Annonser från BloggPartner

Gott nytt år

Hej alla läsare!♥

Gott nytt år
allihopa. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om 2009, det var ett ganska jobbigt år iallafall känslomässigt. Det som var bra med det här året är att jag kom in på Kulturamas filmlinje, jag träffade Alex, min pojkvän, jag har fått träffa massor med underbara vänner och Sci-Fi mässan var awesome. Jag har även bytt hårfärg ganska många gånger det här året och en utav mina favoritfärger på mig är röd, därför är det här nog min favoritbild på mig som har tagits detta år. Glöm inte att följa min blogg med bloglivn här

Jag hoppas att alla får en trevlig kväll och en awesome, galen natt.


Grattis

Vinnaren utav bloggtävlingen blev blogg nr 4. Grattis! Någon gång nästa vecka kommer min hemliga julklapp till henne. Tryck här för att komma till hennes blogg.




Cocoo.se

Hej alla läsare!♥

Hittade
denna här. Kommer nog köpa den när jag får mer pengar, just nu är jag tyvärr ganska pank. Jag spenderar nästan alla pengar jag har på filmer, så nu ska jag försöka köpa lite fler smycken. Skulle gärna ha haft mer smycken till nyårsfesten som jag och min pojkvän ska ha imorgon.
Hoppas ni kommer ha ett gott nytt år imorgon, jag kommer nog ha en väldigt rolig fest.


A.I

Tänkte passa på att tipsa om A.I - Artificial Intelligence, som jag såg iförrigår. Jag tycker att det är en väldigt bra film och den fångade mitt intresse hela tiden, det är väldigt sällan en film gör så.
Filmen handlar om en robotpojke som blir programmerad till att kunna älska sina adoptivföräldrar och när de sedan separeras så börjar hans resa för att hitta dem igen.
Den är oerhört vacker, känslosam och har väldigt talangfulla skådespelare. Jag tyckte om den så mycket att jag köpte den på discshop igår för bara 99 kronor.


Hemma igen

Hej allihopa!

Igår
kom jag hem från Polen och jag skulle ha hunnit blogga redan igår, om det inte var för att mitt plan blev tre timmar försenat, så jag kom hem runt 23.00 och hade ingen ork att göra något. Jag ska ta igen allt bloggande och hoppas att ni fortsätter följa min blogg, om ni gillar den så glöm inte att följa den med bloglovin.
Nu ska jag åka till stan för att byta julklappar med några kompisar. Hoppas ni har haft en god jul. Bilden nedanför, föreställer mig och Daria, en utav dem som jag ska träffa snart.


Bio gånger två

Idag ska jag och älskling♥ gå på bio två gånger. Först ska vi äta middag på Jensen's, sen ska vi se Paranormal Activity och Avatar, jag har längtat efter att få se dessa två filmer ett tag nu. Speciellt efter att ha hört hur bra många tycker Avatar är. Om ni har sett filmerna, så får ni gärna berätta vad ni tyckte om dem.


God Jul

God Jul allihopa!♥

Hoppas alla har haft en bra jul hittills. Jag är nu hemma hos min mamma och lagar mat. Glöm inte att rösta också i bloggtävligen. Jag uppdaterar mer senare. Hade tyvärr inte ritat någon julbild, men ni får nöja er med denna så länge. Jag kommer kolla bloggkollen och andra bloggar senare idag när jag får mer tid, så ni är absolut inte bortglömde och jag svarar även på alla kommentarer ikväll.


Rösta på eran favorit

Nu är bloggtävlingen igång, så sätt igång och rösta på eran favorit och se till att den personen vinner! Som sagt så avslutas denna tävling 29/12. Förlängde tävlingen då jag åker till Polen den 26/12 och kommer hem 29/12, så RÖSTA! Good luck everyone!

Nr 1


Nr 2



Nr 3



Nr 4



Nr 5

Bloggtävling

Hej alla söta läsare

Nu har ni chansen att vara med i min bloggtävling, där vinnaren vinner ett blogginlägg hos mig och en hemlig julklapp. Kommentera detta inlägg om ni vill vara med och gör reklam för tävlingen i er blogg. Ni har till imorgon 20.00 på att anmäla er, sedan väljer jag ut 5 stycken som ni får rösta på och tävlingen avslutas 26/12.


Min granne Totoro

Godmorgon alla söta läsare
Jag behöver se fler animé filmer, jag har inte heller så många i min dvd samling. En utav dem som jag har är Min granne Totoro, som är en väldigt söt och bra film. Den handlar om en flicka som upptäcker en ny vän, Totoro. Den är från 1986, men känns inte så gammal och den är gjord utav Hayao Miyazaki.
Jag har sett de flesta utav Miyazakis filmer, men om nu har några tips på fler awesome animéfilmer är ni välkomna med dem.



