Annonser från BloggPartner

Vargtimmen

Hej alla läsare!

Jag har den senaste tiden kollat på en del Ingmar Bergman filmer och den senaste är Vargtimmen. På en enslig ö hemsöks en konstnär i kris av sitt förflutna i sina mardrömmar. Han berättar om dessa för sin frun som tycks börja uppleva dem tillsammans med honom. Frun hittar sedan makens dagbok och får reda på saker som hon nog helst inte hade velat veta.

Jag vet inte riktigt vad det är med hans filmer, men jag gillar verkligen de flesta utav dem. Dialogen tilltalar mig väldigt mycket och jag skulle väldigt gärna vilja ha sådana dialoger i mina filmer. Han använder oftast många närbildder som håller sig fast på karaktären som pratar och då lever man sig in i den stunden och man sugs verkligen fast. Detta är inte en ''typisk'' skräckfilm, men om man kollar på hela bilden så ser man hur skrämmande den är, speciellt att konstnären inte kan sova när det är mörkt och jag har liknande problem med mörkret, därför kände jag igen mig en del.


Sarah & Tomas svarar

Hej alla läsare!♥

Glöm inte att ställa frågor till mig och Tomas här så ställ massor med frågor som får handla om precis vad som helst. Även gamla obesvarade frågor kommer att tas med i svarsinlägget. Var inte blyga ;)


Krya på dig mormor

Hej alla läsare!

Min mormor fyller år på lördag och dessutom så ligger hon på sjukhus just nu tyvärr.  Jag hoppas verkligen att hon kommer må bättre snart för hon har tyvärr lidit väldigt mycket. Min mormor heter Janina och bor i Polen tillsammans med min morfar och resten utav min polska släkt bor där. Hon kom till Sverige så fort jag var född och såg mig växa upp under flera år. Hon gick ut med mig hela tiden och berättade alltid godnattsagor för mig, för hon har en väldigt bra fantasi och kom alltid på bra historier.  Jag brukar åka till Polen 2-3 ggr om året oftast 1-2 ggr på sommaren och en gång under vintern.

Jag har ritat en bild till henne för att hon älskar blommor och har alltid haft vackra blommor överallt och jag hoppas att min lilla ritning kan göra henne lite gladare. Jag har även försökt rita av mig själv i ritningen, men det blev inte så bra. Men jag gillar mina speciella blommor, det är en sådan här blomma som jag har tatuerat in på min högra skuldra. Jag skulle väldigt gärna måla något sånt här och måste hitta en bra ram för det, för många har så konstiga ytor att måla på.

Film nr 266 & 267

Hej alla läsare!

Nu visar jag Rest Stop och Rest Stop 2: Don't look back.

Film nr 266 & 267


1900 filmer

Hej alla läsare!

Jag har nu sett 1900 filmer, bara 100 kvar till 2000 och då ska jag fira med massor utav delicious braaaaaaaains!


Film nr 265

Hej alla läsare!

Dags att visa min underbara utgåva utav Suspiria. Den innehåller 3-disc, massor med foton, en bok och lite kort med olika framsidor. Suspiria är min favoritfilm och det här är nog den bästa utgåvan utav alla filmer som jag har.

Film nr 265


Avatarkonst

Hej alla läsare!

Här är några utav Avatarbilderna som jag har gjort åt andra bloggare. Jag har även gjort andra sorts ritningar till bloggare och läsare.

Madickens Avatarbild

Alex bild

Moas Avatarbild

 Sarah & Tomas svarar

Hej alla läsare!

Nu svarar jag och Tomas på nästan alla frågor som ni läsare vill ställa, jag kommer även ha med svaret på gamla frågor som jag inte har svarat på för att det blev för få förra gången. Så fråga på! ;)


Lucky Number Slevin

Hej alla läsare!♥

Historien utspelar sig i en värld där afro-amerikanska och judiska gangsters hamnar i konflikt. Av misstag blir en man (Josh Hartnett) inblandad i ett mord konspirerat av en av New Yorks största gangsterbossar.

Redan i inledningen så kände jag att denna film skulle vara speciell och jag hade rätt för det var den. Den här filmen är riktigt smart och den är filmad på ett väldigt snyggt sätt. Vinklarna och fotot lyfter hela filmen och tillsammans med handlingen så förtjänar denna ett toppbetyg både utav mig och Tomas.

Gissa filmen

Hej alla läsare!♥

Gissa vilken film detta är baserat på postern.


Vilken är det?


Basket Case

Hej alla läsare!♥

Dwayne Bradley går runt och bär på en stor underlig korgväska. Vad finns egentligen i korgen? Alla hans grannar hör märkliga ljud komma från Dwaynes lägenhet och plötsligt börjar folk att dö. Vad är hemligheten som Dwayne bär på och får vi någonsin svaret på: Vad finns i korgen?

Jag, Tomas, Sofia och Niklas kollade på film igår och Basket Case var den första vi såg. Den var riktigt rolig och om man gillar blodiga b-skräckisar så kommer man att gilla denna. Jag tycker om Dwaynes karaktär och den ''speciella'' karaktären också. Jag önskar nästan själv att jag hade en korgväska som jag bar runt med mig. Jag ger denna en stark trea för den var väldigt underhållande och man kommer garanterat att skratta.

Film nr 262, 263 & 264

Hej alla läsare!

Nu blir det en Peter Jackson special med Braindead, Bad Taste & Meet the Feebles.


Film nr 262, 263 & 264


The Experiment re-make

Hej alla läsare!

Tjugosex män ställer upp i ett psykologiskt experiment i ett fängelse där några ska vara vakter och några ska vara fångar. Men rätt snart så börjar det hela att gå väldigt galet då de tvingas lyda de regler som finns för att få betalt för experimentet.

Den började helt okej, men jag blev mer och mer insatt ju intensivare det blev. Det här är en utav många filmer som visar vad som händer med människors psyke då vi utsetts för extrema situationer och hur människor förändras när pengar står på spel. Jag gillar psykologiska filmer som rör runt i människors huvud och som får folk att göra saker som de aldrig skulle ha gjort annars. Huvudrollerna spelas utav Adrien Brody och Forest Whitaker och en utav dem förändrades rejält mycket och det kom nästan som en chock. Jag tycker att slutscenen var lite för kort, annars var filmen intressant och väldigt bra. Detta är en re-make utav en tysk film med samma namn och efter att ha sett denna så är jag väldigt sugen på att se originalet för jag gillar grundidén väldigt mycket.

