Annonser från BloggPartner

Filmquiz

Hej alla läsare!

Jag har bestämt mig för att göra lite frågor och filmquiz till er läsare och nu börjar jag med ett citat. Om ni vet eller tror att ni vet vilken film detta citat är ifrån så är det bara att kommentera, en utav de som gissar rätt får en läkning i nästa filmquiz-inlägg.

'' The Extreme always makes an impression''

Ledtrådar:

* Genre: Svartkomedi
* Christian Slater spelar huvudrollen i denna
* Filmen har ett speciellt namn


Kniven i vattnet

Hej alla läsare!

Detta är en utav de senaste filmer utav Roman Polanski som jag har sett som heter Nóz w wodzie på originalspråket polska. Polanskis första långfilm. Andrzej och Krystyna är på väg till sin båt. De tar upp en liftare som de senare erbjuder att följa med ut på båtturen. Ombord börjar ett slags svartsjukespel mellan de båda männen.

Jag gillar hur de olika människorna först möts och hur allting sedan spårar ur bit för bit. Denna ska man inte se om man är trött för då är det lätt att man inte hänger med på slutet. Det var även denna film som fixade polens första oscars-nominering.  Denna är inte lika bra som Repulsion, men den är ändå värd en svag fyra. Jag tycker att det är riktigt mysigt att se på polska filmer och höra polska.

Skådespelerska: Ellen Page

Hej alla läsare!

Dags att skriva om en till skådis, Ellen Page. Jag har inte sett alltför många filmer med henne, men de som jag har sett henne i har jag gillat väldigt mycket, förutom en och jag tycker om henne väldigt mycket.

Första filmen som jag såg med Ellen Page var Hard Candy tror jag och den gillade jag väldigt mycket. Det jag gillar med hennes skådespel är att det känns väldigt naturligt och inte alls som att hon spelar, vilket gör det lättare för mig att se på filmer som hon är med i. De filmer som jag har sett med Ellen Page är Hard Candy, Juno, American Crime, X-men 3 och Inception och fyra utav dem har varit minst fyror för mig, två utav dem femmor tillochmed. Jag tror att hon kommer få spela många intressanta roller i framtiden, då hon är ganska ung, 23 år.

Andra filmer som hon har varit med i är The Tracey Fragments, Mouth to Mouth, Peacock, Whip It, Smart People och The Stone Angel är bl a några filmer som hon har medverkat i. Hon har även varit med i ett avsnitt i The Simpsons. En film som verkar intressant som hon ska medverka i är Stitch N' Bitch som fortfarande bara är i pre-production, men som jag hoppas ska spelas in snart. Jag är glad över att hon kan ta sig an så många olika typer utav roller och olika filmgenres, för jag tycker det är tråkigt när en skådis bara gör en vissa typ utav filmer, om det nu inte är så att den person inte alls passar till något annat, men det är alltid kul med lite variation som Ellen Page ger. Hon inspirerar mig till att våga bjuda mer på mig själv och kanske själv våga skådespela i en film någongång istället för att bara vara bakom kameran.

Dario Argento för första gången

Hej alla läsare!

Hur upptäckte jag Dario Argento? Jag hade precis gjort ett matteprov när jag var 15 och jag hatar hatar hatar verkligen matematik och jag är urusel på det, så ni kan ju gissa hur det provet gick. Min bästa tjejkompis Sofia som gick i samma matte som mig föreslog att vi skulle gå hem till henne och kolla på en film, så då gjorde vi det. Sofia hade precis sett en film som hette Suspiria och var helt tagen utav den och sa att hon var tvungen att visa den underbara konstnärliga filmen för mig och jag är så otroligt glad att hon gjorde det, för efter det så blev Suspiria min favoritfilm och Dario Argento min favoritregissör. Ska man se en film utav Dario Argento för första gången så ska man se Suspiria.


Valhalla Rising

Hej alla läsare!

I åratal har den skräckinjagande vikingen Enöga, en stum krigare som spridit fruktan vida omkring för sina övernaturliga krafter hållits fången av hövdingen Barde. Med hjälp av Are, en modig slavpojke, lyckas Enöga dräpa sin fångvaktare och fly. De två tar sin tillflykt till ett vikingaskepp på väg mot Jerusalem med Guds egna soldater. Tillsammans med Are påbörjar han en resa in i mörkrets hjärta. Skeppet slukas snart upp av den oändliga och täta dimman och när det till slut klarnar ser de okänt land föröver. Detta nya land visar sig vara så långt från paradiset man kan komma och besättningen får snart möta ett hemskt och bloddrypande öde.

Öppningsscenen var grymt bra och jag trodde att det var så filmen skulle fortsätta, men tyvärr så lugnade den ner sig väldigt fort och drog ut på väldigt många scener och klipp alltför ofta. Det är ingen feel-good film precis och är man inte beredd på denna så kan man nog sitta lite nere efter att filmen är slut. Riktigt snygg var den, men tempot växlade hela tiden från bra till mindre bra.

Film nr 206, 207, 208, 209 & 210

Hej alla läsare!

Nu visar jag min Francois Truffaut box som innehåller: De 400 slagen, Antione och Colette, Jules & Jim, Den lena huden och Stulna kyssar.


Film nr 206, 207, 208, 209 & 210


Puss

Hej alla läsare! ♥
Meat Grinder

Hej alla läsare!

The Meat Grinder är en Thailändsk film.Bood arbetar som nudelförsäljare, men affärerna går inte bra och hon har svårt att försörja barn och betala räkningar. En dag hittar hon en död man och börjar därefter tillaga nudlar på ett annorlunda sätt och då får hon mer användning för sin ''Meat Grinder''.

Denna såg jag på våran filmkväll natten till måndag och jag var lite trött innan jag började kolla, så jag kommer inte ihåg alla detaljet alltför bra. Denna film var galet snygg på många ställen, speciellt en scen då en tjej är fast i en tank med kroppsdelar och så kommer det in massor med blod i vattnet och på locket och det ser så snyggt ut. Det fanns även en scen som innehöll klipp ifrån ett par som hade sex med varandra och klipp från Bood som sköljde rent en död kropp från blod och dessa klipptes in så snyggt med varandra. Det enda negativa är berättandet, som är väldigt rörigt, speciellt om man är trött. Den hoppar fram och tillbaka i tiden väldigt fort och väldigt mycket.

Film nr 203, 204 & 205

Hej alla läsare!

Jag visar mina Polanski box som innehåller fyra filmer, men den ena (Repulsion) har jag redan visat förut för jag har den som separat utgåva också, därför jag bara har med tre filmer i titeln. De andra filmerna i boxen är kniven i vattnet, Cul-de-Sac & Bitter Moon.

Film nr 203, 204 & 205


Inception

Hej alla läsare!

Igår såg jag äntligen Inception på bio. Dom Cobb är en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjälaen idéutan iställetatt plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

Denna filmen är så snygg filmad att endast det räcker för att man ska se den, men nu råkar den vara grymt bra. Det fanns så många otroligt snygga filmsekvenser, speciellt då de påbörjar sin plan. Det var väldigt snygg användning utav kameran och humorn fanns på rätt ställen. Många hävdar att denna är bättre än the Dark Knight och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, måste nog smälta filmen ett par dagar till. Skådespelarinsatserna var på topp och hur gullig var inte Ellen Page i denna? Denna och Kick-ass är de bästa filmerna som har gått på bio det här året så denna rekommenderar jag till alla mina läsare!

Return of the living dead 2

Hej alla läsare!

Nu är det dags att ta upp andra delen i den uppmärksammade Return of the living dead serien. I en liten stad hittar ett gäng ungdomar en behållare som av misstag börjar läcka. Ut ur behållaren kommer en underlig gas som snart får de döda att vakna till liv igen.