The eyes

Hej allihopa
Nu är jag hemma från lite jobbsökande. Nu har jag en varm filt omkring mig och kollar på tv. Bilden nedanför ritade jag för ungefär ett år sedan, det var då jag var inne på min ansiktsperiod. Jag gillar den grymt mycket för den ögonen känns väldigt intensiva och det var just den känslan jag ville få fram, att hon nästan är besatt.
Resten utav kvällen ska jag sitta och mysa med min pojkvän, dricka te och spela lite kort. Jag ska även sätta igång att rita bilderna till er som var intresserade, hoppas ni kommer tycka om dem.


Ha en fortsatt bra kväll, kram Placebohoe

Hello Kitty stuff

Hej alla söta läsare♥
Idag
tillägnar jag dagen åt Hello Kitty. Jag är 20 år och är fortfarande galen i Hello Kitty. Jag hittade dessa två laptops pimpade med Hello Kitty motiv och tyckte att de var ganska snygga. Jag tycker att den rosa är snyggast.
Snart ska jag och min pojkvän♥ ut och leta jobb, så det blir mer bloggning när jag kommer hem. Jag hoppas verkligen att jag får jobb snart, så att jag kan få in lite pengar. Studiebidraget räcker oftast inte och jag som är så filmgalen vill köpa film hela tiden och behöver ständigt mer pengar till det.

Hoppas ni alla får en bra dag, kram Placebohoe ♥


Kill Bill

Jag är ett riktigt stort Tarantino fan och det är även min pojkvän. Jag äger nästan alla hans filmer och de är underbara. En utav mina favoriter bland hans filmer är Kill Bill volume 1. Jag blev helt tagen när jag såg den för första gången och det blir jag fortfarande varje gång jag ser den.
Jag gillar hur dem skiftar mellan olika stilar, att det plötsligt blir svart-vitt eller att det blir animé, det är enligt mig helt genialt. Dialogen är klockren, för han är ju som sagt dialog-mästare.
Detta är en utav de bästa hämndhistorier som finns och Uma Thurman är perfekt i huvudrollen som ''The Bride''.
Jag tycker att tvåan är väldigt bra också, men inte lika bra. Men jag är sjukt imponerad utav båda filmerna och jag vill gärna se mer sånt här.

Glöm inte att rösta på min blogg här: http://melissag.blogg.se/2009/december/och-de-nominerade-ar.html#comment Jag har nr 4 ♥



The Mushroom princess

Gå in http://melissag.blogg.se/2009/december/och-de-nominerade-ar.html#comment och rösta på min blogg som är nominerad, min blogg har nummer 4! Se till att rösta på den så att den blir veckans blogg ;). ♥

Jag
vill tipsa om filmen Blood Diamond som går ikväll på kanal 3 klockan 21.00. Leonardo DiCaprio och Jennifer Connelly är med.
Det är roligt att se att några är intresserade utav att få sig själv ritade. Tack till er för det får mig att vilja rita ännu mer ♥
Den här tavlan är den snyggaste som jag har målat enligt mig och den handlar om en svampprinssessa som lever i ''the Mushroom world''. Jag ska måla fler tavlor med henne som motiv och utveckla svampvärlden.


Alice i mörkerland

Jag har verkligen fått upp suget för att rita och om någon är intresserad utav att få sig själv ritad av i min ritstil för en liten summa, så kommentera här eller kontakta mig på min mail: [email protected]. Jag tänkte visa lite mer utav min stil. Båda är ganska mycket inspirerade utav Tim Burton och jag gillar båda bilderna väldigt mycket.


Min tatuering

Tänkte bara visa en bild på min tatuering som jag har på högra skuldran. Jag har ritat motivet själv och ska bygga på den mer, vet inte när men hoppas innan nästa sommar. Jag tatuerade mig i Polen och jag måste erkänna att det gjorde ont, men det var värt det.
Jag har sett två filmer idag Dr.Strangelove och Rumpelstiltskin, den första var bra, men den andra var inte bra alls, lite komisk istället för läskig. Jag vill se så mycket film att jag inte vet vilken jag ska börja med, problem..problem.
Jag hoppas att ni har en bra helg.


Top Model tavla

Idag vill jag visa en tavla som jag har målat för ett tag sedan, men som jag är väldigt nöjd med. Tavlan föreställer Brittany från Top Model säsong 8. Jag är väldigt sugen på att börja måla och rita igen, men måste införskaffa alla färger igen och mer papper.
Idag ska jag äta på Mongolian Bar med min pojkvän i stan, vilket kommer bli väldigt kul och mysigt. Massa sushi och annat! MUMS. Jag har inte ätit sushi på ett bra tag, så det ska bli väldigt gott.


