

RSS 2.0