Anslaget är väldigt tråkigt och man inser snart att detta inte är någon skräckfilm som sticker ut på något sätt. Denna är klart mycket sämre än ettan och innehåller inget bra eller roligt gore alls. Den innehåller inte lika mycket humor som ettan heller och skådespelarna är inte särskilt bra. Jag längtade mest efter sluttexterna och ointresserade mig helt för hur det gick för karaktärerna.


Film nr 201 & 202

Hej alla läsare!

Detta blir en Scarlett Johansson special med Vicky Christina Barcelona & Den andra systern Boleyn.


Film nr 201 & 202


10 filmer ni vill ha recenserade

Hej alla läsare!

Glöm inte att ni kan få önska filmrecensioner här. Bara att skriva ner så många ni vill så kommer jag att välja ut några stycken, se dem och recensera dem.


Trackman

Hej alla läsare!

En grupp bankrånare blir avslöjade och blir tvungna att ta till plan B, att fly under jorden i de gamla övergivna arbetstunnlarna som går där. Det enda de inte räknade med var vad som fanns där nere...en galen man som gillar att dra ut sina offers ögon och spara dem i burkar.

Denna film var en utav de filmerna som vi såg på våran filmkväll i torsdags. Den lät superbra, men levde inte riktigt upp till förväntingarna. Det var dock kul att se en rysk skräckfilm och den var faktiskt snygg på många ställen, de hade tänkt till med ljus och foto i denna. Men tempot var ganska segt och det tog ett bra tag innan ''trackman'' faktiskt drog ut någons öga och då på offer som redan var döda. Sedan var de flesta karaktärer irriterande och ganska typiska. Slutet var tråkigt och dåligt. Filmen var ändå rätt okej för stunden och det var bra sällskap så därför får den en stark tvåa.

På tisdag..

Hej alla läsare!

På tisdag kväll blir det Inception som jag har längtat efter ett bra tag.

Har ni hunnit se den ännu?


Nick & Norah's infinite playlist

Hej alla läsare!

I lördags såg jag och Tomas på Nick & Norah's infinite playlist. Två ungdomars (Michael Cera och Kat Dennings) vägar korsas om och om igen under en sömnlös natt i New York. Tillsammans letar de efter en hemlig spelning med deras favoritband. Händelser och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten oändlig och oförglömlig.

Jag tyckte att denna film var riktigt söt och rolig. Michael Cera har varit bra i alla roller som jag jar sett honom i och jag tycker även att Kat Dennings spelade sin roll väldigt bra. Jag tycker att den var bra uppbyggd och man fann sympati snabbt för de karaktärer som var menade att få sympati. Det fanns en hel del roliga moment och jag mådde riktigt bra efter att ha sett denna film och det är nog meningen och då har den lyckats i mina ögon. Jag småler fortfarande när jag tänker på den här filmen och är jätteglad att jag köpte den på blu-ray idag.

Gästblogg: Tim Burton

Ylva är gästbloggare i detta inlägg.

Den första Tim Burton-filmen jag såg måste nog varit Mars Attacks!, tyckte den var rätt dålig men jag gillade den ändå, haha! Det var flera år sedan, och det är först nu som jag verkligen har tittat på filmerna just för att de är regisserade/påhittade av Tim. Den andra jag såg var the Nightmare Before Christmas, och den gillar jag verkligen, men det är ingen favorit :) Hade tänkt skriva lite om mina favoriter - "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street","Edward Scissorhands" och "Sleepy Hollow" :)

Sweeney Todd:
Benjamin Barker kommer tillbaka till London under namnet Sweeney Todd för att hämnas på domare Turpin som fick honom utvisad ur London för ett brott som aldrig ens begåtts. När han kommer tillbaka till sitt hus hittar han där Mrs. Lovett och hennes pajbutik. Mrs. Lovett berättar att Todds fru har förgiftat sig och att domare Turpin adopterat hans dotter. Sweeney Todd beslutar sig då för att hämnas på hela London och framför allt domare Turpin.

Jag gillar den här filmen! :) Har egentligen ganska svårt för musikaler, men den här funkar otroligt bra, kanske för att de sjunger ungefär helatiden istället för att prata! Gillar alla skådespelarna, Johnny Depp och Helena Bonham Carter är två favoriter och de passar utmärkt i sina roller, som alltid. 

Edward Scissorhands:
Peg Boggs är sminkförsäljare och efter att ingen velat köpa något smink i hennes grannskap beger hon sig upp till det ödsliga slottet i slutet av gatan. Där hittar hon Edward som har saxar som händer. Hon tar med honom hem och alla grannarna är väldigt intresserade av honom. Han får göra trädgårdsarbete, klippa buskar och klippa håret på människor och hundar. En dag går allt snett - Pegs dotters pojkvän och hans vänner lurar med Edward på ett rån hos pojkvännens föräldrar. Larmet börjar tjuta och Edward lämnas ensam kvar där inne och får skulden för allting. Sedan tror alla att han är farlig och blir rädda för honom. 

Mörk, gullig, rolig och sorglig! Återigen Johnny Depp i huvudrollen, som nästan alltid i Burtons filmer. Depp är som vanligt perfekt för rollen. Winona Ryder som spelar Kim, Pegs dotter, - ärligt talat så är hon inte speciellt bra i den här! Vad hände? Beetlejuice som hon var med i också är två år innan den här och där är hon mycket bättre! Konstigt. Men hur som helst, en film som man har kvar i huvudet varenda dag, gripande men enkel. 

Sleepy Hollow: 
Filmen är baserad på boken The Legend of Sleepy Hollow som handlar om samma sak - invånarna i staden Sleepy Hollow blir mördade, en efter en, av en mystisk huvudlös ryttare. Ryttaren hugger av huvudena på allihop men lämnar kropparna. Konstapeln Ichabod Crane skickas dit och tänker lösa mysteriet på sitt eget vetenskapliga sätt och försöka möta den Huvudlöse Ryttaren öga mot öga. 

Varför täcks Johnny Depp (ja, ännu en gång är huvudrollen spelad av Johnny Depp ...) alltid av billigt låtsasblod i Burtons filmer? ;) Samma händer i Sweeney Todd. I alla fall - filmen är nog menat som en skräckfilm, men jag tycker mest den bara är ganska äcklig. Huvuden som rullar runt på marken är ju inte så mysigt. Den är spännande första gången man ser den eftersom den inte är så förutsebar och Depps minspel och annat konstigt beteende gör att man kan skratta till ibland, det tar nog bort lite av den menade skräckfilms-effekten. Vilket inte gör mig någonting alls eftersom jag inte är något fan av skräckfilmer precis ... xD

Return of the living dead

Hej alla läsare!

Dags att ta itu med Return of the living dead serien, som handlar om våra hjärnätande vänner. Två kompanjoner råkar av en olyckshändelse släppa ut en giftig gas som väcker upp döda. Snart översvämmas stan av levande döda som letar efter något att äta.

Det var lite mer än ett år sedan jag såg första delen, men jag ska försöka komma ihåg den så bra som möjligt. Detta är en utav de kändaste filmen inom zombie-genren, men tyvärr inte en utav de bästa. Jag trodde att den skulle vara bättre än vad den var. Den var underhållande och innehöll en hel del gore, men det finns så mycket bättre inom denna genre. Skådespelarna var helt okej och storyn liknar de flesta andra zombie-filmer. Är man ett hardcore zombie-fan så tycker jag att man inte ska missa denna. Denna får en stabil trea.

Film nr 198, 199 & 200

Hej alla läsare!

Children of the Corn, Children of the corn III & Children of the corn 6.


