Annonser från BloggPartner

UFC 133

Hej alla läsare!

Lycka till Alexander ''The Mauler'' Gustafsson!


På lördag 6/8 har våran svenske MMA-fighter Alexander Gustafsson som även tränar på samma klubb som jag gör sin match i UFC mot Matt Hamill och jag hoppas verkligen att han vinner. Jag hoppas att jag har några MMA-fans som läser min blogg och då undrar jag vad ni tycker och tänker om UFC 133? Vilka kommer att vinna? Huvudmatchen är mellan Rashad Evans och Tito Ortiz.

Läs även andra bloggares åsikter om

Dom Zly aka The Dark house

Hej alla läsare!♥

''Det som imponerade på mig mest var berättarstilen''Dom Zly aka The Dark House: Berättelsen utspelar sig i två parallella tidsplan. Den första tidslinjen följer händelserna en höstkväll 1978. Edward Srodon gör misstaget att mellanlanda på en bondgård i de avlägset belägna bergen i Bieszczady. Han stannar för natten. Den inledande misstron mellan gäst och hans värd skingras snabbt med hembränt och förvandlas till kamratskap, intimitet och även vänskap.

En plan för att göra ett gemensamt företag uppstår samt passion och lust, som leder till överraskande och tragiska konsekvenser. Den andra tidslinjen följer en vinterdag i undantagstillståndets Polen. En utredningsgrupp från Milicja Obywatelska (medborgarmilisen) besöker brottsplatsen. Löjtnant Mroz försöker lösa de fyra år gamla mordfallen. Verktyget har han till sitt förfogande är rekonstruktion av händelserna med hjälp av den huvudmisstänkte, Srodon.

Jag såg den här med mamma för någon dag sedan och jag blev väldigt imponerad. Jag vill se många fler polska filmer och därför köpte jag den här utan att ha sett den. Det som imponerade på mig mest var berättarstilen den växlar mellan nutid och dåtid på ett bra sätt som gör att man måste hänga med.

När poliserna undersöker Srodons historia så dricker dem vodka hela tiden och alla blir fulla som svin och jag frågade mamma om det var så förut i Polen och hon svarade ja. Helt sjukt att poliser tilläts arbeta i det tillståndet. Skådespelarna är också riktigt bra och historien blir galnare och mörkare. Vill ni se fler polska filmer så rekommenderar jag denna, se den nu!Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 687, 688 & 689

Hej alla läsare!

Nu visar jag Phantom of the Opera 1943, The Terror & Whatever happened to baby Jane?Film nr 687, 688 & 689

Läs även andra bloggares åsikter om

Polen 2011: Dag 3 - Fredag

Hej alla läsare!

''Glassarna var väldfyllda med grädde vilket gjorde mig lite illamående''Som vanligt började dagen vid 10-11 och ingenting speciellt hände på förmiddagen. Jag kollade på film och hjälpte mormor med middagen. Jag och mamma hade bestämt oss för att åka till Silesia för att hitta kläder inför dagens festande och jag ville väldigt gärna hitta en ny klänning, men jag är så kräsen med kläder att jag nästan aldrig köper något. När vi väl åkte dit kollade vi på massa olika klänningar, men ingenting som jag väldigt gärna ville köpa så det blev inget klädköp, men vet ni vad det istället blev? Jag tror att ni redan har listat ut det, men filmköp blev det så klart. Fyra nya filmer blev det och efter det fick jag ett samtal från min kusin Magda att dem inte kan festa ikväll utan att vi gör det imorgon istället, vilket gjorde att kvällen blev lite tråkig.

Vi åt även KFC på kvällen och jag älskar att äta KFC för jag får bara göra det några gånger om året då det inte finns här i Sverige. Måste bara säga att på alla bilderna på mig hittills har jag bara haft på mig min klänning med hjärtan på och då måste det ju se ut som att det var det enda jag hade på mig vilket inte alls är sant, utan vi råkade fota när jag hade på mig just klänningen, men jag lovar jag bytte kläder!

Efter Silesia besöket åkte vi till centrum i Katowice för att hälsa på mammas kompis Basia som äger flera tyg-affärer och hon designar och syr även kläder själv. Hon har sytt en kjol till mig. Vi bestämde oss för att åka tillbaka till silesia där vi åt glass. Glassarna var väldfyllda med grädde vilket gjorde mig lite illamående, jag klarade bara av att äta glassen och pyttelite grädde innan jag inte kunde få ner mer. Efter glassätandet tog Basia med oss till ett litet centrum där dem hade några affärer som man kunde fynda i. Jag sprang direkt till en filmaffär och hittade 3 stycken filmer, så dagens totala filmköp blev 7 stycken filmer. Hittills hade jag köpt 14 stycken filmer och jag var överlycklig.

Filmer jag hann se: An Empress and the warriors blev tyvärr den enda filmen jag såg den dagen.


Läs även andra bloggares åsikter om

Match 10/9

Hej alla läsare!

''mina nästa matcher kommer vara den 10:e september.''Har fått några frågor om när jag kommer ha match nästa gång och mina nästa matcher kommer vara den 10:e september. Jag håller på att förbereda mig inför dem och försöker ta in så mycket jag bara kan för att åstadkomma bra reslutat på mina matcher. Dem två med de bästa resultaten i varje grupp går vidare till en final och just nu ligger jag trea. Chansen att jag tar mig vidare till final är inte så stor då dem som ligger etta och tvåa är bättre än mig (dem tränar också på min klubb, men har tränat längre än mig), men jag ska ändå kämpa och göra mitt bästa.

På dem flesta träningarna som jag har varit på den här sommaren har även dem som är i elitgruppen och 301-501 varit med på och dem har gett mig mycket tips och visat nya svep, nertagningar och annat som jag kommer ha stor användning för. Den 27/8 börjar nästa termin och då kommer jag vara i gruppen 201 och är alltså inte i nybörjargruppen och det ska bli väldigt kul.

Läs även andra bloggares åsikter om

Dard Divorce

Hej alla läsare!

''Tyvärr var bildkompositionen, ljussättning och fotot inte så bra som det hade kunnat vara.''Dard Divorce: Det som började som en helt vanlig skilsmässa mellan Natalie Stein och hennes man Tim, slutar med ett fruktansvärt blodbad med tortyr, slakt och lidande.