Vlogg4: Inglourious basterds

Gissa vad som äntligen finns i min dvd-hylla? Jag har längtat efter denna dag väldigt länge! Min pojkvän fick den en dag före mig, vilket gjorde mig lite pissed-off, men nu är det bra igen!


The Crow

Jag såg denna film inatt och den var helt fantastiskt bra! Det var också under denna film som Brandon Lee blev skjuten på riktigt, kulan flög in i hans ryggrad och de kunde inte rädda honom. Det visade sig att pistolen var laddad med en riktig kula.
Handlingen? Ett par, en man och en kvinna mördas och ett år senare återvänder mannen från döden för att hämnas på de som mördade hans flickvän. Fotot i denna film är grymt snyggt och sminket på Brandon Lee, Joker-karaktären i Dark Knight, har definitivt tagitmycket inspiration från The Crows smink och från själva karaktären, för ibland trodde man nästan att det var Jokern som spelade huvudrollen i denna film. Jag kunde helt enkelt inte slita blicken ifrån filmen när jag såg den och när det händer så vet jag att det här är en ny favoritfilm.


Vlogg3: The Invisible Man 1933

Jag pratar lite om the Invisible Man 1933, inte så långt, men jag orkade inte göra det längre. Jag är trött och orkade inte fixa mig mer, så jag får ha en sova-look.


Julfilmer

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/782715/placebohoe?claim=qmpm3mwj34b"> Följ min blogg med bloggkoll.

Nu
när julafton närmar sig så tänkte jag passa på att tipsa om julfilmer. Jag börjar med att nämna Black Christmas originalet och re-maken. Jag vet hur många känner inför re-makes, men jag gillade den väldigt mycket. Jag vill inte avslöja handlingen för mycket, för då kan jag råka spoila något, men det jag kan berätta är att historien rör sig runt ett stort hus med universitetstjejer på julafton. De börja få oscena telefonsamtal och snart börjar en efter en att saknas..Margot Kidder från Amityville är med i originalet. Re-maken handlar i stort sett om samma sak, men jag tycker att dödscenerna är mer kreativa och det är därför jag gillar den, många kända ansikten spelar även i den, bland annat Michelle Trachtenberg.
En annan julfilm jag rekommenderar är Silent Night, Deadly Night som handlar om en mordisk jultomte, jag har inte sett uppföljaren, men jag tyckte om ettan så jag ska nog hitta tvåan och se den. Det finns en film som heter Silent night, Bloody Night och det är inte samma film! Så blanda inte ihop dem, för den senare är inte bra. Jag köpte en film förra julen som hette Christmas Evil som också handlar om en mordisk jultomte, men den var tyvärr inte bra, så jag rekommenderar inte den heller. Gremlins ska man såklart se på julen också.
Min pojkvän har en film som heter Santa Claus conquers the Martians, jag har inte sett den, men tänkte ändå skriva med den. Det var väl de jag kom på just nu, men om ni har några jultips så go ahead and SHARE!

 

 


Vlogg2: Gremlins

Gremlins, är inte det en riktigt söt film? En jättebra skräckkomedi! Vem smälter inte när Gizmo yttrar orden ''Bye Billy''. Jag såg den första gången när jag var runt 13-14 och jag blev kär i den på en gång. Jag tycker att de onda Mogwais är ganska häftiga, men inte lika söta som Gizmo såklart. Man känner för karaktärerna och jag tycker att storyn är riktigt bra.
handling? Billy får ett djur, en Mogwai i julklapp av sin pappa och för att ta hand om den måste man följa tre regler: 1. Inte mata den efter midnatt 2. Inte exponera den för för mkt ljus och 3. Inte låta den komma i närheten utav vatten...och gissa vad som händer?
I min andra vlogg, visar jag den Mogwai som min pojkvän köpte på Sci-Fi mässan som kan sjunga.


'


Spongebob Squarepants

Nu ska jag överraskande prata om Spongebob Squarepants - the movie. Jag gillar inte bara skräckfilmer, utan jag tittar på andra filmer också. Jag blev väldigt positivt överraskad, för långfilmer utav serier brukar oftast inte bli jättebra, men denna är underbar. Jag skrattar fortfarande varje gång någon säger ''I'm ready - depression''. Att jag gillar den här filmen kan ju också bero på att jag är ett stort fan utav serien, men jag tittade mer på serien när jag var 14-15 år.
Handling? Spongebobs dag börjar med att han vaknar och är helt inställd på att bli befordrad på jobbet och bli assistant manager, men oj vad fel han tror för jobbet går nämligen till Squidward och Spongebob blir deprimerad och ger sig ut på en resa med sin vän Patrick.
Är ni ett fan utav serien? Då tycker jag definitivt att ni ska se filmen, min pojkvän tyckte också om filmen. När jag har hämtat mitt Spongebob gosedjur så ska jag fota och lägga upp!