Film nr 198, 199 & 200


2001 Maniacs - Fields of screams

Hej alla läsare!♥

Jag hade länge längtat efter en uppföljare till otroliga 2001 Maniacs re-maken och äntligen såg jag den idag. När årets omgång av intet ont anande nordbor inte dyker upp på det årliga Guts N 'Glory Jamboree så får invånarna i Pleasant Valley lov att lämna staden för att få in nytt kött till sin kannibaliska karneval. Borgmästaren Buckman och de andra försöker att få till en riktigt bra grillfest i år!

Jag blev väldigt, väldigt besviken med tanke på hur mycket jag älskade första. Denna var inte alls likadan, den sköna stämningen var borta och det var filmat väldigt tråkigt. Gore-scenerna var tråkiga och inte alls påhittiga som i första. Skådespelarna var bland det sämsta jag har sett i en skräckfilm. Det känns som att de hade fyllt den med tuttar och killrumpor för att det helt enkelt inte fanns något annat bra i filmen. Det är inte heller Robert Englund som spelar Mayor Buckman utav Bill Moseley och jag tycker Robert Englund passade bättre för den rollen. Slutscenen i ettan var riktigt häftig när alla sprang omkring matbordet i en rockig version utav ''The south will rise'' och jag bara satt och väntade tills de skulle göra något häftigt med den låten i denna film också, men det kom aldrig och det gjorde mig besviken.

Film nr 195, 196 & 197

Hej alla  läsare!

Creepshow, Creepshow 2 & Creepshow 3.

Film nr 195, 196 & 197


Gästblogga eller recensera?

Hej alla läsare!

Nu ger jag vem som helst möjligheten att få gästblogga eller gästrecensera hos mig. Ni får skriva om precis vad ni vill, kanske en filmrecension eller skriva någonting annat som ni vill dela med er utav. Vill ni gästblogga hos mig så kommentera det.


Film nr 192, 193 & 194

Hej alla läsare!

Detta blir en Pier Paolo Pasolini special med Tusen och en natt, Decamerone & Canterbury Tales.

Film nr 192, 193 & 194


The Red shoes

Hej alla läsare!

The Red shoes gjord år 1948, blev min 1800:e film och det är jag verkligen glad över. En ung ballerina slits mellan en kämpande kompositör och en demonisk dansimpressario, som båda vill lägga beslag på henne. Det sätt på vilket dansen integreras i handlingen har gjort filmen till en filmhistorisk milstolpe.

När jag först började kolla på denna så var jag inte så intresserad, men jag måste erkänna att ju längre filmen pågick, ju mer blev jag indragen i det som hände. Alla dansscener var riktigt vackert gjorda, det var verkligen filmkonst och jag satt fastklistrad framför just de scenerna. den blev bara bättre och bättre och jag tyckte att slutet var väldigt känslosamt. Det fanns många underbara kamerarörelserna, speciellt under dansscenerna och jag tycker att alla borde se denna film. Jag måste verkligen se denna igen och se om jag då finner öppningsscenen mer intressant. Jag känner verkligen för att se den igen så snart som möjligt just för att fotot i denna film är så vackert. Jag älskar snyggt komponerade dansscener i filmer och denna innehåller bland de snyggaste dansscenerna jag har sett. Detta förtjänar en stark fyra.

10 filmer ni vill ha recenseradeNu får ni helt fritt välja vilka 10 filmer ni vill att jag ska recensera, det är bara att skriva hur många ni vill i kommentarsfältet så väljer jag de jag inte har sett, ser dem och recenserar dem på bloggen. Det får vara precis vilken genre som helst.

 

 


Film nr 190 & 191

Hej alla läsare!

Två av mina nyaste blu-rays är My name is Bruce & The Fourth Kind.

Film nr 190 & 191


Favoritskådis?

Hej alla läsare!

Jag vill veta vilka era favoritskådisar är. Mina tre absoluta favoritskådisar är: Christian Slater, Barbara Steele och Conrad Veidt.

Nämn 3 eller 4 favoritskådisar.

Kreativ igen

Hej alla läsare!

Det var längesedan jag ritade någonting, men nu har jag äntligen hittat inspiration till det igen. Ska försöka rita lite oftare nu och se hur kreativ jag kan vara. Det är genom text och konst som jag kan uttrycka mig och därför borde jag rita oftare för att få ur mig saker.

Ni kanske kan gissa vem detta är? ;)


Film nr 188 & 189

Hej alla läsare!

Visar min utgåva utav Ghostbusters 1 & 2.

Film nr 188 & 189


Stödj Filmindustrin

Behöver jag skriva något mer?...


Svar på läsarfråga: Kärlek

Hej alla läsare!

Jag fick några frågor som handlade om samma sak som jag gärna tar upp i ett eget inlägg. Det var ett tag sedan jag skrev någonting om kärlek och någon uppdatering på den fronten, men nu ska ni få en uppdatering om vad som egentligen pågår.


Du verkar mycket gladare nu så du måste ha träffat någon eller hur? ;)
Svar: Ja!

Du sa någon gång att du var en som trivs bäst i ett förhållande, så här du hittat någon ny sen uppbrottet med din förra?
Svar: Jag har träffat en kille ett litet tag nu. Vi är inte tillsammans, men vi gillar varandra. Jag får se hur det går, jag vill inte skriva för mycket nu och skrämma iväg honom ifall han läser detta, men mitt hjärta slår definitivt ett extra slag varje gång jag är med honom. Han gör mig glad varje gång jag pratar med honom, så jag hoppas att det kommer gå bra mellan oss.


Är du redo för ett förhållande nu?

Svar: Jag älskar att vara i förhållanden och är en väldigt bra flickvän, men efter att ha blivit sårad så många gånger så är jag lite försiktigare nu. Den jag kommer vara tillsammans med vill jag vara säker på att personen älskar mig och kommer att behandla mig som en prinsessa ungefär. Jag vill ha någon som gör mig glad och som vill mitt bästa. Jag vill ha någon som kommer att orka med mina dåliga dagar och som finns där när jag behöver den. Jag vill ha någon som är seriös och inte kommer dumpa mig efter några månader bara.


Memento

Hej alla läsare!

Memento har jag haft på blu-ray ett bra tag men inte sett den förrän nu och jag förstår inte varför jag väntade med att se denna. Leonard Shelby är en man plågad av en mycket sällsynt form av minnesåkomma; han har defekt korttidsminne, vilket får honom att glömma allt som händer inom fem minuter. Därför för han konstant anteckningar och tar bilder med Polaroid-kamera. När filmen börjar förstår vi snart att Leonard är mitt uppe i jakten på den man som våldtog och mördade hans fru.

Denna film utspelar sig baklänges, så man får först se hämnden och sen förklaringen bakom allt som händer. Jag blev väldigt fascinerad och fångades in i storyn. Jag tycker att det var bra att den utspelar sig baklänges för då får man koncentrera sig hårdare för att hänga med på allting som händer. Filmen är stark och gripande. Om ni gillar hur Irreversiblé utspelade sig, så kommer ni gilla denna också. Jag intresserade mig för karaktärerna väldigt mycket och ville hela tiden veta mer om dem. Se bara inte denna när ni är trötta för då kommer det vara jobbigt att försöka förstå vad som händer.

Case 39

Hej alla läsare!

Jag läste om denna film i Rue Morgue och blev lite nyfiken, blev ännu mer intresserad när en kompis  ;) rekommenderade den för mig. En socialarbetare (Renee Zellweger) kämpar för att rädda en flicka från hennes föräldrar, som försöker att bränna henne levande i en ugn. Situationen är dock mycket värre än vad hon någonsin skulle kunna föreställa sig och hon fruktar sedan för hennes egna liv och alla i hennes omgivning.