Topp 5 lista: Justin Long filmer

Hej alla läsare!

Nu ska jag dra en topp 5 lista med en skådis som jag tycker är väldigt bra, Justin Long.

1. Drag Me to hell
2. Jeepers Creepers
3. Dodgeball
4. Youth in Revolt
5. Idiocracy

 


Film nr 261

Hej alla läsare!

Nu visar jag min utgåva utav The Burning som var ganska svår att få tag på just då.

Film nr 261


Den kvinnliga huvudrollen

Hej alla läsare!

Jag har bestämt mig för vem den kvinnliga huvudrollen ska spelas utav och här är hon, Dorothea.

Det ska bli väldigt kul att spela in filmen och jag känner mig trygg med alla som ska medverka i den. Repetitionsdagarna börjar den 24/9.

Jag och Dorothea. Tack till Candy för bilderna.


1 månad

Hej alla läsare!

Hur kan man få små saker att muntra upp andra? Idag firar jag och Tomas våran första månad tillsammans och jag ville göra honom lite extra glad med en liten present. Jag vet att han gillar munkar väldigt mycket, därför köpte jag tre olika sorters munkar till honom, en med choklad, en med vanligt socker på och en fylld med vanilj. Sedan så ritade jag massor med röda hjärtan på påsen och bokstavligen omvandlade en vanlig tråkig påse till något som betyder mycket.

Tomas blev väldigt glad och vi åt en romantisk middag på McDonald's senare haha! ;)

Vi blev väldigt ljusa.

Haha 1-månads puss och jag ser väldigt konstig ut, fast mitt hår ser mörkt ut och det gillar jag.


Rain Man

Hej alla läsare!

Hjärtlöse Charlie Babbitt förväntar sig en del av arvet efter sin avlägsna döda far. Men Raymond, hans institutionaliserade äldre bror, en bror han hittills varit ovetandes om, ärver hela förmögenheten. Raymond är autistisk med en begränsad mental förmåga inom vissa områden men med en genialisk gåva inom andra. När Charlie kidnappar Raymond, får de under resan tillbaka till Los Angeles lära sig en läxa om livet. Samtidigt som de övervinner varandras misstro bildas en stark förbindelse vid tankar på minnen, och en möjlig framtid tillsammans.

Detta är enligt mig Dustin Hoffmans bästa roll. Man blir gripen utav hur bra han spelar den och det är han gör filmen så bra. Jag gav denna nästan en femma, men det fattas någonting för mig för att den ska få toppbetyg, men Tomas tyckte att denna var värd en femma. Vi var iallafall överrens om att den var väldigt bra. Den är både rolig och dramatisk, man ser de bra sidorna hos en människa med autisim, men även de mindre bra sidorna som gör att man förstår varför han behöver vård. En kul grej är att i filmen så finns en scen då båda karaktärerna står i en telefonkiosk och då pruttar Dustin Hoffman och det stod inte med i manus, utan Tom Cruise bara spelade med och det fick vara med i filmen.

Film nr 259 & 260

Hej alla läsare!

Nu visar jag Dolan's Cadillac och No country for old men på blu-ray.


Film nr 259 & 260


Filmer från Sci-Fi mässan

Hej alla läsare!

Här är en liten påminnelse om några utav filmerna som jag köpte på Sci-Fi mässan i december 2009 och jag hoppas på att hitta massor med nya filmer och häftiga utgåvor som jag kan ha i min samling. Just nu finns det ingen info om Sci-Fi mässan, utan jag hittade datumet när jag googlade och kom till en sida där dem presenterar alla mässor som kommer vara det här året. Då hittade jag Sci-Fi mässan 27-28 november. Men jag kommer hålla er uppdaterad om mässan och vilka som kommer när jag får reda på det.

96 dagar kvar till mässan.


Whip It

Hej alla läsare!

Bliss är en tjej som lever i en småstad och som jobbar på ett matställe, men känner sig inte nöjd utan vill hitta någon mening med sitt liv. En natt provar hon på att vara med i ett rollerderby och hon älskar det och inser att hon har talang för det.

Jag har verkligen upptäckt hur bra Ellen Page är och då var jag tvungen att kolla in denna filmen som många har rekommenderat och den såg jag tillsammans med Tomas i helgen. Jag gillade den och den fick mig att må väldigt bra. Jag blev själv sugen på att testa ett sådant rollerderby och jag sögs in i historien. Jag vet ju själv hur det känns att försöka hitta en mening i sitt liv och att inte bara sitta och känna att man kastar bort tiden. Ellen Page övertygar som vanligt i sin roll och de andra skådisarna är också bra. Man ska verkligen satsa på att göra det som gör en lycklig och inte försöka göra andra lyckliga medan man själv lider.

Film nr 257 & 258

Hej alla läsare!

Dags att visa Three Extremes och Three Extremes II.

Film nr 257 & 258


Filmer som jag vill ha

Hej alla läsare!

Just nu ligger dessa filmer högst upp på listan över filmer som jag vill ha i min filmsamling:
- 500 days of Summer
- Possession
- Kick-ass

- Triangle
- Whip it
- Metropolis (animé)


Film nr 255 & 256

Hej alla läsare!

Nu visar jag mina utgåvor utav Tokyo Gore Police & Shogun Assassin.

Film nr 255 & 256


Red Room

Hej alla läsare!♥

Fyra människor deltar frivilligt i ett spel om 10 miljoner yen och spelet utspelar sig i ett rött rum dvs red room. Varje person får ett kort och man kan antingen få en kung eller siffran 1,2 eller 3. Får man kungakortet så bestämmer man vilket nummer som ska göra vad och man får komma på precis vad som helst som de andra deltagarna måste utföra för att inte förlora.

Jag och Tomas såg denna igår och den var minst sagt skruvad. Först började dem med ofarliga grejer som att två tjejer skulle hångla och att en tjej skulle snurras runt på en stol i fem minuter, men sen blev det sjukare och sjukare. En scen innehåller en tjej som får en glödlampa instoppad i hennes fitta och den blir in och utdragen tills den går sönder inuti henne. Den var inte särskilt bra, men jag blev ändå nyfiken på att se tvåan. Denna var bättre än Grotesque iallafall och därför får den en stark tvåa.