Inledningen är helt okej faktiskt, men skådespelerskan som spelar Nathalie är riktigt dålig och jag brukar kunna se bort dåliga skådisar, men hon är inte bra alls faktiskt. Allt hon säger låter inövat, stelt och utan inlevelse och uttryck i ansiktet. Det jag gillar med filmen var gore-scenerna och att många var bra gjorda, då regissören är bra på special effekter. Man ser att all fokus har lagts på gore-scenerna.

Tyvärr var bildkompositionen, ljussättning och fotot inte så bra som det hade kunnat vara. Sista scenen var ganska bra, men annars var den inte särskilt bra och om man bara hade ändrat på några scener så hade den kunnat få ett godkänt betyg. Ordet Dard kommer från persian och betyder to inflict pain.
Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 686

Hej alla läsare!

Nu visar jag Ringaren i Notre Dame 1939Film nr 686

Läs även andra bloggares åsikter om

Polen 2011: Dag 2 - Torsdag

Hej alla läsare!

''Mina kusiner är också ganska filmintresserade och besöker min blogg ganska ofta då man kan byta språket till polska.''Den här dagen började som vanligt med att jag vaknade 10 efter en dålig natts sömn. Det var dags för frukost och att göra sig iordning inför dagen. Jag hann även med att kolla på någon film på förmiddagen innan mormor började laga middagen. Jag brukar ofta hjälpa till med middagen då mormor är svårt sjuk och jag och mamma hjälper henne så gott vi kan. Något som var roligt denna dag var att mina kusiner skulle komma förbi och äta middag med oss. Mina två kusiner heter Magda och Dagmara, Magda är 21 år och Dagmara är 23 år. Vi har umgåtts ganska mycket dem senaste gångerna jag har varit i Polen och dem är riktigt snälla och roliga. Middagstemat blev: MMA, dem var väldigt intresserade och frågade massor och prövade även mina nya grapplinghandskar.

Efter middagen skulle jag gå på bio och se Transformers 3D och undrade ifall mina kusiner ville följa med och det ville dem. Jag längtade jättemycket och mina kusiner skjutsade mig och mamma till bion. mamma bjöd oss på fika innan bion och satt och pratade med oss. Vi köpte popcorn och dricka som vi alla delade på. Mina kusiner är också ganska filmintresserade och besöker min blogg ganska ofta då man kan byta språket till polska. Dagmara är väldigt intresserad utav just skräckfilmer och det är väldigt kul att prata om skräckfilmer med henne occh Magda. Hon var väldigt förtjust i Saw 3D som hon såg två gånger på bio. Efter bion var det tyvärr dags att åka hemåt mot mormor och morfar, men vi bestämde oss för att vi skulle ut och festa i helgen som skulle komma och då hade jag något att längta efter.

Hos mormor och morfar återstod det att kolla på film innan det var dags att sova. Alla lägger sig tidigt där mellan 22-23 och det gjorde även mamma så jag var oftast uppe till 23-00, inte längre och jag brukar vara uppe längre än så hemma vilket gjorde att jag hade svårt att sova. Dagens filmer som jag hann se blev: Hulk 2003, The Bankjob & Transformers 3D.Läs även andra bloggares åsikter om

Way of the dragon

Hej alla läsare!

''Fightingscenerna är riktigt bra och slutfighten mellan Bruce Lee och Chuck Norris är riktigt intressant att kolla på.''Bruce Lee åker till Italien för att hjälpa en restaurangägare som blir utpressad av maffian, men efter att ha tagit saker i sina egna händer tar maffian hjälpt utav Colt (Chuck Norris) för att stoppa Bruce Lee och vinna restaurangen, vem ska vinna och vem är den bäste kamsportutövaren utav dem två?

Underbar film! Bruce Lee är grym och gillar man Martial Arts så ska man se den här filmen. Dialogen är roligt, speciellt om man ser den med engelskt tal som jag gjorde, men jag ska se den med originalspråket också. Fightingscenerna är riktigt bra och slutfighten mellan Bruce Lee och Chuck Norris är riktigt intressant att kolla på.

Miljön och klädvalet till karaktärerna på restaurangen passade in väldigt bra och filmen gjorde mig glad. Inledningen var rolig och jag tycker om Bruce Lees skådespel. Förutom Way of the dragon har jag sett Enter the dragon och jag ska definitivt skaffa en Bruce Lee samling som ska stå bredvid min UFC samling. Det jag gillade mest med filmen var kamsportsteknikerna, men jag rekommenderar den ändå till alla!
Läs även andra bloggares åsikter om

Polen 2011: Dag 1 - Onsdag

Hej alla läsare!

''Jag har länge velat ha just den här frisyren men har inte vågat klippa mig.''Jag vaknade runt 11 tror jag. Jag sover aldrig särskilt bra hos min mormor och morfar för att sängen är obekväm och jag brukar bli väckt ganska många gånger på natten och morgonen för att sedan somna om en timma eller två och gå upp igen. Efter att jag vaknade var det dags för frukost och att göra sig iordning för mitt frisörbesök. Innan vi gick hann jag prova på mina nya grapplinghandskar som jag hade köpt dagen innan. Mormor och morfar är fortfarande ganska skeptiska till att jag tränar MMA för dem tror att jag bara kommer skada mig allvarligt hela tiden och dem förstår inte hur jag kan gilla en sådan sport.

Åter till frisörbesöket. Jag går väldigt sällan till frisören max 3 gånger på 5 år har det blivit, men eftersom jag så gärna ville klippa mig på ett speciellt sätt behövde vi besöka ett proffs. Frisörsalongen ligger bara 7-10 minuter ifrån min mormor och morfar så det blev en trevlig promenad. När jag väl var där förklarade jag exakt hur jag ville ha det och visade upp en liten bild som jag hade ritat och hon förstod nog precis vad jag menade.

Jag har länge velat ha just den här frisyren men har inte vågat klippa mig. Mamma blev lite besviken när jag ville klippa mig för hon gillade mitt långa hår. När allting var klart blev jag väldigt nöjd och vi gick tillbaka till mormor och morfar för att äta middag. I Polen är det vanligt att man äter middag mellan 13-15 så därför blev de flesta biobesök, köpcentersbesök och så vidare på kvällarna.