Vlogg 1 : Filmhyllor

Det här är min första videologg, vlogg som det numera kallas. Ingenting flashigt eller så, bara jag som visar lite filmhyllor som jag har, ganska kort också. ursäkta för min dåliga improvisation, men hoppas ni gillar det iallafall. Tack till min älskling som filmade! ♥ Som sagt så harjag inte sorterat klart alla filmer, så jag har fler än vad jag visar.



Avatar

Känner att det börjar bli dags att blogga lite om James Camerons nya film Avatar. Vad tror ni om den? Det är väldigt delade åsikter, många tror att det kommer bli den bästa upplevelsen i år, medan många tror att den kommer floppa totalt. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, men efter att ha sett trailern på Lucia Movie Night så känns det som att jag redan har sett hela filmen och det är riktigt irriterande. Jag verkligen hatar för långa trailers som avslöjar allting, för då blir jag inte lika peppad eller motiverat på att se filmen.
Jag vill såklart se den eftersom att det är James Camerons film, hans andra filmer är väldigt bra. Jag ska iaf inte se den på premiären, som är nu på fredag, utan vänta lite, däremot ska jag köpa Inglourious basterds som släpps på dvd på fredag.




Art inspired by Placebohoe

Tro det eller ej, men jag har inspirerat till konst. Min hattifnatt Jacob Nordin har gjort dessa och dem är grymt snygga. Jag har inte målat eller ritat något på väldigt länge, vilket är synd, men jag får aldrig tid till det längre. jag är dock jättesugen på att börja igen. Här har ni en länk till hans grymma sida på deviantart: http://eyelessentity.deviantart.com/ KOLLA!

Två olika metoder, men grymt snygga! Tack.


Evil dead

Jag är tyvärr inte helt frisk och har legat hemma idag och vilat. Tänkte skriva om några utav mina favoriter, Evil dead, Evil dead II och Army of Darkness. Jag såg dem när jag var ganska ung runt 12-13 år ålderna och fastnade direkt för Evil dead II som är en re-make utav ettan och mycket bättre enligt mig. Min pojkvän sitter faktiskt och kollar på Evil dead II nu och den är awesome. Det finns väldigt många bra scener i den och Ash (Bruce Campbell) är ju en favoritkaraktär och det är kul att han har blivit en stor skräck-ikon.
Handling? Filmerna handlar ''the book of the dead'' som bringar fram onda andar och får människor att bli besatta, många härliga gore scener och roliga effekter. Det är just det som är så charmigt med dessa filmer att man köper alla effekter trots att de inte ser 100 % bra ut, men i såna här filmer funkar det.
Nedanför har jag fotat min hög utav alla filmerna som är på vänstra sidan utav den första bilden och min pojkväns hög som är på dne högra sidan utav första bilden. Den andra bilden föreställer min pojkväns ultimate edition utav första filmen, den är riktigt snygg. Tredje bilden föreställer min pojkväns Evil dead affisch och våra filmer som jag har lagt på den.




Projekt nr 3

Vi håller på med vårt tredje projekt, här kommer lite bilder ifrån inspelningen. Uppgiften går ut på att med endast en scen skapa spänning och det tycker jag vi har lyckats bra med. Jag har fått filma mycket men även ta ljud, det blir så när mann bara är fyra i en grupp, man får göra 2-3 personers jobb samtidigt. Men det är alltid kul att hålla på med film, men när jag ska göra egna filmer ska jag inte filma på vintern, för min kropp tål inte sådanhär kyla.
Jag tänker inte avslöja handlingen då filmen inte är klar den, men när den blir klar så får ni se den.

Här är några bilder från första inspleningsdagen, jag fick stå på en låda eftersom att jag är så kort.
- Andra bilden föreställer mig, jag ser lite busig ut och håller i manuset.
- Tredje bilden föreställer mig i en bil som filmar en utav våra svåraste shots.
- Fjärde bilden föreställer mig hållandes i rekvisita.


Battle Royale

Battle Royale - underbar film. Det här är en perfekt film enligt mig, finns både som bok och manga. Jag har precis börjat läsa mangan och den är väldigt bra. Jag gillar allting med filmen och jag blev alldeles till mig när jag såg den för första gången. Jag gillar idén med att samla en skolklass och låta alla döda varandra tills en är kvar, då kommer den stora frågan: Skulle du kunna klara av att döda din bästa vän för att rädda dig själv? Den snyggt gjord och med lite humor då och då för att få en comic relief bland allt det hemska.
Jag beskrev ungefär handlingen i en mening, men för att vara lite mer noggrann så samlas en skolklass ihop på grund utav att ungdomarna i landet saknar disciplin och respekt för vuxna och nu ser dem BR som den ultimata lösningen på detta. Jag har alltid varit fan utav filmer där antalet människor hela tiden blir mindre och mindre och om du också är det så kommer inte denna att göra dig besviken.
Det finns en uppföljare på denna, men trots att det var länge sedan jag såg den och att det är få saker som jag kommer ihåg, vet jag att jag inte tyckte att den var lika bra, men efter en omtitt kanske jag ändrar åsikt.