Rosa hjärtan

Hej alla läsare!♥

Jag har börjat rita igen och har fått upp inspirationen efter många månader utan, kan det vara kärlek som har inspirerat mig? ;)Det här är en liten idé som jag har till en film. Skulle man göra den rätt så skulle den blir riktigt snygg.


Mega Piranha

Hej alla läsare!

En muterad stam av jättevildsinta och hungriga pirayor är på väg till Florida ifrån Amazonas och dom äter upp allt som kommer i deras väg och nu ska några överlevare försöka sätta stopp för dessa onda pirayors planer.

Efter att ha sett Piranha II så upptäckte jag denna Mega Piranha och eftersom att jag älskar att kolla på dåliga b-skräckisar så var jag tvungen att kolla in denna. Denna är faktiskt snäppet bättre än Piranha II, men det är inte precis någon komplimang. Datagjorda fula fiskar, dåliga skådisar och väldigt tråkig, förutom ett par scener som faktiskt funkar. Men om man gillar b-skräckisar så kan denna funka som underhållning för en stund. Denna får en ganska svag tvåa, den skulle ha fått ettan ifall den hade varit lika dålig som Piranha II.

Film nr 253 & 254

Hej alla läsare!

Nu visar jag The Pianist och Full Metal Jacket på Blu-ray.

Film nr 253 & 254


Sjuksköterska

Hej alla läsare!

I filmen som vi ska spela in snart så finns det fem roller, och två utav dem rollerna är riktigt stora. Eftersom att det är mitt första seriösta projekt så ville jag inte blanda in alltför många roller i filmen. Jag ska faktiskt spela en utav de större statistrollerna som är en sjuksköterska som kommer att inleda filmen. Jag valde mig själv för att det är en roll som inte har en enda replik och jag vet hur jag vill ha anisktsuttrycken just under de scenerna som min roll kommer vara med i.

Om någon vecka så ska min sjuksköterskedräkt börja sys åt mig och den andra sjuksköterskan i filmen, så det ska bli riktigt spännande att ses hur jag kommer se ut i den. Så nu vet ni att ni kommer få se mig i filmen också. Som sagt så är det casting för huvudrollen imorgon och jag kommer att avslöja alla andra rollinnehavare ganska snart också.

100 dagar till Sci-Fi mässa

Hej alla läsare!♥

Nu är det dags för ännu en nerräkning till den årliga Sci-Fi mässan i Stockholm som sker 27-28 november och självklart kommer jag att vara där. Idag är det precis 100 dagar kvar och jag längtar väldigt mycket. Mina dräkter kommer jag inte avslöja ännu, men jag kommer att ta upp mycket kring Sci-Fi mässor nu framöver och jag hoppas att många kommer till Stockholm då och gärna säger hej till mig. Jag hoppas att ni alla kommer ihåg min Corpse Bride outfit som jag hade i Sci-Fi mässan i Stockholm 2009?

Jag kommer inte att vara Corpse Bride i år igen, men tro mig jag tror att ni kommer gilla mina nya dräkter som mamma kommer sy åt mig ;)


Your love is my drug

Hej alla läsare!

''Your love is my drug''

 

Filmer vi har sett tillsammans än så länge:

Saw VI . Inglourious Basterds (Tarantinos) . Imprint . Kill Bill volume 2 . Cigarette burns . Bruno . Trick R Treat . Nick & Norahs infinite playlist . Rat Race .  Scar . Triangle . Disturbia . Vinyan . Hit and Run . Ninja Assassin . Coming Soon . Pandorum . Eyes without a face . Evan Almighty . Plauge Town . What happens in Vegas . Benknäckargänget . Piranha II . Faust - love of the damned . Liftaren re-make . Confession of pain . Red Room . Whip It . Happy Gilmore . Rain Man .

 


Piranha II: The Spawning

Hej alla läsare!

Ett sjunket fraktfartyg i Karibiska havet är föremål för människors försvinnande. En av de försvunnas mor bestämmer sig för att undersöka saken och upptäcker då ett gäng pirayor som mer än gärna äter allt och alla som kommer ner i havet.

Redan från första scenen såg man vilken b-film denna var, men b-filmer är inte alltid dåliga, men detta var en riktigt dålig sådan. Det fanns nog inget bra med denna filmen, förutom att pirayfanskapet flög. Ja dem flög upp på människor och bet ihjäl dem, men tyvärr så lyfter inte ens det filmen ifrån att få en etta och som ni vet så ger jag sällan ettor. Jag blev även förvånad att James Cameron står som medregissör på denna film för såhär dåliga filmer gör han inte (och nu kommer Candy påpeka att jo det gör han pga hennes hat mot Titanic), men enligt mig så gör han inte det. Fotot var dåligt i denna film, karaktärerna brydde jag mig inte om, nej se första filmen istället som är mycket bättre än denna.

Brazil

Hej alla läsare!

Sam Lawry arbetar på ministeriet för dokumentering i en framtid där just dokument, kvitton och stämplar är allt. Driven av drömmar försöker han finna en mening med livet bland all byråkrati. Regi av Monty Python-tecknaren Terry Gilliam.

Den hade sina bra stunder och humorn var där väldigt ofta. Den är väldigt knasig och ifall man inte hänger med så kan man missa en hel del. Karaktärerna är intressanta och det är kul att se hur de utvecklas. De intressantaste scenerna är drömsekvenserna då Sam känner sig helt fri, vilket får mig att känna mig fri. Den är väldigt surrealistisk och det är verkligen den typen utav filmer som intresserar mig. Jag vill att filmer ska vara knäppa, kaosaktiga och bryta traditionella mönster, vilket denna film gör. Det fanns en scen som påminde väldigt mycket om trappscenen i Pansarkryssaren Potiemkin, vilket var kul.Jag fick smälta denna ett tag innan jag kunde sätta mitt betyg, men nu sätter jag en säker fyra på den.

Film nr 246, 247, 248, 249, 250, 251 & 252

Hej alla läsare!

Dags för att visa lite Tim Burton filmer, har redan visat två som jag har på Blu-ray så nu är det dags att visa de som jag har på dvd. Sweeney Todd, Nightmare before Christmas, Charlie and the chocolate factory, Mars Attacks!, Sleepy Hollow, Big Fish & Ed Wood.