Efter middagen var det dags att äntligen besöka vårt kära köptcenter - Silesia. Det är ett riktigt stort köpcenter där jag alltid hittar massor med filmer. Den här dagen kom jag tillbaka med 6 stycken film och en filmtidning som innehöll en extra film, så totalt blev det 7 stycken filmer. Jag åt även glass (som jag alltid gör nästan  varje dag när jag är i Polen) och fikade med mamma. Jag köpte även en liten present till Tomas och jag hoppas att han kommer gilla den. När vi kom hem var det dags för kvällsmaten och att kolla på lite filmer innan jag somnade. Filmer som jag hann se den här dagen: Rocky & Fast and the Furious - Tokyo Drift.

Dagens filmköp: Black Swan, Burn after reading, Descent 2, Blood Creek, House of Evil, An Empress and the Warrioris & Filmen med tidningen vet jag inte den svenska titeln på ännu.Läs även andra bloggares åsikter om

Hemma igen!

Hej alla läsare!

Hemma från Polen igen!


Nu är jag hemma i Sverige igen efter att ha varit i Polen de två senaste veckorna. Tomas har uppdaterat bloggen då jag inte har haft tillgång till internet så ofta. Efter att jag har vaknat ska jag ta itu med att godkänna era kommentarer och svara på dem. Jag har med mig mycket bilder från Polen och jag har skrivit dagbok där varje dag som jag kommer publicera på bloggen, dag för dag så missa inte det. Ni kommer få vänta allt som hände i Polen no details spared ;)Ni kommer få läsa allt om mina filmköp, filmtittande, festande, släkt, mat & få se mycket mycket bilder.Läs även andra bloggares åsikter om

Dead or Alive

Hej alla läsare!♥

''Jag hade hört att den skulle vara riktigt brutal och extrem på vissa ställen''

Dead or Alive: Kriminalaren Jojima befinner sig mitt i ett gängkrig mellan Yakuzan och en grupp skoningslösa kinesiska gangstrar. Men Jojimas ansvarskänsla för sin sjuka dotter, och den hänsynslöse kinesiske slagskämpen Ryuichis tillgivenhet för sin så kallade familj bestående av missanpassade lönnmördare, gör att de riskerar att fläcka ner Tokyos gator röda med sitt eget blod?


Äntligen har jag sett Takashi Miikes dead or alive! Jag hade hört att den skulle vara riktigt brutal och extrem på vissa ställen och att de första tio minuterna skulle vara helt mind-blowing och jag blev väldigt besviken när jag inte tyckte att början var så mind-blowing som den skulle kunna ha varit. Jag blev fortarande intresserad utav att kolla vidare på filmen, men jag kände inte samma pirr i magen som när jag började kolla Ichi the killer. Dead or alive är en ganska annorlunda film och en del scener är bara där för att provocera istället for att tillföra något till handlingen, vilket manga kan störa sig på, men jag tyckte att det funkade. Mittendelen hade gärna fått haft mer flyt och intressanta scener. men slutet är riktigt bra och filmen får en stark trea utav mig.
Läs även andra bloggares åsikter om

Filmer jag sett

Nu när Sarah har varit i Polen så har jag kollat ganska mycket på film, 49 st har det blivit hitills :)


Tony - En seriemördare i London, Festen, I Love You Beth Cooper, Paul, From Hell, Silent Night Deadly Night, Silent Night Bloody Night, Tokyo Godfathers, Boo, Frankenstein, Jens Pulver: Driven, Watchmen, Cable Guy, Sunset Boulevard, Bride of Frankenstein, She's alive! Creating the Bride of Frankenstein, Mästerkatten i Vilda Västern, Dot and Keeto, The Cove, Battlestar Galactica, Fired Up, Jack Frost, Den siste scouten, Bad santa, Ed Wood, Flugornas Herre, Limitless, Thelma & Louise, Straw Dogs, Son of Frankenstein, Shogun Assassin, Ghost of Frankenstein, House of Frankenstein, The Wolf Man, Red Riding Hood, Frankenstein meets The Wolf Man, Werewolf of London, She-Wolf of London, Monster by Moonlight!, Rango, I Am Number Four, Rio, Cats Don't Dance, 21 Gram, Hall Pass, Den Långa Färden, Kill Bill 1, Kill Bill 2


1 år <3

Idag har jag och Sarah varit tillsammans i ett år och jag hoppas att det blir många år till!Hon är ju i Polen just nu så vi kan inte fira det, men när hon kommer hem så ska vi nog gå ut och äta eller nåt sånt :)
Det märks ganska mycket att hon är bortrest nu, min säng kändes jättetom så det ska bli skönt när hon kommer hem igen, då får jag höra henne snarka också ;) haha


Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 685

Hej alla läsare!♥Nu visar jag Min Vänstra Fot
Film nr 685

Läs även andra bloggares åsikter om

Mitt inlägg

Hej hej, nu när Sarah har varit i Polen så har jag (Tomas) lagt upp alla inlägg i hennes blogg, men just nu har dem tagit slut och hon tyckte att jag skulle skriva ett gästinlägg.


Så ja, vad ska jag skriva om då? Kanske kan ge lite tips på några animerade/tecknade filmer som jag har sett ganska nyligen, jag gillar animerat men det är kanske för att jag är ganska barnslig.

Rango: Den här såg jag igår och jag tyckte att den var väldigt rolig, och Johnny Depp är alltid bra. Det var coola miljöer och massa roliga karaktärer, det var en scen i början som var lite extra kul om man har sett Fear and Loathing in Las Vegas. Jag gav den 4/5.


Pank och Fågelfri: En gammal disney från 1947, det här är två historier, den första handlar om cirkusbjörnen Bongo som har tröttnat på cirkusen och vill leva i skogen som en fri björn. Den andra är om Musse, Kalle och Långben som köper några magiska bönor.

Jag brukade kolla ganska mycket på den här när jag var liten, är väl därför jag gillar den, om jag hade sett den för första gången idag hade jag kanske inte tyckt att den var lika bra, men det blir 4/5 på den här också!


