Annonser från BloggPartner

Frontier(s)

Hej alla läsare!♥

Dags att tipsa om ännu en fransk gore-film som heter Frontier(s). Jag har verkligen blivit ett fan utav genren och dem som inte gillar Inside eller Martyrs kommer inte att gilla denna rulle med ultravåld. Den handlar om ett gäng ungdomar bland annat en gravid kvinna som redan tidigt i filmen förlorar sin bror. Ungdomarna är på flykt ifrån polisen och hittar ett ställe att bo på över natten, men det det inte vet om är att de som bor där planerar att döda dem eller värva dem till sin lilla nazist-familj. Det är blod, mer blod och ÄNNU mer blod, så som det ska vara i såna här filmer. Den är med bland en serie utav filmer som kallas för After dark horror aka 8 films to die for som liknar Masters of horror filmerna, men är längre och tyvärr inte lika bra. Denna är den enda som är riktigt grym, resten är dåliga eller okej bara.

Jag hoppas verkligen på ännu fler såna här franska gore-filmer. Jag har alla dessa på dvd, men ska uppgradera dem på blu-ray. Sen efter att jag har fått ca 150 blu-ray filmer så ska jag rensa bland min filmsamling och se vilka dvd-filmer jag inte behöver längre. Just nu har jag 810 filmer totalt som innehåller både blu-ray filmer och dvd-filmer. Jag hoppas på att ha ca 900 innan året är slut. Denna film har även en grymt bra låt när sluttexterna kommer upp, vill gärna att ni ska höra den.Dagens Fråga: Saw eller Hostel?

Hej alla läsare!

Jag undrar om ni föredrar Saw-serien eller Hostel filmerna? Jag tycker om båda väldigt mycket och tycker om handlingarna och alla effekter....

.....Men Saw vinner denna rond.


Ascension

Hej alla läsare!

Igår såg jag Ascension min andra recension utav de nya SubDvd filmerna. Det första som slog mig självklart var början, den var snygg och jag blev definitivt intresserad utav kolla vidare. Den handlar om att gud är död och tre kvinnor går in i en byggnad och börjar sin långa resa mot ett slutgiltigt mål. Det var många scener som var riktigt bra gjorda, man kände att det blev mer och mer intensivt och creepy. Jag blev helt fascinerad utav dialogen, för hela filmen är nästan bara dialog, men den var så bra så för mig funkade det riktigt bra.

Det kunde ha kortat ner vissa scener och vinklar, men annars har jag inte så mycket att klaga på. Jag gillar att de inte hade så många korta och snabba klipp för då kunde man fokusera sig bättre på vad karaktärerna sa och på vad bilden egentligen ville säga. Det här är en tolkningsfilm som tar upp många religösa och existensiella frågor. Jag har ibland ganska svårt med tolkningsfilmer och tycker att det ibland kan vara väldigt svårt att  hitta en tolkning, men jag gillade den här ändå. Jag längtar tills jag ska se Suconcious cruelty och sen måste jag skaffa den sista utav de tre filmerna som finns i boxen. Utgåvorna utav alla filmerna är riktigt snygga och jag kan sitta och kolla på bara framsidan hur länge som helst.

Dagens Fråga: Twilight vs New Moon?

Hej alla läsare!

Dagens fråga involverar vampyrfilmerna Twilight och New Moon och frågan är vilken föredrar ni?

Jag föredrar Twilight.


Min Avatar utgåva

Hej alla läsare!

Detta är den Avatar utgåva som jag och Alex har beställt som släpps 26 April och den innehåller:

♥ En bok på 203 sidor
♥ Kort
♥ Utgåvan är i Steelebook format
♥ Innehåller både en blu-ray skiva och en dvd-skiva

Hur kan man inte längta?2001 Maniacs

Hej alla läsare!

Många ogillar verkligen den film som jag kommer tipsa om nu, men jag älskar den. 2001 Maniacs med Robert Englund i huvudrollen är både bra och rolig. Den handlar om tre killar som ska åka till Florida för att festa och ha kul,  men hamnar på en konstig väg och åker in i stad där invånarna minst sagt är konstiga. Det träffar några andra ungdomar som också åkte in på den konstiga vägen och tillsammans kommer de snart inse att de måste kämpa för sina liv för att inte bli hedersgäster på den stora festen som staden kommer ha.

Detta är en re-make utav Hershell Hordon Lewis 2001 Maniacs som jag tyvärr inte har sett, men som jag gärna vill se snart, men jag älskar den och hade läst en hel om denna innan jag såg den så jag var jätteglad när jag hittade denna i en affär för bara 39 kronor. Den innehåller bra gore-scener, komiska scener och är väldigt underhållande. Jag tycker verkligen att den är underskattad. Eli Roth har även en lite, men smårolig roll i denna och det jag är väldigt kul. Ge denna en chans om ni gillar genren, annars tror jag ni inte kommer tycka om den.

Årets bästa biofilmer

Hej alla läsare!Enligt mig så är dessa filmer de bästa biofilmerna utav dem som jag har sett än så länge. Det regnar köttbullar, The Wolman re-make, Shutter Island, Thirst och Alice i underlandet. Dessa har något speciellt i sig och jag längtar tills jag kan ha alla dem i min filmsamling. Jag hoppas på att hinna se en till biofilm i veckan, helst flickan från ovan. Vilka filmer har ni gillat hittills? Nu har jag sett 14 stycken biofilmer, men många fler ska det bli.

Svar på läsarfrågaDet var ett tag sedan jag svarade på en läsarfråga, så nu är det dags att göra det igen.

Hej Sarah! Kan du tipsa om bra tv-serier som du kollar på? Gillar din blogg btw, hihi.

Svar:
Mina favoritserier är South Park, Family Guy, Simpsons, Dexter, How I met your mother, CSI-alla, och Criminal Minds. Jag kollade mycket på Desperate Housewives förut,  men har missat några avsnitt, samma sak med en del andra serier. Men jag kollar mer på film än serier just nu.

GLÖM INTE BORT ATT ANMÄLA ER TILL MIN TÄVLING DÄR MAN KAN VINNA ETT VALFRITT SMYCKE HÄR


Sci-Fi bokhandeln vill ha

Hej alla läsare!

Jag har precis kollat runt lite på Sci-Fi bokhandelns hemsida och hittat massor med söta grejer. Den lila toppen har jag kollat på väldigt länge och hoppas att jag kan köpa den snart för den är riktigt snygg. Idag har jag även fikat med Frida och Linnea vilket var väldigt kul och jobbintervjun gick bra, jag fick gå vidare till nästa steg som är på onsdag.

Hittade även denna söta nyckelring och en väldigt söt Ponyo kortlek.

 

GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL MIN TÄVLING HÄR OCH VINN ETT VALFRITT SMYCKE FRÅN ALDORA!

 

 


Dagens Fråga: Original vs Re-makes

Hej alla läsare!

Just nu är jag påväg till Alexander och ska nog fortsätta kvällen med film. När jag såg Shutter igår så tänkte jag en del på det här med Amerikanska Re-makes och undrar, vad föredrar ni originalfilmer eller re-makes? Nu pratar jag bara om Amerikanska re-makes utav asiatiska filmer.

Jag föredrar originalen.


Shutter re-make

Hej alla läsare!

Igår såg jag ännu en amerikansk re-make utav en asiatisk skräckfilm, denna gång blev det Shutter. Den handlar om benjamin och Jane som är ett nygift par som åker på sin smekmånad till Tokyo. Benjamin jobbar som fotograf och har olika jobb i Tokyo, medan Jane får utforska Tokyo och då börjar hon att se skuggor och en död flicka på massor med foton, sedan börjar även Benjamin se samma saker. Eftersom att jag har originalet så vet jag ju vad som kommer hända och den följer den ganska bra. Jag vet precis hur det ska sluta och denna är inte lika bra som originalet. Jag har verkligen börjat tröttna på långhåriga flickspöken vid det här laget, har inte ni? Joshua Jackson spelar huvudrollen i denna film.

Denna är en typisk amerikansk re-make, sticker inte ut på något sätt, visst den är inte urusel, men inte bra. Det som är bra med den är att den är kort och har man verkligen ingenting att kolla på så fukar denna. Denna funkar såklart bättre om man inte sett originalet, men den får en tvåa av mig.

♥Tävling - Vinn ett smycke från Aldora♥

Hej alla läsare!♥

Jag drar igång en tävling där du kan vinna ett smycka från Aldora och nedanför finns lite exempel på vad som finns där. Alla som är med och tävlar ska lägga in denna länk i ett inlägg och berätta att dem är med och tävlar hos mig. Om ni vill öka era vinstchanser så skadar det inte att även motivera varför just du ska vinna ett valfritt smycke. Vinnarna kommer helt fritt få bestämma vilket smycke de vill ha. Så om du vill vara med så ska du:

♥ Kommentera att du är med
♥ Lägg upp länken, du går in på design sen kodmallar och bara klistrar in den där helt enkelt och berätta att du är med och tävlar hos mig i din blogg
♥ Besök gärna Aldora
♥ Motivera gärna varför du vill vara med

Ni har en vecka på er att anmäla er, så kom igen och anmäl er och vinn ett snyggt smycke.

<tr><td>Jag tävlar på  <www.placebohoe.blogg.se />www.placebohoe.blogg.se </a> om
<a  href=http://www.aldora.se >smycken</a> från  <a  href=http://www.aldora.se >Aldora.se</a> </td></tr> Blood: The last vampire

Hej alla läsare!♥

Jag har precis sett klart Blood: The last vampire, en film som är baserad på en animé med samma namn. Saya är en kvinnlig halv-vampyr som Japans befolkning använder under Vietnamkriget för att bekämpa andra vampyrer, demoner och monster. Men en dag hittar man bevis på att demonernas ledare Onegin lever på en amerikansk militärbas så skickas Saya dit för att döda Onegin. Öppningsscenen är bra och Saya portreras bra i denna filmen. Storyn skiljer sig ju inte så mycket från andra vampyrfilmer, men det gör inget.

Jag tycker att hon fångar samma känslor som i animén. Den innehåller snygga fightingscener, men jättefult datagjort blod och det störde mig jättemycket. Jag förstår att de valde de för att det var enklare, men filmen skulle ha blivit mycket mycket bättre om man använde fejkblod från pumpar för det datagjorda blodet ser ut som lerklumpar som flyger i luften och det är tyvärr inte snyggt. Fotot i vissa scener kunde ha gjorts bättre också, speciellt de med mycket gult ljus, fast det kan ju också vara för att jag inte gillar gul färg så mycket. Jag tyckte även att man kunde ha varit mer vågad med musikvalet till vissa fighter. Slutscenen var helt okej, jag hade förväntat mig något annat, men den funkar också. Animén är dock mycket bättre, så jag rekommenderar att man först ser animén och sen denna film. Jag ger denna en stark trea.

Saker ni inte visste om mig

 
Jag var riktigt duktig på Tennis. Jag började att spela när jag var 7 år och slutade när jag var 13 år. Jag hann med att vinna SM med både jämåriga och äldre och skulle jag ha fortsatt att spela så som jag gjorde då så vet jag att jag skulle ha varit bland de duktigaste tennisspelarna, men jag slutade. Jag spelade även pingis under 2 år och kom tvåa i SM.

Jag hatar att vara under vatten, både på riktigt och när jag spelar tv-spel. Jag hatade att simma förut, men nu är det ganska kul, men jag kommer aldrig att vara under vatten, mitt psyke klarar inte av det.

När jag var liten så bet jag en annan tjej riktigt djupt i axeln för att jag inte fick låna hennes spade. Ja jag var helt galen och hyper när jag var liten. Jag har verkligen lugnat ner mig jämfört med hur jag var som barn.

Att om jag fick välja skulle jag byta utseende med Barbara Steele eller Katy Perry.

 


Placebo - Running up that hill live

Hej alla läsare!♥

Jag mår inte bra, eller rättare sagt min mage mår inte bra och jag vet inte riktigt vad som är fel, kanske något jag åt? Idag ska jag nog bara ligga hemma vila och kolla på mina andra filmer från Subdvd. Här är en live version utav Running up that hill med mitt favoritband Placebo och det är riktigt vackert, älskar denna version.


Dagens fråga: True Blood vs Vampire Diaries

Hej alla läsare!

Jag har en fråga till er som gillar vampyrserierna True Blood och Vampire Diares, vilken föredrar ni? Vilken vinner och vilken suger inte tillräckligt mycket blod?

 

Jag föredrar True Blood, vad föredrar ni?

 


Topp 5 lista: Skräck-mördare

Hej alla läsare!

Innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra med bloggen, så ska jag inte sluta helt utan fortsätta skriva om det jag älskar mest såklart. Dags för en till topp 5 lista och denna gång är det våra kära serie-mördare i skräckfilmer som ska listas.

1. Michael Myers - Halloween. Han har nog skrämt mig mest för att Hallloween var den första skräckfilmen jag såg och för att han är helt uttrycklös, ögonen uttrycker ingenting och han är som en skugga. Jag får kalla kårar när jag tänker på honom nu och han är även den mördare som har jagat mig flest gånger i mina mardrömmar. Varje gång jag har musiken från den filmen så tänker jag på Myers och blir ganska rädd faktiskt och det känns skönt att Carpenter lyckades skapa en sådan karaktär som kan få mig att känna så.

2. Klart att Jason Voorhees (Fredagen den 13:e) kniper andra platsen. I alla fredagen den 13:e filmer så hejar man inte längre på offren utan man hejar på Jason och ser hur han ständigt hittar nya och kreativa sätt att ta kål på sina offer, min favorit är ''the sleepingbag'' haha den är så klockren! Jag tror även att han har flest offer på sin dödslista också, det finns en rolig film på youtube, där man bara ser alla mord från alla filmer i nästan kronologisk ordning, ska hitta den och lägga upp den här senare.

3. 1,2 Freddy's (Freddy Krueger, A nightmare on Elmstreet) coming for you tar hem bronset och anledningen till att han inte hamnar högre är för att han inte är lika läskig eftersom han gärna pratar och skojar till det, de andra två har ingen humor i sig alls. Men Freddy är ändå grym, men har ju en stor svaghet att han bara kan mörda oss i våra drömmar om inte nu någon drar ut honom ur en dröm. Det var väldigt kul att se Freddy vs Jason, två utav dem bästa möta varandra, jag ÄLSKADE det, men det gjorde inte Alex.

4. Chucky - den onda dockan hamnar på en fjärdeplats. När jag var yngree tyckte jag att han och alla dockor var väldigt läskiga och jag kunde inte vara i samma rum som min porslinsdocka, som nu står i mitt filmrum. Chucky är sjukt rolig och en film blir aldrig tråkig med Chucky, Tiffany och Glen/Glenda. För er som inte sett de senare filmerna med Chucky, så får han och hans brud Tiffany ett barn som är transvestit, vilket är väldigt kul.

5. Leatherface - (Motorsågsmassakern) En mes ibland, men ändå riktigt cool. När han slår någon med sin hammare eller springer runt med sin motorsåg så är det riktigt awesome, men han är en mes kring sin familj och därför hamnar han på den sista utav mina fem platser. Jag träffade Gunnar Hansen, han som spelade Leatherface i originalet på en Sci-Fi mässa och fick hans autograf.

Sluta blogga?

Hej alla läsare!

Just nu känns det som om jag inte har någon stor lust med bloggen, jag tycker det är jättekul att tipsa er om film, visa er min konst och svara på era frågor, men just nu känns blogglusten knappt. Jag får se hur jag gör, jag kanske bara har hamnat i en liten svacka som går över snart. Det kanske är för att jag annars har blivit lite deppig och nerstämd nu som det här beror på.

Alla ni läsare är iallafall underbaraPrecious

Hej alla läsare!

Biofilmen igår blev Precious som handlar om 16-åriga Precious som precis blir avstängd från skolan för att hon är gravid med sitt andra barn. Hon blir misshandlar hemma och drömmer om ett annat liv. Hon får börja på en alternativ skola och hoppas på att det kan ge henne en bättre framtid. Jag tycket att filmen var riktigt gripande och väldigt snyggt gjord, de har verkligen tänkt till. Jag blev tårögd en eller två gånger under filmen och jag såg att de runt omkring mig också blev det. Denna drog hem ett par Oscars-statyetter och jag förstår varför. Den fick priset för bästa kvinnliga biroll och bästa manus efter förlaga. Det var synd att jag inte hann se denna innan Oscars-galan, då skulle jag ha gissat mer rätt. Alla skådespelerna gör bra insatser och i rollistan finns även Mariah carey. Det var en scen som fick de flesta att nästan tappa andan och wow det var gripande.  Men denna är ju inte bara sorglig hela tiden, utan gjord med humor också.

Det är väldigt många bra biofilmer i år och detta kommer bli ett svårt år att slå, jag har sett väldigt många fyror och femmor på bio och det är bara mars än så länge.

Dödens mannekänger

Hej alla läsare!

Dags att recensera första filmen utav de nya filmerna som kom från Subdvd igår och det blev Dödens mannekänger (Tourist Trap) som handlar om fyra vänner som får motorstopp när de letar efter en vän som saknas. De stöter på en skum man Mr Slausen som erbjuder dem att stanna hos honom så länge och de följer med honom. På andra sidan utav Mr Slausens hus finns ett annat hus som han förbjuder dem att gå in i, men såklart går en utav tjejerna in dit. Denna filmen har en intressant öppningsscen där en kille blir inlåst i ett rum och massor med creepy skrattande dockor hoppar fram ur olika ställen och plötsligt så flyger saker och ett rör flyger in i killens rygg. Det är riktigt snyggt filmat när kameran åker nerför ryggen (skriket ljudlöst) och sedan över rummet.

