Annonser från BloggPartner

La Strada

Hej alla läsare!

''Sminket och hur Gelsomina är framställd är väldigt fint och man ser hur sårbar hon är.''En berättelse om den naiva flickan Gelsomina som mer eller mindre säljs till en brutal atlet. Han reser runt på den italienska landsbygden och uppträder som kraftkarl och hon får vara clown i hans nummer. Gelsomnia blir förälskad i atleten men han utnyttjar henne skamlöst hela tiden. När paret så småningom ansluter sig till en cirkus får hon en vän i en snäll akrobat och situationen förändras drastiskt.

Regisserad utav Federico Fellini. Jag blev väldigt engagerad i historien och kände stor sympati för Gelsomina. Jag tycker att hennes miner och skådespel var väldigt bra och jag ville hela tiden att allting skulle ordna upp sig för henne. Fotot var väldigt snyggt och de alla olika delarna i filmen var intressanta. Det fanns alltid nya karaktärer som man lärde känna och som förde historien framåt på ett bra sätt. Sminket och hur Gelsomina är framställd är väldigt fint och man ser hur sårbar hon är. Det här är den bästa filmen jag har sett från Federico Fellini.

Bilder från inspelningen utav Under Sängen

Hej alla läsare!

Här kommer nya bilder från inspelningen igår utav min film Under Sängen.Filmen är nästan klar nu och jag vill tacka Dorothea, Tomas, Sofia, Angelica & Jacob som var med och hjälpte till med scenen igår. Jag är väldigt tacksam och det gick väldigt bra. Det vi filmade såg snyggt ut och alla jobbade på väldigt bra.


Jag var med och skådespelade i en del utav scenen haha!

 


Film nr 456, 457 & 458

Hej alla läsare!

Nu visar jag Brokeback Mountain, Inception & Minority ReportFilm nr 456, 457 & 458


Film nr 454 & 455

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag Tokyo Godfathers & Battle Royale II: Requiem.Film nr 454 & 455


Film nr 452 & 453

Hej alla läsare!

Nu visar jag Mutants & Dans ma peau (In my skin)Film nr 452 & 453


Semla mums mums

Hej alla läsare!

''semla, hallon, björnbär & The Girl next door (komedin).''Igår myste jag med en semla, hallon, björnbär & The Girl next door (komedin). Trots att jag tränar MMA ganska ofta så tänker jag inte sluta äta godis, choklad och annat sött, men jag har dragit ner på det väldigt mycket. Jag försöker hålla mig ifrån sånt söndag - torsdag och på fredag & lördag brukar jag äta det. Jag har hållit det i två veckor nu och det funkar väldigt bra, men jag får ont i huvudet pga sockerbristen (har varit sockerberoende ett bra tag nu). Ikväll kommer Tomas till mig och då ska vi fixa i ordning allt som behövs till inspelningen imorgon och sen ska vi nog mysa lite med film.Quentin Tarantino

Hej alla läsare!

''Basterds är Tarantinos bästa film enligt mig och jag såg den på bio 2-3 gånger.''Jag bekantade mig med Tarantino vid 14 års-ålder då jag såg Kill Bill Volume 1 och jag blev genast helt kär i den filmen. Jag tycker att han är riktigt duktig på att blanda olika genres och få det att få funka i en och samma film. Jag var givetvis tvungen att köpa uppföljaren och jag gillade den grymt mycket. Jag började bli riktigt intresserad utav att se fler utav hans filmer och såg Pulp Fiction som jag gillade grymt mycket, men Kill Bill volume 1 var fortfarande min favoritfilm från Tarantino. Efter det såg jag Jacky Brown som jag tycker är bra, men den imponerade inte på mig så som de andra filmerna har gjort och jag längtade efter att se en Tarantino film som jag återigen kunde bli kär i och sen kom Reservoir dogs..

Vilken otrolig film! Jag gillade allting i filmen och kände samma känsla som när jag såg Kill Bill volume 1. Jag ville ha mer och såg Four rooms (Tarantino var en utav fyra regissörer) och jag gillade hans del i filmen mest. Jag har även sett en hel del som han har varit med och producerat, men nu tar jag upp det som han själv har regisserat och som jag har sett. Death Proof - åh vad jag gillar den filmen och jag längtade ännu mer efter att få se nästa Tarantino film som blev Inglorious Basterds. Basterds är Tarantinos bästa film enligt mig och jag såg den på bio 2-3 gånger. Wow Quentin är ett riktigt geni och jag längtar såklart efter nästa film, vi får se vilken det blir.. Vilken är eran favoritfilm utav Quentin Tarantino?

Bloody prom queen

Hej alla läsare!

Vad har ni för intressen mina läsare?Jag gör film, skriver manus, ritar, målar & tränar MMA och det är saker som jag verkligen gillar att göra. Efter varje MMA-träning mår jag bra och har nu hittat en till sak som jag vill göra ett bra tag framöver. I detta inlägget är det konstnären i mig som vill visa er något, varsegod min senaste teckning, ett självporträtt.


MMA träningen

Hej alla läsare!

''Jag har lärt mig många bra grundgrejer och det känns som att jag har hyfsad koll på allt vi har lärt oss.''I måndags började min MMA träning och jag har nu varit på två stycken, en i måndags och en igår. Jag tränar 3 ggr i veckan + att jag kommer gå ett frivilligt extrapass på onsdagar innan min vanliga träning. Jag tycker att det är väldigt roligt, men det är fysiskt väldigt krävande och jobbigt. Det som är jobbigast för mig är uppvärmningen där vi springer konstant och jag måste verkligen förbättra min kondition för att kunna orka med allting. Jag mår lite bättre efter att ha börjat med MMA och jag har även ätit bättre och druckit väldigt mycket vatten.

Jag har haft mycket träningsvärk
, men det är bara för att min kropp måste vänja sig vid att jag kommer träna väldigt hårt framöver. Jag har lärt mig många bra grundgrejer och det känns som att jag har hyfsad koll på allt vi har lärt oss. Det är bara synd att jag inte har någon att träna med hemma så att jag kan förbättra mig hela tiden. Jag hinner inte kolla på film lika mycket, men jag känner att jag mår psykiskt bättre utav att träna MMA och röra på mig väldigt mycket. På fredag är det dags igen för träning och det ska bli kul att se vad vi får lära oss då.

Vad är då MMA? Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsort med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte får göra. Är det någon utav er läsare som håller på med MMA eller någon sport?

The Cleaner

Hej alla läsare!♥

''Den börjar väldigt bra och spännande''Den före detta polisen Tom har sadlat om och städar bland annat upp brottsplatser när han dras in i en intrig där alla är misstänkta och ingen är att lita på. En studie i extrema närbilder och kontrasten mellan svart blod och vita lädersoffor ramar in en mörk historia. En vackert filmad neo noir.

Själva idén är väldigt intressant och det var det som fick mig att vilja se den här filmen. Tom blir inringd till att städa en brottsplats, men han får i efterhand veta att polis inte hunnit dit innan hann städade och då börjar han undra vem var det som ringde dit mig? Den börjar väldigt bra och spännande och jag vill genast veta mer om karaktärerna och vad som ska hända. Det som tyvärr drar ner filmens betyg är att ju längre filmen pågår desto mer förutsägbar blir den och inte alls lika stark som i början. Samuel L Jackson gör ett väldigt bra jobb och filmen funkar trots sina brister och därför får den en stark trea.

The Day the earth stood still

Hej alla läsare!♥

''Det jag gillar mest i filmen är huvudkaraktären för man får sympati för honom och han spelar dessutom väldigt bra.''The Day the earth stood still: Ett rymdskepp landar i Washington DC. Ombord finns utomjordingen Klaatu som kommit till jorden för att försöka skapa fred. Militären beskjuter Klaatu som måste föras till sjukhus. Han lyckas rymma och tvingas att försöka bevisa för världen att han kommit med fredliga avsikter.