 

 


Lucia Movie Night

Jag och älsklingen var på Lucia Movie Night som började klockan 23.59Rigolletto, men vi var där i kön ett tag innan för att få bra platser. Vi köpte massor mer popcorn och dricka och satte oss på rad 4. Det här var första gången jag gick på Lucia Movie Night och jag tyckte att det skulle bli väldigt kul. Den första filmen de visade var Up in the air, som jag inte tyckte om så mycket. Det hände inte så mycket i filmen och den var inte så rolig eller bra helt enkelt. Sedan visades Snabba Cash och den var bättre, dock störig klippning, men fortfarande ingenting jag förälskade mig i och till sist visades komedin Old Dogs som mest var ganska cheesy och pinsam, dock kul att Justin Long var med i en liten roll, det gjorde filmen lite bättre faktiskt.
Jag och Alex blev lite besvikna över filmvalen och hoppas på att nästa gång blir bättre. Vi kom hem ca 8.00 och somnade direkt. Jag är fortfarande trött men kan inte sova nu.


Filmtips:
Tokyo Gore Police - Jag tycker om den här filmen väldigt mycket, riktigt mycket gore och ganska sjuk, precis så som jag gillar dem. Handling? Ruka är en polis inom den privatiserade Tokyo Police Corporation och nu står hon inför att döda mutanter ''engineers'' som är människor som använder sina skadade kroppsdelar som vapen. Jag är faktiskt inte helt säker på om den får fyra eller fem, men den är riktigt nära en femma, jag tror att det här kommer bli en ny gore-favorit. Inledningsscenen är väldigt kul och blodig, om ni gillar splatter som Braindead så kommer ni tycka om denna också, check it out now!


Hostel & Hostel part II

Oj, idag har det varit en lång dag. Jag har jobbat för fullt med filmningen utav det tredje projektet hela dagen och även hjälpt till en annan grupp med deras projekt, så jag kom hem för inte så länge sedan och bloggningen blir därför sen idag. Jag tar sällan upp filmer som jag inte gillar på  bloggen, så nu blir det ytterligare två favoriter, Hostel och Hostel part II. Jag gillar storyn, fotot och stämningen i filmerna. När jag hörde talas om ettan för första gången fick jag fjärilar i magen och det var faktiskt http://publishme.se/749903/entries/article/new/min mamma som följde med mig och såg den på bio, hon gillade den lika mycket som jag gjorde.
Handling? Tre män åker till Slovakien och hamnar på ett hostel där folk blir torterade i tvåan är det däremot tre unga tjejer som luras dit. Jag måste erkänna att jag gillar tvåan bättre än ettan, dels på grund av scenen som är inspirerad utav Elizabeth Bathory* och för att jag kan titta på den om och om igen utan att tröttna. Jag gillar även castingen i filmerna, de har hittat rätt personer. I tvåan gillar jag även maktförväxlingen mellan de två manliga huvudrollsinnehavaran och att Ruggero Deadato spelar en kannibal i en scen, så genialiskt. Jag gillar Eli Rothsdel tre filmer grymt mycket och hoppas på att han gör också. Bättre bilder kommer snart också, har lite bråttom.

Nedanför syns min snygga Hostel Part II affisch och mina utgåvor utav båda filmerna. En vanlig Hostel och en deluxeversion + en vanlig Hostel Part II dvd. Sen ligger älsklings två blu-ray hostel filmer på affischen också.

 


Fright Night

Nu kommer jag tipsa om en utav mina favorit vampyrfilmer från 1985! Fright night, en skräckkomedi vampyrfilm som definitivt är med i min topp-3 lista över vampyrfilmer. Jag såg den för första gången när jag var 12 år och blev genast kär i den. Den har väldigt bra karaktärer, Evil Ed spelad utav Stephen Geoffreys är den bästa och jag gillar effekterna, mycket bättre effekter då än nu. Jag gillar storyn och vampyren spelas utav Chris Sarandon, han har även varit med i Den onda dockan och Nightmare before Christmas (Rösten till Jack Skellington).
Handling? Filmen handlar om en ung man Charlie som misstänker att hans nya granne är en vampyr och tar till hjälp en vampyrdödare och några vänner för att döda honom. Jag brukar se den här minst en gång om året och den är lika bra varje gång jag ser den och har härliga dialoger. Gillar ni vampyrkomedifilmer så rekommenderar jag denna varmt! Have a fright night!