Film nr 246, 247, 248, 249, 250, 251 & 252.


Topp 5 lista: Tomas favoriter

Hej alla läsare!♥

Söta Tomas har nu listat sina fem favoriter. Shutter Island, I love you, man, Get Smart, The Butterfly effect och The Number 23. Den enda som jag inte har sett utav dessa är I love you, man. Tomas kommer nog synas ganska mycket i min blogg framöver och jag ska få honom att kanske blogga lite också om film eller vad han vill ;) Vad tycker ni läsare om dessa filmer? Jag älskar Shutter Island och ska definitivt köpa den på blu-ray när jag kan. Jag ska nog se om några utav dessa också för att det var så länge sedan jag såg dem.

Hur hittade ni min blogg? Svar

Hej alla läsare!

Här kommer svaren från inlägget då jag frågade hur ni hade hittat min blogg.

Jeanette:
Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittde hit, kan ha varit genom bloglovin, hos nån annan blogg eller om du kanske kommenterade min.. :)

Postat av: sara - makeupmylife
hittade dig via bloglovin :)

Postat av: Jenny
Såg reklam för tävlingen du hade med aldora på en annan blogg, sen fastnade jag för bloggen och la till på bloglovin :)

Postat av: Angelica
Jag hittade den nog igenom Bloglovin via Spotlighten. Varför jag fortsätter läsa är för jag älskar film och sådant, och denna blogg verkade rätt perfekt när det kommer till film! :)

Postat av: Julia
Via bloglovin ;)

Postat av: Mochride - mitt hjärtas röst
Jag minns inte hur jag hittade hit, men jag tror att det var genom bloglovin. Har fortsatt läsa eftersom jag gillar hur du skriver. Vi har inte samma filmsmak men ett och annat filmtips får jag ändå härifrån.

Postat av: Elina
jag hittade din blogg på blogloving! :D

Postat av: Kicki
Jag googlade på filmbloggar så tryckte jag länk på länk på länk och så poff hittade jag dig

Postat av: Candy
Det var du som kommenterade hos mig och jag fortsätter läsa därför att jag också är intresserad av film, och för att du är min vän och jag vill hålla koll på dig höhöhö. ;)

Postat av: Lina
Detta är ju pinsamt men jag kommer inte ihåg. Men jag skulle gissa på att det var via nybloggat.se eller nått sånt jag klickade mig in här.

Postat av: Peter Högel
Fick nys om din blogg när jag fotade Erat hus.... kommer att fortsätta besöka den för att få sjyssta resentioner på bra (och mindre bra) rysliga filmer.

Postat av: Tina
Jag gillar skräckfilm så jag tror jag sökte på nån film på google och så kom din blogg upp.

Postat av: Ricard med bara C
En vän var nominerad till veckans blogg, och sedan dess så har jag läst den och dessutom vunnit veckans blogg själv, men jag har inte fått de utlovade priserna än. :)

Postat av: Ellen
Jag tror att jag sökte efter något på google och sedan så kom jag inte på din blogg.
Jag läser den för att den har bra innehåll och jag tycker själv om film och vill filma en film någon dag och du skriver ju lite om att du har projekt och sånt. As intressant! :)

Postat av: Frida

jag har för mig att jag hittade din blogg när jag sökte på något om placebo på google. så fastande jag och jag blir extra glad när du skriver om dom haha :) sen verkar du vara en smart o underbar tjej som vill få folk att få bättre självförtroende o liknande, det är bra gjort av dig!

sen är ju film intressant och det kan vara kul att få filmtips! :)

 

Det är så kul att läsa vad alla har skrivit och till Ricard så vill jag skriva att jag har inte haft någon inspiration alls till teckningen och jag vet inte alls vad jag ska rita, men har tänkt på det väldigt ofta och har börjat på en den här veckan :) Tack till alla fina ord från allihopa och jag hoppas att ni fortsätter att läsa min blogg ;) En puss till alla mina läsare!


Audition på torsdag

Hej alla läsare!

Nu ska jag uppdatera er om mitt filmprojekt som jag har lovat att göra. Jag vill gärna att ni följer och får information om vad som händer. Om man följer resan från ett manus till att filmen blir gjorde så kommer den nog vara ännu bättre att kolla på. På torsdag mellan 10 - 14 kommer jag ha audition för att välja ut vem som ska spela den kvinnliga huvudrollen. Jag kommer att presentera vem som kommer att spela huvudrollen i filmen på bloggen senast på söndag.

Denna bild kommer från en gammal filmproduktion från filmskolan som jag gick på förra året.


Tomas i studion

Hej alla läsare!

För några dagar sedan gick jag och Tomas och kollade på en filmstudio som nog ska användas för inspelning utav en eller två scener. Här står Tomas i studion.


Läsarnas favoritskräckfilmer

Hej alla läsare!

Nu ska ni lista alla era skräckfilmer som ni gillar och jag kommer sedan samla ihop alla i ett inlägg som alla läsare sedan får rösta på och jag vill helst få ihop 100 eller fler skräckfilmer, så skriv så många ni vill. Jag kommer sedan presentera vilka som tar placeringarna från plats 100 och upp till första platsen i några inlägg. En utav er som röstar kommer vinna något speciellt om ni är filmnördar. Så bara att kommentera alla skräckfilmer ni gillar riktigt mycket.Topp 5 lista: Ellen Page filmer

Hej alla läsare!

Här är en topp 5 lista över filmer med Ellen Page och jag har bara sett dessa fem med henne, men jag planerar på att se Whip It snart.

1. Inception

2. Juno

3. American Crime

4. Hard Candy

5. X-men: The Last standFilm nr 243, 244 & 245

Hej alla läsare!

Nu visar jag min lilla It's Alive box, med It's alive, It lives again och It's alive 3 - Island of the alive.

Film nr 243, 244 & 245


The Pianist

Hej alla läsare!

Regisserad utav Roman Polanski. Wladyslaw Szpilman var en briljant pianist i Warsawa. Wladyslaw var också jude och får under Tysklands invasion av polen under andra världskriget tillsammans med sin familj uppleva alla de fasor som nazismen utsatte dem för.