Jag har sett re-maken också och den här var bättre. Det jag gillar mest i filmen är huvudkaraktären för man får sympati för honom och han spelar dessutom väldigt bra. Vissa utav dagens Sci-Fi filmer håller inte samma klass som The Day the earth stood still & Forbidden planet och därför tycker jag att fler borde se de äldre Sci-Fi filmerna. Visst är vissa karaktärer korkade men det stör mig inte alls i filmen, eftersom att allt annat är väldigt bra. Min favoritscen är en tidig scen när rymdskeppet precis har anlänt och när utomjordingen precis stigit ut ur skeppet för att bekanta sig med alla och framföra sitt budskap. Nu har man ännu ett köp att se fram emot.

Agaton Sax och Byköpings gästabud

Hej alla läsare!

''Den innehåller väldigt roliga dialoger som ''kolla den lilla fetknoppen sover''  och jag skrattade väldigt många gånger.''Två vid namn Mosca och Scott skurkar flyr från fängelset i London och de planerar ett skurkdåd mot Agaton Sax. Agaton Sax och Inspektör Lispington jagar de två skurkarna, men jakten försvåras av att de två skurkarna har dubbelgångare och vem är egentligen vem?

Haha vilken rolig film. Jag tycker om animationen väldigt mycket och jag känner mig som ett litet barn igen när jag såg filmen. Jag fick låna den utav Tomas, men ska köpa den så snart jag kan. Den innehåller väldigt roliga dialoger som ''kolla den lilla fetknoppen sover''  och jag skrattade väldigt många gånger.

Jag tycker att historien är bra, även om den inte är så komplicerad så är det skönt med okomplicerade historier ibland. Den är inte en musikal, men innehåller lite sånger ibland och texten till dem är väldigt roliga. Alla ljudeffekter passar väldigt bra in och gör att man dras in ännu mer i filmen. Agaton Sax är en karaktär som skapar sympati och man är helt klart på hans sida. Jag tycker ofta att de gamla animerade filmerna är bättre än idag för att dem har bättre mysig stämning som gör att man känner sig trygg när man ser filmen.

Alfred Hitchcock

Hej alla läsare!

''Trots att den är ganska kort så tyckte jag att den var seg och tråkig.''


Jag har nu sett några utav Hitchcocks filmer och det har varit en berg-o-dalbana mellan mig och hans filmer. Vissa har jag gillat och andra har jag inte gillat alls. Min första Hitchcock film såg jag när jag var 12 år och den filmen var Psycho och den gillade jag. Efter Psycho så blev det The Birds och den var inte lika bra, utan mer helt okej. Sedan gick det några år innan jag såg min nästa Hitchcock film och då var det dags att se repet och där kom den första besvikelsen. Trots att den är ganska kort så tyckte jag att den var seg och tråkig. Jag var någon som trodde att jag skulle tycka om alla Alfreds filmer, men så var det inte. Jag gav mig ändå på att se Vertigo och blev återigen besviken och tänkte är det bara Psycho som är riktigt bra? Vad händer?

Jag bestämde mig för att se North by Northwest, men för tredje gången blev jag besviken. Jag hade inte stor lust alls att se fler Hitchcock filmer efter tre raka besvikelser, men min pojkvän tyckte om hans filmer väldigt mycket och ville se fler så då bestämde vi oss för att se Rear Window och wow jag gillade den väldigt mycket. Nu hade det vänt och jag ville se fler så efter det blev det dags för Strangers on a train som jag tyckte var helt okej. Min senaste Hitchcock film blev Dial M for murder som jag tyckte om och recenserade nyligen i bloggen. Jag har många fler filmer att se, så det ska bli spännande att se vad jag tycker om dem. Vilka Hitchcock filmer har ni sett och vad tycker ni om dem? Har ni älskat alla eller haft en väg mer som mig?


6-månader

Hej alla läsare!

6-månader tillsammans ♥


Idag 24/1- 2011 har jag och Tomas var tillsammans i 6-månader. Jag är väldigt glad och här kommer jag dela med mig utav några bilder på oss. Vi har hunnit att göra ganska mycket tillsammans och kollat på massor utav film. Vi har spelat biljard, varit på bio, gått på Sci-Fi mässan 2010, firat både min och hans födelsedag, firat nyår tillsammans, haft filmkvällar, färgat hans hår, ätit ute, mysit massor och gjort massor mer. Det har varit ett underbart halvår och jag hoppas att det andra halvåret blir minst lika bra.

 

Bilden är tagenn utav: Candy

 


Film nr 449, 450 & 451

Hej alla läsare!

Nu visar jag The Dark Knight, Curse of the golden flower & Crouching tiger, hidden dragon.


Film nr 449, 450 & 451


Film nr 446, 447 & 448

Hej alla läsare!

Nu visar jag Boondock Saints II, Shaun of the dead & The Loved Ones.Film nr 446, 447 & 448


Am I not pretty enough?

Hej alla läsare!♥

The Loved Ones inspirerade bilderDessa två bilder är inspirerade utav Lola från filmen The Loved Ones, har ni inte sett den så tycker jag att ni ska se den. Om ni går in på min skräckkategori så kommer ni att hitta en recension utav filmen. Det är jag som är modell i bilderna.


Film nr 443, 444 & 445

Hej alla läsare!

Nu visar jag Scoop, Calcium Kid & 8 Mile.
'

Film nr 443, 444 & 445


Film nr 440, 441 & 442

Hej alla läsare!

Nu visar jag Ginger Snaps, Romasanta & The Grudge re-make.Film nr 440, 441 & 442


Kill Theory

Hej alla läsare!♥

''Den känns lite löst baserat på Battle Royale, men otroligt mycket sämre utfört.''Ett gäng ungdomar firar att de har tagit sin examen. Men de stöter på en sadistisk mördare som precis har blivit frisläppt ifrån det mentalsjukhus som han har suttit inlåst på.  Mördaren tvingar dem i en lek som går ut på att döda varandra för att själva kunna överleva. Kommer dem kunna döda varandra?

Den känns lite löst baserat på Battle Royale, men otroligt mycket sämre utfört. Visst karaktärerna är ganska idiotiska och typiska, men sådant brukar jag inte ha problem med eller störa mig på, men här störde jag mig på det faktiskt. Jag trodde att filmen skulle vara lite annorlunda och att istället för att ungdomarna fick springa runt lite hur dem ville så trodde jag att alla skulle vara tvingade att sitta i ett rum och bli tvingade att döda varandra på olika groteska sätt, men nej så var det inte. Den saknade spänning och en intensiv känsla som brukar få mig sätta på spänn igenom en underbar skräckfilm, men det här var inte särskilt bra. Vissa scener hade potential, men annars var filmen inte så bra. Jag hade gärna sett lite mer bakground story om mördaren. En svag tvåa får den för att jag har sett sämre.

Attack of the giant leeches

Hej alla läsare!

''Jag brukar gilla monsterfilmen, men det fanns ingenting bra i den här filmen.''
Attack of the giant leeches: I ett träsk utanför en liten by ser en jägare ett odjur som han skjuter, det försvinner sedan ner under vattnet. När han sedan berättar för sina vänner om vad som har hänt, så tror de inte på honom. Inte ens när en svartsjuk make hävdar att något i träsket dödade hans fru och hennes älskare så tror någon på det. Något finns där ute, men vad?

Det här är versionen från 1959. Jag brukar gilla monsterfilmen, men det fanns ingenting bra i den här filmen. Filmens stora tema handlar om blodiglar, men dem är ju knappt med i filmen alls vilket är jättetråkigt, för dem såg ganska snygga ut för att vara gjorda på den tiden. Dialogen är jättetråkig, jag brydde mig verkligen inte om vad någon sa i filmen, som tur var behövde jag bara genomlida 62 minuter innan den tog slut. Siodhandlingarna är inte intressanta heller och den dåligt filmad. Slutet är väldigt klyschigt och typiskt. Det finns en nyinspelning utav denna och jag undrar om den en är värd att titta på?

Superbad

Hej alla läsare!

''Det jag även gillar är att det märks hur stark vänskapen mellan Seth & Michael är och det skapar ännu större sympati för båda karaktärerna.''Seth och Evan går sista året på high school. Snart är det avslutning och de kommer att skiljas åt. Separationsångest, desperation över att förlora oskulden samt försök att få tag på sprit till en fest leder till en kväll de sent kommer att glömma.