Filmen är inte så jätteoriginell, men jag tycker att de lyckades med stämningen och jag gillade Zellweger i denna film grymt mycket, hon gjorde ett väldigt bra jobb. Den här känns fräsch och bra jämfört med det mesta som kommer ut nu inom denna genre och jag blev underhållen. Jag förstår inte varför den fick en så dålig recension i Rue Morgue, men alla tycker inte lika såklart. Jag tycker att ni ska ge denna en chans. Den får en stark trea utav mig.

Filmprojekt

Hej alla läsare!

Just nu håller jag på med ett nytt filmprojekt som ska spelas in i oktober - november. Jag har skrivit manuset och jag längtar verkligen till att få göra filmen.

Det är såklart en mörk film, en skräckfilm. Jag har beskrivit den som Repulsion fast extremare.

 


Film nr 185, 186 & 187

Hej alla läsare!

Nu visar jag Terminator, Terminator 2 special utgåvan (3-disc + en liten bok) och Terminator Salvation på blu-ray.

Film nr 185, 186 & 187


Vicky Christina Barcelona

Hej alla läsare!

Igår såg jag en film som jag hade velat se ett bra tag, men som jag glömde bort att mamma hade den på dvd. Två amerikanska bästa vänner Vicky och Christina åker till Barcelona blir föremål för en målares intresse. Han attraheras till båda och båda faller för honom. Vicky har en fästman som väntar på henne i USA, medan Christina är fri, men ganska komplicerad. Vicky dras mellan stabiliteten till sin fästman och sin passionerade kärlek till konstnären, medan Christina slits mellan hennes kärlek till konstnären och känslan utav att hela tiden vilja någonting annorlunda. Saker kompliceras av att målarens före detta hustru, som tidigare försökt döda honom, dyker upp.

Jag gillade denna filmen. Det första jag gillade var musiken som hördes ganska ofta i filmen, men den var fin så det gjorde ingenting. Utveckling utav allas känslor och förhållanden var spännande och intressant. Dialogen behöll tittarens intresse och jag gillade slutet. Jag har inte sett så många Woody Allen filmer, men de som jag har sett har jag gillat. Jag gillar även Scarlett Johansson väldigt mycket och tycker att hon gjorde ett bra jobb i denna film.

Frågestund

Hej alla läsare!

 

Dags för en ''vanlig'' frågestund igen. Jag tycker att jag har öppnat upp mig och förbättrat min blogg den senaste tiden och låtit er känna mig bättre. Så nu får ni chansen att fråga mig det ni vill ha svar på. Frågorna får handla om vad som helst, inte bara om film ;)


Favoritfilmer?

Hej alla läsare!

Jag får ofta frågan vilken/vilka som är mina favoritfilmer och nu har jag knäppt en bild för att visa dem för er. Mina fem favoriter är: Suspiria, Inglourious Basterds re-make, Dr Caligaris Kabinett, Nightmare before christmas & Orphan.

Jag vill även visa att jag  trivs med min kropp. Jag har alltid hatat mina lår, det har alltid varit ett problemområde för mig och jag täcker ofta för dem med strumpbyxor och kjolar, men nu tänker jag visa att det är snyggt att ha ben och kurvor, man behöver inte ha pinnsmala ben för att det ska vara snyggt. Jag vill gärna få alla andra att trivas bättre med sina kroppar och den här bilden är iaf ett litet steg på vägen för mig, för jag har aldrig visat såhär mycket utav mina ben på bilder förut. Jag trodde aldrig att jag skulle våga visa mig själv såhär i bloggen, att ens visa mina armar var otänkbart förut, men om jag kan övervinna mina inre demoner med min kropp så kan ni också det.


The Messengers

Hej alla läsare!

Barn ser saker som vuxna inte upptäcker. De tror på övernaturliga ting som vi förnekar. Och nu försöker de varna oss... Efter två år i det pulserande Chicago byter familjen Solomon ut storstadslivet mot pastoral idyll på en solrosodling i North Dakota. Men under den idylliska ytan döljer sig en värld som bara familjens treåring, Ben, kan se. Och som endast tonårstjejen Jess förnimmer. Men när skräcken tar sin början står Jess ensam med sin vetskap. Och medan hennes föräldrar tror att hon har blivit sinnessjuk försöker Jess varna sin omgivning för den makabra hemlighet som platsen ruvar på...

Huvudrollen i denna film spelas utav Kristen Stewart så jag blev intresserad utav att se denna filmen, men tyvärr var den inte alls spännande. Jag tycker att de hade missat att ha med en hel del som kunde ha gjort filmen mer intensiv. Det var ingenting nytt i filmen och det kändes som att man har sett liknande filmer för mycket. Jag tycker att de kunde ha satsat mer på karaktärsfördjupning så att man faktiskt brydde sig ifall något ont hände personerna i filmen. Det känns som att det kommer ut för många såna här tråkia mainstream skräckfilmer från USA den senaste tiden och förhoppningsvis inser folk det och börjar göra riktigt annorlunda och spännande skräckfilmer igen.

Film nr 182, 183 & 184

Hej alla läsare!

Nu visar jag min Djävla djur box som innehåller, Jättehajen, Dödens tentakler & Rats.

Film nr 182, 183 & 184


Bully Beatdown

Hej alla läsare!

Jag har verkligen fastnat för programmet Bully Beatdown, där pro-fightern Jason ''Mayhem'' Miller hittar mobbare och får dem att ställa upp på en match med en proffs-boxare för att vinna 10 000 dollar, men om mobbarna förlorar så går alla pengar till deras offer. Programmet går på ganska ofta på MTV efter klockan 00.00.


Topp 5 lista: Disney-filmer

Hej alla läsare!

Nu drar jag en snabb topp 5 lista över mina Disney favoriter. Det är ganska svårt att välja den bästa, men det får nog bli snövit.

1. Snövit

2. Alice i Underlandet

3. Aladdin

4. Törnrosa

5. Lilla sjöjungfrun


Vilka är era Disney favoriter?


Film nr 180 & 181

Hej alla läsare!

Nu visar jag Young Guns & Young Guns II som jag har på blu-ray.

Film nr 180 & 181


Sarah är glad..

 The Fourth Kind

Hej alla läsare!

Detta var den andra filmen som jag hann se på bio, The Fourth Kind. En stad i Alaska har sett oförklarliga försvinnande under en tidsperiod på över 40 år och det finns beskyllningar på att regeringen sopar undan alla spåren. Psykologen Abigail Tyler (Milla Jovovich) berättar om vad hon har varit med om och hur livet har varit för henne ända sedan hennes man dog under mystiska omständigheter. Det finns även ett samband mellan alla Abigails patienter, för alla har vaknat upp mitt i natten och sett att en vit uggla har suttit och stirrat på dem, men var det verkligen en uggla?

Många kritiker har stört sig på Milla Jovovichs presentation innan filmen började, men jag gillade faktiskt det för att det fick filmen att verka mer verklig. Jag tycker att stämningen funkade riktigt bra och det fanns stunder då jag kände att den lyckades skrämma mig litegrann. Det visas ofta klipp med Milla Jovovich och den ''riktiga'' Abigail samtidigt och jag tycker att det funkar också. Detta är en utav de bättre skräckfilmer som har gjorts på senare tid och jag är glad att jag fick se den på bio. Det jag tyckte bäst om var hypnotiserings scenerna, för dem skrämde mig en hel del. Visst är filmen fejk, men de får den att kännas riktig just under stunden man ser den och då har filmen lyckats. OBS! Denna är bara bioaktuell i Polen och jag rekommenderar denna till alla mina läsare i Polen.

Bio up-date

Hej alla läsare!