Trassel: Den klassiska historien om Rapunzel i en lite modern version. Har alltid tyckt att gamla Disneyfilmer är bäst så visste inte riktigt hur den här skulle vara, men den var överraskande bra. Bra musik, bra animerat och roliga karaktärer så jag gav den 5/5.Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 684

Hej alla läsare!♥Nu visar jag Drottning MargotFilm nr 684


Hulk

Hej alla läsare!♥


Hulk: Ödets nyck gör att vetenskapsmannen Bruce Banner får en unik egenskap. Det hela börjar då han utför ett standardexperiment som går fruktansvärt snett. Utan att tänka kastar han sig in och räddar en annan människa men utsätter samtidigt sin egen kropp för en dödlig dos gammastrålning. Överraskad konstaterar han själv och resten av teamet att han klarat sig utan några allvarligare skador. Vad ingen vet är att inom honom har en ohygglig varelse väckts till liv - ett monster fyllt av ilska som är berett att med förödande kraft slåss för oskyldiga...


Jag gillar denna filmatisering om hulken bäst utav alla jag har sett hittills. Jag är ett stort Jennifer Connelly fan och ser allting som hon är med i. Hon är riktigt bra och trovärdig i sin roll och Eric Bana passar bra som Bruce Banner. Jag gillar förvandlingsscenerna och slutscenen är riktigt snygg. Det fanns någonting i både Connelly’s och Banas skådespeleri som grep mig och fick mig vara intresserad hela tiden. Är man ett hulken fan så tycker jag att man absolut ska se den här filmen som är regisserad utav Ang Lee.


Film nr 683

Hej alla läsare!♥


Nu visar jag De Bestialiska
Film nr 683


The Record

Hej alla läsare!♥

''Jag fann den spännande och undrade hela tiden vad som skulle hända och hur den skulle kunna sluta.''
Record: Sydkoreas svar på "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Ett gäng ungdomar blir fulla en helg och råkar döda en man. De bestämmer sig för att inte berätta det för någon, men mordet får efteråt ödesdigra konsekvenser.


Kul med en koreansk slasher! Påminner oerhört mycket om Jag vet vad du gjorde förra sommaren, upplägget är nästan samma. Jag tycker att filmen funkar ganska bra trots att den liknar många andra slashers. Jag fann den spännande och undrade hela tiden vad som skulle hända och hur den skulle kunna sluta. Charmen som brukar finnas hos slasher-filmer fanns här också, men tyvärr är den inte unik nog för att få en fyra. Musiken är helt felanpassad på många ställen i filmen och den hade gärna fått vara ännu mer blodig. Mördarens kläder är ganska unika och det gillade jag. Vill man utöka sitt skräcktittande så är koreanska skräckfilmer bra att kolla på och jag gillade slutscenen.
Vilka filmer har ni sett på bio i sommar?

Hej alla läsare!♥


Vilka filmer har ni sett på bio i sommar?
Jag har sett Transformers 3 i 3D och Hangover 2 bara. Det har tyvärr inte blivit så många biobesök som jag hade planerat, men i höst ska det bli fler.

Film nr 681 & 682

Hej alla läsare!♥


Nu visar jag Der Golem & M


Film nr 681 & 682


Halloween 4

Hej alla läsare!♥

''Jag tycker fortfarande att en obehaglig stämning finns i filmen''
Alla helgons blodiga natt: Michael Myers, som brann inne i slutet av "Alla Helgons Blodiga Natt 2" har legat i koma de senaste åren. Laurie tros ha dött i en olycka. En ny regel påtvingar en förflyttning av Michael. Väl i ambulansen vaknar Michael och efter att ha dödat ambulanspersonalen är han på fri fot igen. Han har fått veta att han har en liten systerdotter vid namn Jamie. Michael har hittat sitt nya offer...


Jag är ganska positivt inställd till uppföljare, speciellt till slasher och torture porn uppföljare och då är inte konstigt att jag gillar Halloween 4. Måste bara anmärka på att Michael Myers masker ser riktigt konstiga ut i den här och Halloween 5. Den ser ut att sitta väldigt löst och ser bara konstigt ut. Jag tycker fortfarande att en obehaglig stämning finns i filmen och jag gillar uppbyggnaden inför varje mord.
Halloween 2 original

Hej alla läsare!♥Alla helgons blodiga natt 2: Sex skott ekar i natten. Dr. Loomis har just skjutit massmördaren Michael Myers, Ondskan själv. Michael faller ner från balkongen med en smäll. Laurie har med en hårsmån undkommit en säker död. Men då Dr. Loomis tittar ut är Michael borta... Laurie läggs in på sjukhus, men märker snart att Michael Myers tycks vara i farten igen.


Den här börjar precis där den första slutar, vilket jag tycker är bra. Stämningen och intensiteten finns kvar från första filmen och Michael Myers scares the shit out of me! Jag har alltid funnit sjukhus ganska creepy och därför är det riktigt bra att det utspelar sig på just ett sjukhus. Att springa runt på ett sjukhus och veta att Michael Myers är där någonstans är sjukt obehagligt. Jag tittade väldigt mycket på Halloween-filmerna när jag var yngre och nostalgikänslan finns helt klart kvar.
Vilken Evil Dead film är bäst?

Hej alla läsare!♥


Vilken Evil Dead film tycker ni är bäst?
Jag tycker att Evil Dead 2 är den bästa för den är riktigt riktigt rolig och blodig. Jag gillar dem andra också, men Evil Dead 2 är snäppet bättre.Film nr 678, 679 & 680

Hej alla läsare!♥


Nu visar jag Watership Down, 8½ & Ben - Hur

 
Film nr 678, 679 & 680


Deadly Spawn

Hej alla läsare!♥Deadly Spawn: En komet störtar. Det visar sig vara ett rymdmonster som tar sig till en familjs hus. Nere i källaren börjar den föröka sig och döda folk.


En film som innehåller ganska många underhållande och blodiga scener. Tyvärr var den ganska tråkig och seg på många ställen speciellt första halvan. Monstrena är ganska söta när dem simmar runt i blodet. Jag tycker även om utseendet på det vuxna monstret. Det finns mycket blod i filmen och närbilder på söndertuggade ansikten. Andra halvan är definitivt bättre och bjuder på en hel del gore-scener. Det som gör filmen bra är att den är rolig och underhållande, speciellt i andra halvan och det gör att den får en trea.
Film nr 675, 676 & 677

Hej alla läsare!♥


Nu visar jag The Powerpuff Girls, Svampbob Fyrkant - Filmen & Valiant
Film nr 675, 676 & 677


Exam

Hej alla läsare!♥
Exam: Åtta talangfulla personer söker jobb hos ett mystiskt, men mäktigt företag. De får nu fylla i ett frågeformulär i ett fönsterlöst rum med beväpnade vakter utanför. Väl därinne inser de att formuläret är blankt och ingenting är vad det verkar som...