Det finns även en maskerad mördare som springer runt och ser väldigt lik ut Leatherface i Motorsågsmassakerna och det är alltid kul med hyllningar och det finns en hel del filmer som hyllar just Motorsågsmassakerna, som är en utav mina favoritfilmer. Det finns en hel del creepy scener med dockor och dem är bra gjorda. Jag gillade denna och därför får den en riktigt stark trea.

Dagens Sarah


Snart ska jag till stan, först till Jensen's och sen till Sergel bio för att se Precious. Jag har på mig den nya Hello Kitty t-shirten som jag beställde från H&M för ett par dagar sedan och den sitter precis som jag vill att den ska sitta. Jag ska även ta på mig min vår-converse, äntligen kan jag ha på mig vårskor! Jag brukar heller aldrig ha håret uppsatt, men idag vill jag vara extrafin!


Nya filmer från subdvd

Hej alla läsare!♥

Dessa hittade jag i brevlådan idag och kommer ifrån Subdvd. Ascension, Subconscious Cruelty, Tourist Trap och Kampen om elden. Subdvd är en utav mina favoritbutiker då jag är på olika Sci-Fä mässor och det är oftast dem jag går till först. Jag hittar ofta många bra och udda filmer där, deras hemsida hittar ni här.Höstlöv

Hej alla läsare!♥

Jag ska precis äta frukost, städa mitt rum och fixa mig inför ikväll. Ikväll blir nämligen biodags, precis som imorgonkväll och innan bion ska jag äta på mi favoritrestaurang nämligen Jensen's. Det kommer bli så gott. Jag vet att bilden nedanför är mörk, men har inget bättre att fota med.


Vad tror ni att jag ska se på bio idag och imorgon?


Vad jag vill se på bio

Hej alla läsare!

Dessa är de filmer som jag helst vill se på bio.
- Agora
- Remember Me
- Flickan från ovan
- Crazy heart
- Draktränaren
- From Paris with love
- The Bounty hunter
- Clash of the titans
- Iron Man 2
- Prince of Persia
- Robin Hood
- Kick-ass

Dessa filmer har jag sett på bio i år
- Sherlock Holmes
- Instängd 2
- Det regnar köttbullar
- Daybreakers
- Where the wild things are
- The Wolfman
- Prinsessan och groda
- Shutter Island
- Farsan
- I love you Phillip Morris
- Alice i underlandet (3D)
- Thirst
- Brothers

Härliga animerade kortfilmer

Hej alla läsare!

Här har jag samlat ihop några härliga animerade kortfilmer som ni kan se. Jag kommer börja med att lägga upp många kortfilmer så att ni alltid hittar något nytt att kolla på.  Varsegod♥

Kortfilmen "Big Buck Bunny" handlar om kaninen "Big Buck" som en dag vaknar upp och upptäcker en fin fjäril som han blir fascinerad av.

 

En kort överblick över den svartklädde pojken Scribblers tämligen sorgliga tillvaro.

 

Under en stormig natt blir Pluto kidnappad. Musse följer spåren som leder till ett hemsk hus som ägs av en galen forskare. Musse måste kämpa mot skelett för att rädda Pluto.

The Dead pit

Hej alla läsare!

Denna film tipsade Kicki mig om och den lät väldigt intressant, så jag var tvungen att se den och jag gillade den. Den en gång så hyllade och respekterade Dr Ramzi har förvandlats till en blodtörstig galning. På delstatens mentalsjukhus utför han makabra experiment och det är inte förrän Dr Ramzis kollega , Dr Swan lyckas döda läkaren som lugnet lägger sig. Dr Swan gömmer liket efter Ramzi i den håla där kvarlevorna efter de bisarra experimenten förvaras och stänger igen stället. 20 år senare läggs en ung vacker kvinna med total minnesförlust in på sjukhuset och när en jordbävning plötsligt skakar anstalten, börjar fruktansvärda saker att hända. Dr Ramzis sista ord i livet var, "Du kan inte döda mig" och den unga kvinnan börjar ''drömma'' om att doktorn är ute efter henne.

Jag gillade den gamla skräckkänslan över filmen och alla gore-scener. Kvinnan spelade bra. Den får en riktigt stark trea, vid en omtitt kan den nog få en fyra. Jag gillar verkligen att kolla på 80-tals skräckisar, även om denna nästan är 90-tal så känns den mer tidig 80-tal än 90.

Sarahs typ av skor..

Hej alla läsare!

Jag älskar verkligen höga klackar och dessa skor är precis i min smak. Jag hoppas att jag kommer ha råd med någon utav dessa snart. Förresten så ska jag på en jobb-intervju på måndag, så håll tummarna för mig. Min första jobb-intervju på jättelänge och det känns bra.


Sci-Fi mässa inköp

Hej alla läsare!

Jag tänkte jämföra min filmköp från de Sci-Fi mässor som jag har varit på, så att ni får se vad jag köpte och från vilken mässa som jag köpte mest ifrån.Jag köpte: 15 filmer
- Ichi the killer (Otecknade filmen)
- The Last house on the left original
- Hills have eyes original
- Hills have eyes 2 original
- Summer of fear
- Braindead
- Bad Taste
- Meet the feebles
- Good Taste Made Bad Taste
- Forgotten silver
- Re-Animator
- Zombie flesh eaters
- The Wolfman
- The Wolfman meets Frankenstein
- She wolf in London

Jag köpte: 11 Filmer
- Live Feed
- 1408
- Camp Blood 2
- Re-Cycle
- I Spit on your grave
- Natural Born killers
- Shrooms
- Small town folks
- 8 Legs
- Skin walkers
- Silent Scream
- Stephen King box med Nightmare and dreamscapes

 

 

Jag köpte: 29 filmer

- A blade in the dark                      
- Silent Night bloody Night
- City of the living dead, New York Ripper, House by the cemetary & Touch of death
- Unrest
- It's alive, It's alive 2 & It's alive 3
- The Devil's backbone
- The hillside strangler, Manson och Ted Bundy
- House box med fyra filmerna
- Inside & Frontiers
- Nightmare City
- Djävla djur & Rottweiler
- Maniac
- Obsession
- Today we kill tomorrow we die
- Scanners 2

 

Jag köpte: 10 Filmer

- Ebola Syndrome
- Coraline
- Tokyo Gore police
- Going to pieces
- Sauna
- Evil Ed
- Blood Diner
- Män som hatar kvinnor
- Faster Pussycat Kill! Kill!
- Repulsion

 


Scream 4 kommer 2011.Har ni hört att det kommer bli en trdje uppföljare på Scream? Det har gjort mig jätteglad för Scream-filmerna var mina favoritfilmer när jag var 11-12 år. Scream 4 har fått ett preliminärt release-datum i april år 2011, kul för alla er Scream-älskare! Det var Scream filmen som återupplivade slasher-genre på mitten utav 90-talet och fick oss att inse hur underbar denna genre är, men nu blev den även roligare. Vad handlar filmerna om? Den handlar om en mördare som klär ut sig till ghostface och ringer sina offer först för att terrorisera dem med samtal och se mördar dem. Mördaren är oftast någon som offren själva känner och hans ultimata offer är Sidney (Neve Campbell) och Neve Campbell kommer även vara med i denna, precis som Courtney Cox Arquette och David Arquette. Wes craven kommer återigen stå för regin.

Jag kommer recensera Scream-filmerna under min Scream-vecka som jag kommer ha då fjärde filmen släpps, så ni får vänta ett tag till på dem. Men jag kan säga att jag gillar dem. Jag har alltid känt på mig att en fjärde film kommer och jag skrev själv ett manus till Scream 4, som jag spelade in med min klass när jag gick i femman, fast bara hälften spelades in, men om jag någonsin kan få över de scener jag har från min band till datorn så ska jag lägga upp dem här, så kan ni få ett gott skratt.

KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIG HÄR ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING♥

The Forgotten

Hej alla läsare!

Jag sitter och tittar på första avsnittet utav nya serien The Forgotten som handlar om ungefär samma sak som CSI och andra kriminalserier handlar om, men eftersom att jag gillar dem så tror jag att jag kommer gilla den också. Christian Slater har huvudrollen i denna.

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING♥


Sommarplaner..

Hej alla läsare!♥

Denna bild har jag ritat och föreställer sångaren i Placebo (Mitt favoritband). Jag tänkte berätta vad jag har för planer i sommar, eller vill ha. Allt beror på hur min ekonomi kommer se ut.

 

 


♥Jag är med och tävlar hos conler♥

Hej alla läsare!

Jag fick precis veta att jag är med och tävlar på conlers blogg, vilket har gjort mig jätteglad. Så gå in dit och rösta på min blogg, skriv in placebohoe i kommentarsfältet så blir jag jätteglad och alla som röstar på mig blir naturligtvis länkade.

GÅ IN HÄR OCH RÖSTA PÅ MIG SÅ ÄR NI UNDERBARA♥


Katy Perry inspiration

Hej alla läsare!

Jag blir så inspirerad utav Katy Perry. Är helt galen i hennes utseende.


Are you scared?

Hej alla läsare!

Såg denna film för ett bra tag sen och det jag kommer ihåg av den gillar jag inte. Detta är en riktig saw rip-off och handlar om ett gäng ungdomar som vaknar upp någonstans och får veta att de har blivit uttagna till en game-show som heter Are you scared? och de får i uppgift att klarar några fällor, låter det bekant? Riktig lågbudget och dålig, tillochmed fällorna är ganska dåliga.

Jag ville verkligen att alla dör skulle dö så att filmen skulle ta slut. Någon fälla med en tjej som har sina änder fastbundna med tarmar, den var riktigt dålig. Den får enbart en svag tvåa för att uppföljaren var tillochmed ännu sämre. Se Saw-filmerna istället.

Så Are you scared? No.

Köp/beställ mer utav min konst..

Hej alla läsare!

Jag vill tacka alla som har beställt konst utav mig de senaste dagarna. Mina Avatar-bilder har varit de mest eftertraktade bland de som har beställt och jag vill jättegärna få in fler beställningar och lägger därför upp fler bilder. Priserna är inte alls dyra och ligger mellan 70 - 200 kronor (inklusive frakt) på en ritning. Kom ihåg att ifall ni köper eller beställer något utav mig så hjälper ni till med min och Alex resa till Polen i sommar, så pengarna går till ett bra ändamål, haha!

Jag har mycket mer konst, så ifall ni är intresserade så mejla placebohoe@live.se eller kommentera på min blogg. Ni kan även önska motiv som jag ska rita och beställa eran egna ritning, ni kanske vill ha en egen avatar-ritning?


Finding Neverland

Hej alla läsare!

Jag har precis sett klart på Finding Neverland. Den handlar om pjässkrivaren J.M. Barrie och uppkomsten utav hans böcker. Han lär känna en änka med fyra barn och låter sig inspireras till att skriva olika historier, speciellt en historia. nämligen Peter Pan. Samtidigt som han lär känna denna familj bättre, så försämras hans relation till sin fru. Även om det är en film fylld med fantasi, så tar den även upp ämnet sorg. Om hur människor använder fantasin för att fly våran verklighet. Filmen kretsar också kring en utav pojkarna, Peter som påverkas mest utav allt detta. Det visar hur olika människor påverkas av sorg och främst hur det kan påverka barn.

I huvudrollerna finns Johnny Depp och Kate Winslet, som spelar riktigt bra som vanligt. Denna film vann även en oscar för bästa originalmusik och det förtjänade den verkligen, för musiken är riktigt vacker. Hela filmen är vacker och fin, men även lite jobbig. Både jag och Alex har denna på blu-ray och det var kul att äntligen få se denna. Jag rekommenderar denna till alla.

Välja tema?

Hej alla läsare!

Jag ska byta tema om ett tag och tyckte att det skulle vara roligt om ni kunde vara med och bestämma. Så kommentera fritt ett tema ni vill att jag ska ha. Det kan vara en regissör, en speciell film, en speciell genre, ja i princip allting som har med film att göra. Så börja kommentera era idéer och de här nedanför är bara exempel, så välj egna också. Det är inte säkert att det blir någon här nedanför utan det kan bli ett helt annat tema.


Svar på läsarfråga: ÄtstörningarFråga: Hej Sarah! Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker den är superbra! Inte många som skulle vara likna öppna med sina problem som du är. Jag undrar om du tror att du skulle kunna falla tillbaka i dina ätstörningar igen och hur isåfall? Jag menar vad skulle vara den triggande faktorn isåfall?

Svar: Tack så mycket för din kommentar och fråga! En stor triggande faktor är vågen, jag har vägrat att väga mig på ungefär ett år, för jag vet ifall jag vet vad som står på vågen så kommer jag att ändra mitt liv efter det och jag vet att jag kommer tycka att siffrorna är för höga och då kommer jag troligen få tillbaka mina ätstörningar. Även när jag har gått till doktorn så har jag hållt för mina öron och ögon när jag har varit tvungen att väga mig och så ska det ju absolut inte vara, men så är det för mig. Jag vet inte om jag någonsin kommer komma över det här med min vikt, tankar om och besatthet om mat finns hela tiden, varje dag och jag försöker bli av med dem, men det är riktigt svårt.


Snart åker jag..

Hej alla läsare!

Snart ska jag åka till Alex, men jag ska ändå ge ett snabbt filmtips idag nämligen Very Bad Things. En komedi med svart humor med bla andra favoritskådisen Christian Slater och Cameron Diaz.


Dagens Sarah

Snart ska jag åka till Alex. Vad ska ni söta läsare göra ikväll?

Glöm inte att ni kan köpa och beställa min konst här, så tveka inte!


America's next top model säsong 14

Hej alla läsare!♥

Nu har säsong 14 precis dragit igång i USA och jag sitter och tittar på det allra första avsnittet just nu. Det ska bli kul att se vem som vinner. Det känns som att det har kan bli en ny favoritsäsonger. Mina favoritsäsonger hittills har varit säsong 2,3,4,5,7,8,11 och 13.

Vilka är era favoriter?


New Moon dvd Bellas box

Hej alla läsare!

Jag fick precis hem min special utgåva utav New Moon som innehåller 3 dvd skivor, en penna, några kort, två armband, ett bokmärke och en liten bok. Jag hittade även lite andra utgåvor som finns utav filmen, men den jag har är den första bilden som ser ut som en stor bok. Om ni är twilight-fans så undrar jag ifall ni har köpt New Moon på dvd eller blu-ray än?


Lite från H&M

 

Har äntligen beställt lite kläder. Det var ett tag sedan jag köpte en klänning, så det ska bli kul att se om den kommer att passa. Hello Kitty♥ tröjan är jättesöt och jag vet att den kommer passa jättebra. Äntligen är solen framme!


Köp/beställ en ritning och hjälp mig och Alex till Polen..

Hej alla läsare!♥

Oj vad desperat min rubrik blev men det är så att jag och Alex jättegärna vill åka till Polen på semester i sommar och jag tror det sammalangt kommer kosta 10 000 kronor och jag har väl lyckats spara ihop 500 kronor till det just nu. Tyvärr har jag inget jobb trots att jag letar som en galning så om ni vill får ni gärna köpa en ritning eller beställa en ritning/målning utav mig och hjälpa mig lite på traven, skulle uppskattas jättemycket och då får jag måla och rita vilket jag älskar. Har försökt att sälja min konst på konstsidor, men det går tyvärr inte så bra och jag tänkte att ågra utav mina läsare kanske skulle vilja köpa någonting som ni tycker är snyggt. Dessa är bara några utav alla hundratals bilder jag har gjort och jag har en hel del målningar också, så om ni är intresserade så kommenterar ni här eller skickar ett mejl till placebohoe@live.se, kom ihåg att ni också gör dethär för ett bra skäl, för jag vill så gärna visa honom Polen eftersom att jag är halvpolsk och jag drömmer verkligen om att ta med honom dit i sommar.

En egen Avatar bild kanske?

 


Conler som Avatar

Hej alla läsare!♥

 

Nu har jag återigen ritat en bild till min favoritbloggare Conler. Denna gång blev hon en söt liten avatar. Jag kan passa på att svara på en till läsarfråga när jag ändå är inne på konst.

Fråga: Hur lång tid tar det för dig att rita en bild?

Svar: Det beror på om jag är riktigt inne i att rita så kan det ta 1-3 timmar, men om jag är lite halvt inne i ritandet så kan jag rita en halvtimma sen låta det ligga en dag och hålla på en halvtimma igen och då kan det ta några dagar.

 


Skräckgenres

Hej alla läsare!

Tänkte ta upp det här med skräck och vilka genres som finns inom skräck, för många tror att skräck är en sak, men det är det absolut inte, jag ska dra några exempel. Om ni hittar någon sub-genre som jag har missat så får ni gärna säga till, det uppskattas!