Den här var riktigt rolig. Jag är en person som kollar mest på skräckfilmer och har väldigt svårt för att hitta komedier som jag faktiskt tycker är roliga och ofta får inte komedierna mer än 2-3 i betyg, så att sätta en fyra eller femma för mig på en komedi är väldigt ovant. Jag tycker att karaktärerna i den här filmen är väldigt roliga och jag bryr mig om dem. Jag skrattade många gånger under filmen och skådespelarna var riktigt bra som Jonah Hill, Michael Cera, Emma Stone, Seth Rogan och några fler. Det jag även gillar är att det märks hur stark vänskapen mellan Seth & Michael är och det skapar ännu större sympati för båda karaktärerna.

Vågen

Hej alla läsare!♥

''När jag mådde som värst och inte åt så stod jag på vågen så ofta jag kunde för att kontrollera min vikt hela tiden.''Någongång under min MMA-träning så kommer jag bli tvungen att väga mig. Jag har hållit mig borta ifrån vågen i snart 7 månader eftersom att det är en stor utlösande faktor för hur jag ser på min kropp och mat. När jag mådde som värst och inte åt så stod jag på vågen så ofta jag kunde för att kontrollera min vikt hela tiden. Eftersom jag vet hur viktbesatt jag blir så fort vågen åker fram så har jag helt enkelt hållit mig undan ifrån den. Om jag vet vad jag väger så tänker jag på det hela tiden och många tänker nog men det är ju bara en siffra, men jag blir så besatt utav siffran att det inte alls bara är en siffra för mig. Ifall jag har varit tvungen att väga mig hos en doktor har jag hållit för mina öron, blundat och gjort ljud för att inte höra vad läkaren säger eller se vad som står på vågen och nu är mitt problem såklart att jag kommer bli tvungen att ställa mig på en våg eftersom att jag tränar MMA. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att reagera och jag känner mig faktiskt rädd och orolig.


Bio i Polen

Här sitter jag på en biograf i Polen. På bilden var jag 16 år tror jag.


Har ni hunnit se någon biofilm ännu? Jag har bara sett tre stycken, men hoppas på fler snart. Jag har sett The Tourist, Due Date & Winter's Bone.


Trzecia czesc nocy (Third part of the night)

Hej alla läsare!♥

''Det som imponerade mig mest var kamerahenteringen som fick en att själv känna sig som att man var med mitt bland allt kaos''Filmen utspelar sig under andra världskriget i det ockuperade Polen. En mans fru och barn blir dödade av tyska soldater och han beslutar sig för att gå med i motståndsrörelsen.

Jag som är halvpolsk tycker att det är väldigt kul att titta på polska filmer och jag ska satsa på att se många fler det här året. Third part of the night är inte den första filmen jag såg det här året, men definitivt den bästa hittills. Jag blir alltid intresserad utav att se filmer som rör andra världskriget då det berör min polska familj väldigt mycket. Den här är regisserad utav Andrzej Zulawski och detta är den andra filmen som jag ser utav honom. Det som imponerade mig mest var kamerahenteringen som fick en att själv känna sig som att man var med mitt bland allt kaos och den hjälpte till att förmedla allt som huvudkaraktären kände i sitt tillstånd.

Det jag även gillar är att alla pratar polska och att den utspelar sig i Polen. En utav mina favoritscener i filmen var när Michal gick in en kvinnas lägenhet och ser att hon precis ska föda barn och det är otroligt reaistiskt gjort när man får se själva barnet komma ut. Jag blev väldigt imponerad utav fotot och utav många närbilder som användes i filmen, även fast vissa var ganska obehagliga, som närbilder på löss (usch för insekter). Jag har även ett mål att själv regissera och skriva en film på polska för jag gillar språket väldigt mycket och är glad över att kunna prata polska.

Film nr 437, 438 & 439

Hej alla läsare!

Woohoo alla är gula! Nu visar jag I love you Phillip Morris, Little miss sunshine & Men who stare at goats.
Film nr 437, 438 & 439


Film nr 435 & 436

Hej alla läsare!♥

Nu visar jag Fight Club & Alice i Underlandet av Tim Burton ( tysk utgåva)

Film nr 435 & 436


Dial M for Murder

Hej alla läsare!

''Trots att man vet vem som har gjort vad så är filmen spännande och man sitter och tänker hur ska det här gå?''Den före detta tennisspelaren Tony Wendice har gift sig med Margot för hennes förmögenhet. Margot är dock inte kär i sin make, utan har haft ett förhållande med Mark Halliday en manusförfattare, som dock var tvungen att resa till USA. Margots make Tony planerar att hämnas på sin hustru för hennes otrohet. Han lejer en barndomsvän att mörda Margot. Barndomsvännen Swann skall fingera ett inbrott i det äkta parets bostad, medan maken skaffar sig ett alibi på annan ort.

Ännu en Hitchcock film som jag gillade. Jag gillade hela upplägget och den fungerade igenom hela filmen. Trots att man vet vem som har gjort vad så är filmen spännande och man sitter och tänker hur ska det här gå? Det är såna här Hitchcok filmer som jag gillar. Tycker dock att den svenska titeln är löjlig, men det är nog inte Hitchcocks fel haha! Jag fick lära känna karaktärerna ordentligt och jag fick sympati för Margot, trots hennes otrohet. Riktigt bra manus, regi och skådespeleri gör att denna filmen får en stabil fyra.


Bästa Nazist-zombie filmen

Den bästa filmen i kategorin Nazist-zombie film är självklart Död snö.Har sett den filmen ett antal gånger nu och skrattar lika mycket varje gång och känner att fan vad stolt jag är över att vara halv norsk! Död snö är även skandinaviens bästa film och jag hoppas att det kommer mycket mer sånt här fra Norge! Har skrivit en recension om denna förut i bloggen, men 5/5 får den!


Dead Space: Downfall

Hej alla läsare!

''Det jag gillar med filmen är alla blodscener som är väldigt bra och kreativa.''Dead Space: Se hur skräcken tar sin början för besättningen på USG Ishimura. Under en långväga gruvexpedition till en avlägsen planet, upptäcks en urgammal relik som sägs bevisa Guds existens och tas med ombord. Den dyrkas av vissa, men föraktas av andra. Men när den oheliga artefakten väcker en sedan länge slumrande art av rymdvarelser till liv, visar sig dess löften om himmelriket utveckla sig till rena helvetet. Kaoset är ett faktum. Blodbadet är bortom all kontroll. Och ett angrepp olikt allt annat mänskligheten tidigare skådat, har nu inletts för att störta världen i fördärv. Bered dig på den våldsamma bakgrundshistorien till tv-spelet som tar animerad vuxenfilm till nya nivåer av blodsutgjutelse och fasa. Detta är Dead Space: Downfall.

Jag har spelat spelet och tyckte att spelet hade en ganska läskig stämning och har velat se den animerade filmen ett bra tag. Det jag gillar med filmen är alla blodscener som är väldigt bra och kreativa. Creepy-känslan finns i filmen och jag tycker att det fanns en hel del riktigt bra scener. Det som gör att filmen inte får en femma är att animationen inte är så jättesnygg och jag förväntade mig något snyggare. Rösterna övertygar inte ibland och dialogen känns lite cheesy vid vissa tillfällen, men den får ändå en fyra, för brutala animerade filmer faller ofta i min smak.


Sublime

Hej alla läsare!

''Det fanns inte heller någonting som var särskilt snyggt filmat och slutscenen berör mig inte alls.''Tom Cavanagh spelar en man som genomgår en till synes mindre operation i denna övernaturliga medicinska thriller som blandar psykologiska rysningar med pulshöjande terror. Men när komplikationer uppstår som hotar George Grieves sinnestilstånd och liv i detta kusliga sjukhus, inser han att han är fångad på en dödlig avdelning. Nu måste han lösa mysteriet bakom morden som sker på denna spöklika plats... innan det är för sent.

Den här filmen är så tråkig. Jag får inte alls någon sympati för huvudkaraktären och jag blir aldrig så engagerad i filmen att jag kan sätta mig in i hans situation. En rekommenderad trea för mig enligt filmtipset, men nej det här var riktigt dåligt. Det fanns inte heller någonting som var särskilt snyggt filmat och slutscenen berör mig inte alls. När en film inte har någonting bra att erbjuda, eller ens har en enda snygg eller bra scen så förtjänar den knappt en etta, men den får en etta ändå.