Det första som slår mig är att de pratar engelska. De spelar polacker, men istället för att prata polska så pratar de engelska, varför? Jag tycker att de borde ha lärt sig polska, för jag tycker att filmen skulle funkat mycket bättre då. Förutom den detaljen så gillade jag filmen. Filmer som utspelar sig under andra världskriget i Polen berör mig djupt på grund av min polska bakgrund och familjehistoria. Adrien Brody spelar rollen som Wladyslaw väldigt bra och man blir berörd. Det är ganska konstigt att använda ordet vackert för att beskriva miljön i den här filmen, men kompositionen är vacker och man blir helt tagen utav fotot i filmen vid många tillfällen. Om det inte vore för språket så skulle nog denna fått en svag femma, men den får en stark fyra istället.

Film nr 242

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag min special-utgåva utav Titanic (4-disc).

'

Film nr 242


Sunset boulevard

Hej alla läsare!

Joe Gillis är en ung filmmanusförfattare med ekonomiska bekymmer. Av en slump träffar han den f.d. stumfilmsstjärnan Norma Desmond. Norma är övertygad om att hon fortfarande är dyrkad av sina fans och planerar sin comeback. Vad hon behöver är hjälp av en manusförfattare.

Jag hade nog för höga förväntningar på denna filmen. Jag gillade inledningen väldigt mycket som jag hade sett en gång innan på en filmlektion, men efter det så blev den ganska tråkig fram tills Joe Gillis träffar Norma Desmond. Filmen blir då intressant igen, men tappar sedan igen. Jag ser inte riktigt storheten med denna och tycker att den förtjänar en trea. Det som filmen vinner på är definitivt början och sedan slutet som jag fastnade för väldigt mycket. Tyvärr så är det mesta därimellan lite tråkigt.

Film nr 240 & 241

Hej alla läsare!

Nu visar jag Upp (3-disc) och The Crow på blu-ray.

Film nr 240 & 241


Santa Sangre

Hej alla läsare!

Fenix är cirka 30 år gammal och sitter inspärrad på ett mentalsjukhus. Som liten blev han vittne till hur hans far vanställde hans mor, en religiös fanatiker och ledare av sekten Sancta Sangre (heligt blod). Som vuxen får Fenix ersätta Conchas armar, dygnet runt och mot sin vilja och det gör honom lite smått galen.

Detta är den första filmen som jag ser utav regissören Alejandro Jodorowski. Det första som slår mig är färgerna och hur det påminner litegrann om Dario Argentos sätt att använda färger på. Det finns speciellt en scen då både färgval, blod och sättet människan huggs ner på påminner så mycket om Dario Argento att han måste ha varit någon sorts influens. Denna film är fylld med vackra scener och blod som sprutar. Den är fylld med absurda scener och det är en riktigt bra film. Men man måste hänga med i filmen annars så kan man glömma en del viktiga saker. Filmen är en ganska deprimerande film, men den är väldigt sevärd. Ni som gillar konstfilmer som påminner om Dario Argentos Suspiria kommer gilla denna.

Du är bra som du är

Hej alla läsare!

Jag tittar ofta på Tyra Banks Show och tycker att det är jättebra att hon vill få så många som möjligt att trivas med sina kroppar, oavsett vilken storlek man har. Jag vill också få andra att trivas och älska sina kroppar eftersom att jag har spenderat så många år med att hata min kropp och nu har jag istället börjat älska den. Jag ser inte perfekt ut, jag är ingen jätteliten tjej med storlek 34 i allting (absolut inget fel med att ha det), men jag vill bara få andra att förstå att man är grym oavsett storlek. Jag har lår och har precis lärt mig att gilla dem och därför tänker jag visa den här bilden igen.KURVOR ÄR SEXIGT ;) ÄLSKA DINA! :D

Jag skulle aldrig ens kunna visa denna bild för några månader sedan, men nu har jag lärt mig att älska min kropp tillräckligt mycket för att visa så här mycket utav mig. Jag vill att alla andra också ska kunna älska sina kroppar och inte känna sig nere och må dåligt för sina kroppar. Jag svälter mig inte och har lärt mig att inte ha mat som min fiende längre.

 

GLASS ÄR AWESOME! ÄT MER :D


Idag..

Hej alla läsare!

Idag ska jag åka till Tomas och kolla på film hela dagen och natten haha! Jag ska försöka att se så mycket film som jag bara kan innan jobbet med projektet börjar på riktigt, för då kommer jag nästan inte ha någon tid alls ifall jag också kommer jobba samtidigt.


Film nr 238 & 239

Hej alla läsare!♥

Jag gillar verkligen dessa snygga utgåvor utav äldre filmer och nu visar jag Pianot och The Red shoes. Man fick med ett litet fint vykort i Pianot utgåvan.

Film nr 238 & 239
What happens in Vegas..

Hej alla läsare!

Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de gått och gift sig. När de talar ut inser de att de inte tål varandra men i samma veva råkar de vinna jackpoten på en enarmad bandit. Den ena fantasifulla jävligheten följer nu på den andra då de båda försöker komma ur äktenskapet och samtidigt få pengarna för sig själva.

Denna var bättre än jag trodde och roligare än jag trodde. Cameron Diaz och Ashton Kutcher spelade bra och filmen flöt på. Filmen är underhållande för stunden och handlingen är inte särskilt komplicerad och skulle kunna beskrivas i en mening egentligen. Slutet är också ganska uppenbart, men jag blev ganska nöjd ändå.

Välj favoritfilm

Hej alla läsare!

Vinnaren utav förra filmvalet blev Sweeney Todd med 9,0 i snitt.

Resten utav poängen blev:


Titanic fick 7,5
Bruce Almighty fick 7,0
The Ring re-make fick 6,0

Nu kör vi igång med ett till välj favoritfilms inlägg och det är så att jag kommer presentera några filmer för er och ni betygsätter dem helt enkelt från 0 - 10, där 0 är sämst och 10 är bäst. Denna gång har ni Saw-filmerna att välja mellan.Vilken blir vinnaren?
Film nr 236 & 237

Hej alla läsare!

Nu hittade jag äntligen spegelknappen så nu är det rätt med bilderna. Nu visar jag mina fina utgåvor utav De Djävulska och Double Indemnity.

Film nr 236 & 237


Läsarna val: Cannibal the Musical!