SKRÄCK
- Slashers
- Splatter
- Extremt
- Torture Porn
- Rape/Revenge
- Stumfilmsskräck

Slashers
Innehåller ofta en mördare som stalkar ett offer, ofta en oskuld som han har någon relation med ex syskon eller så, men ofta för att hon är just oskuld. Innan den slutgiltiga fightscenen mellan stalkern och offret så dödar stalkern ofta hennes sexuella kompisar som ofta dör under eller precis efter sexakten. Alla offrets kompisar är oftast ganska korkade och dricker. Släng in lite tuttar och killrumpor med allt detta så har du en slasherfilm. Denna genre föddes ur Halloween filmen och exploderade på 80-talet. Kniv är ett väldigt vanligt redskap för mördarna i slasherfilmer och det var Scream-filmerna som återupplivade denna genre i mitten på 90-talet. Exempel på slasherfilmer: Halloween, Friday the 13th och Terror på elmstreet.Splatter
Här fokuseras det enbart på det grafiska våldet, ultravåld. Att man visar det så mycket att det ofta blir komiskt. Det flyger tarmar hit och dit, avhuggna ben och armar får liv och det blir väldigt underhållande och roligt. Logiken är ganska minimal och man ska ta dessa filmer för vad de är. Några exempel på splatter är: Braindead och de originella George A Romero zombiefilmerna.Extremt
Dessa är mer psykisk påfrestande än fysiskt. Man mår ganska dåligt efter att ha sett dessa och tänker väldigt länge på dessa filmer efteråt. Jag såg Saló fem gånger på samma vecka och jag mådde inte alls bra och jag är glad att det fins filmer som kan påverka mig så mycket. De tar ofta upp tunga ämnen och förstärker det negativa i det och ofta representerar varje scen någon sorts undertext. De filmerna behöver inte vara läskiga alls, utan mer obehagliga. Fast visst innehåller vissa mycket gore, fast dem är ändå mer än skräck och andra genres och blir extrema. Exempel på dessa filmer är: Saló och Ichi the killerTorture Porn

Handlar om att få in det sexuella i allt våld och gore. Denna genre är lite svår att förstå och jag gillar filmerna som finns inom den genren, men den skulle gott kunna heta något helt annat, för det finns många skräckfilmer innehåller dessa element, men inte alls ingår i denna genre och det är även en väldigt ny genre som uppkom då Hostel-filmerna blev populära. Dessa filmer ingår i denna genre: Hostel filmerna och även de nya franska gore filmerna ingår där, fast jag tycker att de borde ha en egen genre.Rape/Revenge
Handlar oftast om en person, oftast en tjej som har blivit våldtagen på ett ganska brutalt sätt och sedan hämnas hon på sin våldtäktsmän/kvinnor. I denna genre får ''svaga'' kvinnor ofta stor makt och styrka efter att ha utsätts för en våldtäkt. Exempel är: Last House on the left filmerna, I Spit on your grave och Gutterballs.


Stumfilmsskräck
Jag har lagt till denna genre helt själv för stumfilmsskräcken är ju helt annorlunda från den idag, som Nosferatu, Call of Cthulhu och Dr Caligaris Kabinett, verkligen mycket psykiska utan att vara extrema och de har ett helt eget sätt att uttrycka sig på, man blir nästan satt i ett hypnotiskt tillstånd.


Döden och spindlar..

Hej alla läsare!♥

 

Denna bilden blev jag precis klar med, tyvärr har jag ingen bättre kamera att fota med då jag tappade bort min rosa kamera för några veckor sedan (SKÄRPNING SARAH!) Denna är Tim Burton inspirerad.

 


Svar på läsarfrågaFråga: Jag har väldigt svårt för att uttrycka mig muntligt om svåra saker jag har gått igenom, hur har du lyckats komma över det?

Svar:
Jag har inte kommit över det helt, utan har fortfarande väldigt svårt för att prata muntligt om det mesta, men jag kan dela med mig utav små tips som hjälper mig.  Det jag har svårast att prata om är sorg och när jag är sur på någon, jag har svårt att säga till folk vad som har gjort mig ledsen utan säger jämt, det är bra, men jag försöker att träna till att kunna säga det jag vill och känner. Om man behöver få ut något, men man inte vet hur man ens ska börja så kan man börja såhär:

-Ta ett papper och en penna och skriv ner det du vill säga, då vet du vad du ska börja med och hur du ska strukturera upp det och då känns det inte som att det är lika mycket kaos.
Det har hjälpt mig väldigt mycket.

-Sedan ska man hitta den person man känner sig mest trygg med och försöka prata om svåra saker med den personen
och då kommer det kännas midre skrämmande, när man märker hur trygg man själv kan känna sig när man pratar inför en annan person.

-Det du kan göra innan du ska säga något jobbigt är att först tänka ut precis vad du ska säga och sedan ta ett djupt andetag och börja säga en mening, så kommer resten att komma.

-Det man även kan göra är att tänka på någon plats som får en att må bra medan man pratar, då kommer man känna sig mer avslappnad.

Det här tipsen kan gälla allt, skoluppgifter, när man ska prata om något jobbigt med någon, när man inte gillar att prata muntligt, ja jag hoppas att det kan hjälpa er. ♥


Idag ska jag....

 


Vinnaren

 

Nu har jag räknat ihop alla röster och vinnaren blev bidrag nummer 6, GRATTIS! Han vinner ett inlägg, en länkning och en bild.


Super Mario Galaxy

Hej alla läsare!

Ikväll ska jag nog spela massor med Super Mario Galxy och kolla på film. Jag har precis köpt lite godis och läsk. Mums! Jag spelar inte så jättemycket spel, men det jag brukar spela är olika Mario spel på mitt wii.

Jag längtar så mycket tills tvåan kommer ut!


Coraline och spegelns hemlighet

Hej alla läsare!♥

Om ni inte har sett Coraline och spegelns hemlighet så tycker jag att ni ska göra det. Den handlar om Coraline, en flicka som upptäcker en dörr till ett precis likadant hus som hon har förutom att henes föräldrar i den världen är bra mycket skummare än i hennes riktiga värld. Men de ''andra'' föräldrarna lockar tillbaka henne dit med godare mat och bättre leksaker, men tillslut vill de att Coraline ska stanna där föralltid, vilket inte Coraline vill.

Den är söt och riktigt bra. Dockanimationerna är jättesnygga och det här är precis i min stil, fast jag gillar Nightmare Before Christmas bättre, men det är samma regissör som har regisserat båda filmerna, Henry Selick. Dakota Fanning gör rösten till Coraline och Teri Hatcher(Susan från Desperate Housewives) gör rösten till hennes mamma. I den andra världen har föräldrarna fått en coolare design och har knappar som ögon, vilket jag tycker är riktigt snyggt. Jag hoppas på att få göra en sån här film någongång. Denna film är baserad på en roman med samma namn utav Neil Gaiman.

Vem är Sarah Giercksky?Nu tänker jag berätta lite mer om mig själv för er som inte följt min blogg så länge, eller för er som bara vill veta. Jag föddes 16 november 1989, så jag ska fylla 21 (Åldersnojan har satt igång). Min pappa kom från Norge och min mamma kommer  från Polen och ja ni läste rätt han KOM från Norge, vilket betyder att han inte längre lever. Min pappa dog utav tjocktarmscancer när jag var 10 år, den 25 november 1999 och sedan dess har filmen varit mitt liv. Men allt har inte varit lätt, depressioner och annat har kvarlevt efter pappas död och jag har även haft ätstörningar i flera år, just nu har det lugnat ner sig. Mina ätstörningar började när jag var 13 och har hållt på i perioder fram tills jag var 19, efter det har det blivit bättre. Det är därför jag skriver mycket om det för att hjälpa och tipsa andra.

Det var när jag var runt 11 som jag började skriva mina egna filmmanus och lyckades få med mina femteklassare på att göra Scream 4 (Jag var besatt utav Scream filmerna på den tiden) och fick tillochmed diplom för mitt manus och alla började se mitt filmintresse. Jag satt mest och filmade och redigeringssalen i skolan började bli mitt hem.  Jag satt där sågott som varje dag och älskade det. När jag var runt 12 så började jag även samla på filmer och min första dvd-film blev Halloween originalet. Nu har jag precis lite över 800 filmer, både dvd och blu-ray filmer och jag älskar min samling. Jag satsar på 900 det här året och nästa år ska jag fira när jag får film nr 1000.

Sedan kom gymnasiet och jag valde en annan riktning nämligen NV/NV, alltså natur-inriktningen för jag tänkte ifall det inte går alls med film så är det bra om  jag har något att falla tillbaka på och jag är en riktig biologi-nörd så det var en helt okej inriktning, förutom all matte (Jag + Matte = Skiljsmässa). Det var även under gymnasietiden som jag träffade min underbara vän Sofia, som visade mig Suspiria som nu är min favoritfilm. Min favoritgenre som de flesta vet är skräckfilmer. Jag är en riktig skräck-nörd och tycker att det är det hetaste inom film. Jag föredrar skräck framför allt. När jag är ledsen tittar jag på en skräckfilm, när jag är arg tittar jag på en skräckfilm. Fast jag gillar alla genres också, så jag recenserar och tipsar om filmer från alla genres. Jag har även alltid varit konstintresserad och ritat och målat mycket.

Men nu har jag äntligen hittat rätt och går på Kulturamas filmutbildning och till hösten får jag se vad som väntar mig, men jag ska såklart fortsätta inom film. Det var även år 2009 som jag verkligen kom på hur mycket jag älskar att klä ut mig på olika mässor, speciellt Sci-Fi mässor, så nästa år kommer ni att få se mig på alla mässor! Jag kommer även att vara på årets Sci-Fi mässa i Stockholm, så gå på den och se vad jag klär ut mig till. Det var även på Kulturama som jag hittade min pojkvän Alexander, som jag har nämnt i ganska många inlägg. Han gillar inte att vara med på bild och därför syns han inte på bloggen ofta alls.


Train

Hej alla läsare!

En utav de filmerna som jag roade mig med igår var Train. Den handlar om ett gäng brottare som går på en fest och missar sitt tåg till Odessa och tvingas ta ett annat tåg tillsammans med en lärare, men det tåget kommer dem aldrig lämna, iaf inte levande. Det låter helt okej, men  öppningsscenen är tråkig, typisk för såna här filmer och inte originell alls. De klipper mellan en död kropp och ett tåg, jag tycker de kunde ha gjort något bättre, jag skulle kunna ha skickat en hel lista på idéförbättringar på den punkten.

Sedan börjar själv presentationen utav karaktärerna och de är precis sådär jobbiga som vanligt, så man bryr sig inte ett dugg om dem, man hoppas ju på att de ska dö så snart som möjligt. nget bra skådespeleri heller, utan det vanliga som man förväntar sig från dessa filmer. När de går på det där tåget så känns det verkligen som en Hostel ripp-off vilket gör mig förbannad, att försöka dra ner en underbar film som Hostel med denna skit, nej inte fair. Det enda positiva med denna film är gore-scenerna, de finns ganska mycket, men annars ska man inte se den. Se Hostel istället. Denna får en riktig svag tvåa pga allt gore, som är bra gjort på de flesta ställen, annars är detta ett tåg jag klarar av att missa.

Novell del 1

Första delen ur en novell som jag skrev för ett par år sedan.

Det är fjärde dagen nu. Jag har lyckats hålla mig vaken i fyra nätter. Så fort jag känner mig sömnig, stoppar jag händerna i kokande vatten. Smärtan håller mig vaken länge. Jag tittar på bordet som finns framför mig. Där ser jag mina ögonlock och skalpellen som jag använde för att skära loss dem med. Det varma blodet rinner nerför mina kinder och bildar pölar på bordet. Mitt huvud faller bakåt och jag tittar upp på taket. Det senaste året har jag haft mardrömmar varenda natt. Människor som tycker att jag har misskött mig, straffar mig i drömmarna.

 

För fem dagar sedan bråkade jag med min mamma, när jag somnade, drog hon ut mitt högra öga. Jag kommer aldrig att glömma den känslan. Hon drog ut det och jag kände med mina fingrar hur mitt öga hängde nerför min kind. Den satt endast fast i synnerven. Jag försökte att stoppa tillbaka ögat, men då drog min mamma med ännu hårdare kraft. Hon drog så hårt att synnerven brast och det jag såg i spegeln var att jag bara hade ett öga kvar. Det första jag gjorde när jag vaknade var att se ifall jag hade kvar synen på båda ögonen, vilket jag hade.

 

Sedan den natten har jag inte sovit. Jag stirrar fortfarande upp på taket. Mina tankar flyger omkring i mitt huvud. Det är svårt att få fram någon konkret tanke. Mina händer letar sig ner i det varma vattnet igen, vilket får mig att piggna till. Jag har förlorat allt, mina vänner, min familj och mitt självförtroende. Jag trodde aldrig att livet skulle vända sig emot mig. Allting var precis så som jag ville ha det, men jag förstörde det som jag behövde mest och nu är jag fångad i min egen kropp. Jag kan inte fly ifrån skuldkänslorna, de ger upphov till mina mardrömmar. Jag har varit livrädd för att somna varenda natt.

 

Jag höll mig vaken på alla sätt jag kunde. Koffeinet blev min drog. Jag drack kaffe så ofta jag kunde. Koffeinet ledde mig till tyngre droger, vilket ledde mig till ännu mer problem. Drogerna gjorde mig till en annan person. Jag framförde mina känslor på helt fel sätt och det förlorade jag mycket på. Vissa nätter limmade jag ihop mina ögonlock med huden som fanns bakom. Alla mardrömmarna började för ett år sedan, då jag var 15 år. Jag hade bråkat med min bästa vän. När jag kom hem, smällde jag igen dörren. Mamma skulle vara borta hela natten. Jag gick raka vägen till badrummet, jag tog inte ens av mig skorna. Det kalla vattnet kändes avsvalkande mot min varma hud. Rakbladet höll jag i min vänstra hand. Med ett enda bestämt snitt, skar jag ett långt, men inte djupt sår på min högra handled. Den underbara känslan av befrielse pilade igenom min kropp. Jag lyfte upp rakbladet mot lampan i badrummet. Den såg så vacker ut tillsammans med mitt blod. Jag beundrade kraften som rakbladet hade. Jag hade gjort det som många skulle kalla själviskt, jag hade gjort det som många tycker bara är ett sätt att få uppmärksamhet på, men för mig var det här varken själviskt eller att vilja få uppmärksamhet, utan det här var en befrielse.
Jag kände en annan smärta, en smärta som gjorde mindre ont. Jag stoppade ner min vänstra hand i vattnet som fanns i badkaret. Det varma blodet blandade sig med det kalla vattnet och jag kände en lättnad. Tankar om det som hade utspelat sig för några timmar sedan, snurrade runt i mitt huvud. Mina ögon kändes tyngre för varje minut som gick och till slut somnade jag.


Läsarnas val

Hej alla läsare!

Nu tänker jag låta er bestämma vilka tre filmer jag ska se och recensera. Ni får fritta skriva i kommentarsfältet vilka filmer ni vill att jag ska se så väljer jag ut tre stycken som jag ser och recenserar inom en vecka. Spelar ingen roll vilken genre, allt mottas. De jag har skrivit här nedanför är filmer jag har sett förut, men bara för att ni ska veta att allt funkar, så kom på massor och kommentera. Vad vill ni att jag ska recensera? Ni får säga filmer förutom dessa som står nedanför!
Topp 5 lista: TarantinoDags för en Tarantino topp 5 lista.

1. Min favorit, Inglourious Basterds. Jag verkligen njuter varje gång jag ser denna och det var så härligt att se Christoph waltz vinna bästa manlia biroll för sin roll i denna film. Den borde ha vunnit fler priser för enligt mig så var det den bästa filmen.

2. Kill Bill volume 1, en galen och härlig film som är den första utav två. Den innehåller alla möjliga genre blandningar och coola fightingscener. Allt blod är snyggt och Uma Thurman är awesome i denna.

3. Kill Bill volume 2, den är en fortsättning på ettan och minst lika bra. Som jag skrev tidigare så är dessa två filmer hyllningar till många andra filmer och genres som Tarantino älskar, bland annat Lady Snowblood från 1973 som är en japansk film om hämnd.

4. Reservoir dogs, som handlar om ett gäng som gör ett bankrån, men något går snett och snart misstänker alla att någon i det gänget är en polis. Dialogen är så härligt Tarantino, speciellt första scenen då de pratar om Madonnas like a virgin.

5. Death Proof, som jag skrev om denna för bara några dagar sedan och jag gillade den ännu mer efter att ha sett den andra gången.

Jag tycker om alla hans filmer, även dem som inte kom med på topp 5 listan, för allt han rör vid blir guld.
Söta munkar

Hej alla läsare!

Just nu känner jag mig väldigt sötsugen och skulle inte tacka nej till dessa söta munkar. Vid en filmfestival så delade de ut massor med såna här olika färgglada munkar gratis och jag fick väl tag på en 5-6 stycken.


Svar på läsarfrågaÄr det onormalt att inte gråta alls efter att någon har gått bort?

Svar
: Nej det är inte onormalt. Jag kommer bara ihåg att jag grät en enda gång och det var på begravningen då kom allting ut, men annars så höll jag det inne, för jag ville inte visa att något var fel och så tyckte jag då att jag var svag ifall jag skulle börja gråta. Men jag vet nu att jag inte alls skulle ha varit svag om jag grät och det är man inte. Det är väldigt många som tycker så att de inte vill gråta för att då blir man automatiskt svag, men så är det inte. Det är bättre för än sjäkv att gråta än att hålla allting inne.
Sam teckning

Hej alla läsare!

Snart ska jag iväg till Alex, men tänkte visa hur långt jag har kommit med min teckning. Jag mår lite bättre nu, men kommer såklart tänka på massor fram tills det förhoppningsvis löser sig.  Vad ska ni göra ikväll?