Dessa är alla filmer som jag har sett på bio än sålänge i år och mitt mål är att nå 100, tror ni att jag klarar det? Jag har sett 33 än så länge, bara 67 kvar :OFilmerna:

Sherlock Holmes
The Descent 2
Det regnar köttbullar
Daybreakers
Where the wild things are
The Wolfman
Prinsessan och grodan
Shutter Island
Farsan
I Love you Phillip Morris
Alice in Wonderland
Thirst
Brothers
Precious
Flickan från ovan
The Ghost writer
Kick-ass
Toy Story 3D
Toy Story 2 3D
Invictus
Clash of the titans re-make
Iron Man x 2
Nightmare on Elm street re-make
Robin Hood
Prince of persia
Kommisarie Späck
The A-team
Twilight: Eclipse
Karate Kid re-make
Splice
The Fourth Kind
Shrek forever after.

Jag och min biobiljettsbok. Jag sparar varje biljett i denna bok och den är awesome. Jag ska även dekorera den bättre.
Casablanca

Hej alla läsare!

Nu har jag äntligen sett klassikern Casablanca. Rick Blaine, en cynisk nattklubbägare i den under andra världskriget kritiska staden Casablanca, får problem när hans gamla flamma Ilsa oförhappandes dyker upp och, tillsammans med sin make Laszlo, vill köpa utresepapper.

Jag har hört så mycket om denna film och alla som har sett den som jag känner gillar den väldigt mycket. Tyvärr så gillade jag inte Casablanca. Jag tycker att den var väldigt tråkig och jag blev så uttråkad att jag tillochmed hade svårt att följa med i handlingen. Jag blev inte rörd utav kärlekshistorian heller och därför fungerade nog inte filmen för mig. Jag förstår faktiskt inte vad det är som gör att nästan alla älskar denna film. Visst den har några klassiska repliker, men annars så är inte detta en film som jag kommer ha i min samling.

15 sanningar

Hej alla läsare!

Jag blev utmanad utav Moa att skriva 15 sanningar om mig själv, första gången jag gör en sådan utmaning, men hon är så söt och jag gillar hennes blogg, därför kommer jag göra detta inlägg. Det var ganska svårt att komma på dessa saker, men efter hårt arbeta så är jag klar.

1. Jag har jättesvårt att säga att jag älskar eller gillar mina kompisar till dem ansikte mot ansikte. Om någon säger att dem älskar mig så svarar jag tack. Jag tycker att det ordet är väldigt jobbigt och jag tycker även att det är jobbigt att säga känslor muntligt.

2. En gång när jag var liten så bet jag en tjej i axeln riktigt djupt för att jag inte fick låna hennes spade - jag var jättevild och galen när jag var liten.

3. När jag var yngre så sprang jag jämt runt naken överallt, även på dagis. Det första jag gjorde när mamma lämnade av mig där var att klä av mig och mina föräldrar trodde på riktigt att jag skulle bli strippa när jag blev stor.

4. Jag har väldigt svårt att umgås med tjejer för jag känner mig obekväm med dem för de tycker ofta att jag är ganska konstig för mina intressen.

5. Jag har väldigt barnslig humor, jag skrattar åt allting som innehåller bajs, kiss eller prutt. Det har varit gånger då ingen har skrattat åt ett bajsskämt medan jag har suttit där och försökt hålla mig för gapskratt.

6. Jag känner mig så skyldig för att jag hela tiden höll ett avstånd mellan mig och pappa de sista veckorna innan han dog. Varje gång jag och mamma besökte honom på sjukhuset så satte jag mig ner och ritade fåglar istället för att titta och prata med pappa. Jag borde ha kramat och pratat med honom hela tiden, inte sitta och rita fåglar till honom. Jag hoppas bara att han visste att jag älskade honom mer än jag någonsin har älskat någon.

7. Jag gillar inte att sola eller gå ut när det är varmt, jag sitter hemma och väntar tills det är lite kyligare och kväll innan jag går ut. Jag mår jättebra med min bleka kropp.

8. Jag är egentligen blondin, men jag älskar mörkt hår och har färgat håret sedan jag var 11 år. Så snart har det gått 10 år sedan jag såg min naturliga hårfärg.

9. Jag spelade tennis från 6-års ålder till 13-års ålder och vann SM två gånger. Jag saknar fortfarande tennsi väldigt mycket och ångrar att jag slutade.

10. Jag använder inte jeans, iaf inte långa jeans byxor. Jag använder shorts någongång ibland annars så har jag på mig kjol och klänningar året om och trivs väldigt bra med det.

11. Jag var mobbad i ett år för att jag var så tyst och inte ville vara social med någon efter att min pappa dog.

12. De bästa dagarna varje år för mig är att klä ut mig och åka till olika Sci-Fi mässor.

13. När jag mår dåligt är oftast att gå på bio det enda som får mig att må bra. När jag börja känna mig riktigt nere och då jag inte vill leva längre så går jag på bio och då släpper jag allting och rensar mitt huvud på dåliga tankar. Det hände mig nu i Polen, jag mådde så dåligt en dag att jag gick på bio två gånger under en dag och jag mådde genast mycket bättre.

14. Någonting jag kan äta hela tiden är choklad. Jag ÄLSKAR älskar älskar choklad och kan proppa i mig en hel stor marabou mjölkchoklad kaka på säkert 10 minuter. Måste köpa choklad imorgon och hoppas på att den inte smälter i värmen!

15. Mina ätstörningar började när jag var 13 år och då för att mamma tyckte att jag var tjock, så då började jag banta, gick ner 12 kg.

Film nr 176, 177 & 178

Hej alla läsare!♥

Dags att visa Scream, Scream 2 & Scream 3, några utav mina favoritfilmer när jag var runt 12-13 år.

Film nr 176,177 & 178


Ikväll...

Hej alla läsare!Ikväll ska jag och Andres kolla på Shrek forever after på bio.


Miss March

Hej alla läsare!

En utav de filmerna jag såg i helgen var Miss March, en komedi. En ung man vaknar upp ur en fyra år lång koma. Väl vid uppvaknandet får han höra att hans favorittjej från high-school har gått och blivit en centerfoldtjej i världens mest kända herrtidning, Playboy. Han och hans sextokiga kompis bestämmer sig för att åka igenom hela USA för att planka in på en fest som hålls på Playboy mansion.

Det enda som jag kommer ihåg från denna film är tuttar, en killrumpa och bajs. Den var inte alls särskilt rolig, men bajsstunderna var faktiskt väldigt roliga (Jag har bajshumor och skrattar alltid å bajs) men annars var den inte rolig. Den är väldigt förutsägbar och skiljer sig inte särskilt mycket från andra filmer i denna genre. Karaktärerna är inte heller särskilt djupa, visst de brukar inte vara så djupa i komedier, men lite mer hade man kanske begärt? Slutscenen är ganska kul faktiskt, men som sagt har man inte bajshumor så kommer man inte att gilla det alls.

Film nr 173, 174 & 175

Hej alla läsare!

Nu visar jag Final Destination, Final Destination 2 & Final Destination 3. Final Destination 3 utgåvan innehåller två skivor och man kan även välja en version där man själv bestämmer vem som överlever och vem som dör.Film nr 173, 174 & 175


Placebo: Top 5

Hej alla läsare!

Nu ska jag lista de fem Placebo låtarna som har påverkat mig mest.

Special Needs:
Denna låt är väldigt speciell för mig och jag har så många olika känslor bunden till denna låt. Det är just den som jag ofta har lyssnat på när jag har mått som värst, även när jag har mått väldigt bra.

Teenage Angst (Live-versionen):
Att höra denna låt live och i ett väldigt lungt tempo är bland det vackraste jag har hört. Alla orden träder verkligen fram och kryper in under ens skinn.

My Sweet Prince:

Om man har hört den så behöver jag nog inte förklara varför denna stannar med en länge.