Ideén till den här filmen lät riktigt spännande och intressant, men här är idéen bättre än utförandet. Första halvan utav filmen var hyfsat bra och mystisk. Det flöt runt massor med tankar och teorier i mitt huvud om filmen, men där det skiter sig är slutet. Slutet är skitdåligt och inte alls så smart som man trodde att den skulle vara. Hade slutet varit bättre så hade filmen fått en svag trea, men nu får den en tvåa.Film nr 672, 673 & 674

Hej alla läsare!♥


Nu visar jag The Invincible Iron man, Lilla Kycklingen & Mary and MaxFilm nr 672, 673 & 674Phobia 2

Hej alla läsare!♥

''Det jag gillar mest med båda filmerna är att dem lyckas med de flesta berättelserna''

 


Phobia 2: I fem olika berättelser möter publiken zombies och spöken i tempel och på motorvägar - som unga människors straff för gångna synder.


Jag gillade första Phobia filmen och längtade efter att få se Phobia 2. Det jag gillar mest med båda filmerna är att dem lyckas med de flesta berättelserna och lyckas göra dem lite obehagliga. De tre första historierna i denna film är ganska bra, däremot var det den fjärde som blev en besvikelse, medan femte historien höjde nivån på filmen igen för humorn och att den var bra gjord. Det var lite segt på vissa ställen och jag tyckte att första filmen gav mer obehag, men en stark trea får denna uppföljare.Film nr 669, 670 & 671

Hej alla läsare!♥Nu visar jag Final Fantasy, Ice Age & Ice Age 2

Film nr 669, 670 & 671

 

 


Bästa skräckfilmen hitills?

Hej alla läsare!♥Vilken är den bästa skräckfilm ni har sett hittills i år?

Jag tycker absolut att det är Insidious. Längtar tills jag får hem den så att jag kan titta på den igen, helst då mitt i natten för då kommer jag blir riktigt rädd faktiskt.


Batman: Gotham Knight

Hej alla läsare!♥

''Tyvärr är det här inte rätt sätt och dem flesta historierna var ganska tråkiga och fult gjorda.''Batman: Gotham Knight: Sex animerade episoder som knyter ihop Batman Begins med The Dark Knight.

Att ha med flera olika historier i en film kan vara rörigt då det är olika regissörer inblandade, men det kan även bli skitbra och man gör det på rätt sätt. Tyvärr är det här inte rätt sätt och dem flesta historierna var ganska tråkiga och fult gjorda. Det är endast mot slutet som det blir bättre för dem två sista historierna är helt okej, men tyvärr räddar det inte filmen från att få en tvåa. 
Film nr 666, 667 & 668

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag Coraline och Spegelns Hemlighet, The Sting & Spartacus


 Film nr 666, 667 & 668


Norbit

Hej alla läsare!♥

 

''Det mesta var ganska förutsägbart och det fanns ingenting roligt som överraskade.''Norbit: En mycket snäll och stillsam man är gift med en avskyvärd kvinna. Men när han en dag träffar sin drömtjej blir han tvungen att komma på ett sätt att kunna bryta upp sitt plågsamma äktenskap – något som verkar vara helt omöjligt.

Jag tycker att inledningen var ganska rolig och var glad över att ha hittat en film att skratta åt. Tyvärr var inledningen det enda bra i filmen och den steg snabbt in i klyshornas värld. Det mesta var ganska förutsägbart och det fanns ingenting roligt som överraskade. Om det inte vore för den roliga inledningen så skulle filmen ha fått en etta. 
Film nr 662, 663, 664 & 665

Hej alla läsare!♥Nu visar jag Bad Lieutenant, Blue Velvet, King Kong & Old BoyFilm nr 662, 663, 664 & 665


Polen 12/7-26/7

Hej alla läsare!♥

Den 12/7 (idag) åker jag iväg till Polen för att träffa på släktingar.Jag kommer vara borta i två veckor. Bloggen kommer fortfarande uppdateras, men jag kommer inte kunna svara på kommentarer förrän jag kommer hem. vad brukar jag göra i Polen? Oftast sitter jag hemma hos mormor och morfar och kollar på film. På somrarna går jag och mamma till centrum och olika köpcenter i Katowice och shoppar som galningar faktiskt. Jag brukar hitta många snygga filmutgåvor där och att gå på bio är mycket billigare där än i Sverige, därför blir det ganska många biobesök också. Vill se Harry Potter and the deathly Hallows part 2, Transformers 3 & nyaste Pirates filmen på bio. Det brukar även finnas mer udda och extrema skräckfilmer på bio i Polen än vad det finns i Sverige. Ibland träffar jag mina kusiner och går ut och festar med dem på någon klubb. Drinkarna är billiga där och jag föredrar klubbarna i Polen än i Sverige faktiskt. Den här gången ska jag göra en ny tatuering i Polen, den ska sitta på ryggen under min blomma.

Jag ska försöka hinna se 30 nya filmer i Polen, hur många tror ni att jag kommer hinna se?

 


Friend (Chingoo)

Hej alla läsare!

''Jag gillar berättarstilen och att man får se hur deras relationer utecklas under många år och stadier utav deras liv.''Friend (Chingoo): Det här en historia om våldets lagar och en hel del blodspillan, men av en helt annan typ än de japanska Takachi Miike-filmerna. "Friend" är ett socialt drama om fyra vänner som växer upp tillsammans på 70- och 80-talet i Sydkorea. De badar tillsammans, fascineras av den nya uppfinningen videobandspelare och diskuterar mysteriet tjejer. Ju mer åren går, desto mer olika blir deras liv. Den blyge och lite tafatte Sang-Taek försvarades under uppväxttiden av sina goda vänner Dong-Soo och Joon-Suk, skolans bästa fighters och ledare. Sang-Taek är i vuxen ålder doktorand, medan skoltidens två smågangsters hunnit bli ledare i varsin riktig gangsterklan. De drar in stora pengar på utpressning, manipulerade lottodragningar och hot om våld mot den som inte vill samarbeta. Och de är konkurrenter. Den fjärde vännen i gänget har liksom Sang-Taek valt ett liv på rätt sida om lagen.

