Annonser från BloggPartner

Glad Påsk

Hej alla läsare!♥
 

Glad Påsk

 
Jag har inte varit aktiv på bloggen denna vecka och det finns orsaker till det, men nu är jag tillbaka igen. Hoppas ni har en bra påsk, jag har mest tränat, kollat på film, varit på en thaiboxningsgala för att se två kompisar som gick match (båda vann) och idag ska jag nog gå på bio. 
 

Fétiche

Hej alla läsare!♥
 

Nu visar jag Fétiche av Wladyslaw Starewicz.

 
 

Rädsla urholkar själen

Hej alla läsare!♥
 

''En film som fick mig att känna olika saker och engagera mig i karaktärernas öden.''

 
Rädsla urholkar själen: En tyska, flerbarnsmamma och änka, gifter sig med en marockan. De möter en omvärlds intolerans men så småningom lyckas de bli accepterade. Men då förändras deras inbördes förhållande.
 
 
En av de bästa filmerna jag har sett detta år och definitivt en av de bästa dramafilmer jag någonsin har sett. Titeln är riktigt bra och presenterar temat för filmen väldigt bra. Alla karaktärer var väldigt bra utarbetade och jag tycker att manuset är väldigt bra. Handlingen utvecklas och blir bättre och bättre. En film som fick mig att känna olika saker och engagera mig i karaktärernas öden. Definitivt den bästa film jag sett av Fassbinder. Denna film är re-make på All that heaven allows, men den har även satt sin egen twist på det hela, vilket skiljer denna åt och gör den bättre.
 
 

Tenta och The Cabinet of Dr Caligari

Hej alla läsare!♥
 

Denna vecka blir det att plugga mycket inför min tenta. 

 
Jag har en tenta på torsdag som jag pluggar till, handlar om den tidiga delen av filmhistorian, några år in då ljudfilmen kom. Jag kommer även se om en av mina favoritfilmer The Cabinet of Dr Caligari denna vecka för att ha den färskt i minnet till tentan. 
 
 
Bild från The Cabinet of Dr Caligari
 
 
Bild från The Cabinet of Dr Caligari
 
 
Jag har även klippt håret. 

Boxning efter skolan

Hej alla läsare!♥
 

Imorgon blir det boxning efter skolan.

 
Idag såg jag Golem 1920 med David och Chrissy på cinemateket. 
 
 

The Cameraman's Revenge

Hej alla läsare!♥
 

Nu kan ni se The Cameraman's Revenge 

 
Den är gjord 1912 och skaparen Wladyslaw Starewicz har använt sig av insekter. Denna kortfilm är riktigt cool och tekniken är otrolig för att vara 1912. 
 

SW, Shootfighting, MMA?

Hej alla läsare!♥
 
Nu är det snart dags för tävlingar igen, senast jag tävlade var i Paris, november, 2012. Först ska jag tävla på SGL den 31 Mars, det blir sw-matcher. Jag vill även åka iväg och tävla i Tyskland i maj där man tävlar om NAGA-medaljer. Jag har gått en hel del sw-matcher och jag tycker att det är roligt, men nu känner jag verkligen att det är dags att gå min första shootfightingmatch. Jag är riktigt sugen på det och jag hoppas på att få en match då våran klubb håller Shootfightinggala i juni. 
 
 
Jag längtar tills jag får gå en shootfightingmatch, då får jag äntligen reda på om jag är bra eller inte mot någon i samma viktklass. Visst har jag tvivel och massor med onödiga tankar i huvudet och de flesta negativa tankarna handlar om att förlora alla matcher jag går och att jag helt enkelt inte besitter dom tekniker som krävs, men jag hoppas få bort sådana tankar. Tävlingsnerver är också en sak, jag blir väldigt nervös innan match, inför varje sw-match jag har haft har jag varit så nervös att jag tänkt gå därifrån och inte vara med, men sen när matchen väl har satt igång så tycker jag att det är jätteroligt.
 
 
Detta år ska jag tävla så mycket jag kan, försöka få bort dom dumma tankarna, vara positiv, tro på mig själv och ha roligt.

Filmer i helgen

Hej alla läsare!♥
 

Det har blivit några filmer denna helg

 
Dessa filmer har jag sett denna helg: Looper, Big, Premonition, To end all wars, He who gets slapped och Django 1966. Jag kommer nog se en till ikväll. Imorgon kommer jag äntligen att kunna gå till skolan igen efter att ha varit sjuk i influensa i en vecka. Jag kommer även att träna MMA igen och verkligen träna inför olika tävlingar som jag ska vara med i snart. 
 
 

Evil Dead 2013

Hej alla läsare!♥
 

Jag längtar till att se nya Evil Dead-filmen!

 
Underbart med en gorefilm som visas på bio, mer sånt! Biopremiär i Sverige: 10/5. 
 
 
 

Sjuk

Hej alla läsare!♥
 

Influensa

 
Jag har varit riktigt sjuk i influensa de senaste dagarna och har knappt orkat kolla på en datorskärm eller en tv. Jag har bara orkat göra korta uppdateringar på facebook. Jag är fortfarande sjuk och kommer nog vara det några dagar till. 
 
 

Searching for Sugar Man

Hej alla läsare!♥
 

''Jag blev berörd när jag såg dokumentären och vissa av hans låtar fastnade i mitt huvud.''

 
Searching for Sugar Man: Svenska Malik Bendjellouls dokumentär är en otrolig berättelse om en musiker som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden, det ryktades till och med om självmord, men ett demoex av hans album dök upp i Apartheidregimens Sydafrika där han blev ett enormt fenomen.
 
 
Jag hade ingen aning om vem Rodriguez var innan jag såg dokumentären, men dokumentären gjorde ett riktigt bra jobb med att lyfta fram honom som artist. Jag är inte alls förvånad över att den kammade hem en Oscar för bästa dokumentär då den berättar historien om hans liv och musik på ett riktigt bra sätt. Jag blev berörd när jag såg dokumentären och vissa av hans låtar fastnade i mitt huvud. Riktigt kul att lyfta fram artister som kanske är okända för många och jag hoppas på att kunna göra någon liknande dokumentär någongång. 
 
 

Film nr 1594

Hej alla läsare! ♥
 

Nu visar jag King's Speech

 
 
Film nr 1594

RSS 2.0