Follow the cops back home:

Det är just meningen ''I'm medicated how are you?'' som har fastnat med mig från denna låt och den gör intryck. En sån liten enkel mening får en stor och tung innebörd.

I do:
Varje gång jag känner hopp för kärlek så lyssnar jag på denna låt och den får mig att må riktigt bra, men jag kan inte lyssna på den när jag mår dåligt för det blir bara för jobbigt. Men jag kan ju säga att jag kan lyssna på den nu, så vad innebär det? ;)Vilka är era top fem Placebo låtar, som betyder lite extra känslomässigt?
Ny Klänning

Hej alla läsare!

Jag visar ju aldrig nya kläder eller så om det inte involverar film, men nu lyckades jag köpa en riktigt snygg klänning i Polen som jag är tvungen att visa. Jag hittade den i en New Yorker butik i Polen.


Splice

Hej alla läsare!

När jag var i Polen så var jag självklart intresserad utav att se vilka filmer som gick på bio, trots att jag bara var där några dagar så hann jag se två filmer under en och samma dag, först ut blev Splice. En film som jag har velat se väldigt länge och som jag först läste om i Rue Morgue. Denna film är regisserad utav Vincenzo Natali, regissören bakom filmen Cube.

Två unga vetenskapsmän uppnår stor berömmelse när de lyckas splitsa DNA från olika djur och skapar nya arter. Dock så ignoreras samhällets moraliska och legala gräns när de börjar experimentera med att splitsa människo-DNA. Den låter som så många andra filmer inom denna genre, men jag tycker att den sticker ut en del ändå.

Det filmen vinner på är första halvan som är intressant och som går ganska fort framåt. Karaktärsuppyggnaden är riktigt bra och man lär känna dem som spelas utav Adrien Brody och Sarah Polley. Jag gillar även utseendet på det som dem skapar utav människo-DNAT som de namnger Dren, men det som gjorde att den bara får betyget tre från mig är att jag förväntade mig något annorlunda i andra halvan och definitivt mer blod och intensivitet. Jag vet inte heller riktigt vad jag tycker om slutet, jag måste nog smälta det lite grann. Även fast jag inte tyckte att denna var jättebra så vill jag gärna ha den på blu-ray för att utöka min Sci-Fi samling som är pinsamt liten (Skärpning Sarah!). Observera att denna endast går på bio i Polen just nu, inte i Sverige tyvärr. Polen har faktiskt mycket bättre filmer som går på bio och alla premiärer kommer dit mycket snabbare.

Film nr 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 & 172

Hej alla läsare!

Nu visar jag min Halloween samling: Halloween original på Blu-ray, Halloween 2 original, Halloween III, Halloween 4, Halloween 5, Halloween: The Curse of Michael Myers, Halloween H20, Halloween Resurrection & Halloween re-make.


Spel/Fest kväll

Hej alla läsare!

Jag brukar aldrig ta upp festfoton eller vänner i min blogg, men nu är det dags att göra det för att visa att jag gillar dem väldigt mycket. Dessa foton kommer från en spel/fest kväll för en vecka sedan ungefär. Den var awesome, vi spelade werewolves, zombies och jag spelade även schack och någonstans emellan där blev nästan alla väldigt fulla och pratade massor om sex.Jag och min bästa tjejkompis Sofia Cerón.Staffan, Gustav, Min bästa vän Pussybear och Candy som alltid har så snygga kläder GAAAAAAAAAH GE MIG!Detta måste ha varit efter att jag gick? Danne strikes a pose!
Jag och Gabbe spelade Schack och ehm jag vann ;)


Skådespelare: Christian Slater

Hej alla läsare!

Nu ska jag lägga till ännu en sak så att ni lär er ännu mer om film och det är att skriva om mina favoritskådespelare  och den jag tänker börja med är min absoluta favorit, Christian Slater.

Många känner nog igen honom från filmer från sent 90 tal och 2000 tal, men det är främst filmerna mellan 85 - 90 som jag vill fokusera på, för det var hans guldålder. Den första filmen som jag såg med honom var Heathers och jag blev tagen på en gång och fick min första riktigt stora skådis-crush som fortfarande har hållit i sig alla dessa år.

Han är född 18 Augusti 1969 i New York och fick sin första roll i filmen Sherlock Holmes 1981 som gick på TV.  Redan som ung så var han med i många broadway-shower. Enligt mig så kom hans stora genombrottsroll i Heathers, men han hade medverkat i biroller i filmer innan, men i Heathers är han fantastisk och det gjorde att han ofta fick huvudroller i de filmer han har medverkat i. De bästa filmerna han är med i förutom Heathers är Skate or die, Pump Up the Volume, Young Guns II, The name of the Rose, Robin Hood: Prince of thieves , Interview with the vampire, Bad Things, True Romance & Tales from the darkside. Det är någonting väldigt speciellt med sätter han rör sig på och hur han pratar. Han lyfter alltid upp en film, även en dålig film.

Han har gjort ganska många skandaler och har även dejtat Winona Ryder och Christina Applegate. Han gifte sig 2000, men äktenskapet höll 6 år och de fick två barn tillsammans. Allt han tjänade från filmen gav han till River Phoenix välgörenhetsorganisationer.

We (Winona Ryder) don't speak on a regular basis, but I love her. I've never gotten over the crush I had on her then. She is still the woman of my dreams. - Interview, August 2007.

Mean Girls

Hej alla läsare!

Mean Girls är en film som jag faktiskt gillar väldigt mycket. Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den och jag tycker att Lindsay Lohan gör en riktigt bra roll. Lindsay Lohan spelar en tjej som har vuxit upp i Afrika kommer tillbaka till USA för att börja på high school. Hon blir förälskad i fel kille och får erfara förnedring av sina nya klasskamrater, som råkar vara skolans populäraste tjejer. Hon lyckas bli vän med dem, men hon inser att vänskapen får stora konsekvenser.

Som ni ser så gillar jag alla sorts genre och kan kolla på allting. Jag såg denna på bio för första gången när jag var 14 tror jag och jag gillar den fortfarande lika mycket 6-7 år senare. Alla gör sina roller bra och komiken finns där hela tiden, men samtidigt så känner man det karaktärerna känner. Den lyckas utan att bli löjlig som många komedifilmer blir nuförtiden.

Ikväll..

Hej alla läsare!

Jag är så varm och det rinner typ svett, inte utav hett sex tyvärr, men för att det är för varmt. Jag köpte precis massor med glass, två Ben & Jerry's half baked och lite annat, så ikväll blir det massor med glass och film.

Filmerna ikväll blir nog Miss March, The Crazies, Vicky Christina & Barcelona och Casablanca.Film nr 162 & 163

Hej alla läsare!

Detta bir en Mel Brooks special med Young Frankenstein och Det våras för Dracula.


Svar på sexfrågestund

Det ramlade inte in lika många frågor som jag trodde, men jag får svara på dem som jag fick och hoppas på att nästa sexfrågestund blir större. Bjuder även på en lite porrig bild på mig som tack för alla som vågade fråga mig saker ;)

 

 

Fråga 1: Favoritställning? ;)
Svar: Rida eller missionären.

 

Fråga 2: Konstigaste stället du har haft sex på?
Svar: På en vanlig buss, i en hiss, på en kompis toalettstol.

 

Fråga 3: Ställen du skulle vilja pröva ha sex på?
Svar: På min studsmatta, på en biograf, i en pool, på en buss igen!

 

Fråga 4: Hur gammal var du när du förlorade oskulden, med vem och "hur" gick det till?
Svar: Jag var 16 (Många trodde säkert jag var yngre, men nepp) Jag hemlighetshåller nog hans identitet. Ja hur gick det till? Jag var oskuld, han var oskuld, vi var tillsammans, var ensamma hemma och kåta och vips så hade vi sex.