 


Black Sunday

Mario Bava är en regissör som har inspirerat många filmer, bland annat Fredagen den 13:e filmerna med sin Bay of blood, men nu ska jag prata om hans Black Sunday, som är en utav mina favoritfilmer. Den handlar om en häxa som dödas, men återvänder från graven för att avsluta det hon påbörjade på. Barbara Steele spelar huvudrollen och hon är som sagt min favoritskådespelerska, bara det gör filmen bra, men det som gör den suverän är det vackra fotot. Jag tycker grymt mycket om inledningen till denna film, då man får se hur Barbaras Steele karaktär dödas. Jag såg den för bara någon vecka sedan och då var den tillochmed bättre än första gången jag såg den.
Jag har en box med Mario Bavas filmer + Bay of Blood aka A twitch of the death nerve och Black Sunday är definitivt hans bästa, annars är dem helt okej till bra. Rue Morgue hade ett nummer där de skrev om Bavas filmer väldigt mycket och det var i det  nummret som jag blev intresserad och önskade mig en box i julklapp vilket jag fick av mamma. Det var även min första Barbara Steele film och jag hade hört hur bra hon var och vilken skräckgoth-ikon hon var på 60-talet och jag blev inte besviken.






Terminator

Terminator 2, världens bästa actionfilm? Ja, enligt min åsikt. Jag älskade den här filmen när jag var runt 13-14 och kollade på den väldigt ofta, därför blev jag väldigt besviken när jag såg att inte Edward Furlong kunde komma till Sci-Fi mässan så som det var planerat, jag ville så gärna få min T2 dvd signerad. Allas skådespelarpresentationer är underbara, speciellt Linda Hamiltions.  Jag tycker att denna är mycket bättre än första delen, fast det var ett tag sedan jag såg första delen och jag måste erkänna att jag bara har sett den en gång, så jag ska inte uttala mig för mycket om den. Den har även mångautav världens snyggaste actionscener och kända repliker. Däremot så blev jag väldigt besviken på Terminator 3, den gillade jag inte alls. T4 Salvation gillade jag väldigt mycket och ska snart köpa på dvd.
Just nu sitter jag och spelar kort med min älskling ♥ , så Hasta la vista baby!


Suspiriapaket

Jag är så sugen på att köpa fler filmer nu och har hittat massor med bra deals, men jag har tyvärr inte så mycket pengar kvar, vilket gör mig ledsen. Igår såg jag två stycken filmer, Species och Faster Pussycat kill..kill! Båda var bra, men jag gillade den sistnämnda mer. Men jag rekommenderar båda två! Jag kan tipsa om en bra sida där man kan rösta på filmer och se vad många andra har röstat på, www.filmtipset.se. Bli medlem och hitta mig där, placebohoe.
Imorgon börja första inspelningsdagen på det tredje projektet, vilket kommer bli kul. Jag ska filma det mesta på en 16 mm kamera. Foton kommer att publiceras. Jag ska även försöka publicera foton från de andra projekten och de färdiga filmerna såklart.
Idag fick jag även ett paket utav min kompis Henna, hon skickade tillbaka en film (Suspiria) + godis, vilket var väldigt gott! jag blev väldigt glad. Hoppas ni har det bra! Kram


Nightmare before Christmas

Boys and girls of every age, wouldn't you like to see something strange? En underbar inledning, på en underbar film, nämligen Tim Burtons Nightmare before Christmas. När jag var riktigt liten var jag faktiskt lite rädd för Jack Skellington, men när jag blev äldre och såg den fler gånger, förälskade jag mig i filmen. Jag hade en period då jag såg den varje dag i en månad. Som ni märker är jag ett stort Tim Burton fan och jag skulle vilja göra en stop-motion film. Jag tycker att detta är den bästa Burton filmen, men alla andra är väldigt bra. Jag gillar idén med alla olika högtider och att Jack vill ta över julen. Sångerna är härliga och animationerna vackra. Det enda trista är att den är så kort, man skulle ha kunnat fylla den med mer härligheter, men jag älskar den här filmen ändå. Jag förstår varför den är kort, det tog ju några år att få den här gjord.
Handling? Jack Skellington bor i Halloweentown, men har tröttnat på sin roll som Halloweenkung och söker efter något annat som kan fylla hans tomhet och det är då han hittar Christmastown, som han blir helt fascinerad av...
Jag har börjat samla på dockor ifrån filmen och hoppas på att någondag ha ett eget Halloweentown med alla dockor och byggnader. Jag skulle jättegärna vilja ha dockorna ifrån Corpse Bride också. Jag hittade ett Corpse Bride halsband, men när jag kom tillbaka nästa dag var det slut.
Idag mådde jag ganska dåligt, ont i halsen och illamående, så min älskling har tagit hand om mig idag ♥ Jag mår bättre nu.