Gissa från vilken film denna kommer ifrån? En utav de som gissar rätt får en länkning.


Nånstans finns det alltid ett leende

Hej alla läsare!

Vad gör ni för något? Jag har inte haft en bra dag alls och jag har känt gråten på väg flera gånger, speciellt när jag satt på bussen hem, undrar ifall det syns att jag precis har gråtit lite på bilderna? Nej nu ska jag försöka bli lite mer positiv och göra så bra jag kan. Jag ska jobba på med film och med ritandet och hoppas på att det kommer att ge resultat. Jag ler ju tillochmed på bilderna, så jag tror nog att jag kommer må bättre idag. Mitt internet är väldigt segt och det är därför det tar ett tag för mig att svara på era kommentarer, ni är inte bortglömda♥

 


From dusk till dawn

Hej alla läsare!

Quentin Tarantino jobbar ofta med Eli Roth och Robert Rodriguez och det är just Rodriguez som har regisserat From dusk till dawn som jag gillar väldigt mycket. Den handlar om bröderna Gecko som spelas utav George Clooney och Quentin Tarantino, som är på rymmen från polisen efter att ha dödat en hel personer och de hamnar till slut på en strippklubb som visar sig vara ett farligare ställe än vad de trott.

Många kändisar finns med i denna bland annat Harvey Keitel, Salma Hayek, Danny Trejo, Juliette Lewis och Tom Savini(special effects guden). Jag gillar Tarantinos, Roths och Rodriguez filmer väldigt mycket, en del utav dem tillhör mina favoriter. Fightingscenerna i denna film är väldigt bra och roligt gjorda. Jag har sett From dusk till dawn 2, men den var ingen höjdare, håll er borta från den. Den har även fått en  prequel, alltså en film som utspelar sig före första filmen och förklarar oftast hur saker blev som de blev i ettan, men den har jag inte sett ännu.

Placebo med tentakler

Hej alla läsare!

 

Är ni utvilade och pigga? Jag ska snart äta frukost och fortsätta med olika saker här hemma. Denna bild är en fan-bild till mitt favoritband Placebo och jag har gjort ganska många fan-bilder till dem och en video som finns längre bak i bloggen, ska hitta den sen och länka i detta inlägg. Jag hinner nog även se en eller två filmer idag innan jag åker till Alex.

Jag hade väldigt svårt att somna inatt, det tog säkert två timmar och då kom massor med tankar upp. Inte bra alls, jag får inte tänka massor innan jag ska sova jag blir ju bara ledsen och jag tror jag somnade vid 3 inatt. Jag var trött när jag gick och la mig, men kunde inte somna ändå. Kan ju ha berott på Red Bullen jag drack, så drick inga energidrycker om ni vill kunna somna tidigt. Jag tror inte att jag drömde några mardrömmar, vilket är skönt för det gör jag ofta. Det handlar alltid om någon som vill döda mig i olika miljöer och då kan man ju undra vad det betyder att varje natt drömma att någon vill ha en död och jagar en.

Nu ska jag ner och äta frukost och jag ska svara på era kommentarer när jag kommer tillbaka.


Topp 5 lista: Vampyrfilmer

Hej alla läsare!

Dags för ännu en Topp 5 lista och denna gång handlar det om våra vänner med en rejäl aptit för blod och jag hoppas på att ni kommer hitta era nya favoriter bland dessa.

1. Första platsen går hem till Fright Night. Det är inte den läskigaste filmen, men den är riktigt härlig. Jag har skrivit om den här Är gjord 1985 och man känner de härliga 80-tals vibbarna. Soundtracket är välidgt bra och den har fått en uppföljare, men den har jag inte hunnit se ännu. Det var synd att Stephen Geoffreys inte var med i uppföljaren för han gjorde den bästa rollen i denna filmen, som Evil Ed, jag skrattar fortfarande varje gång jag ser honom i denna film.

2. Nosferatu 1922, en riktig vampyrklassiker som jag älskar. Ingen har gestaltat en vampyr lika skrämmande som Max Schreck. Jag gjorde tillochmed en skulptur utav hans karaktär i denna film, men den blir inte bra alls för mina skulpteringsskills är väldigt dåliga, jag ska hålla mig till ritandet. Jag har skrivit massor om den här och här. Detta var även en utav de tidigaste skräckfilmerna och regissören var tvungen att ändra namnen i denna film för att kunna få rättigheterna.

3 En ny favorit tar tredjeplatsen nämligen Thirst som jag har skrivit om här. Den handlar om en präst som volonterar sig själv att utsätta sig för ett virus och blir sedan en vampyr. en utav Park Chan-Wooks bästa filmer. Det har varit väldigt många bra biofilmer i år och denna är en utav dem, så se den om ni kan.

4. Låt den rätte komma in. Denna film har jag inte skrivit om, men jag gillar den väldigt mycket. En utav Sveriges bästa filmer och jag gillar inte svensk film så mycket. Jag har läst boken och tycker att det är synd att de har utelämnat många viktiga scener och många gore-scener, men jag antar att re-maken kommer fixa det. Jag är väldigt sugen på att se hur re-maken kommer bli. Den blev en riktigt stor succé i USA och fick en hel del priser, vilket jag tycker är riktigt roligt. Det visar att den svenska skräckindustrin växer och att jag har en chans med mina skräckfilmsmanus.

5. Vampire Hunter D- Bloodlust, en mycket bra animévampyrfilm. Den handlar om Vampire Hunter D som ska leta reda på en tjej som har blivit kidnappad utav en vampyr. Mycket blodig och underhållande.  Huvudrollen i denna är väldigt androgyn, vilket är kul. Jag har bara sett ettan en gång och den var väldigt bra, men denna är faktiskt bättre. Det var även denna som jag såg först utav dessa två. I min utgåva fick jag även med lite kort och en liten bok, vilket jag inte alls visste när jag köpte min utgåva.

Borttapade teckningar

Hej alla läsare!

Håller på med denna nu och jag är jätteledsen för er som inte fått era vinnarbilder ännu, men jag hade ritat klart två stycken och hade med dem i min väska och när jag kom till bussen efter att ha varit i Sollentuna Centrum så var de borta, antingen tog någon dem eller så ramlade dem ut och jag är ledsen för det, så jag får göra om dem och det kommer dröja lite. Bland de teckningarna fanns även mina Tarantino motiv som jag har på bloggen nu, visst mitt namn står på alla, men det är knappast så att någon kommer leta upp mig för att ge mig dem. Antingen är de förstörda av en person eller utav vädret. Jag hoppas att ni inte är alltför arga på mig för det.

Fick även Saw VI utav Alex♥ idag på dvd och jag blev jätteglad!!! Han köpte den på Blu-ray till sig själv och jag ska nog se den ikväll. Jag gillar den verkligen. En recension på denna skriver jag nog imorgon. Jag och Alex var på nattpremiär utav denna film på Rigoletto och vi var jättenära på att vinna ett pris, jag satt bara en stol ifrån vinnarstolen.

Cabin Fever

Hej alla läsare!

Quentin Tarantino jobbar ofta tillsammans med regissören Eli Roth och han är en regissör som jag gillar väldigt mycket, han har gjort två utav mina favoritfilmer, Hostel & Hostel del 2 som ni kan läsa om här. Han har även gjort en annan bra film, Cabin Fever som handlar ett köttätande virus som angriper några ungdomar som är ute i skogen i några dagar, bladn rollistan finns Jordan Ladd som även är med i Death Proof och Eli Roth själv gör en liten roll. Många hatar hans skådespel, men jag gillar det, fast jag gillar det mesto som Eli Roth gör och att Eli Roth har en hel del Cannibal Holocaust tröjor gör ingenting sämre precis.

Jag såg Cabin Fever tillsammans med mamma på bio i Polen och hon gillade inte den alls, men jag gillade den och såg även tvåan som Eli Roth inte har någonting att göra med och det syns för den är väldigt dålig, usch den behöver inte ses. Jag gillar även postern till denna film som jag har som bild. Jag gillar ofta när helt random saker bildar en döskalle, det tycker jag är ganska smart och visar precis vad det är för typ utav film utan att man behöva säga eller skriva det. En stark trea får filmen, gillar virus scenerna.

Alexanders blu-ray samling

Hej alla läsare!♥

Jag tänker visa er lite utav min pojkväns blu-ray samling och lite filmsaker han har. Han har just nu ca 190 blu-rays och många special editions. Sen så har han en sjungande Gizmo docka som är väldigt söt.

 

Den snygga Pulp Fiction utgåvan.


Mina bästa tavlor

Hej alla läsare!

Tänker visa enligt mig mina bästa tavlor. Den andra föreställer Brittney från Top Model säsong 8.


Tips från Sarah

Jag blev väldigt inspirerad utav Conler idag till att skriva lite om mina låga stunder och hur det har förbättrats. De första åren så höll jag inne alla känslor jag hade och all gråt som ville ut och det gjorde att allting bara blev värre och värre. Alla mina instängda känslor fick mig att tycka riktigt illa om mig själv och jag hade noll självförtroende och jag hatade i princip mig själv. Jag ville inte ha några vänner och dem jag umgicks med var inte såna vänner som jag ville ha, skulle jag ha fortsatt vara vän med dem så vet jag inte vad som skulle ha hänt med mig. Jag har haft mina jobbiga stunder då jag har slutat äta och slutat bry mig om mig själv. Förut kände jag inget hopp för mitt liv och jag har önskat att bara få vara med pappa, men nu vill jag verkligen leva. Jag vill leva och göra min pappa stolt. Men under alla mina låga stunder har jag alltid använt mig utav min fantasi för att fly och det är därför jag är så kreativ nu. Trots att jag mår bättre nu så är mina ögon alltid ledsna på bilder och jag har fortfarande svårt att le på bilder, men det ska bli skärpning på det!
1. Detta tips kommer från Jacob, om du är riktigt ledsen och vill gråta så kan man tänka på alla vackra stunderna som man har haft tillsammans med personen som har gått bort.

2. Är man ledsen så är det oftast bättre att gråta ut och dum som jag är gjorde aldrig det förut och jag har märkt nu hur mycket bättre jag mår efter att ha gjort det.

3. Det är lätt att vända sig och umgås med destruktiva kompisar då man själv känner att man vill göra destruktiva saker och man ska hålla sig borta från det, jag vet det personligen. Det är så lätt att dras med i saker när man är ledsen och förvirrad. Man ska ha vänner som vill ens bästa, inte ens sämsta.


Avatar bilden

Hej alla läsare!

Denna bild ritade jag till denna bloggare som vann den i en utav mina tävlingar.

 

Ska nu passa på att tacka alla som röstade på mig i den bloggtävling som jag var med i, trots att jag inte vann så är jag jätteglad för ert stöd. Det betyder mycket att ni gillar min blogg tillräckligt mycket för att rösa på den.

 

Sidney Kicki Moa Mochride Cecilia

Jacob Cecilia Lina Hanna Alexandresen

 


♥Börja rösta♥


 

Här är alla bidrag till veckans blogg, så rösta på eran favorit och se till att den vinner. Vinnaren får ett inlägg, en länkning i en månad och en personlig ritad bild av mig. Ni har tills lördag klocna 20:00 på er att rösta.
1

 

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 


Survivial of the dead

Vad tror ni om den nya zombie-rullen Survival of the dead? Jag har väldigt låga förväntningar på denna då jag inte alls gillade Diary of the dead. Hans originalfilmer är så mycket bättre och man kan inte slå handgjorda effekter, usch för goreeffekter på datorn så mycket fulare än förut. När jag gör skräckfilmer så ska det bara vara gammaldags handgjorda gorescener, inget CGI.

Skolan

Hej alla läsare!♥
Jag har precis kommit hem från ett Jensen's besök, så nu är jag jättemätt och full med god potatis och sås. Nu ska jag arbeta vidare med vårt filmprojekt. Det är Alexander som ska regissera och jag ska filma. Nu fick jag reda på att jag inte har gått vidare till en jobbintervju, vilket har gjort mig jätteledsen. Känns som att jag aldrig får jobb, ingen som har något jobb åt mig därute? Jag ska trösta mig själv med att kolla på lite filmer som jag vill ha och hoppas på att det kan få mig på bättre humör.

Killl Bill volume 2

Godmorgon alla läsare!

Kill Bill volume 2 är såklart fortsättning på första Kill Bill filmen och nu är The Bride ute efter Bud, Elle och Bill. Jag älskar båda filmerna och i denna får man även se hennes träning med Pai-Mei, det som har gjort henne till en så grym ninja. Öppningsscenen börjar med att man får se massakerna och hur Bill kom till The Bride och pratade med henne precis innan de andra kom dit för att mörda henne. Den första som The Bride söker upp är Bud, Bills bror, men det blir inte så lyckat då han begraver henne levande och då tänker ju alla, hur sk ahon ta sig ur det?

Man ska ju se båda filmerna som en helhet och tillsammans är dem grymma. Jag kan titta på dem hur många gånger som helst och älska Tarantinos härliga genre blandningar, för han är mästare på det. Soundtracket till denna film är grymt bra och jag måste köpa det någongång. Det som filmen handlar om att en kvinna söker hämnd på några kommer ifrån filmen Lady Snowblood som är en film frn 1973. Denna film hyllar väldigt många filmer, vilket är väldigt kul.

Nu ska jag ner och äta frukost och sen åka till skolan.

Jag är VACKERJag vill så gärna att alla som har varit och är i samma sits som jag och kämpar med självförtroendet och synen på sig själv bara kan inse hur vacker man är. Det är svårt, men därför bjuder jag helt osminkade bilder på mig som jag tog precis nu och jag kan tillochmed säga att jag tycker att jag är vacker på dem. Jag borde lyssna mer på min pojkvän när han säger att jag är finare naturlig, än med mycket smink på mig.

 

Ni alla bloggläsare är helt underbara precis som ni är.


Bilder från min egna film

Hej alla läsare!♥

Jag ska få min film att funka så att jag kan visa upp den här, men jag hittade lite bakom kameran bilder. Jag skrev manus, regisserade, gjorde alla gore efftekter och klippte allting själv så jag hoppas verkligen att den kommer funka att visa upp och ja det är en skräck/gore film. Vi fick plasta in alla väggar och golv i våran gamla lägenhet.


Charlie the unicorn

 

Åh vad jag ÄLSKAR Charlie the unicorn. Den handlar om enhörningen Charlie och hans typ pårökta kompisar. Helt sjukt är det, men jag älskar det, speciellt sångerna. HAHA jag skrattar lika mycket varje gång.

 


Min nya mini-plattång

Hej alla läsare!♥

Idag köpte jag en liten mini-plattång för jag har alltid velat ha en sådan. Så idag provade jag den och det blev väldigt fint. Här visar jag upp och leker lite med den. Den är välidigt lätt och bärbar, så den ska med överallt. Jag ska även färga håret idag.


Tre bra saker med ditt utseende

Hej alla läsare!

Jag vill att alla ska vara mer positiva och må bättre med sig själv,a därför tänker jag nämna tre saker som jag gillar med mitt utseende och sedan får ni göra det med er själva, ni som vill får gärna lägga ut ett inlägg på eran blogg med eran bild och säga tre saker ni gillar med erat utseende.

 

Jag gillar mina ögon, min näsa och mina läppar och för bara något år sedan skulle jag knappt ens kunna tycka om de sakerna, men jag fått bättre självförtroende och lärt mig att jag är fin och jag är bra precis som jag är. Även ni är bra precis som ni är, alla är vackra och unika. Låt ingen få er tro något annat. Många tycker att ifall man har något som man själv tycker är konstigt, som jag tex jag har ett utstickande revben som verkligen sticker ut mycket mer än vad de andra så ser jag det inte som ngot negativt utan det är just de konstiga sakerna som gör oss intressanta.

Så kom igen, kommentera vilka tre saker ni gillar med erat utseende.

Dags att åka hem

 

Vi ses senare ikväll.


Nya bilder på bloggen

Hej alla läsare!♥

Snart ska jag bege mig hemåt från Alex. Dessa är de två nyaste bilderna som jag har ritat till bloggen. Jag gillar dem grymt mycket och ska rita ännu fler Tarantino bilder och lägga upp på min nya design.


En kort novell: Spädbarnen

Många har frågat efter att få läsa mina noveller och manus och därför har jag nu lagt upp denna korta novell.

 

Nattens iskalla kyla är det första jag känner när jag slår upp ögonen. Jag ligger ner. Nu har det återigen hänt. Jag har fått ännu ett minnesförlust anfall, en blackout av den gravaste sorten. Min kropp tvingar mig upp, trots att min hjärna helst vill slippa få intryck utav det jag kommer bevittna. Jag sitter nu upp och tar ett djupt andetag. Hela min kropp fylls utav skam och obehag. Mina anfall har blivit fler och fler de senaste veckorna och det jag gör, när mina sinnen inte är vid medvetandet har accelererat och blivit vidrigare. Ett träd, närmare bestämt, en stor och mäktig tall, står vid min högra sida.