Hej alla läsare!

Dags att dra fram en tredje önskad recension och denna gång är det Cannibal the Musical som jag ska skriva om. Följ med den hurtiga kannibalen Alfred Packer och en grupp intet ont anande guldgrävarpionjärer in i Colorados klippiga berg. Allt flyter på i godan ro tills Packer blir hungrig. Med en till synes omättlig aptit börjar han kalasa på sina följeslagare medan han glatt sjunger sina förfäders gamla visor. Alfred Packer är den ende mannen i amerikansk historia som blivit dömd för kannibalism. Filmen försöker lösa den stora gåtan från 1874. Vem åt vem? Från männen bakom South Park.

Allt som skaparna bakom South Park (Trey Parker och Matt Stone) gör är roligt och även denna film var rolig, men jag trodde att den skulle vara äckligare. Det var även synd att man inte fick se mer galen cannibalism, men jag gillade sångerna och skämten var roliga och funkade.

Dyraste filmerna?

Hej alla läsare!

Vilka är det dyraste filmerna som jag har köpt?

Jag köpte Dario Argentos Mother of Tears så fort den släpptes i Sverige för 279 kronor på Dvd. Den dyraste filmen som jag har på Blu-ray är Defiance och den  kostade 279 kronor.

Min Special edition utav The Evil dead gick på 259 kronor.Min A nightmare on Elm Street box köpte jag när jag var 14 och då kostade den 999 kronor. Jag sparade i tre månader för att köpa den och nu 6 år senare finns den att köpa för 199, suck.


Mina andra boxar som har varit ganska dyra har jag fått i födelsedagspresent och julklapp utav mamma, så jag vet inte exakt vad de har gått på, men vardera box gick på mellan 500 - 600 kronor. Jean Rollin boxen och Dario Argento boxen. Jag lägger mina pengar på att hitta speciellt utgåvor utav filmer istället för kläder, smink osv. Visst gillar jag kläder och såna saker, men min filmpassion är mycket starkare och jag väljer alltid film före allt annat.

Vilkar är de dyraste filmerna som ni har köpt?


Film nr 234 & 235

Hej alla läsare!♥

Dags att visa lite gamla filmer, En special utgåva utav Häxan, som innehåller en liten bok och en bättre version kvalitetsmässigt utav filmen & Freaks.

Film nr 234 & 235


Eyes without a face

Hej alla läsare!♥

Dr. Genessier är en strålande kirurg som tvingas mörda unga kvinnor för att få tag på ansikten till sin dotter Christiane som blev vanställd i en trafikolycka, kommer han äntligen att kunna ge sin dotter ett ansikte?

Denna var väldigt vacker och de hade komponerat bilderna väldigt snyggt. Trots att dottern Christiane ofta hade en mask på sig så spelade hon riktigt bra igenom den och man kände känslorna ändå. Jag fick väldigt stor sympati med henne och jag drogs in i filmen. Filmen är från 1958 och effekterna är bra för en film från 50-talet. Jag tycker även att filmen var precis lagom lång och visade allting som behövde visas. Slutet gissade jag mig fram till ganska lätt, men det gjorde inget för jag gillade slutet och hoppades på att det skulle sluta så.

Hur hittade ni min blogg?

Hej alla läsare!♥

Jag skulle väldigt gärna vilja veta hur ni hittade till min blogg och alla som svarar blir länkade i ett inlägg och så lägger jag även upp svaret i inlägget. Ni får hemskt gärna också skriva varför ni fortsätter att läsa min blogg också.

Hur hittade ni till min blogg?


Predators

Hej alla läsare!♥

I fredags såg jag Predators på bio. En grupp människor blir strandade på en okänd planet. De är alla mänskliga "rovdjur"; legosoldater, maffiamedlemmar, fångar. Det går snart upp för dem att de samlats för att agera byte, och en skräckfylld katt-och-råtta-lek börjar där de skoningslöst jagas av en utomjordisk ras känd som Predators.

En utav dem som skrev manus till filmen är Robert Rodriguez och jag kände på mig redan innan jag såg filmen att jag skulle gilla den och jag hade rätt. Jag gillade miljön som de var i  och alla karaktärer tillförde någonting tyckte jag. Det jag gillade mest med filmen var slutscenen och jag tycker att Adrien Brody passade i den filmen, men många tycker inte det. Den var inte så splattrig som jag trodde att den skulle vara och det tog ett tag innan den verkligen kom igång, men det gjorde ingenting för mig. Jag har alltid gillat utseendena på både Alien och Predators och jag gillade även Predators i denna som nu har fått två olika utseenden.

Film nr 231, 232 & 233

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag min snygga Underworld box som innehåller Underworld, Underworld: Evolution & Rise of the lycans.

Film nr 231, 232 & 233


Tomas filmsamling

Hej alla läsare!

Jag ville visa Tomas filmsamling, som inte är så stor, men som ska bli det ;)


Coming Soon

Hej alla läsare!

Shane, en projektionist på en biograf, har lovat att piratinspela en ny upphypad skräckfilm. När han sedan sitter och spelar in med sin kamera börjar han ana att något inte stämmer, och när filmen väl är över så slås han av läskig déjà vu-känsla. Han börjar att se en död kvinna överallt och får reda på en ganska hemsk sanning.

Jag såg denna med Tomas och jag tyckte att den var ganska bra. Den var creepy och läskig på en del ställen och den lyckades med stämningen. Jag gillar den läskiga looken på kvinnan för den lyckades dem riktigt bra med och Thailand har börjat göra många bra skräckfilmer den senaste tiden och jag hoppas att få se ännu fler. Det går i perioder på vilka länder som producerar bra skräckfilmer och nu verkar Thailand ha en bra chans att ta över den rollen ett tag.

Film nr 229 & 230

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag mina enda animéfilmer som jag har på Blu-ray, Blood the last vampire & Origin : Spirits of the past.Film nr 229 & 230


I ♥ Dario Argento

Hej alla läsare! ♥

Dario Argento är min favoritregissör och jag kommer framöver ta olika kort för att visa det. Om ni inte ser vad det står så är det namnen på nästan alla filmer som han har gjort.


Välj favoritfilm

Hej alla läsare!