Nattinlägg..Jag borde inte vara uppe på nätterna, speciellt ensam för det är då jag börjar tänka på massor med djupa grejer som får mig att må väldigt dåligt.

Jag kan tyvärr inte sova när jag är själv hemma pga min jävla nattfobi eller vad det nu är. Jag kan inte ens sova med tre lampor tända, tvn och datorn på och så har det varit ända sedan jag var liten. Det här är inte bra för mig, har endast sovit 6 timmar på 2 dagar och jag känner mig helt slut i kroppen, för jag är inte van vid det. JAG VILL INTE VARA ENSAM INATT, men det är tur att mamma kommer hem imorgon. Jag ska nog börja prata om det här med någon psykolog för det är nog dags för mig att äntligen börja prata med någon istället för att hålla allt inne.
Jag vill så mycket, men ändå klarar jag av att göra så lite egentligen.
På grund utav vissa problem jag har kan jag inte göra vissa saker som andra kan. Förresten så suger natt-tv! Finns typ ingenting att kolla på mellan 01-08 och då måste jag stå ut med massa tråkigt hela natten vilket leder till att jag ibland städar på nätterna vilket jag hatar att göra annars. Det här inlägget kanske är lite konstigt, men just nu skriver jag det som faller in i mitt huvud och jag är trött, men jag kan bara inte sova utan plågar mig igenom hela natt. Skulle väldigt gärna veta vad som är fel? på mig?

Navelpiercingen ska bort

Hej alla läsare!♥

Dags att ta bort min navelpiercing


Snart är det dags för mig att ta bort min navelpiercing som jag har haft ända sedan jag var 14 år. Det är inte så smart att ha piercingar när man går på MMA och därför ska den bort. Jag har haft den i 7 år och jag tänker aldrig på att jag har den längre, så det kommer nog inte bli så stor skillnad.
Hittade ingen bättre bild på mig och min navelpiercing. Här är jag för 6 år sedan när jag var 15 år med min morfar i Polen. Ja jag var blond på den tiden i ett litet tag och jag hade tillochmed byxor!

Tomas <3Bilden är tagen utav Candy på min födelsedag i november förra året. Jag & Tomas på bilden.

Jag och Tomas har snart varit tillsammans i sex månader och han hjälper mig igenom alla svåra stunder. Han hjälpte mig den här helgen med att bara vara här och hjälpa mig igenom nätterna. Jag har väldigt svårt att sova på natten ifall jag är ensam hemma och mamma är i Tyskland just nu, så jag har varit orolig över hur det ska gå. Tomas åkte tyvärr hem i söndagskväll och mamma kommer inte hem förrän på onsdag, vilket leder till att de här närmsta nätterna kommer bli väldigt jobbiga för mig, men jag är glad att han kunde vara med mig i helgen ♥


Film nr 433 & 434

Hej alla läsare!

Nu visar jag District 9 & Whip It.Film nr 433 & 434


Film nr 431 & 432

Hej alla läsare!

Nu visar jag The Human Centipede & The Abandoned, båda på blu-ray.Film nr 431 & 432


Film nr 427, 428, 429 & 430

Hej alla läsare!

Nu visar jag min The Blind dead collection box, som innehåller Tombs of the blind dead, Return of the evil dead, The Ghost Galleon & Night of the Seagulls.Film nr 427, 428, 429 & 430


Rinne (Reincarnation)

Hej alla läsare!

''Det händer ingenting speciellt som får mig att känna wow när jag ser filmen, men det finns däremot en jävligt freaky docka.''Rinne: En aspirerande skådespelerska anlitas för att gestalta dottern till den doktor som gått bärsärkagång och mördat 11 personer (inklusive dottern). Tokigt nog faller det sig så att kvinnan ifråga har oförklarliga minnesbilder av just denna tragedi.

Filmen börjar intressant när tre tjejer sitter och pratar om reinkarnation och vad dem var i sitt förra liv, för det är ett ämne som jag tycker är ganska intressant. Jag har själv suttit och tänkt på att ifall jag nu skulle vara reinkarnerad vad/vem var jag i mitt förra liv? Det som drar ner filmen är tempot, den är ganska långsam. Det händer ingenting speciellt som får mig att känna wow när jag ser filmen, men det finns däremot en jävligt freaky docka. Varje gång jag såg dockan så blev jag ganska rädd och nu såg jag den här filmen mitt i natten helt själv.

För att vara en after dark horror film så är den här filmen bra och står ut ur mängden. Storyn är intressant, men det känns som att man skulle kunna ha gjort det ännu bättre och mer intensivare för att få oss tittare att verkligen känna skräcken. Obehaget fanns tyvärr inte igenom hela filmen och det gör att den här får en trea.


Under Sängen - Min ''debutfilm''

Hej alla läsare!

Den 30 januari spelas den sista viktiga scenen in och här har ni några bilder (både på scen och bakom scen) som vi har hittills från de andra inspelningarna. Filmen handlar om en kvinna som lider utav ångest och depression, hon talar med en psykolog, men samtidigt så är hon rädd för något som finns under sängen.Skräckfilm = Många subgenres, fatta det!

''Många säger att filmer som Saw & Hostel inte är skräckfilmer för att det är mycket blod, tarmar osv i dem och att dem inte ska klassas som riktiga skräckfilmer, IDIOTER säger jag bara.''


Jag blir så irriterad på människor som tror sig veta allt om skräckfilmer, men som inte ens vet ifall en film är en skräckfilm eller inte. Många säger att filmer som Saw & Hostel inte är skräckfilmer för att det är mycket blod, tarmar osv i dem och att dem inte ska klassas som riktiga skräckfilmer, IDIOTER säger jag bara. Skräckfilm är ett samlingsnamn för att olika subgenres som finns, som torture porn, splatter, slasher, klassiker, monster, eco-horror osv. Snälla fatta det!!!! Jag läste ett inlägg hos Candy förut om några som bara tyckte att asiatiska spökfilmer eller något sånt var skräckfilmer och att inget annat var det för att de var ''för äckliga'', jag blir så aaaaarg.
Är det något jag stör mig på så är det sånt här! Jag har tagit upp subgenres i min blogg och dem ska finnas någonstans i min filmkategori. Jag har kollat och verkligen läst mig in på skräckfilmer i snart 11 år och kan stolt säga att jag är skräckfilmsexpert och därför stör jag mig på folk som ser en skräckfilm och säger att dem älskar skräck och kan så mycket om det och sen tycker dem bara att en viss genre bara är skräck. För att läsa lite mer om subgenres så klicka in er här, jag har inte skrivit upp alla subgenres men några.

Rare exports

Hej alla läsare!♥

''Jag tycker att det är jättesynd att man inte får se honom mer för där tappade filmen lite och man känner sig nästan lite lurad''En amerikansk forskningsexpedition borrar i de finska bergen i norra Lappland, just på den plats där den ondskefulle jultomten ligger i dvala. Nu är det upp till ett ensamt barn att stoppa katastrofen innan jultomten sätter sina klor i honom.

Den här är faktiskt riktigt snygg och jag skriver ofta att skräckfilmer som utspelar sig i vintermiljöer är väldigt snygga och här stämmer det. Jag gillar idén väldigt mycket och den är intressant fram till att man får se den riktigt jultomten som är nedfryst i ett stort block is, men sen får man inte se honom något mer. Jag tycker att det är jättesynd att man inte får se honom mer för där tappade filmen en del på spänningen och man känner sig nästan lite lurad.
Jag tycker också att det är mysigt att den utspelar sig i Finland och att alla pratar på finska. Det är skönt att se skräckfilmer som kommer ifrån andra länder än USA, för de blir ofta (inte alltid) bättre. Jag tror nog att Nordens skräckfilmer bara har börjat och att den kommer att blomma ut riktigt stort och visa USA att vi också kan göra grymma skräckfilmer och göra alla subgenres inom skräck. Jag tänker kämpa på med min skräckfilmer för att visa det. Ännu ett mac-inlägg så det funkade inte att kopiera in en trailer.