 

Jag reser mig upp. Min blick vandrar uppåt mot tallens grenar. Det är inte grenarna som fångar min nyfikenhet, utan det som finns på dem. Tiotals spädbarn är upphängda i snaror som hänger ner i från trädets grenar. Dem är inlindade i blodiga lakan. Ögonen är inte helt utdragna, utan hänger kvar i synnerverna på alla spädbarn. Ögonhålorna är inte helt tomma. Varet har stelnat och bildar ett täcke över ögonhålorna. Jag tittar omkring mig, men hittar inget blod, varken på mig eller marken som finns vid mig. Kan det vara möjligt att jag är kapabel till att tortera och dräpa barn som precis har föds? Min hjärna bearbetar för fullt, för att ta in allt jag precis har sett, men ingenting vettigt resoneras fram i mitt huvud. Mina fingrar rycker till nervöst och det går inte att hålla dem stilla. Jag tar mig runt halsen och till min stora förvåning känner jag att en snara har placerats runt min hals. Plötsligt rycker någon i snaran och min kropp faller tungt bakåt.

 

Jag släpas fram till trädet. Skuggan utav varelsen är allt jag ser, innan jag blir bärd uppför en trappa. Alla rörelser avtar när jag känner en gren som slår mig i huvudet. Snaran blir allt tätare om min hals och nu står jag på trappan. Varelsen är inte längre här, jag tittar överallt, men hittar honom inte, bara skuggan finns kvar. Med ett brak faller trappan ner i halsen och min kropp faller in i den livslånga vilan, då jag hör hur min egna nacke bryts. Där hänger jag tillsammans med alla spädbarn.

 


Svar på läsarfrågaHärligt med en tjej som gillar blodiga filmer, hur länge har du gjort det?

SVAR: Jag har alltid fascinerats utav udda saker som döden, blod och våld i filmer. Jag var väldigt orädd som barn och petade ofta på ormar med pinnar och bet faktiskt andra barn. Ända sedan jag såg min första skräckfilm vid 6-års ålder så har jag varit hooked vid skräckfilmer och efter att min pappa dog så tog min besatthet utav döden över. Jag såg bara skräckfilmer, läste bara skräckböcker, läste om spöken började tro på spöken, vilket jag fortfarande gör för jag hoppas att kanske få träffa pappa igen på det sättet. Den här veckan har inte alls varit lika jobbig som de andra och jag har mått riktigt bra i helgen. Imorgon blir det fler tips från mig.

GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL MIN TÄVLING HÄR


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Jag gillar verkligen min frågelåda/bloggsvar för jag får så många roliga frågor att svara på.

Hej Sarah!
Jag gillar att du verkligen skriver om din passion, många skriver bara om något för att de tror att de kommer locka besökare, men du skriver om det du älskar och det gillar jag. Det jag undrar är om du har några bra slasher tips, jag är rätt ny på det området, men såg Halloween och gillade den.


Svar: Tack :) Om man är ny på slasher-området så tipsar jag och Fredagen den 13:e filmerna, My bloody Valentine, Halloween uppföljarna, The Burning och Child's play filmerna. De är en bra start och om man gillar dem så vet man att man är ett fan utav den genren, som förövrigt är en utav mina favoritgenres inom skräck. Det är även en utav de lättaste skräckfilmerna att göra, ta en mördare, creepy musik, låt honom stalka något offer, helst en tjej som är oskuld, låt mördaren döda några utav hennes vänner, speciellt de som har haft sex de dör ofta precis efter sexakten och låt sedan mördaren och oskulden kämpa i en slutstrid. Det var ur filmen Halloween som slasher-genren föddes och jag tackar Halloween.


Guinea Pig: The Devil's experiment

Hej alla läsare!

Just nu sitter jag och väntar på att Alex ska komma hem från sitt jobb och då tänker jag passa på att tipsa om en film jag inte gillar. Jag läste väldigt mycket om denna film innan jag såg den och trodde att jag skulle älska den för att den är så kontroversiell och har fått väldigt starka reaktioner från alla som har sett den. Guinea Pig: The Devil's experiment handlar om några killar som kidnappar en kvinna och utsätter henne för olika stadier utav tortyr.

Redan efter första stadiet som är slag så tröttnade jag. Det blev tråkigt och kvinnans reaktioner finns knappt och man ser ju att det mesta är fejk och det var tydligen denna film som Charlie Sheen trodde var en snuff-film, alltså att allt i filmen hände på riktigt och han lämnade in den till polisen, men den var såklart fejk och det ser man. Det enda bra med denna film är slutscenen som är riktigt snygg och vill man se den scenen så kan man skippa några andra, de tillför inte särskilt mycket. De andra filmerna som jag har sett i denna serien är bättre, men inte jättebra och jag blev jättebesviken på denna. Definitivt ingen film jag ser om snart, om ens någonsin, trots att den  bara är ca 40 minuter lång. Detta var ett riktigt bottennapp.

Planet Terror

Hej alla läsare!

Planet Terror, den andra filmen i grindhouse projektet älskar jag. Mycket gore och blod, vilket jag älskar. Många härliga karaktärer och Tom Savini (Special effekternas mästare) är ju med. Den handlar om en grupp människor som försöker överleva bland massor med zombie-liknande varelser.

Öppningscenen  börjar med att vi ser en olycklig go-go dansare vid namn Cherry Darling, dansa och vi ser hur olycklig hon är. Hon bestämmer sig för att sluta och går därifrån och in på en bar där hon träffar en gammal flamma. De lämnar baren och på vägen blir de attackerade utav zombie-varelserna och go-go dansösen får då sitt ben avbitet och lite senare i filmen så kommer hon att ersätta benet med ett maskin gevär. Quentin Tarantino gästspelar även i denna filmen.

♥ Tävling ♥

 

Förra gången jag hade en tävling så var det väldigt få som anmälde sig och därför hade jag ingen så nu kör jag igen. Anmäl er till veckans tävling. Vinnaren vinner en länkning, ett inlägg och en personlig ritad bild utav mig. Ni har fram tills tisdag på er.


Death Proof

Godmorgon alla läsare!

Just nu ligger Alex i sängen och kollar på Big Fish och jag tänkte skriva lite om Tarantinos Death Proof. Den handlar om stuntmannen Mike som åker omkring i en dödsäker bil, ja dödsäker för bara honom, men för alla andra är den väldigt dödlig. Han charmerar tjejer och dödar sedan dem med sin bil, men en dag träffar han på ett gäng tjejer som han aldrig kommer att glömma. När jag hörde att Rodriguez och Tarantino skulle göra detta projekt som tillsammans heter Grindhouse då blev jag jättelycklig och kunde knappt vänta tills den släpptes. Något som är roligt är att Rose McGowan är med i båda filmerna, i denna som blondin och i Planet Terror som brunett och en bent.

Många gillar inte denna för att de tycker den är seg och utdragen, men som jag har skrivit förut så gillar jag det för jag får den härliga Tarantino känslan. Den innehåller även en utav de snyggaste bilkrockarna som har gjort och dödscenerna. Jag såg bara denna på bio och inte Planet Terror, men jag gillade den här, fast jag gillade Planet Terror. Bland rollerna ser vi även Quentin Tarantino, Kurt Russell, Eli Roth, Rosario Dawson. Denna filmen är även en hyllning till slashers från 70 talet, stora bilar, till gamla grindhouse filmer och exploitation.

Tarantino Tema

Hej alla läsare!

Nu har Alexander suttit och gixat ihop en ny design och ett nytt tema på min blogg, Tarantino tema och jag hoppas att ni kommer gilla det. Jag har ritat alla bilderna som syns och jag ska börja köra med egenritade bilder som design nu framöver. Jag har även lagt till en veckans film under min information på bloggen så att jag kan ge en väldigt bra film extra uppmärksamhet i en hel vecka, så en hel del ändringar har skett på min blogg. Jag kommer ändra lite mer saker för att göra bloggen ännu bättre, men just nu nöjer jag mig som det är och jag älskar min nya design. Tack Alex för allt hårt jobb♥ Nu kommer det att bli massor med Tarantino och annat härligt framöver.

Nu till vinnarna utav mina mini-tävlingar. Från topp tre lista tävlingen blev Kicki och vinnaren utav min dräkt fråga blev Denise, men det betyder inte att jag ska vara The Crow bara för att hon gissade på det, utan min dräkt avslöjar jag mycket senare. Priset för vinsterna är att få en ritad teckning utav mig.


Röd bakteriofag

Hej alla läsare!

Detta är min röda bakteriofag och för er som undrar vad en bakteriofag är ett virus som angriper bakterier. De infekterar bakterien och cellen börjar då att reproducera sig och smälta samman med bakteriens DNA och det gör att viruset kan styra bakteriecellen, så bakteriofager är ganska onda, men jag blev inspirerad utav deras utseende. Jag har gjort en väldigt fantasifylld bild utav deras originella utseende och på denna bild visar jag att de är onda, men häftiga att rita. Det här visar även att man kan inspireras utav allting inom konsten och jag gillar att inspirerar utav konstiga saker som inte så många tänker på. Jag har även ritat en ny rosa/lila bakteriofag som jag kommer visa om ett par dagar i bloggen och det är den första bakteriofagen på väldigt länge, så jag är väldigt stolt.

Jag är en riktig biologinörd och älskade att plugga biologi i gymnasiet. Jag gick ut med MVG i både Biologi A och Biologi B, det var nog en utav de roligaste ämnena jag hade i gymnasiet, förutom filmkunskap och Astronomi. Har/Hade ni några favoritämnen i skolan?

Söta smycken

Hej alla läsare!

Jag letade lite efter smycken på guldfynd och cocoo och hittade några söta som jag ska köpa. De första gillar jag eftersom att min pojkvän heter Alexander och jag Sarah, så då vore det gulligt med dessa halsband. Jag gillar cocoo väldigt mycket och hittade dessa söta två som är under hjärthalsbanden. Den rosa är ett munk halsband, vilket passar mig perfekt för jag älskar munkar och rosa.


Svar på läsarfråga


Jag tänkte svara på några läsarfrågor som jag har fått.

Kan du flytande polska? Vilka fler språk vill du lära dig?

Svar: Ja jag kan flytande polska eftersom att det var det som språk som mamma pratade medan pappa pratade en blandning mellan svenska och norska. Han var från Norge men efter att ha bott i Sverige ett bra tag så började han blanda svenska ord med norska och det är därför jag inte kan prata flytande norska, men jag förstår det väldigt bra. De språk som jag vill läsa mig är Ryska, Japanska, Franska, Tyska och Norska. Jag kan norska ganska bra och tyska delvis, då jag lärde mig det i gymnasiet.


Snakes on a train

Godnatt alla läsare!

Jag skriver sällan om filmer som jag inte gillar, men jag tänkte ändå börja göra det mer så att jag kan varna er för några som jag inte gillar alls, som denna Snakes on a train. Den handlar om en kvinna som har en förbannelse som gör att hon föder ormar som kommer ut genom hennes mun och hon tror hela tiden att hon måste stoppa tillbaka dem för att överleva. Kvinnan och en man tar sig till ett tåg och där föder hon några ormar som såklart rymmer och terroriserar passagerarna. Alltså idén är ju bra och den hade kunnat funka, men de gjorde en hel del fel. Först och främst så får man för höga förväntingar när det står att det är 2000 ormar som går lös på 100 passagerare, snarare 10 ormar som går lös på kanske dubbelt så många passagerare och det blir inte alls särskilt intressant. När en film behöver överdriva en sådan titel så vet man att det inte kommer bli bra. Den var tråkig och man kändeb-kvalitén och inte på ett bra sätt. Skådespeleriet var inte bra heller och jag brukar ha bra tolerans med skådespel.

Denna film kommer ifrån ett bolag som tar kända säljarfilmer och gör om titlarna, som denna istället för Snakes on a plane har detta blivit Snakes on a train. Andra titlar är även the hills have eyes som nu är the hills run red. Jag har en dålig känsla inför alla de där filmerna från det bolaget, men helt värdelös är inte denna filmen för den fick mig att skratta en hel del och därför får denna det betyget som jag ger den.

Sarah inför betyg

Hej alla läsare! ♥

Nu har jag infört betygsystem för mina filmrecensioner, så att ni får veta exakt vilket betyg jag har gett filmerna. Såhär ser mina betyg ut:

 


Zombieland

Hej alla läsare!

Jag såg Zombieland på en förhandsvisning i oktober tror jag det var och såg om igår och jag gillar den väldigt mycket. Den handlar om fyra personer som försöker överleva i en zombieland och ta sig till ett nöjesfält där de tror att de kommer vara säkra. Huvupersonen har en hel del regler om vad man ska göra för att överleva och dem är roliga att ta sig igenom. Sen är scenen med Bill Murray riktigt rolig, underbar idé! Jag visste att jag skulle gilla den här innan jag såg den och den var tillochmed bättre än jag trodde, sen är Woody Harrelson riktigt bra och rolig i sin roll där allt han vill ha är en twinkie.

Just nu sitter jag i skolan och ska ha manusmöta med min grupp och lärarna. Jag tycker även att det är roligt att ni har frågot så mycket frågor i mitt bloggsvar så fråga gärna mer, det är jätteroligt att svara på era frågor. Jag ska även ta och svara på alla kommentarer snart. Vad ska ni göra ikväll läsare? Jag vet inte riktigt, men jag ska göra någonting med Alex. Kanske se någon film, spela lite eller någonting.Biosalong

Godmorgan alla läsare!

Jag undrar om ni har något ställe som ni mår bäst på, dit ni går när ni känner er lite nere? Mitt ställe är biografen.


Brothers och rösta på mig igen

Hej alla läsare!

Jag var på bio idag och såg Brothers. Den var väldigt bra och väldigt många i biosalongen grät. Den handlar om Sam Cahill (Tobey McGuire) som är en kapten och åker iväg till Afghanistan och han helikopter kraschar och då får hans fru (Natalie Portman) veta att han har dött och börjar då bli närmare med Sams bror, Tommy (Jake Gyllenhaal). Den var bra och känslosam och jag tycker att ni ska se den.JAG HAR NU GÅTT VIDARE TILL VECKANS BLOGG SÅ RÖSTA GÄRNA PÅ MIG HÄR IGEN, SÅ ÄR NI JÄTTESÖTA OCH NI FÅR SOM SAGT EN LÄKNING.

Dagens Sarah

 

Snart ska jag åka iväg eftersom att Alex fick mig att må bättre. Ser ni mitt halsband som jag håller i? Det är en söt rosa björn som jag fick av Alexander för en vecka sedan och jag har på mig den jämt. Jag vet inte riktigt vart vi ska fika, men någonstans i stan blir det. Ett ställe vi gillar att fika på är ett café som ligger väldigt nära Sergel bion. Vad ska ni göra ikväll mina läsare?

 

 

KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR I VECKANS BLOGG OM NI GILLAR DEN, ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING (RÄTTSTAVAT) I ETT INLÄGG OCH TACK TILL ER SOM REDAN HAR RÖSTAT, NI ÄR UNDERBARA! ♥


Sci-Fi mässan i Malmö

Hej alla läsare!

Tyvärr så kommer inte jag att vara på Sci-Fi mässan i Malmö och det beror på min ekonomi, hade jag haft pengar så skulle jag dit, men det har jag inte, vilket gör mig jätteledsen, men till er som ska dit eller vill dit så ska jag peppa er med lite bilder om vilka som ska dit. Här är länken till hemsidan Den kommer vara 27-28 Mars mellan 10:00 och 18:00 och inträde kostar 100 kronor och 60 för barn mellan 3-7 år.

Den största stjärnan där är ju såklart Robert Englund aka Freddy Krueger, han kommer vara där och signera affischer och andra saker. Sedan kan man även fota sig med honom. Jag hoppas verkligen att han också kommer till Stockholm i år annars blir jag väldigt ledsen över att ha missat att träffa honom.

Några andra som kommer vara där är Michael Biehn från Terminator och Planet Terror. Charley Bewley från Twilight, Andrew Sachs och Jeremy Bulloch. Även Ruggero Deadato kommer att vara en extragäst så som han var i december 2009 då jag träffade honom och han blev så imponerad utav min Corpse Bride dräkt att han fotade mig.

De  har även väldigt mycket dvd filmer och även blu-ray filmer att köpa. Det finns många udda skräckfilmer som man kan få tag på och massor med special editions. Jag älskar verkligen att gå på Sci-Fi mässor, en utav höjdpunkterna på mitt år. Som ni ser så mår jag lite bättre nu och ska tillochmed ut och träffa min pojkvän på en fika. Jag bloggar mera sen, men hoppas ni blev sugna på Sci-Fi mässan om ni vill se fler bilder på den som jag var på så är det bara att säga till.

Ingen bra dag idag

Hej alla läsare!

Just nu mår jag lite dåligt. Kunda knappt somna inatt och idag så tänker jag bara massor och behöver någon att prata med, men alla verkar vara upptagna med saker och de som inte är det kan jag inte prata med om när jag mår dåligt, så därför tänker jag dela med mig utav det jag känner idag till er, kära bloggläsare. Jag tänker mycket på min framtid och hur jag känner mig i mig själv. Många tänker på sin framtid och det känns som att jag bara står stilla som att jag inte kommer att göra något med mig själv och det får mig att må riktigt dålig idag. Sen så är det ju min kropp, idag har jag en riktigt dålig dag, känns som jag har stoppat i mig för mycket och att alla kommer bli äcklade utav mig om jag går ut idag, ibland är det därför som jag stannar hemma en hel dag just för att jag känner såhär. Jag gillar inte något med mig själv idag, men jag ska försöka lyssna på mina egna råd och hoppas jag lyckas må bättre. Tack för att ni orkar läsa, ni är underbara♥


Bride of Re-Animator

Hej alla läsare!