Sci-Fi mässa del 2

Jag var på Sci-Fi mässan en snabbis idag för att köpa ett halsband, men det var tyvärr slut. Det slutade med att jag och älsklingen hittade massor med andra saker. Det har varit en väldigt bra mässa och jag är väldigt nöjd, förutom att jag inte hittade fler filmer jag verkligen ville ha. Jag hittade iallafall två nya snygga t-shirts, Profondo Rosso (Deep Red) och Tenebrea, båda Argento filmer. Jag kommer iallafall att leva på typ noll kronor resten utav månaden nu efter Sci-Fi mässan, men det var det absolut värt.
Jag såg även tre utav filmerna jag köpte igår, Coraline, Tokyo Gore Police och Going to pieces. Jag gillade alla fyra grymt mycket och är supernöjd över att jag hittade dem. Coraline blev bättre och bättre ju längre jag såg på den och jag tyckte att den andra mammans utveckling var snyggt gjord. Den var inte lika bra som Nightmare before christmas, men väldigt nära och den var väldigt vacker. Rösterna görs bland andra utav Dakota Fanning och Teri Hatcher. Kommer bilder snart.



Sci-Fi mässan del 1

Idag har jag spenderat några timmar på den underbara Sci-Fi mässan! Till min besvikelse så kunde inte Edward Furlong komma. Jag gick upp klockan 8 för att börja sminka mig, vilket tog ca 2 timmar (längre än vad jag trodde) så istället för att komma till Sci-Fi mässan 10, kom vi dit ca en halvtimma senare och då var kön redan väldigt lång. Jag var utklädd och helt blå och folk började redan ta kort på mig när jag stod i kön, vilket var väldigt roligt.
Jag och min älskling gick in och då köpte alex en Mogwai från filmen Gremlins, som sjunger och är jättesöt. Jag gick till mitt favoritställe på en gång, SubDvd och hittade tre filmer jag ville ha: Tokyo Gore Police, Going to pieces och Sauna. Alex köpte en Ed Wood box därifrån med 8 stycken filmer.
Jag älskar Sci-Fi mässor, stämningen, alla saker och alla människor som är där för att de gillar samma saker som jag gör. Det var en hel del som tog kort på mig och pratade med mig, vilket var kul och jag uppskattade det väldigt mycket. Det var även andra som klädde ut sig, såg en hattmakare och en link. Efter SubDvd var vi tvungna att gå vidare till mitt andra favoritställe, Darkdisc! Där hittade jag tre stycken filmer och en t-shirt. Ebola Syndrome, Evil Ed och Blood Diner (som bara har kommit ut i 3000 exemplar, alltså väldigt rare!).
Senare var det dags för att gå fram till regissören Ruggero Deadato, han som gjorde Cannibal Holocaust och det första han gör när han ser mig är att fråga om HAN får fota mig. Jag blev så glad och självklart sa jag ja och de verkade även gilla min Cannibal holocaust utgåva för de tittade igenom min film ett tag och sen signerade Ruggero min film och den är så snygg nu!
Min älskling hittade en snygg Assassin's Creed docka och även en awesome Jason Voorhees docka (dock är min fortfarande lite större).
Tyvärr gick det inte att vända på bilderna nu så de får vara konstiga än så länge!

 

 



Zombies ala George A Romero

George A Romeros zombiefilmer, Night of the living dead, dawn of the dead och day of the dead är de bästa zombiefilmer som finns. Jag kommer ihåg att jag väntade i en vecka när jag 12 år för att se Night of the living dead. Svt hade skräckonsdagar förut och på en utav de onsdagarna visade dem just Night of the living dead. Jag blev så imponerad utav den filmen att jag köpte Dawn of the dead och Day of the dead bara någon dag efter.
Det jag gillar med dessa zombiefilmer är att zombiesarna rör sig sakta, jag tycker att det är mer skrämmande. Jag tycker att allt springande kan bli löjligt i dagens zombie-filmer. Allt gore är mycket mer realistiskt i de gamla filmerna, för där har mästaren Tom Savini* visat att handgjorde gore effekter är de bästa. Dagens CGI effekter är riktigt löjliga i de flesta filmer. Min favorit utav alla dessa tre har alltid varit Dawn of the dead, men jag har nu gått över till Day of the dead - it kicks ass! Gore-mässigt ligger den på topp.
GLÖM inte att gå till Sci-Fi mässan imorgon, jag kommer finnas där utklädd till Corpse Bride, hela dagen. Det ska bli kul att se vad man hittar imorgon. Jag kommer att få gå upp ganska tidigt för att sminka mig och fixa hela min utstyrsel.

* Mästaren utav gore. Gjorde effekterna i tex fredagen den 13:e serien.