Konstig fakta

Konstig fakta # 1

''Brazilian widow Marciana Barcelos was riding in the front passenger seat of a hearse en route to her husband's funeral when the car was forced to come to an abrupt halt. This caused the coffin behind her to fly forwards, striking her in the back of the neck and killing her instantly.''

Suspiria utgåvor

Hej alla läsare!♥

Suspiria är min favoritiflm och här är alla mina utvågor utav filmen. De två första är på dvd och en tredje på blu-ray. Den i mitten är en superutgåva, tre disc med foton och en bok.


Nattens filmköp

Nattens filmköp blev: Daughters of darkness, Pet Sematary 2 & Rear Window original, samtliga på dvd.


Svar på frågestund

Hej alla läsare!

Nu är svaren uppe från min frågestund, kunde inte svara tidigare då jag var i Polen och det rörde omkring i min blogg en del.Vilken saw film är bäst?
Svar: Enligt mig, Saw, Saw II, Saw V, Saw VI & Saw 3D.
Hur ofta kollar du på film?

Svar: Försöker se 2-3 varje dag ;)

Vilka är dina absoluta hatfilmer?

Svar: Det har blivit några stycken som Grotesque, Braveheart, Alla Ulli Lommelfilmer, Mulberry Street, Nightmare Man, Hit & Run, The Tattooist och några fler.

Hur går det med din film som du spelar in?
Svar: Det går bra, det var en scen som vi fick skjuta upp pågrundutav platsproblem, men den ska spelas in nu i slutet utav januari. Sen ska jag redigera och sedan är den klar.


En bild från min film ''Under sängen''De fem bästa filmerna som du har sett den här månaden?

Svar: Black Swan, Murder in the first, Rashomon, Rear Window & The loved ones.

Hur träffades du och din pojkvän? Vad brukar ni göra när ni är med varandra?

Svar: Vi började prata på Helgon.se och efter att ha pratat ett tag så träffades vi eftersom vi bodde ganska nära varandra. Vi brukar mest kolla på film, äta massa god mat, mysa med varandra och ha det väldigt kul tillsammans!

Hur ofta har du och din pojkvän sex? ^^
Svar: Vi ses inte varje dag, men ungefär 2-4 gånger i veckan ungefär.

Har du någon favoritskiva/ låt av placebo? om, varför? och hur får den dig att känna? :)
Svar: Ja Special Needs är min favoritlåt. Texten berör mig väldigt mycket och jag får rysningar varje gång jag hör den. Men jag gillar alla andra låtar också, men just den är väldigt speciell.

Om du träffade brian molko, vad skulle du säga/göra?
Svar: Jag skulle berätta om hur deras musik har påverkat mig, säkert be om en autograf haha! Kanske lyssna på deras låtar med dem :)

Vilken musik lyssnar du mest på? Andra band? :)

Svar: Rammstein, Papa Roach, System of a down & Katy Perry.


Min polska dagbok: Dag 6

Hej alla läsare!

''Jag hittade även ett par väldigt snygga trosor till mig och en sjukt snygg chucky tröja från New Yorker.''Dag 6 22/12 var en onsdag och det var dags att handla de sista julklapparna. Jag och mamma åkte till Silesia och det var galet mycket folk där, vilket får mig att må ganska illa. För mycket trängsel, värme och folk klarar jag inte av eller ja bara om jag är full, men just då var jag inte det. Jag hittade lite saker till mig själv också, jag köpte en polsk tecknad serie som jag tittade på när jag var liten, Koziolek Matolek. Den handlar om en get som försöker hitta ett speciellt ställe där alla getter bor och under sin resa så besöker han knasiga ställen.

Jag hittade även ett par väldigt snygga trosor till mig och en sjukt snygg chucky tröja från New Yorker. Jag köpte en tröja till mig och en tröja till min pojkvän. Jag köpte även ett par snygga örhängen till min mamma i julklapp. Mamma var någonannanstans för jag visste att hon letade efter julklappar till mig också så jag passade på att kolla i lite fler affärer, men hittade ingenting speciellt.

Har ni sett Koziolek Matolek?


Film? Fuck yeah!

Hej alla läsare!♥

Har film hjälpt er på något sätt, berätta isåfall hur? Ni kanske känner igen er i min histora, berätta det isåfall också!Film har alltid hjälpt mig igenom nästan allting. När jag var 6-8 år började jag dagen med att kolla på scener från mina favoritfilmer innan jag gick till skolan, vilket oftast blev Beetlejuice. Jag mådde alltid bättre utav att kolla på film. Efter att pappa dog blommade mitt filmtittande ut och jag försökte ersätta min tomhet med filmernas fantastiska värld och det fungerade oftast. Jag visste redan när jag var 11 år att jag ville bli regissör och manusförfattare. Jag började redan då skriva filmmanus och regissera egna filmer i skolan, som jag senare på året fick diplom för.

Jag regisserade mina egna skräckfilmer eftersom att jag nästan bara tittade på skräckfilmer när jag var runt 11 år, men det var redan vid 6-årsåldern som mitt tycke för skräckfilmer kom fram. Jag såg min första skräckfilmer, Halloween när jag var 6 år och jag var helt fascinerad, trots att jag inte riktigt förstod vad jag såg, men det var då jag insåg att såna här filmer är det jag vill kolla på.

Jag pratade alltid om film i högstadiet och varje gång jag kände mig nere i skolan så dagdrömde jag om vilken film jag skulle se när jag kom hem och längtade efter det. Jag tittade väldigt mycket på Scream, Nightmare before Christmas, Jeepers Creepers, Friday the 13th, Motorsågsmassakern 1974, Hajen, Halloween & många andra slashers då. Alltid när någon sårade mig så köpte jag massor med film och det hjälpte väldigt mycket. Jag började samla på filmer när jag var 12-13 år så det är inte alls konstigt att jag har nästan 1000 filmer idag.

I gymnasiet gick jag alltid runt med skräckfilmstidningar och klistrade på filmbilder på alla mina pärmar för att känna mig mer trygg. Film har alltid fått mig att känna mig trygg och det är nog därför jag får panik och känslan av oro om jag inte kollar på en film under en hel dag eller om det går alltför lång tid utan ett filmköp (lång tid för mig är ca 3-5 dagar). Jag har redan skrivit om mina problem med att få tjejkompisar och det är därför jag alltid haft killkompisar för dem förstod mitt filmintresse bättre och tjejer tyckte bara jag var sjuk i huvudet som gillade skräckfilmer och kunde allt om dem. Filmer hjälpte mig igenom och gör fortfarande det, men nu är jag mycket närmare mina filmdrömmmar. I slutet utav januari ska vi spela in sista scenen till min film, sedan är det dags för slutredigeringen och sen är den klar! I somras kommer jag påbörja ett nytt filmprojekt, vilket kommer bli väldigt kul. Tack alla som stöttar mig och mina filmdrömmar!


Zen aka Chocolate

Hej alla läsare!

''Den börjar med att slänga in massa genres och det gör att jag inte alls vet vad jag ska fokusera på.''Zen är en autistisk flicka med stor begåvning för kampsport. Hennes mor är döende och pengarna till de rätta medicinerna saknas. En bok som hittas i hemmet med gamla skulder till modern verkar kunna bli räddningen, men det visar sig att alla inte är villiga att betala tillbaka.

Den här filmen förvirrar mitt filmsinne. Den börjar med att slänga in massa genres och det gör att jag inte alls vet vad jag ska fokusera på. Efter att titeln (som förresten är en annan titel än vad som står på framsidan) har kommit fram så känns det som att helt fel film börjar för den känns som att den ska handla om ett riktigt sorgligt familjedrama som man ska sitta och gråta till, men sen vänder det.

Det jag gillar med filmen är att fightingscenerna är väldigt snyggt koreograferade och jag blev glad varje gång dem fightades för att jag visste att jag skulle få se något coolt och annorlunda. Det är fightingscenerna som höjer den här filmen från en tvåa till en trea. Varför originaltiteln är Chocolate vet jag inte heller, finns inget i filmen som har någon sorts anknytning till det eller så missade jag det helt enkelt, Zen är en bättre titel enligt mig.