Jag har redan tipsat om Re-Animator och nu ska jag tipsa om den första uppföljaren Bride of Re-Animator som jag gillar väldigt mycket också. Denna utspelar sig åtta månader efter första filmen slutade. Den handlar fortfarande om Dr Herbert West (Jeffrey Combs) som fortsätter med sina experiment, att återuppliva döda människor med sitt gröna medel, men i denn bestämmer han sig för att bygga en tjej och det hela går galet fel. Han använder de delar som han kan hitta från sjukhuset. Denna splatter är riktigt rolig, lika rolig som ettan. Det är kul när fingrar och ögon hoppar och skuttar omkring på golvet.

Det var ett tag jag såg denna och jag har den på dvd, så det är nog snart dags att se den. Alex har inte sett någon utav dessa filmer så jag ska nog tvinga honom att se alla dem. Det finns en hle där Bride of filmer, Bride of Re-Animator, Bride of Chucky och Bride of Frankenstein är några och jag gillar alla dem väldigt mycket. Jag ser absolut inget fel eller negativt med uppföljare.

 

 KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR I VECKANS BLOGG OM NI GILLAR DEN, ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING (RÄTTSTAVAT) I ETT INLÄGG OCH TACK TILL ER SOM REDAN HAR RÖSTAT, NI ÄR UNDERBARA! ♥


Tips från Sarah

 

När mina ätstörningar var som värst så var det dessa saker som jag tänkte på: Vill jag verkligen leva mitt liv såhär? Att aldrig vara med i sociala situationer där man behöver äta eller dricka något annat än vatten? Jag satt mest hemma hela dagarna och fördrev tiden med att träna konstant och jag mådde inte bra. Vill jag hellre välja min besatthet än att leva mitt liv? Jag tog fram ett papper och skrev ner alla mina tankar och funderingar kring dessa frågor och det hjälpte mig lite för jag bestämde för att det är jag som kontrollerar mitt liv och inte maten och att jag ska ha kontroll igen. Om det hjälpte mig kan det nog hjälpa några utav er också.

 


Tim Burton inspirerat

Hej alla läsare!

Håller på med denna bild just nu och det går bra. Mycket inspirerat utav Tim Burton som de flesta utav mina senaste ritningar är.

KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR I VECKANS BLOGG OM NI GILLAR DEN, ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING (RÄTTSTAVAT) I ETT INLÄGG OCH TACK TILL ER SOM REDAN HAR RÖSTAT, NI ÄR UNDERBARA! ♥nyss:
Hur gammal är du?
— 20 år.

för 30 minuter sen:
Hittade din blogg på topplistan och måste säga att den är mycket fin och det personliga du skriver är vackert. Kul att du gillar film så mycket för det gör ja också. När började du samla på film?
— Tack så mycket! Jag började samla på filmer när jag var 12 tror jag.

för 38 minuter sen:
Målar du eller ritar du hellre?
— Jag vet inte, jag gillar båda lika mycket tror jag, förutom att en målning kan man ju inte ta med sig och plocka fram under en bussresa.

för 48 minuter sen:
Hur länge har du och din kille varit tillsammans?
— Ett halvår


Blomtavla

Hej alla läsare!♥

Det känns som att det var längesedan som jag visade en målning så nu gör jag det. Detta var en utav mina tidigaste målningar med blommor som motiv. Jag har tyvärr ingen bra kamera och man kan inte se de snygga detaljerna i den röda blomman pga blixten, men utan blixten skulle man inte se någonting och jag är ingen fotomänniska. Det var faktiskt länge sedan jag målade en tavla, förutom mammas tavla hon fick i present men den räkna sinte eftersom att jag inte alls var nöjd med den, men jag måste köpa vit akrylfärg och sen kan jag måla så mycket jag vill.

Vad ska ni göra resten utav kvällen? Jag ska kanske se en film och fortsätta blogga. Just nu sitter jag och kollar på efterlyst.

KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR I VECKANS BLOGG OM NI GILLAR DEN, ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING (RÄTTSTAVAT) I ETT INLÄGG OCH TACK TILL ER SOM REDAN HAR RÖSTAT, NI ÄR UNDERBARA! ♥

FRÅGELÅDA
 

Jag vet att några har ställt frågor i min frågelåda, som finns till höger, ovanför min profilbild och jag blir jätteglad när jag kan svara på frågor, så kom ihåg att fortsätta göra det och flera gånger om ni vill. Ställ vilka frågor ni vill personliga och andra frågor, jag svarar.

KOM IHÅG ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR I VECKANS BLOGG OM NI GILLAR DEN, ALLA SOM RÖSTAR FÅR EN LÄNKNING (RÄTTSTAVAT) I ETT INLÄGG OCH TACK TILL ER SOM REDAN HAR RÖSTAT, NI ÄR UNDERBARA! ♥


The Midnight Meat Train

Hej alla läsare!

Min tävling som jag skulle ha igår, blir lite fördröjd, men den kommer och vinnarna utav mini-tävlingarna utses på fredag, så ni är inte bortglömda. Dags att tipsa om The Midnight meat train, en riktigt grym skräckfilm som handlar om fotografen Leon (Spelad utav Bradley Cooper) som försöker att göra sig känd och går ut till stan en natt och där börjar han intressera sig för en man som han börjar följa efter och han upptäcker snart vad den mannen har för hobby på nätterna och mannen stora verktyg är en riktigt stor köttklubb, ni vet en som där som man bankar kött med, fast jättestor. Filmen är även baserad på en utav Clive Barkes korthistoria, ni vet han som även skrev Hellrasier och massa andra bra historier.

Visst vissa effekter ser man är datagjorda, men jag gillar dem ändå. Filmen är ganska rå och effektiv. Mannen med köttklubban är riktigt skrämmande, jag skulle bli jätterädd om jag mötte honom på tåget någon gång, för det är där alla i filmen träffar honom. Det är även roligt att Bradley Cooper gör en roll i en skräckfilm, även Leslie Bibb är med, en annan skräckfilm hon är med i är Trick R Treat och det är kul att kända börjar göra mer och mer skräckfilmer, fast det är ju en väldigt rolig genre. Min mamma gillade också denna filmen trots att hon tycker att de flesta skräckfilmer är löjliga så gillade hon denna. Jag gillade även slutet på denna, som inte var så jätteöverraskande, men jag gillade det ändå.

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR OM NI GILLAR DEN, NI SOM RÖSTAR FÅR EN LÄKNING TACK ALLA LÄSARE!


Jag är med och tävlar

Hej alla läsare!

Jag har gått vidare till en veckans blogg tävling och om ni gillar min blogg så får ni jättegärna rösta på mig HÄR, och alla som röstar på mig får en länkning i ett inlägg och även en röst tillbaka när ni behöver en.

P.S - Jag kan verkligen inte stava till läkning, det blir alltid läkning, SKÄRPNING på mig haha!


Blu-ray köp: Where the wild things are

Hej alla läsare!

Vill visa vad jag fick av min älskling Alex, nämligen Where the wild things are på blu-ray. Jag blev jätteglad!


Sci-Fi mässan 2010

Hej alla läsare!

Jag vill att ni ska gissa vilken utav dessa karaktärer ni tror att jag ska vara på årets Sci-Fi mässa? Bland er som gissar drar jag en vinnare. De fyra som finns att välja mellan är The Crow, Chucky, Sam från Trick R Treat och Corpse Bride igen.
Tips från Sarah


Dessa tips har hjälpt mig när jag har varit nere och jag hoppas det också kan hjälpa er.

1. När ni börjar känna er nere och ledsna så ring någon eller bara gå ner till eran mamma eller pappa och va med dem en stund, se på film, prata lite eller bara sitta med dem. Det känns ofta alltid tryggare för mig när jag gör så för när jag mår dåligt och börjar få dåliga tankar så blir dem bara värre om jag fortsätter att vara helt själv.

2. Mina värsta tankar kommer under natten, då jag kan ligga och tänka massor och det är oftast då tårarna kommer fram. Jag brukar istället ofta vänta tills jag är så trött så att jag knappt kan hålla ögonen öppna och då somnar jag jättefort och hinner inte tänka på någonting.

3. Jag har väldigt mycket problem med mig själv, med hur jag ser ut osv, men det som hjälper mig ibland är att skriva ner saker som jag gillar med mig själv och bara fokusera på dem och då kommer jag på att jag faktiskt duger precis som jag är.


Origin: Spirits of the Past

Hej alla läsare!

I helgen kollade jag och Alex på en väldigt bra animé som hette Origin: Spirits of the Past, både jag och Alex har den på blu-ray. Den handlar om att i framtiden så har skogen och mänskligheten hamnat i konflikt med varandra och därför sänds en flicka från det förlutna till framtiden för att försöka återställa den balans som fann där förut, men då försöker pojken Agito och få henne att förstå det kanske är bra att konflikten finns. Animéfilmer är ofta väldigt snyggt ritade, men denna tillhör en utav de snyggaste tycker jag. Den var väldigt mysig att se på, då vi även hade Ben & Jerry's att äta under filmen.

Just nu är jag hemma hos Alex, men ingen annan är här så jag är helt ensam. Alex jobbar just nu så jag ska nog se en film och svara på kommentarer. Jag vet att jag ofta är seg på det, men sluta inte kommentera, utan det gör mig jätteglad när ni kommenterar.
Dagens SarahJag gillar när mamma sminkar mig och det gör hon ganska ofta, för jag är för lat. Men nu ska jag springa till bussen!


Upp

Hej alla läsare!♥

Jag älskar Upp. Så fin och vacker. Första delen när de berättar om deras liv är så snyggt gjord och det väcker väldigt mycket känslor. Den handlar om Carl Fredricksen, en 78 årig man som alltid har velat vara äventyrsam, men som aldrig riktigt gjort allt det han velat och en dag så får han veta att han måste flytta ifrån det huset som han delade med in fru som tyvärr inte lever längre och då kommer han på en plan som gör att han kan bo kvar i huset för alltid. Denna vann ju Oscar för bästa animerade film och jag kan förstå varför.

Upp - är en riktig Upplevelse!

Just nu ska jag äta frukost, sen ska jag åka till skolan på manusmöte och sen ska jag hem till Alex för att jobba på mitt bildmanus.

Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Jag blir väldigt berörd utav detta inlägg och det var jobbigt att läsa, men jag tycker att det är viktigt att svara på inlägg kring det här temat, då många är i samma situation.

Hej Sarah! Jag vet att du har förlorat din pappa, och att du har skrivit en del om tiden efteråt, och jag har läst det. Men år 2000 så förlorade jag min lillebror Felix och idag för en vecka sedan så försvann min kompis i cancer, och jag har läst det du har skrivit men jag undrar bara om du kan berätta mer om hur du klarar av att leva som vanligt, för du verkar klara av förluster bättre än vad jag gör. Fast du är ju lite äldre än mig också. Men jag skulle verkligen vara tacksam om du berättade lite mer om hur du klarar av att fortsätta om du förstår vad jag menar, för jag känner att jag verkligen skulle behöva det just nu. Kram

Svar:
Jag beklagar verkligen sorgen. Jag har haft flera år att bearbeta min sorg nu och jag är som du säger lite äldre än dig, men jag det är klart att jag inte är helt återställd, för när blir man någonsin det efter vad du, jag och alla andra i vår sits har varit med om?

Oftast är varje dag en kamp och det som gör att jag kan klarar av att leva ett liv som nu är fyllt med glädje och inte lika många tårar är först och främst min familj, pojkvän och alla mina vänners stöd och hjälp. De har aldrig vänt ryggen åt mig och jag känner mig mer och mer modig till att prata med dem om dessa saker, att prata med någon det hjälper och det skriver jag väldigt ofta i min blogg. Men jag förstår om du inte alls vill prata med någon efter att ha förlorat någon så nyligen, men mitt råd är att göra det även om man inte vill för när man väl börjar prata så kan saker och känslor som man aldrig trodde fanns där komma fram.

Det är även bra att ha någonstans att kunna ventilera sina känslor som en blogg, en dagbok eller bara någonstans där man får skriva av sig. Något som också hjälper är att verkligen gråta ut, så fort du känner tårarna släpp ut dem och gråt ut ordentligt och skrik om du känner för det, få ut allting. Jag skäms inte längre för att gråta om jag behöver så gråter jag ut.  Du förlorade precis din kompis och första tiden är fylld med olika känslor som behöver komma ut. Det som har hjälpt mig på ett sätt är min blogg, för jag hoppas att jag hjälper någon litegrann och om jag lyckas göra det så har det gett mitt liv en större mening och då har även mitt sår inuti läkt lite.

Även om jag saknar pappa väldigt mycket så har jag accepterat att jag aldrig kommer få träffa honom igen och jag tänker bara på de härliga minnena istället, jag försöker att fokusera på det positiva än det negativa och det hjälper mig. Nu är vi alla olika och alla bearbetar på sitt sätt, men prova gärna mina tips och kom fram till vad som känns bäst för dig och vad som får dig att klara av en ny dag.

Jag hoppas att detta har hjälpt dig lite om du känner för att prata av dig mer så är du mer än gärna välkommen att mejla mig på placebohoe@live.se. Jag svarar på alla mejl och frågor som jag får, så om det är någon mer som vill fråga eller mejla något så får ni aldrig tro att ni är oviktiga. Jag vill kunna hjälpa er på det sätt jag kan.


Bad Taste

Hej alla läsare!

Vad gör ni? Jag har hållit på med ett bildmanus och fixat lite annat. Har även städat här hemma. Bad Taste är en film som jag gillar väldigt mycket och det var även Peter Jacksons första riktiga film. Jag har alltid tyckt om Peter Jacksons äldre splatter filmer än hans senaste filmer, fast jag gillar hans nya filmer också, men inte lika mycket.

Filmen handlar om några utomjordingars ankomst till våran lilla blåa planet, men de är inte fred de är ute efter utan att mala, stycka och ta med sig vårt kött till deras planet så att det kan säljas som rymdburgare till en intergalaktiskt fast food-kedja, men hoppet är inte helt ute, utan ett gäng UFO-jägare gör allt för att sätta stopp för utomjordingarnas plan. Låter det knäppt? Ja det är knäppt, roligt och grymt underhållande.

Visst ser man att det är riktigt amatörmässigt, men det är en del utav dens charm. Effekterna är handgjorda och sådant uppskattar jag väldigt mycket. Jag såg dokumentären till denna som heter Good taste made bad taste och den var riktigt intressant. Peter Jackson pratade om hur de hade gjort allt i filmen. Peter Jackson medverkar även i filmer och de flesta skådespelarna i denna film gör flera roller. Finns många roliga scener, men en är att Peter Jacksons karaktär slår i huvudet och en bit utav hjärnan faller ut, men pressar tillbaka den med hjälpt utav att spänna fast ett skärp runt huvudet och det blir en kamp mellan att hjärnbiten vill ut och att Peter Jackson vill ha kvar den. Kolla in trailerna här nedanför.


Sminkmålning

Hej alla läsare!

Eftersom att jag är så kär i min pojkvän så vill jag lägga upp en riktigt söt bild och den här bilden är till stor del ritad utav smink - Ja ni läste rätt SMINK! Jag använde mascara, ögonskuggor och kajal till denna och det blev väldigt snyggt, sen några vanliga ritpennor och voila, så blev denna till. Jag har även börjat rita mycket nu så det blir snart fler utav mina bilder på bloggen.


Avril Lavignes låt till Alice in Wonderland

Hej alla läsare!

Gillar denna låt riktigt mycket och det är kul att denna låt finns med i Alice in Wonderland. Riktigt snygg video också.


300

Hej alla läsare!

Detta är mitt 300:ade inlägg och vad passar då bättre än att skriva om den grymma filmen 300? Jag såg denna på bio för några år sedan och älskade den. Kamerataktiken är riktigt snygg och fotot underbart. Jag gillar när det plötsligt saktas ner och sedan när det börjar gå snabbt igen. Jag måste skaffa den på blu-ray så snart som möjligt! En utav mina favorit krigsfilmer. För er som inte har sett den så handlar den om Kung Leonidas som leder sina män i krig mot den persiska armén och Xerxes, den persiska kungen. Filmen är baserad på Frank Millers berättelse om Slaget om Thermopylae.

I huvudrollen som Kung Leonidas ser vi Gerard Butler som är med i väldigt många filmer den senaste tiden. Franki Miller har även skapat serien Sin City som de flesta känner till. Filmen är till stor filmad med blu screen för att få fram den rätta miljön från den ursprungliga serien. Den filmades även i kronologisk ordning och det tog 60 dagar.

Nedanför finns även en trailer till denna, så kolla in den och om ni gillar vad ni ser så kolla in filmen också.


Frankenweenie igen

Hej alla läsare!

En utav de nya filmerna som Tim Burton ska göra är en animations film som heter Frankenweenie, vilket är underbartför jag avgudar hans stop-motion filmer. Om ni undrar  vad stop-motion är så är det om man tex har en lerdocka så filmar man först hur den ser ut och sen bryter man, sen ändrar man tex dockans ansiktsuttryck en liten aning och sen filmar man igen och så gör man om och om igen tills man har hela dockans ansiktuttryck på film. Jag såg på making of Nightmare before christmas och det såg riktigt roligt ut och jag drömmer om att få göra en sådan film. Jag vet inte om det kommer vara samma story som hans tidigare Frankenweenie som

Andra filmer som också ska göras är Dark Shadows, Abraham Lincoln: Vampire Hunter och Maleficent.