Nu har jag ett nytt litet filmspel till er och det är helt enkelt att jag kommer ta upp några filmer som ni sedan får poängsätta från 0 - 10 poäng beroende på hur bra ni tycker att filmen är. 0 = Sämst och 10 = Mästerlig. Jag kommer sedan dela poängen med antal röster och så får vi se vilken film som vinner. Se till att rösta på de filmer som ni har sett utav dessa för att se vem som vinner.
0 - 10

0 - 10O - 100 - 10


Vem är det här?

Hej alla läsare!

För någon vecka sedan så la ja upp en bild på mig och Tomas när vi pussades och då frågade några vem han var och han är min pojkvän. Han heter Tomas och är lika gammal som mig, 20 år.


Läsarnas val: Paranormal Entity

Hej alla läsare!

En utav mina läsare ville att jag skulle recensera Paranormal Entity. Påstådd äkta film som spelat in av en familj som flyttat in i ett hemsökt hus, där någonting vill åt tonårsdottern och det blir värre och värre.

Det är klart att man på en gång börjar tänka och jämföra denna med Paranormal Activity och då blir denna sämre. Jag tycker att denna var ganska tråkig och det hände inte alls, så dem som inte tyckte om Paranormal Activity kommer nog inte att gilla denna alls. Det PA lyckades med var stämningen och det gjorde inte denna för den skrämde mig inte alls. Jag tycker att det hände för lite saker och de saker som hände var knappt märkbara. Nattscenerna var dock ganska snygga och slutet var helt okej och därför får denna en tvåa. Den börjar med att avslöja slutet och för vissa så går det inte alls hem, men för mig så var det helt okej att den gjorde det.

Film nr 225 & 226

Hej alla läsare!

Dags att visa fler Zombiefilmer, REC och Zombieland.

Film nr 225 & 226


Placebohoe mår bra

Hej alla läsare!

Jag har inte mått såhär bra på länge, visste jag har haft någon dag då jag har varit nere, men det är mycket bättre nu än förut. Jag har accepterat min kropp mer och lärt mig att gilla den. Jag uppskattar saker mer och har insett hur mycket det finns att leva för. Jag kommer aldrig att glömma min pappa, men jag har bearbetat mina problem kring det lite mer och därför känns alla känslor inte lika hoptryckta inuti mig. Jag har lärt mig att bit för bit öppna upp mig och få ut det som har varit instängt i mig i snart 11 år. Jag hoppas att jag kommer fortsätta att må såhär bra.


Filmquiz

Hej alla läsare! ♥

En utav dem som svarade rätt förra gången var Moa och svaret var såklart Heathers. Nu kör vi igång ett nytt filmcitat.

'' Your eye is lovely ''

 

Ledtrådar:
* Johnny Depp är med i denna film.
* Den är från 2000-talet


Bitter Moon

Hej alla läsare!

Det brittiska paret Fiona och Nigel är på en kryssning till Indien. På båten träffar de den rullstolsbundne Oscar, en misslyckad amerikansk författare, och dennes hustru. De båda paren dras till varandra i ett säreget spel.

Jag gillade hur filmen berättade relationerna mellan dessa två par och att höra historien mellan författaren och hans hustru var riktigt intressant. Ibland var filmen tråkig och den roligaste biten var att höra författarens heta, passionerade förhållande med hans hustru i början utav deras förhållande. Polanski är bra på att berätta om olika relationer och hur människor agerar mot varandra i olika situationer. Jag är verkligen osäker på om denna är en fyra eller en väldigt stark trea, jag måste se om den för att veta säkert.

Triangle

Hej alla läsare!

Efter en storm där deras segelbåt kapsejsat råkar huvudpersonerna på ett drivande skepp. Efter de gått ombord inser de snart att allt inte står rätt till, för de dör om och om igen och endast en utav dem inser detta och försöker då att stoppa detta innan de fastnar i den cykeln föralltid.

Jag gillar att man hela tiden sitter och gissar på hur det egentligen kommer att gå. Även fast man vet om att de kommer att dö om och om igen så fick man alltid reda på någonting nytt och då satt man och funderade igen. Det var tur att jag såg den med Tomas som hade sett den innan, som kunder förklara lite saker för mig. Det är Melissa George som spelar huvudrollen i denna och hon har varit med i en del skräckfilmer och det är kul att se att hon håller sig i den genren.

Film nr 223 & 224

Hej alla läsare!

Dags att visa lite fler Tim Burton filmer, Edward Scissorhands och Beetlejuice på blu-ray.

Film nr 223 & 224


Läsarnas val: A Clockwork Orange

Hej alla läsare!

En utav läsarna ville att jag skulle recensera A Clockwork Orange och jag tycker att det var ett väldigt bra val. En svart ironiserande berättelse om en framtid fylld av ultravåld. Alex ingår i ett gäng som terroriserar, misshandlar, rånar, våldtar och dödar. Han blir tillfångatagen och inspärrad och får genomgå behandling för att bli botad - säker - "en apelsin med urverk". Hel och sund på ytan men en krympling på insidan.

Detta är en utav Stanley Kubricks bästa filmer och jag gillar hur den ställer frågan, är man verkligen god om man tvingas till att vara det? Vad tycker ni om den frågan? Jag tycker inte att man är god om man egentligen vill göra skada, men helt enkelt inte kan det. Man får läsa en hel del mellan raderna och den får en tänka till. Jag fick se denna under en filmkunskapslektion som jag hade. Den andra halvan utav filmen är briljant och fokuserar då på Alex efter att han har genomgått behandlingen och vad konsekvenserna blir. Filmen är väldigt våldsam, men riktigt riktigt bra och därför tycker jag att alla borde se A Clockwork Orange. Det var ett bra tag sedan jag såg denna och jag ska nog köpa den på Blu-ray ganska snart.

Filmnörd

Hej alla läsare!

Jag vill verkligen hitta fler filmnördar och jag vill att fler filmnördar ska hitta till min blogg. Jag har hållit på med massor utav förberedelser inför inspelningen utav min film och vill att så många som möjligt ska se den när den är klar. Jag kommer ha casting för huvudrollen den 19/8 och inspelningen kommer börja i oktober. Vad kan jag berätta om den utan att avslöja för mycket? Den handlar om en kvinna som lider utav ångest och rädslor för det mesta. Hennes rädslor kommer gestalta sig på olika sätt och få blodiga konsekvenser. Det är en väldigt psykisk film, men den kommer innehålla en hel del blod, för jag tycker att det är väldigt spännande att blanda just psykiskt med fysiskt.