Medusa

Hej alla läsare!

Min nyaste teckning, föreställer Medusa som blev förbannad och har nu ormar som hår och förvandlar alla som ser henne i ögonen till sten.
Due Date

Hej alla läsare!♥

En utav de roligaste scenerna är när båda tvingas sova i en bil och Robert Downey JR vaknar upp utav att någonting låterPeter Highman (Robert Downey JR), som väntar barn om fem dagar, försöker förtvivlat hinna med ett plan hem för att vara med på sitt första barns födelse. Hans planer blir dessvärre helt omkullkastade när han låter sig övertalas att göra resan med bil tillsammans med den aspirerande skådespelaren Ethan Tremblat. Resan över hela kontinenten visar sig bli en resa som förstör inte bara ett antal bilar och ett antal vänskaper utan också Peters nerver.

Jag såg den här på bio med Tomas. Den började inte särskilt bra och den fick mig inte särskilt engagerad eller lust att se vad som kommer näst, men den blev faktiskt bättre. I början skrattade jag inte alls mycket, men ju längre filmen pågick desto roligare blev den. Jag tycker att Zachs karaktär hade byggts upp väldigt bra och jag tycker att jag lärde känna båda karaktärerna bra och det höjer filmen också en del.
En utav dem roligaste scenerna är när båda tvingas sova i en bil och Robert Downey JR vaknar upp utav att någonting låter. Zach låter honom veta att han onanerar för att kunna sova bättre. Slutet är också väldigt roligt och det är en bra typ utav humor, ingen barnslig high-school humor vilket är ett stort plus. Jag kände sympati för karaktärerna och filmen var bättre än jag trodde, men jag tycker inte att den når upp till en fyra.
P.S det gick inte att bädda in en trailer för jag använder mammas mac och det funkar inte att kopiera och klistra in saker på det vanliga sättet, någon som kan tala om för mig hur man kopierar saker på en mac-laptop?

Winter's bone

Hej alla läsare!

''Jag känner igen mig i temat att växa upp lite för fort då min pappa dog när  jag var 10''En amfetaminlangare pantsätter sin familjs hus innan han lämnar dem i sticket. 17-åriga Ree Dolly beger sig ut i de kalla bergstrakterna på jakt efter sin försvunne far – men hur finner man svar när alla vägrar att prata? Tiden tickar på.

Jag såg fram emot att se den här på bio och gillade den. Jag gillade tempot i filmen, trots att det inte var så mycket action fanns intensiteten hela tiden. Utan intensiteten skulle filmen inte vara lika bra, men nu satt jag på spänn nästan igenom hela filmen.

Jag fastnade för historien och alla karaktärerna berörde mig. Jag brydde mig om vad som skulle hände dem och Jennifer Lawrence gjorde en väldigt bra insats som Ree. Jag känner igen mig i temat att växa upp lite för fort då min pappa dog när  jag var 10 och efter det fick jag mogna mycket fortare och ta hand om inte bara mig, utan min sörjande mamma också. Jag tycker också att miljöerna var väldigt fina och passande för den filmen.


Mitt filmrum

Hej alla läsare!

Jag har som sagt två filmrum och snart 1000 filmer både dvd-filmer och blu-ray. Jag har dockor, posters, special editions och mycket annat.Filmrum 1

 

Filmrum 2

 

Det här var några hyllor utav alla mina filmhyllor, vissa bilder blev lite suddiga, men jag orkar inte ta om dem just nu.

Vill ni se exakt vad jag har för filmer så kolla in min kategori Sarahs filmsamling eller trycka här

 


The Tourist

Hej alla läsare!

''Jag tycker att den är helt okej, men jag hittar ingenting speciellt i filmen.''


Den amerikanske turisten Frank reser till Italien för att hela sitt brustna hjärta efter att ha blivit lämnad. Där träffar han Elise, en enastående kvinna vars plötsliga intåg i Franks liv inte sker utav en slump, vilket han snart lär märka då han blir utsatt för mordförsök.

The Tourist blev den första biofilmen för mig det här året. Det största problemet i den här filmen är att det inte finns någon stor kemi mellan Angelina Jolie och Johnny Depp och därför bryr man sig inte lika mycket. Den här filmen har verkligen blivit hypad och har därför blivit en besvikelse för många. Jag tycker att den är helt okej, men jag hittar ingenting speciellt i filmen. Den har inga häftiga eller snygga scener som man gärna vill se om och det är ingen film som jag har tänkt på efter att jag har sett den. Min mamma tyckte precis som jag och vi blev besvikna och tänkte typ '' jaha that's it?'' Dem spelar bra, men jag tycker ändå att dem borde ha valt någon annan skådis till Johnny Depps roll som kunde ha förbättrat kemin, för nu känns inte kärlekshistorian särskilt trovärdig. Filmen var underhållande för stunden och därför får den en svag trea.


Mat & Biokväll

Hej alla läsare!

I lördags var jag och Tomas på O'Learys och åt mat, sedan såg vi Due Date på bio. Efteråt gick vi hem till Tomas för UFC & mera film.Tomassitter och äter på popcornen som vi fick innan maten.

Tomas åt en Hamburgare som var väldigt god.

Jag åt ribs som var väldigt goda.

Tomas står framför Sanctum som har premiär den 18 februari.

Tomas står nu framför The Green Hornet.

Megamind

Gränsen

Trassel

Nya Narnia filmen

Tron - Legacy

Burlesque

 


En väg ut

Jag älskar mina skor i den här bilden.


Jag känner mig ofta såhär, ensam, ihoptryckt mot en vägg och letar efter någon väg ut från alla mina negativa känslor och tankar.
Min telefonfobi har blivit värre och jag får oftare ångest. Det kändes som att jag var på bättringsvägen, men nu verkar gamla känslor och tankar komma fram igen, dock inget med mina ätstörningar vilket är skönt.


The Men who stare at goats

Hej alla läsare!

''Den bjuder på en hel del skratt, speciellt en scen då Kevin Spacy går in i en speciell trans och pratar med en märklig röst.''En reporter i Irak kan ha hittat sitt livs stora scoop när han möter Lyn Cassady, en man som säger att han har varit medlem i U.S First Earth Battalion, ett förband där man använder sig utav paranormala krafter i sina uppdrag, är Lyn endast galen eller är hans krafter riktigta?

Den var mycket bättre än förväntat och alla härliga skådespelarprestationer lyfter filmen. Anslaget är roligt och man förstår inte så mycket alls vilket leder till att man vill veta mer. Den bjuder på en hel del skratt, speciellt en scen då Kevin Spacy går in i en speciell trans och pratar med en märklig röst. Detta var den sista filmen jag såg år 2010 tillsammans med Tomas, Candy, Jacob och André. Jag tycker inte att den blev tråkig, utan den höll mitt intresse uppe genom att jag hela tiden ville veta mer om alla karaktäre och det vann filmen väldigt mycket på.


Min polska dagbok: Dag 3

Hej alla läsare!

Den tredje dagen i Polen 19/12 spenderade jag med att kolla på film såklart, men jag köpte även ett ritblock för att få ut min kreativa sida i Polen. Jag kommer måla & rita mycket Caligari och det första jag ritade efter att jag hade fått mitt ritblock var en Caligariteckning. Min ångest över att vara ifrån vara lugnade sig lite den dagen.

Filmer som jag såg under dagen: Mr Woodcock, Paul Blart - Mall Cop, Zack and Miri make a porno och Hellraiser Inferno.


Mitt ritblock som jag köpte.

Teckningen som jag gjorde.


The loved ones

Hej alla läsare!

''Hon hade absolut inga problem med att använda borren eller tvinga Brent att kissa i ett glas framför henne.''Handling: En sjuttonåring vid namn Brent som fortfarande sörjer sin döde far som dog i en bilolycka för 6 månader sedan. Han tackar nej till att gå på skoldansen med Lola, den tystaste flickan i skolan, eftersom att han ska gå med sin flickvän Hollie. Lola klarar inte av att ha blivit nekad och därför kidnappar Lola och hennes pappa Brent. Brent vaknar upp i deras hem och inser att han måste slåss för sitt liv för att överleva det makabra ”firandet” de tänker ge honom.