Oscarsgalan 2010

Godmorgon alla läsare!

Nu har jag och Alex suttit uppe hela natten och kollat på Oscarsgalan 2010, som precis avslutades. Jag trodde att Avatar skulle ta hem fler vinster och att Basterds skulle göra det, så vi båda blev besvikna över det. En stor överraskning var The Hurt locker som tog hem sex Oscars. Vi blev väldigt förvånade över att Sandra Bullock vann priset för bästa kvinnliga huvudroll, men vi blev oerhört glada när Christoph Waltz vann priset för bästa manliga biroll. Det som även var kul var att de hade en skräckfilmshyllning, där de visade massor med klipp från fantastiska skräckfilmer och det var underbart, förutom att twilight var med bland filmerna och det är inge skräckfilm, så dem var lite felplacerad. Här är vinnarna i alla kategorier:

Bästa Manliga biroll
Christoph Waltz

Bästa animerade film
Upp

Bästa låt
Crazy Hearts

Bästa originalmanus
The Hurt locker

Bästa animerade kortfilm
Logorama

Kort dokumentärfilm
Music by Prudence

Bästa kortfilm
The New tenants

Bäst Make-up
Star Trek

Bästa adapterade manus
Precious

Bästa kvinnliga biroll
Mo'Nique

Bästa scenografi
Avatar

Bästa kostym
The Young Victorian
Sound Editing
The Hurt locker

Sound Mixing
The Hurt locker

Foto
Avatar

Bästa originalmusik
Upp

Specialeffekter
Avatar

Bästa dokumentär
The Cove

Bästa klippning
The Hurt locker

Bästa utländska film
The secret in the eyes

Bästa manliga huvudroll
Jeff Bridges

Bästa kvinnliga huvudroll
Sandra Bullock

Bästa regi
Kathryn Bigelow

Bästa film
The Hurt locker 

Ben Stiller var riktigt rolig med sin Avatar utklädnad.

 


Frankenweenie

Hej alla läsare! ♥

Det är inte så många som har hört talas om Tim Burtons film Frankenweenie. Jag såg den för ungefär ett år sedan och blev kär i den, precis som med de flesta utav Tim Burtons filmer. Denna är ganska kort med sina 29 minuter, men riktigt bra. Den handlar om den unge pojken Victor och hans hund, som en dag blir påkörd och då bestämmer sig Victor för att återuppliva den.

Just nu har jag och Alex sovit lite för att orka vara uppe och kolla på Oscarsgalan och det ska bli väldigt roligt och det som är skönt är att vi inte har någon skola imorgon.
Tävling


Jag ska snart åka tillbaka till Alex för mys och Oscarsgala, men eftersom att det är söndag så är det även tävlingsdags igen. Om du vill vara med i min veckans tävling så kommentera detta inlägg med att du vill vara med. Vinnaren vinner ett inlägg, en länkning i en månad och en personlig ritad bild utav mig, så anmäl er nu! Ni har tills tisdag kväll på er.
Svar på läsarfråga

Hej alla läsare! ♥

Dessa är en utav de senaste frågorna som jag fick i min lilla frågeruta.

Hur hanterade du den första tiden efter att din pappa precis hade dött? :( Så sorgligt, men jag blir ändå glad varje gång jag e inne på din blogg, så vacker och fiiin blogg. Gillar den jättemycket Sarah!

Svar: Sedan första dagen då jag fick den jobbiga nyheten att min pappa dog så stängde jag ute alla. Jag slutade prata med folk och var helt instängd i mig själv och då blev jag mobbad, men jag brydde mig inte särskilt mycket för jag var så inne i mig själv så jag tänkte inte på det så mycket. Alla känslor som ville ut, fick inte komma ut, utan jag höll dem inne hela tiden och jag pratade inte med någon vilket var jättedumt, men jag var bara 10 år och visste knappt någonting och hur ska en tioåring veta hur hon/han ska hantera något sådant? Allt jag visste var att den personen som jag älskade mest i hela världen inte fanns längre och då fanns det ingen glädje kvar, men idag så vet jag att det finns glädje och att man ska tänka på de positiva sakerna som finns runtomkring en. Att inte minnas det tragiska, utan att minnas de underbara minnena med dem man älskar.


Topp 5 Johnny Depp lista

Hej alla läsare!♥
 
Tänkte lista en topp 5 lista och denna gång med Johnny Depp.

1. Corpse Bride, denna har jag redan listat en gång på min Tim Burton topp 5 lista, men jag älskar den filmen så mycket, så det är klart att den får vara med igen.

2. Sweeney Todd, behöver jag säga något mer? Underbart spelat, vacker sång och fantastiska ansiktsuttryck, denna roll var perfekt för Depp.

3. Alice i Underlandet, hattmakaren - underbar som vanligt.

4. A nightmare on Elm street - Första gången jag såg denna film så visste jag inte att det var Johnny Depp som spelade Glen, utan det kollade jag upp efteråt och tittade på den igen då.

5. Edward Scissorhands. Jag gillar hans tolkning utav denna roll, han gör den underbart. Perfekt för honom.


Inför Oscarsgalan 2010

Godnatt alla läsare!

Är det någon/några utav mina läsare som tänker sitta uppe imorgonatt och kolla på Oscarsgalan som jag och Alex ska göra? Jag har gjort det varje år och tycker att det är väldigt roligt. Den börjar klockan 02:30 natten till måndag på Kanal 5. Jag tänkte lista några kategorier och vilka som är nominerade. Bildern som är bredvis varje kategori indikerar vilken jag tror blir vinnaren. Jag har baserat mina val på de filmer som jag har sett i varje kategori och min absoluta favorit utav alla dessa filmer är Inglourious Basterds och jag hoppas på att den kammar hem så många oscars som möjligt. Jag har inte listat alla kategorier som är med. Ni får gärna tycka till också!


Bästa film

Avatar (Sett)
The Blind Side (Inte Sett)
District 9 (Sett)
An Education (Inte Sett)
The Hurt locker (Inte Sett)
Inglourious Basterds (Sett)
Precious (Inte Sett)
A serious man (Inte Sett)
Up (Sett)
Up in the air (Sett)
Bästa regi

James Cameron (Avatar)(Sett)
Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)(Inte Sett)
Quentin Tarantino (Inglourious Basterds)(Sett)
Lee Daniels (Precious)(Inte Sett)
Jason Reitman (Up in the  air)(Sett)
Bästa manliga huvudroll

Jeff Bridges (Crazy heart)(Inte Sett)
George Clooney (Up in the air)(Sett)
Colin Firth (A single man)(Inte Sett)
Morgan Freeman (Invictus)(Inte Sett, men känner på mig att han kan vinna)
Jeremy Renner (The Hurt locker)(Inte Sett)


Bästa kvinnliga huvudroll

Sandra Bullock (The Blind Side)(Inte Sett)
Helen Mirren (The Last Station)(Inte Sett)
Carey Mulligan (An Education)(Inte Sett)
Gabourey Sidibe (Precious)(Inte Sett)
Meryl Streep (Julie & Julia)(Inte Sett)
Bästa manliga biroll

Matt Damon (Invictus) (Inte Sett)
Woody Harrelsen (The Messenger)(Inte Sett)
Christopher Plummer (The Last Station) (Inte Sett)
Stanley Tucci (The Lovely bones) (Inte Sett)
Christoph Waltz (Inglourious Basterds) (Sett)
Bästa kvinnliga biroll

Penelope Cruz (Nine)(Inte Sett)
Vera Farmiga (Up in the air)(Sett)
Maggie Gyllenhaal (Crazy heart)(Inte Sett)
Anna Kendrick (Up in the air)(Sett)
Mo'Nique (Precious)(Inte Sett)


Bästa animerade film

Coraline (Sett)
Den fantastiska räven (Inte Sett)
Prinsessan och grodan (Sett)
Secret of kells (Inte Sett)
Up (Sett)

Bästa foto

Avatar(Sett)
Harry Potter och halvblodsprinsen(Sett)
The Hurt locker (Inte Sett)
Inglourious Basterds(Sett)
The White Ribbon(Inte Sett)Bästa scenografi

Avatar (Sett)
The Imagination of Dr Parnassus(Inte Sett)
Nine (Inte Sett)
Sherlock Holmes (Sett)


Bästa klippning

Avatar  (Sett)
District 9 (Inte Sett)
The Hurt locker (Inte Sett)
Inglourious Basterds (Sett)


Bästa originalmanus

Mark Boal (The Hurt locker) (Inte Sett)
Quentin Tarantino (Inglourious Basterds) (Sett)
Allesandro Camon och Oren Moverman (The Messenger) (Inte Sett)
Ethan Coen och Joel Coen (A Serious Man) (Inte Sett)
Bob Peterson, Pete Docter och Tom McCathy (Upp) (Sett)

Big Fish

Hej alla läsare!

Vad har ni för er? Jag sitter och kollar på Unbreakable medan jag bloggar. Big Fish, en riktigt stark och rörande film utav Tim Burton. Jag måste erkänna att några tårar tog sig nerför mina kinder när jag såg denna och de gör de fortfarande varje gång jag ser denna. Den handlar om Edward Blooms dåliga kontakt med sin son William, men när William får höra att hans pappa är döende i cancer så åker han till sin pappa och försöker att lära känna honom bättre och då får han höra en hel del otroliga historier som hans pappa berättar.

Många har denna som sin favorit film bland Tim Burtons filmer och jag förstår varför. Som vanligt så är den vacker, alla miljöer är slående och man mår bra när man tittar på filmer, även om man blir väldigt rörd så mår man bra. Denna är ljus och härlig och inte alls mörk. Otroliga karaktärer lyfter filmen och Ewan McGregor är väldigt bra i denna. Denna fick mig att tänka på hur min relation med min pappa var innan han dog och på hur mycket jag saknar honom och jag älskar de flesta filmer som får mig att tänka på det sättet. Sista scenen är så vacker och jag skulle gärna vilja skriva om den, men jag vill inte förstöra slutet för er som inte har sett denna och som planerar att se den.Konsttävlingen är avslutad

 

Grattis till denna blogg som vann min veckans konsttävling.
Det hon vinner är en personlig ritad bild av mig, ett inlägg och en länkning och till er som inte vann så önskar jag er lycka till nästa gång ni anmäler er.

 


Donald Duck - Clown of the jungle

Hej alla läsare!

Detta var mitt favoritavsnitt utav Kalle Anka när jag var mindre och jag gillar den fortfarande. Den där fågeln är ju helt underbar och jag har irriterat många på just det där sättet och det är lika roligt varje gång. Kolla och njut om ni gillar Kalle Anka.


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Jag blir riktigt rörd när jag läser såna här kommentarer och frågor som jag får på min mejl, jag blir alltid rörd när någon frågar något om min pappa såklart, men aldrig skulle jag tro när jag började blogga att folk skulle kunna bli inspirerade utav min blogg, jag ville bara ha en plats att skriva mina känslor på, men att det hjälper andra är jättebra och jag hoppas att det fortsätter att hjälpa andra i samma situation. Jag har svarat på en liknande fråga förut.

Hej Sarah, jag läser din blogg varje dag och är imponerad utav hur du har klarat av förlusten utav din pappa så bra, vad är dina tips för någon i samma situation? För jag förlorade min mamma för några år sedan och jag har blivit inspirerad utav din blogg till att må bättre och försöka lägga det bakom mig.

Svar:

1. Det största tipset som jag alltid skriver om är att prata med någon, om du inte har gjort det ännu så gör det nu, det är inte försent. Att prata av sig hjälper och man känner sorts lättnad och det gör vardagen lite lättare än att man kväver alla sina känslor inombords, som jag har gjort, men jag försöker ändra på det själv.

2. Hitta något du brinner för och något som får dig att må bra varje gång du känner dig nere. Min passion och räddning har alltid varit film. Så fort jag hare mått dåligt och inte orkat leva längre så satte jag på en film eller började skriva på ett nytt manus och jag mådde bättre och det hjälper mig fortfarande idag.

3. Stötta inte bort vänner och familj, jag vet själv hur lätt det är att göra det och jag gör det ofta, men gör inte det. De är bara där för att hjälpa dig inte skada dig. Även om det inte känns som att du behöver någon, så gör du det, jag vet det.

Jag hoppas att detta har hjälpt några och det var skönt att få skriva av sig igen, för det hjälper även mig varje gång jag skriver om detta så var inte rädda för att mejla mer frågor.


Sleepy Hollow

Hej alla läsare!

Snart ska Alex köpa Ben & Jerry's till mig och Alex, vilket kommer bli supergott. Nu är det dags att tipsa om Tim Burtons Sleepy Hollow, åh vad jag gillar den filmen. Den handlar om den huvulösa ryttaren som återigen härjar i Sleepy Hollow och Johnny Depp spelar Icabot Crane, som ska försöka lösa fallet och få slut på den huvulöse ryttarens mördande, men han hittar mer än han anar.

Som vanligt så är detta vackert och både Johnny Depp och Christina Ricci spelar väldigt bra. Denna är nog en utav de läskigaste filmerna som Tim Burton har gjort och mera mörk, vilket jag gillar. Jag gillar ofta mer mörka saker, det känns tryggare på något sätt. Kolla in trailern till filmen nedanför om ni inte redan har sett filmen, eller bara vill se den igen. var inte oroliga det kommer komma mycket mer Tim Burton Johnny Depp filmer på bloggen och andra filmer såklart.Thirst

Hej alla läsare!

Igår var jag och Alex på Heron City och kollade på den asiatiska vampyrfilmen Thirst. Det var inte alls många personer i salongen, men vi blev ändå färre och färre och tillslut var det bara jag, Alex och en till man i salongen. Filmen handlar om en präst som utsätter sig för ett virus och ta del i ett medicinskt experiment, men något går fel och han börjar törsta efter blod.

Jag älskar den här filmen, den hade mycket svart humor och var väldigt skruvad precis som Park Chan-Wooks är, men detta tillsammans med hans Lady Vengeance är hans bästa filmer. Sista halvtimman lyfte upp hela filmen och gjorde den till en femma. Jag brukar gilla vampyrfilmer och denna tillhör en utav de bästa, den var väldigt bra berättad och slutscenen var vacker. Den hade inga fula dataanimerade vampyrer, utan det var mer neutralt. Om ni gillar vampyrfilmer och asiatiska filmer så är detta en perfekt film.


Nya blu-ray filmer

Hej alla läsare!♥

Detta är mina två nya blu-ray filmer sm kom i posten idag, Corpse Bride och The Wizard of Oz, väldigt snygga utgåvor. Ikväll ska jag och Alex se Thirst på bio och äta i Kungshallen innan, jag tror att jag ska äta något asiatiskt och Alex ska äta något från Cajun stället. Just nu sitter jag och mamma och ser på Män som hatar kvinnor med coola Noomi Rapace, så snygg hon är i filmen!


Målning Alice i underlandet

Hej alla läsare!♥

Idag fyller min mamma år och jag målade en målning till henne. Hon heter Alicja, men kallas för Alice så jag tyckte att det var perfekt att ha Alice i underlandet som tema, men jag hade ingen vit färg så de allra snyggaste färger jag brukar få fram finns inte med här och alla mina penslar är hårda, så snygga penseldrag finnsn inte heller, men mamma sa att hon gillade den ändå. Gick inte att vända på den, så ni får vrida huvudet istället ;)


Gremlins t-shirt
Första gången jag använder min Gremlins t-shirt och den är så söt, det står No more water på den och är i en väldigt fin blå färg. Jag Älskar film t-shirts, måste inhandla fler.


A nightmare on Elm street

Hej alla läsare! ♥

Nu börjar min Johnny Depp del utav min Tim Burton & Johnny Depp tema och då kan vi börja med den tidigaste rollen som han hade, nämligen som Glen i A nightmare on Elm street. Jag tror att de flesta känner till denna filmen och den uppföljare, men för er som har missat den så handlar den om några ungdomar som börjar ha samma mardrömmar om en man med bränd hy, grön/röd tröja och smutsig hatt vid namn Freddy Krueger, glömde jag säga att han även har en handske med fyra knivar på ena handen som han mördar alla ungdomar med? Det har han iaf och om man dör i sin dröm så dör man på riktigt och det är precis det som börjar hända och nu hänger allting på Nancy, som ska försöka stoppa Fredddy med hjälpt utav sin pokvän Glen.

Freddy Krueger är en riktig skräckikon som spelas utav den underbare Robert Englund. Johnny Depps karaktär har den bästa scenen i denna filmen och den involverar att han dras ner i sin egen säng. Jag gillar denna serie grymt mycket, men den första filmen tillsammans med den tredje filmen är de bästa. Re-maken kommer även snart (detta år), men då blir det ingen Robert Englund vilket jag är jätteledsen över, för det är ju han som har gjort Freddy till Freddy. Det är även härifrån som denna kända ramsa kommer ifrån:


One, Two 
Freddy's coming for you
Three, Four
Better lock your door
Five, Six
Grab your crucifix
Seven, Eight
Better stay up late
Nine, Ten
Never sleep again


Det här är en bild ifrån nya re-maken och jag måste medge att det är en riktigt cool bild, så jag får hoppas på att filmen blir sevärd och cool. Verkar som att knivarna på bladet är längre, eller är det bara jag som inbillar mig det? Här nedanför finns trailern till originalfilmen och den nya re-maken.