En film som sakta men säkert bygger upp historien och relationer mellan de fyra huvudkaraktärerna. Jag gillar berättarstilen och att man får se hur deras relationer utecklas under många år och stadier utav deras liv. Dialogerna är bra och man sugs in i handlingen nästan på en gång. Filmen berörde mig, speciellt slutscenerna och man känner det som en utav huvudkaraktärerna känner när han ser hur hans kompisgäng bara glider allt längre ifrån varandra. Varje karaktär har speciella personlighetsdrag och man får känna dem ganska bra, därför bryr man sig om dem också. Det är skönt när spontana filmköp blir lyckade.Dags för nästa inspelning

Hej alla läsare!

''Den här nya filmen kommer vara mycket råare och brutalare än Under sängen för nu känner jag mig mer redo att på riktigt fixa fram bra gore-scener.''Igår bestämde jag mig för att jag ska spela in en scen från mitt nya manus, men från en annan kamera för att kolla hur det blir i redigeringen och om man kan föra över allting från det på youtube. Då vet jag ifall det är redigeringsprogrammets fel eller mina canon-filer som strular. Under Sängen är praktiskt taget klar förutom all musik så jag vill veta hur jag kan lösa mitt överföringsfel.

Till den nya inspelningen - Det kommer handla om en kille som är besatt utav en speciell sak och i första scenen behöver jag en kvinnlig skådespelerska och igår la jag ut en annons. Jag har redan fått 17 svar utav intresserade som vill vara med, vilket känns väldigt roligt. När jag och mamma kommer åka till Polen den här månaden ska vi handla mycket vax, blod, smink och allting som kommer att behövas till den scenen och framtida inspelningar. Den här nya filmen kommer vara mycket råare och brutalare än Under sängen för nu känner jag mig mer redo att på riktigt fixa fram bra gore-scener. Den scenen kommer nog ta ett par timmar att spela in och säkert lika länge med sminkningen innan. Inspelningen kommer ske i slutet av september.

Jag är faktiskt väldigt stolt över mina tre långfilmsmanus som jag har skrivit det senaste året, den första riktigt bra var Under Sängen. Jag tycker att det var riktigt roligt att spela in den och Dorothea som spelade huvudrollen gjorde ett fantastiskt jobb. Det är bara tråkigt att jag inte kan få över filmen på dvdskivor ännu eller visa filmen för er. En hel film kommer jag nog inte spela in det här året, men ska försöka samla ihop till en budget nästa vår/sommar.
Film nr 659, 660 & 661

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden & Studio 54

 Film nr 659, 660 & 661


The Ultimate fighter

Hej alla läsare!

Jason Mayhem Miller kommer vara tränare i nästa säsong utav The Ultimate fighterMin favoritfighter kommer vara tränare för the Ultimate fighter och det är jag jätteglad över. Kommer bli kul att följa och jag hoppas att han vinner sin slutfight i december mot Michael Bisping.

Läs även andra bloggares åsikter om

Sånt som inte publiceras på min blogg

Hej alla läsare!♥

''jag har en blogg som står för att man får vara sig själv utan att känna sig obekväm eller må dåligt över det.''


Jag får ofta kommentarer där det står var med i min tävling som ex antal personer läser eller kommentarer som inte alls har med mitt inlägg att göra från människor som aldrig varit inne på min blogg förut. Jag godkänner aldrig sådana kommentarer, men ändå får jag såna nästa varje dag. Det är okej att skriva hur mår du eller vad ska du göra om det är blogg som jag känner bra och vi ligger på en sådan nivå att båda tycker att det är okej.

Negativa kommentarer som riktar sig mot mina vänner eller pojkvän godkänner jag absolut inte. Jag vill inte ha några kränkande kommentar eller någon mobbning i min blogg. Jag vill inte ha massor med negativa personers i min blogg för jag har en blogg som står för att man får vara sig själv utan att känna sig obekväm eller må dåligt över det. Jag försöker hela tiden få mina läsare att må bättre och att dem ska känna sig välkomna när dem läser min blogg oavsett intressen, utseendet, bakgrund osv.Vad är den mest korkade och dumma kommentar ni har fått i eran blogg? Brukar ni svara tillbaka eller bara radera dem?


Läs även andra bloggares åsikter om

Tokyo Fist

Hej alla läsare!♥

''Filmen bli galnare samtidigt som karaktärerna blir det och det är riktigt härligt att följa.''


Tokyo Fist: Filmens narrativa struktur påminner mycket om ett ordinärt triangeldrama mellan en försäkringsagent, hans fru och en boxare. Ganska snart övergår handlingen till att behandla Shinya Tsukamotos favoritteman; ultravåld, förruttnelse, främlingskap och scener som innehåller mutering av den mänskliga kroppen.

Riktigt riktigt underhållande. Filmen var väldigt blå och jag gillade fotot väldigt mycket. Det mest intressanta var hur de tre karaktärerna förvandlades mer och mer till besatta och våldsamma människor. Filmer bli galnare samtidigt som karaktärerna blir det och det är riktigt härligt att följa.

Boxning och blod kan ju inte bli fel och jag gillade alla blodscener väldigt mycket. Jag gillade såklart alla boxningsscener också för dem var gjorda med glimten i ögat. Filmen är ganska skruvat, men det är det mesta som kommer från Asien så om ni gillar blodiga och konstiga filmer rekommenderar jag denna film väldigt mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 655, 656, 657 & 658

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag KL 11:14, City of god, Michael Clayton & Ocean's eleven

 

Film nr 655, 656, 657 & 658

Läs även andra bloggares åsikter om

Till mina läsare!

Hej alla läsare!♥

''Varje gång någon vinner en film utav mig blir jag jätteglad''

 

 

Bilden togs för ett bra tag sedan så min filmsamling har blivit mycket större och hela får inte plats på en bild, men jag och min filmsamling tackar alla läsare.


Det är så roligt
att så många läsare vill vara med i mina tävlingar, deltar i frågor och diskussioner kring film och får mig att hela tiden vilja förbättra mina inlägg och hitta på nya saker att skriva om. Det gör även att jag vågar dela med mig mer utav mitt personliga liv, mina problem och tankar. Varje gång någon vinner en film utav mig blir jag jätteglad för då har jag gjort någon glad. Fortsätt med att vara aktiva i min blogg så lovar jag att fortsätta vara aktiv.