Inatt såg jag och Tomas The loved ones, som jag har längtat efter i en vecka. Jag tycker att filmen börjar riktigt bra och man får bra bild utav hur Brent är, hans känslor och vad som pågår i hans liv. Jag fick sympati för Brent redan efter några minuter och den här sympatin stärktes hela tiden igenom filmen, vilket gjorde att jag verkligen ville att han skulle klara sig ur sin situation.

Lola är framställd riktigt bra, hon är verkligen sjuk i huvudet och jag fick rysningar utav hur bra spelad Lola är och hon njuter verkligen utav att tortera Brent. Hon hade absolut inga problem med att använda borren eller tvinga Brent att kissa i ett glas framför henne.Den var inte lika äcklig som jag trodde, men vissa scener var ändå obehagliga och min favoritscen var när Brent lyckades ta sig loss från en stol och musiken passade så bra in på det kaoset som utspelades i den scenen och jag fick ett lyckorus då. Fyran jag sätter nu är riktigt stark och efter en omtitt kan det nog bli en femma. Den bästa skräckfilmen som jag har sett hittills i år.


Min polska dagbok: Dag 2

Hej alla läsare!

''Jag vill bara gråta varje dag jag är där och att vara där i nästan två veckor fungerar psykiskt ganska dåligt på mig.''Lördagen 18/12 spenderades främst med massor utav filmtittande. Jag fick låna massor med film utav Tomas och det var främst dem jag såg under dag nummer två i Polen. Jag har ett speciellt ställe där jag alltid sitter och kollar på film när jag är i Polen och det är på morfars soffa. Just lördagen var en ganska lugn dag och det hände inte så mycket förutom att jag och mamma åkte till köpcentret Silesia för lite shopping. Jag började redan nu få ångest över att vara i Polen igen för jag mår aldrig särskilt bra när jag åker dit. Jag vill bara gråta varje dag jag är där och att vara där i nästan två veckor fungerar psykiskt ganska dåligt på mig.

Filmer jag såg under lördagen: Death Race, Ocean's Twelve, Dumplings & The Illusionist.

Mitt lilla hem i Polen.Filmkväll @ Placebohoes

Hej alla läsare!

Kvällens filmer blev Dead Space: Downfall, Taken, Them & Zen.Igår var det filmkväll hemma hos mig. Folket som var hos mig var Tomas, Candy, Jacob, Isabelle, Alexandra, Max, Robin, Anders, André & Sebastian.

 

Tomas, Candy, Jacob, Isabelle, Alexandra, Max & Sebastian.

 

Jag, Candy, Jacob, Isabelle, Alexandra, Mac & Sebastian.

 

Candy, Jacob, André, Max, Alexandra, Robin & Isabelle.

Kvällens filmer.

Tomas med filmerna.

 

Black Swan

Hej alla läsare!

''Filmen framställer Ninas resa från en normal balettdansös till någon som har förlorat kontrollen totalt på ett riktigt bra och skrämmande sätt.''Nina och Lilly tävlar om att bli den nya prima ballerinan inför en ny säsong med Svansjön i New York. Den oerhörda pressen hotar att bli för mycket för en av dem som kommer att förlora kontrollen över verkligheten totalt.

Regisserad utav Darren Aronofsky som även har regisserad många riktigt bra filmer. Den öppnar riktigt vackert med en balettuppvisning och ljuset i scenen är vackert och anslaget fångar genast mitt intresse. Det är härligt när man redan efter första scenen känner fjärilar i magen inför resten utav filmen och då det känns som att man vill se allt på en gång. Natalie Portman gör ett riktigt grymt jobb som Nina.

Filmen framställer Ninas resa från en normal balettdansös till någon som har förlorat kontrollen totalt på ett riktigt bra och skrämmande sätt. Jag känner igen mig i hennes roll i hur man blir alltmer paranoid över allting och alla omkring en. Det som jag gillar mest med den här filmen är de sista 15 minuterna och hur Nina har blivit då. Jag fick rysningar utav hur bra den här filmen var och längtar mycket tills jag kommer ha den här filmen på blu-ray. Jag tycker att det här är Aronofskys bästa film, ja tillochmed bättre än Requiem for a dream som också är väldigt bra.


Torture Porn

Hej alla läsare!

En hel del människor är väldigt förvirrade utav skräckgenren Torture Porn, många tänker nog wtf?

Jag läste nyligen en intressant artikel i en utav mina Rue Morgue tidningar om just Torture Porn och där står det:

'' The Miriam- Webster Dictionary defines torture as ''anguish of the body or mind'', and pornography as ''the depiction of acts in a sensational manner so as to arouse a quick intense emotional reaction'' Note that exposed genitalia are not a prerequisite for the application of the ''porn'' label. If there was a textbook on torture porn, the scene in Hostel (2005) in which a victim wakes up tied to a chair and is tortured with a knife by a hulking adversary, before having a whirling drill rammed into his leg, would head up Chapter 1. A scenario like this is analogous to a hardcore fuck scene because they both consist of the same principal elements: foreplay, action and money shot.''

Alltså har Torture Porn ingenting med nakenhet att göra, för det är många filmer som ingår i den genren utav att ha något naket i sig som Inside & Saw-filmerna (bara Saw III som har en enda nakenscen, annars innehåller serien inget naket.)

Andra Torture Porn filmer är:
Hostel, Hostel II, Switchblade Romance, Martyrs, Frontiers, A Serbian film & The Butcher.

Forbidden planet

Hej alla läsare!

''Specialeffekterna är även väldigt bra gjorda för den här tiden och det bidrar även till en del utav filmens charm.''Ett rymdskepp landar på en planet bebodd av endast en man och hans vackra dotter och deras robot, Robby the Robot. Planeten har också en mörk hemlighet...

Jag har länge velat se Forbidden planet och igår gjorde jag äntligen det. Det jag gillar mest med den här filmen är den mysiga atmosfären som fortsätter igenom hela filmen.  Jag gillade även karaktärerna, speciellt roboten. Specialeffekterna är även väldigt bra gjorda för den här tiden och det bidrar även till en del utav filmens charm. Specialeffekterna i den här är bättre än många effekter i filmer idag och så är det också inom skräckgenren. Jag hoppas verkligen att dagensfilmer lär sig något från dem gamla om handgjorda effekter. Ett annat plus var musiken. Det enda negativa var tempot och att den kunde vara lite långsam ibland, men filmen får ändå en fyra och jag har hittat den på blu-ray på play.com, så nästa filmköp blir nog denna. Jag tycker att Sci-Fi filmer från 50-talet är väldigt mysiga och hoppas på att få se fler snart.


Love & Hurt

Hej alla läsare!

En bra sida utav kärlek och en dålig sida utav kärlek.

Jag tror att dem flesta har fått känna på båda två, det har iallafall jag, den dåliga mer än den bra tyvärr. Fast nu är jag väldigt kär och lycklig med min pojkvän Tomas.

Har ni några speciella kärleksminnen? Dela gärna med er utav dåliga eller bra kärleksminnen.


Rear Window

Hej alla läsare!

''Kamerahanteringen är väldigt snygg igenom hela filmen, men framförallt i anslaget när den går igenom grannar och fönster.''Fotografen L.B. Jeffries är tillfälligt rullstolsbunden på grund av ett brutet ben och roar sig med att spionera på sina grannar. Han blir mer och mer övertygad om att en av dem har mördat sin fru och gör nu allt för att övertyga polisen om detta, men utan bevis har han inte polisen på sin sida. Han börjar nu en jakt på att försöka få tag på bevis även om det innebär att andra kan råka illa ut.

Nästan alla Hitchcockfilmer förutom två har jag inte gillat, men Rear Window gillar jag faktiskt. Det jag inte har gillat med hans filmer är hur tråkiga och sega jag tycker att dem är, men Rear Window har ett bra tempo som fungerar. Anslaget är bra där man får lära känna grannarna och vem som bor var. Kamerahanteringen är väldigt snygg igenom hela filmen, men framförallt i anslaget när den går igenom grannar och fönster. James Stewart spelar väldigt bra som fotografen. Jag har nu sett sex stycken Hitchock filmer och jag har gillat tre utav dem, Psycho, Birds & Rear Window. Den finns några tekniskt snygga scener i filmen och jag gillade också slutet, men jag fick ingen riktigt wow-känsla utav filmen och därför får den en stabil fyra.