Svar på läsarfråga

Godmorgon alla läsare! ♥

Dags att svara på en till läsarfråga, denna har jag fått flera gånger vid olika tillfällen, så det är dags att svara på den så att alla vet.

Vad dog din pappa av? Vad hände?

Svar: Min pappa fick tjocktarmscancer som spred sig till levern och det gjorde att dem inte kunde rädda honom och läkarna upptäckte hans cancer för sent trots att dem kollade honom hela tiden och det var när han blev förflyttad till ett annat sjukhus som läkaren upptäckte hans cancer på en gång, men tyvärr så gick det inte att rädda honom.


Vampire

Hej alla läsare! ♥

Det här är en tavla som jag påbörjade att måla för ett tag sedan, men som jag inte riktigt vet hur jag ska avsluta. Därför tänker jag låta er vara med och bestämma lite. Har ni några idéer eller tankar på vad som kan vara med i bakgrunden eller tycker ni att det ska vara helt svart? Jag är väldigt nöjd med min vampyr, men som sagt så är jag väldigt kluven på hur jag ska göra med bakgrunden.


Mitt filmrum

Hej alla läsare!  ♥

Många har frågat om mitt filmrum och nu har jag äntligen fixat en hel del bilder på filmrummet och speciella saker i rummet. Jag har nästan 800 dvd filmer och så här ser mina två stora filmhyllor ut, de är inte helt fulla och det är skönt för då får jag plats med många fler filmer som jag planerar att köpa.Här är min lilla blu-ray samling, den består utav 46 filmer än så länge, men den ska såklart bli större då jag bara köper blu-ray nu.Jag har ganska många skräckfilmsdockor. En stor och en liten Jason Voorhees docka, den lilla fick jag i födelsedagspresent. Jag har även en Elizabeth Bathory docka, Chucky familjen och en Freddy Krueger docka, samt hans brända skelett.Jag har även två filmceller med små filmbilder ur de riktigt filmbanden som de spelades in med. Saw och Inglourious basterds.Jag har en hel del affischer också, men jag har inte satt upp alla ännu, men jag hunnit sätta upp Saw V, Inglourious basterds, Halloween och Nightmare before christmas.Nu till lite mer speciella saker från mina filmer, min Saw-hylla, Masters of horror hylla, Min asiatiska hylla, Min Dario Argento hylla, Min Tim Burton del, Mina två Miyazaki boxar, Min Hellsing ultimate box, Min nightmare on elmstreet box, Den bästa utgåvan utav the Evil dead som täcker en hel hylla, Min fredagen den 13:e box och en utav discarna signerade Richard Brooker som spelade Jason Voorhees i del 3 och fyra, Min Tarantion, Eli Roth och Rodriguez del, Min Cannibal Holocaust utgåva som även är signerad utav regissören Ruggero Deadato, Min vampyrhylla och min italienska gore hylla.Till sist har jag fotat några utav mina skräcktidningar, skräckböcker och andra böcker. Om man älskar skräckfilmer så är Rue Morgue den bästa tidningen som finns i hela världen och finns på Sci-Fi bokhandeln. De tre viktigaste skräckböckerna som jag har är den stora röda skräckboken, den lilla 101 skräckfilmer du måste se och min zombie bok. I min stora röda skräckbok finns 301 filmer och jag har sett 160 utav dem och i den lilla där det finns 101 har jag sett 81, så jag börjar närma mig alla i den.Ja nu har jag verkligen visat en hel del, men om ni vill se ännu mer så är det bara att säga till.


Mini-tävling

Hej alla läsare! ♥

Tänkte anordna en ganska snabb liten tävling, allt ni behöver göra är att lista era tre favoritfilmer och sedan lottar jag ut en vinnare bland alla som kommenterar sina favoritfilmer som vinner en personlig ritad bild utav mig. Mina tre topp filmer är: Suspiria, Inglourious basterds och Dr Caligaris Kabinett.Vlogg: Rubiks Kub

Hej alla läsare! ♥

Jag ÄLSKAR Rubiks kuber och här visar jag hur jag löser en vanlig 3x3 kub, jag kan även lösa en 4x4 kub och ska lära mig 2x2. Jag köpte precis ett jättesnygg Rubiks kub halsband igår och jag kommer nog ha på mig det väldigt ofta. Jag har fortfarande min morgonlook, så inge smink eller ens kammat hår och det är därför jag ser så risig ut. Jag märkte precis att hela videon inte kom med, slutet när jag visar den lösta kuben kom inte med och jag vet inte varför.


Börja rösta!

Hej alla läsare! ♥
 
Nu drar jag igång min andra konsttävling som avslutas på lördag klockan 20.00. Så rösta på eran favorit, eftersom att de är så få som är med så är det bara en som kan vinna nu, så få era läsare att rösta på er nu! Vinnaren vinner en personlig ritad bild utav mig, ett inlägg och en läkning i en månad ;)


1
2
3
4
5


Mer Alice i Underlandet

Godmorgon alla läsare! ♥

Här kommer några fler bilder till alla som gillade Alice i Underlandet och lite mer peppning för er som ska se den i helgen.


Alice i underlandet.

Godnatt alla läsare!

Äntligen, äntligen, äntligen har jag sett denna underbara och helt fantastiska film, svårt att gissa att jag skulle gilla den eller hur? Det var jättemycket folk på Rigoletto och köerna till godis och läsken var oändligt långa kändes det som och så var det väldigt varmt där inne, trodde att jag nästan skulle svimma ett tag, men det blev bättre när vi väl kom i salongen. Då kom personalen upp på scenen och varenda en hade klätt ut sig till en utav karaktärerna från filmen och det var väldigt kul, jag gillar människor som klär ut sig, jag hade bara mina höga klackar, annars hade jag tyvärr inte utklädnad och det ångrar jag nu eftersom att jag älskar ju att klä ut mig.

Jag gick dit med Alex, Sofia och Niklas och vi alla var så peppade och redan när texten kom så visste jag att jag skulle älska filmen. För er som kanske inte alls känner till Alice i Underlandet så börjar det med att Alice ramlar ner i ett hål och kommer till underlandet och möter massor med spännande karaktärer på sin väg till den röda drottningen. Alla karaktärer var så häftigt gjorde, sminket hade verkligen gjort sitt jobb. Dataanimationerna var snygga och passade 3D-versionen.

Några tyckte att Anne Hathaway inte passade som den vita drottningen, men jag tyckte att hon passade. Tim Burton kan verkligen trolla fram en magisk värld och han gjorde mig inte alls besviken. Alla som inte har sett måste se den NU! Jag vill jättegärna se den igen och de vill dem som jag såg den med också. Jag tror att den här filmen hamnar på Tim Burton topp 5 lista, så jag får redigera den lite nu. Jag fick verkligen suget efter att se Disneys Alice i underlandet, för jag älskar den också, men som Alex sa så kändes denna som en uppföljare till Disneys film, eftersom att hon är äldre och det som hon minns i tillbakablickarna när hon var liten kändes som att det var Disnyes film och att detta är äventyr nummer 2 i Tim Burtons film, för den har ju en hel del grejer som inte Disneys film har. I originalet så är det med en hel del sångnummer och jag undrar hur denna film hade blivit som musikal, jag älskar musikaler så jag hade nog bara njutit ännu mer, men jag älskar filmen som den är, men lite sång skadar aldrig.

Jag har precis kommit hem och ska svara på alla era kommentarer som jag inte hunnit göra ännu. Vad har ni haft för er? Har ni också sett Alice i Underlandet?


Kvällens Sarah

Detta är hur jag kommer se ut på premiären ikväll. Jag ÄLSKAR mina 15 cm klackar, de är de snyggaste skorna jag har och jag ska såklart inte traska dit i dem utan sätter på mig dem där. Snart åker jag för att träffa Alex så det blir nog inga fler inlägg förrän efter filmen.


I love you Phillip Morris

Hej alla läsare! ♥

Jag såg I love you Phillip Morris i lördags, men har bara fokuserat så mycket på Tim Burton denna vecka att jag har glömt att skriva om den. Den handlar om Stephen som är en bedragare och blir insatt på fängelset, där han träffar sitt livs kärlek Phillip Morris och gör allting han kan för att vara med honom.

Denna filmen är riktigt rolig och Jim Carrey och Ewan McGregor passar perfekt i rollerna och ser bra ut med varandra. Den är inte jätterolig hela tiden, utan det finns en hel del seriösa moment.
Jag hörde många i biografen som blev chockade när de pussades och att filmen var så mycket ''gay'', men jag tycker att det är bra att fler filmer har just kärlek utav samma kön och jag tycker inte att det är något konstigt eller fel med det alls. Det känns även lite löjligt att folk fortfarande blir chockade när de ser två tjejer eller två män pussas, jag trodde vi hade gått förbi det stadiet. Jag kan tipsa om fler filmer med gay-kärlek i, Brokeback Mountain, Saló, My own Private Idaho är några väldigt bra filmer.

Morgonens Sarah

Just nu ser jag ut såhär, men jag vet inte riktigt hur jag ska se ut inför Alice i Underlandet ikväll, men jag vill ha lite vågigt hår som jag har på bilden.


Alice ikväll!

Godmorgon alla läsare!

Ikväll är det Alice i Underlandet och jag är så peppad! Jag drömde tillochmed att jag såg den. Vilka ska se den ikväll? Jag ska se den på Rigoletto klockan 21:15.


Corpse Bride bok

Hej alla läsare! ♥

Jag hittade precis min lilla Corpse Bride bok som innehåller mycket bilder och ritningar hur bilderna såg ut när man bara hade ritat upp dem, innan de började animera filmen och den är väldigt intresserad. Jag tror att jag betalade 10 kronor för den, men jag kommer inte ihåg vart jag köpte den. Det kan ha varit på Sci-Fi bokhandeln i Stockholm.Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Det var ett tag sedan jag svarade på en läsarfråga, så nu tänker jag svara på en.

Hej Sarah! Hur tog du dig ur dina ätstörningar och hur länge hade du dem?

Svar: Jag insåg hur besatt jag blev utav att tänka på hur jag skulle kunna undvika mat så bäst som möjligt, det var svårt att socialisera sig tex när man träffade vänner och skulle äta tillsammans och jag alltid sa att jag hade ätit innan. Jag mådde dåligt, hade huvudvärk och var svag hela tiden och jag kom på att jag ville inte fortsätta leva så, så jag ändrade inställning och hanterar inte svåra stunder med att sluta äta längre. Dem började när jag var 13 år och jag hade dem senaste jag var 19 år, men jag kan inte säga att jag med 100 % säkerhet har blivit helt av med dem, men jag ska kämpa för att aldrig mer få tillbaka dem.


Edward Scissorhands

Hej alla läsare!

Peg är en sminksäljare och beger sig en dag upp till ett slott, det ser ut att vara övergivit, men hon går in ändå. Där hittar hon Edward, en skapelse som inte hann få sina händer, utan har saxar och diverse redskap till händer. Istället för att bli rädd för Edward, tar Peg med sig honom till hennes område för att försöka anpassa honom till omgivning. Denna är riktigt vacker och sorglig. Vincent Price spelar uppfinnaren och är lika perfekt som alltid, scenen där edward tänker tillbaka på när uppfinnaren dog är väldigt väldigt sorglig. Jag tror att Tim Burton tacklas med ämnet ensamhet bäst.

En utav Johnny Depps bästa roller någonsin och jag har sett Tim Burtons ritningar för Edward och dem var gjorde flera år innan filmen och Johnny Depp ser på pricken ut som Tim Burton ritade, vilket är ganska coolt. Även Winona Ryder är med i denna och hon och Johnny Depp var ju tillsammans ett tag och han tatuerade in Winona Forever, men har ni fixat så att det istället står Wino forever.

GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL MIN TÄVLING HÄR

Art Work by Tim Burton

Hej alla läsare!

Hittade precis den här coola videon, med konst utav Tim Burton, kolla in den ni också och peppa riktigt mycket inför Alice i Underlandet imorgon, jag och Alex är så peppade som vi bara kan bli. Bara EN dag kvar, kan ni fatta det? Jag har längtat efter denna film i två långa år.


Tack alla läsare!

Denna blev lite mindre än jag trodde, men det som står i jätteliten text är det som jag skrev till er och det är: Jag vill bara tacka alla underbara läsare soom lämnar värmande kommentarer, här är några utav dem. Läsare, ni är bäst! TACK TACK TACK!
Devil dog

Hej alla läsare! ♥

Jag har precis vaknat, men är fortfarande ganska trött. Jag ska snart börja städa upp i mitt filmrum igen, men tänkte visa en målning som många har gillat som jag har målat. Denna målade jag i födelsedagspresent till en kompis och han blev väldigt glad.


Corpse Bride

Hej alla läsare!

Jag är ganska uttråkad just nu, sitter och längtar efter Alex, men eftersom att vi inte bor tillsammans längre så kan jag inte träffa honom lika ofta alls och det känns väldigt jobbigt. Men nu till något roligare, Corpse Bride. Detta var den första Tim Burton film som jag såg på bio och jag älskade den, men jag tycker att Nightmare before Christmas är bättre. Filmen är baserad på en rysk-judisk folksaga och handlar om Victor, en ung man som ska gifta sig med Victoria, men kan inte komma ihåg sina bröllopslöften och går ut till skogen för att träna. Då råkar han utav misstag gifta sig med död brud och blir tvingad ner till dödsriket.

Victors röst görs utav Johnny Depp och Corpse Bride utav Helena Bonham Carter. Jag gillar alla blåa nyanser och utseendet på Corpse Bride, det var synd att jag inte hann fixa håret blått när jag var Corpse Bride på Sci-Fi mässan.

Det är även roligt hur Tim Burton framställer de två olika världarna i filmen. Den levande världen mot den döda världen. Den levande världen är tråkig och grå, medan den döda världen är fullt med liv (ironi), starka färger och glada skratt hela tiden. Min mamma gillade denna filmen väldigt mycket och fällde nästan en tår i slutscenen och jag håller med om att den är mycket vacker. Snart kommer jag äntligen att ha Corpse Bride på blu-ray (en väldigt snygg utgåva dessutom), tror jag kommer få den i veckan, så då kanske jag lottar ut min Corpse Bride dvd ifall någon är intresserad.

Lugg

Hej alla läsare!

Jag är så sugen på att ha lugg igen när jag såg dessa bilder på mig. Får se vad jag gör med mitt hår.


Madickens bildDen bild ritade jag precis klart till Madicken för att visa att jag gillar hennes blogg och hennes utseende passar även perfekt för min stil att rita, så det blir nog fler ritningar utav henne. Jag hoppas verkligen att hon gillade den.


Stain boy

Hej alla läsare! ♥

Har ni sett Tim Burtons kortfilmer om Stain boy? Jag gillar dem och har lagt upp första avsnittet här. Varsegod♥


Rött hår

Hej alla läsare!

Ibland saknar jag mitt röda hår..


Alice i underlandet fashionHar hittat en mängd bilder på kläder som är inspirerade utav Alice i underlandet.


Topp 5 Tim Burton1. Mina absoluta favoritfilm utav Tim Burton är Nightmare before Christmas. Jag älskar animeringen, alla karaktärer och alla låtar. Jag kan faktiskt varenda replik och sångtext i denna film. Jag hade en period då jag tittade på denna varje dag i ett halvår och ville fly till Halloweentown.

2. Sweeney Todd kommer på andra plats, så snygg med snygga kontraster. Sångerna är underbara.  Alla spelar fantastiskt bra och som vanligt så gillar jag låtarna.

3. Corpse Bride kniper tredje platsen, som ni märker så gillar jag hans musikaler mest. Utseendet på Corpse Bride är riktigt vackert, jag ska nog måla en tavla med henne och se hur det blir.

4. Edward Scissorhands är riktigt gripande och vackert och hanterar ämnet ensamhet väldigt starkt. Jag och Alex lät den här filmen gå om och om igen en hel dag förut när vi bara låg i sängen och inte orkade röra oss.

5. Beetlejuice var en utav mina favoriter när jag var yngre. Varje dag satte jag på ''matscenen'' i denna film innan jag gick till skolan och mamma blev galen på mig. Michael Keaton gör rollen som Beetlejuice väldigt bra och man tror knappt att det är han.


Tim Burtons favoritkaraktärer

 

Tre utav mina favoritkaraktärer från hans filmer.


Mars Attacks!Tim Burtons Mars Attacks! är det många som ogillar, men jag gillar den för att den är så rolig och underhållande. Väldigt många kända ansikten är med och jag gillar utseendet på utomjordingarna. Den handlar om att man med hjälp utav teleskopet Hubble har upptäckt att några rymdskepp är på väg mot jorden. Amerikas president meddelar detta till landet och ställer då till med en välkomstkomitté när utomjordingarna anländer. När de kliver ut ur sina rymdskepp säger de att de bara vill skapa fred på jorden, men när någon släpper ut en vit duva så blir de galna och börjar döda folk.

Filmen är baserad på spelkort och Tim Burton ville att de skulle se så fejk ut som möjligt. De som medverkar i denna är bland andra Jack Nicholson, Sarah Jessica Parker (som får hennes huvud fastsytt på en hunds kropp), Pierce Brosnan, Glenn Close, Danny De Vito, Jack Black, Christina Applegate och Michael J Fox och det är bara några, finns många fler som är med.Godnatt

Godnatt alla läsare!

Jag ska snart sova, men ville visa en bild som är ritad utav mig och väldigt inspirerad utav Tim Burton.


RSS 2.0