Läs även andra bloggares åsikter om

Jag ska inte dö ensam

Hej alla läsare!

''Men jag tycker att fotot i filmen är fin och en gammaldags känsla finns över filmen, vilket jag gillar.''Jag ska inte dö ensam (No moríre sola): Fyra kvinnor är på väg hem när de ser en skadad flicka ligga längs vägen, samt tre män bärandes på gevär en bit därifrån. Kvinnorna tar flickan till polisen, men kör kort därefter av vägen. En efter en tas de in i skogen och våldtas av männen de sett tidigare. När de väl repat sig bestämmer de sig alla för att hämnas på de skyldiga.

För er som gillar rape/revenge genren har en till film att se nu nämligen Jag ska inte dö ensam från Argentina. Ni som inte gillar den genren kommer inte gilla den här filmen. Första halvan är ganska seg, utdragen och tråkig. Det händer inte så mycket och den känns inte så intensiv som filmer i den här genren brukar göra. Men jag tycker att fotot i filmen är fin och en gammaldags känsla finns över filmen, vilket jag gillar.

Andra halvan är lite bättre när hämnden börjar och det finns en och annan blodig och bra scen. Tyvärr är scenerna i andra halvan också ganska utdragna. ett exempel på en utdragen scen är när två utav tjejerna slänger jord i ett hål och dem gör det i säkert 7-8 minuter, ja vi fattar att ni slänger jord, man skulle ha kunnat göra den scenen mycket mer intressant med en annan klippning. Om man hade ändrat på klippningen skulle många scener ha blivit bättre och filmen hade fått bättre fart, men nu landar filmen på en tvåa, men stark tvåa.Läs även andra bloggares åsikter om

Vinnare: Jack Brooks: Monster Slayer

Hej alla läsare!♥

Vinnaren utav Jack Brooks: Monster Slayer tävlingen blev Nocturnia, Grattis!Glöm inte bort att vara med och tävla om the Quiet earth som är igång nu!

Läs även andra bloggares åsikter om

Vilken George A Romero zombiefilm föredrar ni?

Hej alla läsare!

Jag gillar de tre George A Romero zombiefilmerna väldigt mycket, men vilken föredrar ni?

När jag var yngre var min självklara favorit Dawn of the dead, men nu några år senare och många fler titt på Day of the dead så måste jag nog ändå välja den som min favorit. Alla gore-scener är bra, nyskapande och jag gillar allting med filmen. De två första är fortfarande riktigt riktigt bra, men Day of the dead är snäppet bättre. Nu vill jag bara att ni nämner hans gamla filmer, inte dem nya.

Night of the living dead, Dawn of the dead eller Day of the dead?

Läs även andra bloggares åsikter om

Tävling: The Quiet earth

Hej alla läsare!

Ta chansen och vinn The Quiet earth på dvd.Vinnaren utav Jack Brooks publiceras imorgon. Den här tävlingen kommer hålla på i tre veckor för jag åker till Polen nästa vecka och kommer inte hinna skicka någon film, så vinnaren dras efter att jag kommer hem den 26/7.

The Quiet earth: En man vaknar och finner att han är ensam kvar i världen, nästan ensam i all fall.

Det enda ni behöver göra är:

* Kommentera jag är med i det här inlägget
* Det gör inget ifall ni inte har en blogg det enda jag behöver är eran mejl eller filmtipsetnamn så att jag kan kontakter er senare ifall ni vinner.Sarah i gräset

Hej alla läsare!♥

Efter att jag har kommit hem från Polen så kommer jag ha sjukt mycket bilder att visa upp här på bloggen.

Jag ligger i gräset med min nyaste klänning.


Film nr 652, 653 & 654

Hej alla läsare!

Nu visar jag Flugornas herre, Gosford park & Hard rainFilm nr 652, 653 & 654


Läs även andra bloggares åsikter om

Snygga klänningar

Hej alla läsare!♥

Angelica säljer två väldigt snygga klänningar på tradera.

Lilarutig klänning med spets och tyll från Living Dead Souls. Storlek small.
Endast använd en gång. Utrop 150 kronor (nypris = 699); lägg bud HÄR på Tradera!
(Auktionen slutar 6 juli klockan 22.59.)

'

Röd/svart klänning med korsettsnörning och tyll från Tripp. Storlek small.
Använd två gånger bara. Utrop 125 kronor (nypris = 649); lägg bud HÄR på Tradera!
(Auktionen slutar 8 juli klockan 16.00.)Det är jag som är modell på bilderna. Jag är 160 cm lång och har storek 36 i kläder. Det är Angelica som har tagit bilderna.
Läs även andra bloggares åsikter om

Träning och effekter

Hej alla läsare!

''Jag är så glad att min kondition är hyfsad bra nu och att jag klarar av sparringpassen utan att känna att dem tar död på mig.''Innan jag började MMA så hade jag knappt tränat någonting på säkert 6-7 år och därför var det inte så konstigt att första MMA passet var bland det jobbigaste jag har varit med om. Min kondition var riktigt riktigt dålig och jag klarade knappt av uppvärmningen. Sparringpassen var skitjobbiga och jag flåsade och kunde knappt andas efter varje. Så höll det på i flera veckor, men nu har jag märkt att jag blir inte alls lika andfådd vid uppvärmningen eller sparringen och jag har inte lika ont i musklerna heller. Jag är så glad att min kondition är hyfsad bra nu och att jag klarar av sparringpassen utan att känna att dem tar död på mig. Om ni också vill träna upp konditionen så börja träna någonting regelbundet, det funkade för mig och man kan alltid prova.

Jag gillar verkligen att tävla i S/W, behöver träna mer för att få gå en riktigt MMA match, men jag längtar tills den dagen då jag får gå den matchen kommer. Jag har hittat mina två passioner i livet, film och MMA. Båda två ger mig styrka att fortsätta med allting och att se positivt på min framtid.

Jag har även fått en hel del nya vänner från min klubb Sthlm Shoot och alla där är väldigt trevliga, vilket gör att man känner sig otroligt välkommen.

En MMA-fighter in the making?
Läs även andra bloggares åsikter om

Mother's Day 2010

Hej alla läsare!