 

Fråga 5: Antal sex partner?
Svar: Den siffran skriver jag inte här på bloggen, men kan avslöja att den är tvåsiffrig. Så nånstans mellan 10 och 99 haha ;)Fråga 6: har du haft trekant nån gång? =P eller flerkant? =P

Svar: Nej =PFråga 7: Hur ofta vill du ha sex?
Svar: Helst flera gånger om dagen, jag är typ alltid kåt och har alltid sex på huvudet. Skulle jag få bestämma så skulle jag ha sex precis hela tiden.Fråga 8: Någonsin blivit påkommen när du haft sex?

Svar: Ja några gånger, därför jag ogillar att ha sex när föräldrar är hemma ;) Och så gillar jag att låta mycket och då är det ju bäst att vara ensam hemma :P

 

Fråga 9: har du provat på analsex? hehe :)
Svar: Ja ;)

 

Fråga 10: hur ofta leker du med dig själv? =P
Svar: Typ ingenting :O Konstigt med tanke på hur kåt jag är hela tiden.Fråga 11: Vad är din konstigaste sexfantasi någonsin - involverar den förnedring, blod, etc...tell me biatch hahaha! ;P
Svar: Att ha sex i ett badkar fyllt med fejkblod.

 

Fråga 12: Vilka kändisar vill du ha sex med? :)
Svar: Killar - Brian Molko (Sångaren i Placebo)
Jacoby Shaddix (Sångaren i Papa Roach)
Tjejer - Katy Perry
Cobie Smulders (Robin Från How I met your mother)

 

Fråga 13: Hur många har du haft ett riktigt förhållande med?
Svar: 9

 

Fråga 14: Har du någonsin blivit dumpad?
Svar: Jag har blivit dumpad i alla mina förhållanden, förutom ett. Så jag vet verkligen hur det känns att få sitt hjärta krossat om och om igen.

 

Fråga 15: Har någon varit otrogen mot dig?
Svar: Ja, tyvärr.

 

Fråga 16: Sover du naken? :O
Svar: Ja ;) Det är så mysigt!Fråga 17 : har du någonsin drömt sexdrömmar om brian molko? (kan ju säga att det har hänt mig själv några gånger) haha
Svar: haha ja ;)


Fråga 18: Har du några fetischer?
Svar: Att bli riven eller lätt biten på ryggen går jag igång på.Fråga 19. Gillar du analsex?
Svar: Det finns vissa ställningar som är väldigt sköna, men dem får man leta sig till själv och se vad som känns bra för en. Men i vissa ställningar så känner jag bara för att spy.Fråga 20. Vad gillar du bäst, att få oralsex eller bli penetrerad?
Svar: Oj vilken fråga, att först få oralsex tills man kommer och sen ha sex så att man kommer igen är ju aldrig helt fel ;)Fråga 21. Gillar du att ha sex utomhus och på offentliga platser? :P
Svar: Ja det är väldigt hett och spännande ;)


 

 


Film nr 159, 160 & 161

Hej alla läsare!♥

James Dean är en stor favorit och här visar jag min box med de tre filmer som han hann göra innan han dog, Giant, Rebel without a cause och East of Eden.

Film nr 159, 160 & 161


Irreversiblé

Hej alla läsare!

Irreversiblé är en film som har orsakat mycket starka reaktioner, dels på grund utav två scener och för hur filmen är inspelad. Alex och Marcus älskar varandra. Tillsammans med Pierre, en före detta älskare till Alex, är de på väg till en fest. Men under kvällen går allting våldsamt fel. Irréversible berättar om livets grymmaste verklighet. Vi följer i vilt kameraarbete sekund för sekund hur ett brott begås. I plågsam realtid lider och hämnas vi med Alex, Marcus och Pierre.

Den är riktigt bra och tar upp ämnet om hur hämnd kan gå fel och vilka konsekvenser förhastade beslut orsakar. Jag blev väldigt tagen utav denna från första bilden till den sista. Det som denna film är känd för är främst en tio-minuters lång våldtäktsscen i samma vinkel, utan klipp, där Alex (Monica Bellucci) blir våldtagen analt i en tunnel. Den andra kända scenen involverar en brandsläckare som slås mot en mans ansikte flera gånger och efter varje slag får man se hur ommöblerat ansiktet har blivit. Denna film är även inspelad baklänges och visar den sista scenen först, så vi får se hämnden först och orsaken till hämnden mycket senare i filmen. Denna får minst en stark fyra, hoppas kunna höja denna till en femma efter en omtitt.
Film nr 155, 156, 157 & 158

Hej alla läsare!

Dags att visa min Indiana Jones box som innehåller de fyra Indiana Jones filmerna.


Film nr 155, 156, 157 & 158


Sexfrågestund

Glöm inte min sexfrågestund här ;)


Videoblogg: Jag pratar om Rue Morgue

Hej alla läsare!♥

Pratar lite om två grejer som fångade min uppmärksamhet i nya numret utav Rue Morgue (Nummer 101).


The A-team

Hej alla läsare!

För några dagar sedan såg jag The A-team på bio. En grupp veteraner från Irakkriget försöker rentvå sig inför den amerikanska krigsmakten, som misstänker de fyra männen för ett brott som de inte har begått.

Jag hade väldigt låga förväntningar på denna, men är glad att min kompis övertalade att se den. Den var bättre än jag trodde och den underhöll. Jag gillade alla skådespelarprestationer och jag skrattade en hel del, vilket var positivt. Jag gillade hur de hade framställt och presenterat alla karaktärer och handlingen i filmen. Jag har inte sett något utav original-serien, men det kanske bara var bra? Den får minst en trea, kanske mer vid en omtitt. Jag gillade verkligen början när alla i A-team blev ''ihopsamlade'' och man fick se alla olika personligheter.

Film nr 152, 153 & 154

Hej alla läsare!

Nu blir det New French Gore med Inside, Martyrs och Switchblade Romance som jag har på Blu-ray.

Film nr 152, 153 & 154


The Karate Kid

Hej alla läsare!

Igår var jag på förhandsvisningen utav The Karate Kid. En ensamstående mamma blir tvungen att flytta till Kina med sin son för att inte bli av med sitt arbete. Sonen blir slagen och mobbad utav ett gäng på skolan och vill lära sig Karate. Han blir vän med en kung-fu mästare som lär honom tillräckligt för att få med honom i en turnering.

Nu har jag tyvärr inte så bra minne utav originalet, men jag vet att jag tyckte att den var bättre. Den här var helt okej och fick mig att skratta några gånger. Jag gillar skådespeleriet, men det var ganska förutsägbart och vissa saker i filmen var inte särskilt logiska. Ibland kändes den väldigt cheesy och ooriginell. Den kändes inte heller så djup, men den underhöll mig och Jacob och därför den en trea. Jag gillade den lilla kärlekshistoria som utvecklades mellan Dre och en kinesisk tjej, den var väldigt söt faktiskt. Denna har biopremiär 6:e augusti för er som är intresserade.

Åker till Polen idag

Hej alla läsare!

Idag åker jag till Polen för att hälsa på släkten. Jag kommer stanna där ända tills lördag och vet inte hur min uppdatering blir. På torsdag ska det festas i Polen med min kusin,, vilket kommer bli väldigt kul annars ska jag gå runt i centrum, gå på bio, köpa filmer och äta massor med glass och KFC ;) Min mamma är från Polen och all släkt på hennes sida bor där, så vi brukar åka till Polen 2-3 ggr om året. Glöm inte min sexfrågestund här, bombardera mig med frågor ;)


Film nr 150 & 151

Hej alla läsare!♥

Life of Brian
och Död Snö på blu-ray.

Film nr 150 & 151


Papa Roach - To Be Loved

Hej alla läsare!