Jag har inget namn på filmen än, men jag hoppas att jag har fått er intresserade och har jag tur så kommer denna att finnas på DVD. Jag kommer att visa bilder ifrån den och avslöja mer information kring den ju längre in vi kommer i filmningen. Om ni är intresserade så kommentera gärna så att jag vet, för det kommer verkligen stärka mitt engagemang och passion ännu mer om man vet att det finns folk som vill se det man gör.

Detta är en bild från då jag gick på Kulturamas filmlinje, så den är ca 8 månader gammal.

 Nästa skräckfilmsdrottning? ;)

 


Film nr 220, 221 & 222

Hej alla läsare!

Nu visar jag min Kim Ki-Duk box med tre utav hans filmer, Adress Unknown, Birdcage in och Crocodile.

Film nr 220, 221 & 222


Gästbloggare: Ellen

Denna gång är det Ellen som är gästbloggare

Jag och mina kompisar träffades för att ha film kväll i lördags och vi såg på 4 filmer, 3 nya och en som jag har sett förut(Iron man). Men jag tänkte tipsa er om de 3 nya filmerna som vi såg på.


Film nummer 1: Ninja Assassin:Filmen handlar om Raizo som är en av de livsfarliga ninjorna i ninjaklanen ozunu. Han tränades sedan barnsben till att bli en ninja, men han bestämmer sig för att gå en egen väg och då får han hela klanen efter sig. Skaparen utav filmen har också gjort Matrix.

 

Mina kommentarer: Det var en riktigt blodig film som har lite samma genre som "kill bill", det liksom sprutar blod över allt nästan hela tiden. De lyckas få med en plot utanför allt blod vilken är intressant faktiskt. Den inne håller många coola fight scener. Jag tycker inte att den var den bästa filmen som jag har sett, den är faktiskt inte så långt upp alls men jag är glad att jag har sett den.

 

Film nummer 2: Whip it

 

 

 

Filmen Whip it handlar om tonårs tjejen Bliss som bor i en håla på landet. Hennes mamma är besatt av skönhetstävlingar som både Bliss och hennes lilla syster är in dragna i. Men Bliss hittar en plats där hon tycker att hon passar bättre in och det är i Storstadens roller-derbys. Filmen är Drew Barrymores debut film som regissör, sjärnan från "Charlies Angels". Hon spelar själv en utav de skridskoåkande i roller-debys, det är även Ellen Page från filmen "Juno" som spelar huvudrollen.
Mina kommentarer: Jag tycker att den här filmen är bra och intressant. Sporten som det handlar om är speciell... Jag gillar skådespelaren Ellen page och det är många coola, gulliga och fina scener. Jag tycker att detta är en bra film som jag kommer ha ganska högt upp på min topplista för ett tag..

Film nummer 3: Sherlock Holmes
Filmen handlar om att Sherlock Holmes och Dr. Watson följer spåren efter en skurk som återuppstår från de döda, denna filmen inne håller också många bra fightingsscener.


Mina kommentarer: Filmen innehåller så klart många underbara scener och själva ploten är underbar. Att   skådespelaren Robert Downey jr. från "Iron man" 1 och 2 spelar huvudrollen som Sherlock är ett stort plus i kanten, han passar utmärkt som den våghalsiga och roliga Sherlock.

 

 

 


Scar

Hej alla läsare!♥

Joan återvänder till staden där hon blev torterad som 17-åring. Hon återvänder för att umgås med sin bror och hans dotter, men istället för några trevliga dagar med familjen så börjar folk att försvinna och hittas döda och Joans minnen gör sig påminda väldigt ofta.

Den började helt okej och gjorde mig intresserad, men efter ca tio minuter så insåg jag snabbt att denna film inte skulle vara så bra. Det bästa med denna filmen var tillbaka blickarna från tortyren som Joan hade varit med om som 17-åring och själva ''leken'' var intressant och ganska intensiv, men allt där emellan var inte så bra och ganska tråkigt. De flesta skådespelarna var inte alls bra, förutom Angela Bettis, som är ganska känd inom skräckgenren då hon har medverkat i bl a May och Masters of horror avsnittet Sick Girl. Jag och Tomas gissade oss till twisten ganska snabbt och slutet var inte så jättebra. Gore-effekterna i denna filmen var helt okej, bättre än förväntat, men det finns många skräckfilmer som är bättre än denna.

Film nr 218 & 219

Hej alla läsare!

Nu visar jag Defiance & den polska filmen Katyn på blu-ray.

Film nr 218 & 219


Bitch slap

Hej alla läsare!

I söndags såg jag Bitch slap. Vi får följa tre kvinnor, en avdankad strippa, en mördare som är knarklangare och en makttokig företagsmäklare, som anländer till en avsides plats ute i öken där de ska utpressa en hänsynslös boss från den undre världen. Saker och ting ändras dock snabbt när andra brottslingar kommer dit för att ta del av bytet.

Denna filmen var en besvikelse. Jag hade förväntat mig en kick-ass film, men nej så bra var det inte. Den var lite rörig och tråkig. Tillbakablickarna var inte alls särskilt underhållande och det var bara jobbigt ibland att dem jobbade sig baklänges. Jag tror att historien hade blivit bättre om den hade jobbat sig från 6 månader fram tills nu, utan att avslöja alltför mycket innan slutet. Jag brydde mig inte ett dugg om karaktärerna och jag gillar inte hur de hade valt att lägga upp filmen heller. Slutfighten var ganska cool och snyggt gjord, tack vare att Zoe Bell var stuntkoordinatorn, men bortsett från det så fanns det inte så mycket att hurra över. Jag trodde helt enkelt att den skulle vara annorlunda.

Film nr 211, 212, 213, 214, 215, 216 & 217

Hej alla läsare!

Dags att visa min Freddy box närmare som innehåller A nightmare on Elm Street, A nightmare on Elm Street 2, A nightmare on Elm Street 3, A Nightmare on Elm Street 4, A Nightmare on Elm Street 5, Freddy's Dead & New Nightmare. Den innehåller även en liten bok.

Film nr 211, 212, 213, 214, 215, 216 & 217


RSS 2.0