''Det som är roligt i den här filmen är att J.J (A.J Cook) från Criminal minds är med i en scen.''Mother's Day: Beth och Frank försöker hittat tillbaka till vardagen efter att ha förlorat sitt barn i en olycka. De håller ett party för sina vänner i sitt nya hus där de byggt ett biljardrum i källaren. Samtidigt rånar några syskon en bank och rymmer hem till vad de tror är sitt familjehem. Men i källaren hittar de de nya ägarna, och deras vänner. Ett skräckinjagande gisslandrama tar sin början som inte slutar förrän sista blodsdroppen kramats ur nästan samtliga inblandade.

En riktigt bra film. Jag trodde att den skulle vara utdragen och långsam, men inte alls. Storyn drar igång efter bara några minuter och blir intensiv och den känslan släpper inte förrän filmen är slut. Man undrar hela tiden hur det kommer gå och några överraskningar avslöjas på vägen.

Det finns en Mother's day från 1980, men särskilt lik är den inte förutom att mamman är knäpp i den också. Det som är roligt i den här filmen är att J.J (A.J Cook) från Criminal minds är med i en scen. Jag rekommenderar den här till alla som vill ha en intensiv film från början till slut med några sekvenser utav blod.
Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 649, 650 & 651

Hej alla läsare!

Nu visar jag Broken Arrow, Closer & DogmaFilm nr 649, 650 & 651

Läs även andra bloggares åsikter om

Ge aldrig upp!

Hej alla läsare!♥

Ge aldrig upp dina drömmarMina drömmar är:

Att regissera filmer
Att skriva långfilmsmanus
Att bli en grym MMA-fighter
Att bli någon som inspirerar andra

Vad är era drömmar?

Läs även andra bloggares åsikter om

Blood of heroes

Hej alla läsare!

''Vill väldigt gärna se fler filmer med Rutger Hauer för han är alltid grym i sina roller, speciellt i hans senaste Hobo with a shotgun!''Blood of heroes: I en värld efter den stora katastrofen spelas en brutal sport som liknar amerikansk fotboll, fast med grymmare regler.

Under inledningen kändes miljön och kläderna väldigt Mad Max och jag blev väldigt orolig för jag gillar inte någon utav Mad Max filmerna, men den här filmen var bättre. Den var ganska blodig och rå på sina ställen och Rutger Hauer är lika awesome som vanligt. Storyn är inte särskilt komplicerad och det finns några luckor i filmen, men jag störde mig inte på det alls. Väldigt underhållande och bättre än de flesta liknande filmer som jag har sett. Vill väldigt gärna se fler filmer med Rutger Hauer för han är alltid grym i sina roller, speciellt i hans senaste Hobo with a shotgun!

Läs även andra bloggares åsikter om

Filmdrömmar

Hej alla läsare!♥

Hur har jag orkat hålla igång mina filmdrömmar?Många har drömmar, men går inte efter dem vilket såklart är tråkigt, men jag förstår att man inte orkar och att många i sin omgivning försöker att trampa på drömmarna. Jag har en hel del personer omkring mig som inte alls tror på mina filmdrömmar och stämplar dem endast som just drömmar, men det ger mig bara extra motivation till att följa min passion. I onsdags fick jag besked om att jag har kommit in på en filmskola och det här är andra filmskolan som jag har kommit in på, så nej det här med film är nog inte bara en dröm, utan det känns som att jag kommer närmare och närmare det jag vill jobba med varje dag. Jag har återigen fått mycket nya ideér till filmmanus och jag har fått lusten till att skapa massor.

Varje gång jag öppnar en filmtidning så blir jag alltid lika inspirerad till att själv skriva och göra egna filmer. Jag vill att mitt namn ska finnas i filmtidningar och att människor ska kunna se och njuta av det jag gör. Jag vill visa att om man  har en dröm så ska man stå fast vid den och springa efter den tills man fångar den oavsett vad andra säger. Jag längtar tills hösten då jag ska börja på filmskolan där jag kommer få skriva manus varje dag och träna MMA på kvällarna.

Efter att jag har varit i Polen den här sommaren och köpt vax och andra grejer som man kan göra gore-effekter utav är det dags att spela in lite småtrailers till olika filmer och dags för mig att skapa ett helt nytt manus igen. Bland det som ska spelas in är:

- En mentalt störd clown.
- En man med ett behov utav att ha ett blodigt foster i en plastpåse.
- En Rape/Revenge film där en kille är den som ska hämnas (kommer förhoppningsvis spelas in nästa sommar)


 

Läs även andra bloggares åsikter om

Film nr 646, 647 & 648

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag Species, The Thing & WatchmenFilm nr 646, 647 & 648

Läs även andra bloggares åsikter om

Alien vs Ninja

Hej alla läsare!

''Alien vs Ninja är en underhållande film, men inte mycket mer än så om man jämför med liknande filmer.''Alien vs Ninja: Ett gäng ninjor ser ett mystiskt ljussken lysa upp deras skog och några av svärdmästarna ger sig ut för att undersöka det underliga meteoritfallet. Döm om deras förvåning när de står öga mot öga med fjälliga utomjordingar och en vasstandad monsterdelfin med mord i sinnet samt ett oroväckande intresse för jordiska honor! Det dröjer inte länge innan ett intergalaktiskt krig rasar mellan två världars dödligaste soldater och alla möjliga sorters blod sprutar i minut efter minut.

Jag köpte den här filmen utan att egentligen veta någonting om den. Titeln tilltalade mig och den var ganska billig så därför bestämde jag mig för att köpa den. Det som jag gillade med filmen var fightingscenerna. Jag gillade koreografin, vinklarna och små udda detaljer som man fick se ibland. Det som däremot var lite trist var fotot som var ganska grått och färglöst på en del ställen, lite intensivare färger har stärkt filmen en del.

Monstret i filmen var faktiskt riktigt söt och jag skrattade varje gång jag såg den. Den rörde sig roligt och ''födde'' väldigt söta egna små monster. Det var en hel del blod och monsterslem på många ställen, vilket alltid är positivt, men i vissa scener när någon blev knivhuggen så såg man inget blod alls och det drog ner betyget lite. Alien vs Ninja är en underhållande film, men inte mycket mer än så om man jämför med liknande filmer.


Läs även andra bloggares åsikter om

Vinnare: Bird with the Crystal plumage

cHej alla läsare!♥

Vinnaren utav Bird with the Crystal Plumage blev Emma! Grattis!

Läs även andra bloggares åsikter om

RSS 2.0