TCM (Texas chainsaw massacre)

Motorsågar, leatherface, ungdomar som dör, vilken film tänker man på när man hör dessa saker? Motorsågsmassakern såklart. Den var min favoritfilm när jag 14 år och jag kollade på den väldigt ofta, men nu kommer chocken, jag ÄLSKADE re-maken också! Nu tänker många säkert: Hon är ju knäpp, det är en re-make och den är inte alls som originalet. Jag gillar att de har skapat en annan känsla i nya filmen, men jag håller med om att originalet är bättre. Det originalet har som re-maken saknar är den riktiga rädslan, man känner ett stort obehag utav den gamla filmen, medan man inte blir rädd alls utav den nya, men jag tycker om den ändå.
Min favoritscen ur originalet är ''krokscenen'', den är underbar och så fort jag såg den för första gången, visade jag den för alla kompisar jag hade om och om igen.  Det finns ju en sorts krokscen i den nya också, fast inte på samma sätt. Jag älskar den klassiska scenen när Marilyn sitter fastbunden i stolen tillsammans med familjen och man får se alla vackra närbilder på hennes ögon. Det är verkligen synd att Tobe Hooper inte har lyckats göra bra filmer sedan dess, för Motorsågsmassakern är ett mästerverk.
Idag jobbade jag på SACO-mässan, vilket var kul. Jag stod vid kulturama båset och svarade på filmfrågor, vilket var en hel del! Nedanför kommer både bilder ifrån Motorsågsmassakern och SACO-mässan (Jag är den rödhåriga med den svarta rosetten.)

 

 


Hard Candy & SACO-mässa

Vad förknippar de flesta Ellen Page med? Jo Juno, men jag tänker koncentrera mig på Hard Candy. Det är synd att den inte har fått mer uppskattning, för den är väldigt bra. Jag tycker om storyn väldigt mycket. När jag gjorde mitt andra projekt i skolan så tyckte lärarna att min story påminde lite grann om Hard Candy (Då har jag inte sett den ännu) och blev därför väldigt intressead utav att se den, speciellt när jag hörde att Ellen Page är i med i den, för henne gillar jag väldigt mycket. Det enda jag störde mig på litegrann var huvudkaraktärens frisyr, jag tyckte inte om den alls, men när jag tänker på det så är det den enda frisyren som verkligen passar just huvudkaraktären för en sådan här film, men jag tycker ändå inte om den.
Jag gillar hur filmen vänder och dialogen. Operationsscenen är obehgaligt gjord, vilket är väldigt bra och filmen får fram det den vill. Jag har hittat den väldigt billigt, för bara 39 kronor. Jag rekommenderar den verkligen. Jag har nu sett 3 filmer med Ellen Page, Juno, Hard Candy och American Crime. Jag har gillat alla dem väldigt mycket och är väldigt intresserad utav att se Tracy, men jag jar hört blandade åsikter om den.
Imorgon ska jag arbeta på SACO-mässan, så ifall ni är där så kom gärna förbi ett filmbås, för jag kommer representera kulturamaskolan. Jag kommer finnas där från 8.45 - 18.00 och besvara eventuella frågor som kommer upp.


Sci-Fi mässa 2009

Ska ni som jag bege er till sci-fi mässan nu på lördag i Älvsjö? Edward Furlong och Ruggero Deadato är bland annat de som kommer att befinna sig där och skriva autografer. Man kan även fotografera sig med dem. Edward Furlong var som dem flesta vet med i Terminator 2, men jag har inte sett några nya filmer med honom den senaste tiden. Ruggero Deadato har gjort den berömda Cannibal Holocaust, därför tänker jag ta med mig min dvd av den filmen och få den signerad.
Jag tänker även klä ut mig till Corpse Bride och det är min mamma som syr klänningen åt mig och jag är redan väldigt nöjd och det ska bli väldigt kul att se hur allt kommer att se ut på mig på lördag. Jag har längtat efter mässan i ett år nu och det ska bli så kul att vara där. Jag hoppas på att hitta många bra filmer och grymma dockor till min samling. På förra årets mässa köpte jag 40 filmer, jag vet inte om jag kommer slå det i år, men jag ska definitivt försöka. Jag har skrivit en lista på massor med filmer som jag ska försöka hitta och jag är väldigt intresserad utav att hitta Guinea Pig boxen eftersom att den är unik och svårhittad. Jag var dum som inte köpte den på mässan för två år sedan, men 800 spänn är ganska dyrt, men nu i efterhand så tycker jag nog att det hade varit värt det.
Jag kan ju berätta lite mer om Corpse Bride. En underbart vacker film av Tim Burton, som handlar om Victor, som gifter sig med ett lik utav misstag. Jag tycker fortfarande att Nightmare before christmas är bättre, men den här är nästan lika bra. Jag tycker om hur de framställer de levandes och de dödas värld, vilka kontraster och skillnader det är. Jag gillar sångerna och Helena Bonham Carters röst.
Hoppas ni också går på mässan, så kanske ni får syn på mig där!


RSS 2.0