Jag är helt fast på denna låt just nu och lyssnar på den nästan hela tiden. Papa Roach - To Be Loved


Film nr 146, 147, 148 & 149

Hej alla läsare!

Dags att visa min Wes Craven box som innehåller Last House on the left original, Summer of Fear, The Hills have eyes original & The Hills have eyes 2 original.

Film nr 146, 147, 148 & 149
Let's talk about sex baby!

Under tiden som jag är i Polen (tisdag - lördag) så kan ni passa på att fråga allt ni vill veta om sex. Jag är på humör för att snacka om sex haha så jag hoppas få många roliga, pinsamma och knäppa frågor kring sex när jag kommer tillbaka från er läsare.


The Karate Kid

Hej alla läsare!

Imorgon blir det förhandsvisning utav The Karate Kid som jag ska se.Film nr 144 & 145

Hej alla läsare!♥

Nu blir det en Transformers special med en plåtutgåva utav den första Transformers filmen och en vanlig utgåva utav Transformers 2. Special-utgåvan kommer från Polen.Film nr 144 & 145


Film nr 141, 142 & 143

Hej alla läsare!♥

Detta blir en Christian Slater (min favoritskådis) special med Pump Up the Volume, Very bad things och Skate or die(Gleaming the Cube). Pump Up the Volume var väldigt svår att hitta här i Sverige och på de filmsidorna där den fanns så kostade den 249 kronor, men så hittade jag den under hundralappen på cdwow.com, där jag hittar de flesta filmer ganska billigt.Film nr 141, 142 & 143Låtar som får en att tänka på sex..

Hej alla läsare!

Igår på festen så kom vi in på låtar som får en att tänka på sex (vi kommer alltid in på sex när vi pratar), speciellt introlåten till True Blood, som ni kan höra här nedanför. Jace Everett - Bad Thing. Den där meningen '' I wanna do bad things with you'', den är riktigt het.


En annan låt som får mig att vilja ha sex när jag hör den är Billy Idols Rebel Yell. ''In the midnight hour she cried MORE MORE MORE'' oh yeah ;)Vill ha fler tatueringar

Jag vill så gärna tatuera mig igen. Jag har flera olika motiv som jag vet att jag vill ha och jag vet precis vart jag vill ha dem, så jag hoppas kunna fixa någon till när jag åker till Polen nu på tisdag. Jag och Sofia pratade om tatueringar och piercingar igår och sedan dess har jag bara blivit ännu mer sugen på att inte bara tatuera mig, utan även pierca mig.

De tatueringar jag vet att jag kommer tatuera in är:

- Små svarta blommor med vita grejer inuti dem under min stora blomma och de små blommorna kommer följa nerför ryggen och böja sig in mot min midja.
- En röd kursiv text där det står Placebo vid byxkanten.


Film nr 139 & 140

Hej alla läsare!♥

Detta blir en norsk special med Fritt Vilt & Fritt Vilt II, svenska titeln är Kallt byte. Fritt Vilt II utgåvan hittade jag på cdon.com och den är riktigt snygg.

Film nr 139 & 140.


Film 134, 135, 136, 137 & 138

Hej alla läsare!

Nu visar jag min Frankenstein (originalet) box som innehåller: Frankenstein 1931, Bride of Frankenstein, Son of Frankenstein, Ghost of Frankenstein och House of Frankenstein.


Skräck: Gore/Splatter

Hej alla läsare!♥

Dags för subgenre nummer 2, för er skräckälskare. Gore och splatter filmer fokuserar på det grafiska våldet i filmer. Genom att använda special-effekter, mycket blod och inälvor så fokuserar man ofta på människokroppen och hur man kan skada den på de mest grafiska sätten som går att visa. Här är verkligen människokroppen i fokus, även om det knappt finns någon story eller logik i det som händer så vinner dessa filmer på alla sjuka effekter. Splatter filmerna sägs ha myntats utav George A Romero när han gjorde sina zombie-filmer, Night of the living dead, Dawn of the dead och Day of the dead, men den allra första splatter filmen sägs ha gjorts utav H.G Lewis när han släppte Blood Fest år 1963. H.G Lewis fortsatte sedan att göra fler splatter filmer som har blivit re-makes nu.

Det som gjorde att George A Romeros filmer blev mer uppmärksammade var att de innehöll (förutom alla effekter) kritik mot samhället och andra synpunkter som fick folk att tänka om och inte bara se de filmerna som äckliga, grafiska filmer. Ur dessa har även andra subgenres växt fram och det är alltid lika spännande att se hur nya olika subgenres föds och vad innebörden med dem är. Många förvirrar ofta Splatter med Slashers, det som skiljer dem åt är en massa saker, men den främsta skillnaden är det grafiska våldet som är avsevärt mycket grövre och våldsammare än i Slasherfilmerna. Något annat som ofta skiljer ut gore och splatter filmerna är att det sker så mycket våld i dessa filmer att de blir komiska och man sitter och skrattar istället för att bli äcklad, som med Braindead.

Några kända Gore/Splatter filmer: Braindead, Blood Feast, 2001 Maniacs (originalet), Night of the living dead (org), Dawn of the dead (org), Day of the living dead (org), Bad Taste, Evil Dead, Evil Dead II, Army of Darkness, Tokyo Gore Police, Samurai Princess, Meatball Machine, Machine Girl och Vampire Girl vs Frankenstein Girl är några utav de som finns.
Film 131, 132, 133 & 134

Hej alla läsare!

Nu visar jag Motorsågsmassakern 2, Motorsågsmassakern 3, Motorsågsmassakern re-make som jag har på blu-ray och Motorsågsmassakern: Beginning.

Film 131, 132, 133 & 134


Film 130

Hej alla läsare!

Jag har Motorsågsmassakern originalet i två olika snygga utgåvor. Plåtlådan är den nyaste utav dem. Om jag har en film i flera olika utgåvor, så vet man att den filmen är väldigt speciell för mig.

Film 130


Film nr 126, 127, 128, & 129

Hej alla läsare!♥

Jag vet att jag har varit lite slarvig med mitt bloggande de senaste dagarna, men jag har haft annat för hehe ;) Men nu är det dags att visa min Dracula (originalet) box som innehåller Dracula 1931, Dracula's daughter, Son of Dracula och House of Dracula.Film nr 126, 127, 128 & 129.


Suspiria konst

Denna bild är ritad utav mig och föreställer Suzy Bannion i Suspiria och är en utav bilderna som jag kommer ha i mitt Dario Argento tema.


Death bed

Hej alla läsare!♥

För ett tag sedan så såg jag Death bed: The bed that eats. Ja ni läste rätt, det handlar om en säng som äter människor. Den sprutar upp syra som fräter på den som ligger på sängen, det låter mycket häftigare än det var. Sängen är väldigt gammal och har stått där väldigt länge. Nu kommer jag inte ihåg denna film så bra, eftersom att jag verkligen inte gillade den alls. Jag hade läst om den i en utav mina skräckböcker och var jätteivrig efter att få se denna, men jag blev väldigt besviken.

Den är tråkig och alla mord ser så fejk ut. Det kommer ut någon gul sörja och folk skriker inte ens ibland. En tjej som tillochmed sover igenom att sörjan fräter igenom hennes hud. Fotot var inte alls snyggt. Det är en man som får sina händer sönderfrätta och bara har skelettkvar och det ser verkligen ut som såna där skeletthänder som finns på dockor på biologilektionerna, det såg verkligen fejk ut. Den är inte alls läskig och jag blev inte alls rädd för min egna säng. Jag har nog ingenting positivt att säga om denna faktiskt och hoppas att jag kommer att glömma den rätt fort. Låt er inte luras utav framsidan som nog är det bästa med allt detta.

RSS 2.0