Annonser från BloggPartner

Splice

Hej alla läsare!

När jag var i Polen så var jag självklart intresserad utav att se vilka filmer som gick på bio, trots att jag bara var där några dagar så hann jag se två filmer under en och samma dag, först ut blev Splice. En film som jag har velat se väldigt länge och som jag först läste om i Rue Morgue. Denna film är regisserad utav Vincenzo Natali, regissören bakom filmen Cube.

Två unga vetenskapsmän uppnår stor berömmelse när de lyckas splitsa DNA från olika djur och skapar nya arter. Dock så ignoreras samhällets moraliska och legala gräns när de börjar experimentera med att splitsa människo-DNA. Den låter som så många andra filmer inom denna genre, men jag tycker att den sticker ut en del ändå.

Det filmen vinner på är första halvan som är intressant och som går ganska fort framåt. Karaktärsuppyggnaden är riktigt bra och man lär känna dem som spelas utav Adrien Brody och Sarah Polley. Jag gillar även utseendet på det som dem skapar utav människo-DNAT som de namnger Dren, men det som gjorde att den bara får betyget tre från mig är att jag förväntade mig något annorlunda i andra halvan och definitivt mer blod och intensivitet. Jag vet inte heller riktigt vad jag tycker om slutet, jag måste nog smälta det lite grann. Även fast jag inte tyckte att denna var jättebra så vill jag gärna ha den på blu-ray för att utöka min Sci-Fi samling som är pinsamt liten (Skärpning Sarah!). Observera att denna endast går på bio i Polen just nu, inte i Sverige tyvärr. Polen har faktiskt mycket bättre filmer som går på bio och alla premiärer kommer dit mycket snabbare.

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Erika

Sv: Oj, har du så många! Hjälp! En annan ligger i lä med ungefär 400 filmer... ;)

2010-07-13 @ 12:10:28
URL: http://priggles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0