The loved ones

Hej alla läsare!

Handling:
En sjuttonåring vid namn Brent som fortfarande sörjer sin döde far, tackar nej till att gå på skoldansen med Lola, den tystaste flickan i skolan. Hon och hennes pappa kidnappar honom och Brent måste slåss för sitt liv för att överleva det makabra ”firandet” de tänker ge honom.

Det här är en film som jag längtar efter att få se. Jag har kollat runt bland kommentarerna på filmtipset och läst att det här ska vara en riktigt vidrig, men snygg film. Måste se den så snart som möjligt. Jag läste någonting om en väldigt intressant borrscen och den ska vara ännu äckligare än det så det ska bli spännande att se.


Om ni har sett filmen, vad tycker ni om den?

Jag hittade denna på blu-ray hos play.com och beställde den idag. Jag har en känsla i magen som säger att jag kommer tycka om den trots att jag inte har sett den. Så vi får se ifall det blir ett lyckat köp eller inte.
Watching movies

Hej alla läsare!

Här har jag lagt upp en väldigt liten del utav min skräckfilmssamling på mitt skrivbord.
Placebohoes nyår

Hej alla läsare!

Visar upp några nyårsbilder från min lilla fest ;)Korsetten köpte jag i Polen, älskar den.

 

Söta Candy var med på festen.

Min söta pojkvän Tomas.

 

 

Jacob och Candy, så söta tillsammans!

Alexandra, Dennis & André konverserar vid mitt bord.

 

Candy älskar att posa ;)


Godzilla - Final wars


''Ni som gillar att se Godzilla fightas med andra monster kommer nog att komma i omgångar då det är oerhört många fighter i filmen.''

Godzillas 50-årsjubileum, då han reser runt jorden och möter sina gamla fiender och ett nytt, mystiskt monster som kallas "Monster X". Kommer Godzilla vinna mot alla dessa farliga monster eller kommer Godzilla en gång för alla att dö?

Mothra är tillbaka, hur awesome är inte det? UNDERBART! Mothra är en jättefjäril som var med i Godzilla vs Mothra och är jordens beskyddare, men nu står Godzilla & Mothra på samma sida. De måste besegra alla olika monster. Filmen innehåller många olika monster och vi som gillar de andra filmerna i serien kommer att uppskatta denna. Jag gillar framtidstemat och karaktärerna. Detta är den bästa uppföljaren som jag har sett hittills och det var även härligt att få höra en Sum 41 låt under en utav fighterna. Ni som gillar att se Godzilla fightas med andra monster kommer nog att komma i omgångar då det är oerhört många fighter i filmen. Den här är väldigt underhållande och knasig precis så som jag tycker att de senare Godzilla filmerna ska vara!


Till alla hatare

Hej alla läsare!

Det här är till alla:
som får andra att må dåligt genom att trycka ner dem.
som skriver hatkommentarer, är anonyma och inte kan stå för det dem säger.
som får andra att känna sig osäkra så att dem inte kan vara sig själva.
Jag skulle gärna vilja leva i en värld där alla kan vara sig själva och må bra, men kommer vi någonsin att ha en sådan värld?


Buired

Hej alla läsare!

''Att bli begravd levande i en kista, mitt ute i ingenstans måste vara riktigt hemskt, men tänk då också att lådan närsomhelst kan gå sönder och då kvävs man under flera lager utav sand.''Amerikanen Paul arbetar i Irak. Efter en attack av en grupp irakier vaknar han upp för att märka att han ligger i en kista - levande begravd. Med hjälp av endast ett ljus, en kniv och en mobiltelefon tävlar Paul mot klockan för att försöka ta sig ur denna klaustrofobiska dödsfälla.

Äntligen såg jag Buried på en biograf i Polen. Hela filmen utspelar sig endast på ett och samma ställe och jag kände mig nästan lika instängd som Ryan Reynolds karaktär. Det tar ett tag innan man börjar förstå filmen och jag tycker att filmen hade helt rätt tempo.

Spänningskurvan gick precis rätt igenom hela filmen och ibland blev den instängda känslan så intensiv att det blev jobbigt för mig att kolla på. Att bli begravd levande i en kista, mitt ute i ingenstans måste vara riktigt hemskt, men tänk då också att lådan närsomhelst kan gå sönder och då kvävs man under flera lager utav sand. Om lådan håller så har man ett annat problem att tänka på - syret, så hur som helst så kvävs man till döds. Den här pendlar mellan en fyra och en femma, men just nu får den en stark fyra. Jag gillade slutet och det är inte ofta som jag är nöjd med hur en film slutar, men jag tycker att denna slutar på rätt sätt.


Stora filmlistan

Hej alla läsare!♥

Jag blev utmanad utav Nathalie. Ni som har mycket tid över kan också fylla i den här listan.

Välj minst 3 favoriter.

Action:
Kick-Ass, The Dark Knight & Hero.

Komedi:
Borat, Bruno, Heathers & Young Frankenstein

Thriller:
Untraceable, Gudfadern & Shutter Island.

Skräck:
Suspiria, Cabinet of dr Caligari, Orphan, Saw, Saw II, Saw V, Saw VI, Saw 3D

Klassiker:
Nosferatu, Double Indemnity & Faust.

Sci-Fi:
Tron - Legacy, Alien, Avatar, Terminator 2.

Drama:
Alla Tim Burton filmer.

Svensk film:
Män som hatar kvinnor, Luftslottet som sprängdes, Farsan.

Äventyr:
Princess Mononoke, Upp & Sagan om ringen filmerna.

Disney:
Törnrosa, Snövit och de sju dvärgarna,

Musikal:
Rocky Horror picture show, Singin' in the rain, West side story, Sweeney Todd, Nightmare before Christmas, Corpse Bride.Skådespelare: Christian Slater, Conrad Veidt, Barbara Steele, Jeffrey Combs, James Dean, Asia Argento, Boris Karloff, Zachary Quinto och Stephen Geoffreys.

Regissör/er: Dario Argento, Takashi Miike, Adam Green, Eli Roth, Akira Kurosawa

Soundtrack: Alla Saw-filmer, Sweeney Todd, Nightmare Before Christmas, Corpse Bride.

BLANDAT:

Sämsta film enligt dig: Grotesque, Alla Ulli Lommel filmer, Braveheart, Are you scared filmerna
Genres du gillar mest: Skräck, Sci-Fi & Komedi
Genres du gillar minst: Romcom
Bästa film du sett på bio: Inglourious Basterds & Saw 3D
Bästa uppföljare: Saw 2
Bästa re-make: Friday the 13th & Halloween.
Bästa franchise: Saw, Friday the 13th, Halloween & A Nightmare on Elmstreet.

Tio favoritfilmer: Suspiria, Inglourious Basterds, The Cabinet of Dr Caligari, Nightmare before Christmas, Orphan, Saw, Saw II, Saw 3D, Parfymen, Kill Bill volume 1.
Fem favoritkaraktärer: Jigsaw, Jason Voorhees, Michael Myers, Chucky & Freddy Krueger

Nämn en bra verklighetsbaserad film: Wolf Creek
Nämn en överskattad film: Braveheart
Nämn en underskattad film: Torkel i knipa
Bästa filmcitatet: ''Game over'' - Saw  ''The extreme always seems to make an impression'' - Heathers
Bästa tagline: ''Oh yes there will be blood'' - Saw II

Om du fick medverka i vilken film du ville, vilken skulle det vara då?: Någon Saw-film
Hur många filmer har du hemma?: Snart 1000 stycken.
Vart köper du dina filmer?: Play, Discshop, Sci-Fi mässor & olika butiker i Stockholm & Karlberg.
Hur ofta går du på bio?: Ungefär en gång i veckan.
Första filmen du minns: Beetlejuice
Favoritfilm när du var liten: Jurassic Park
Filmkväll: Vilket snacks kör du på: Popcorn, cola/vanilla coke, choklad.
Den snyggaste samlarutgåvan enligt dig: Suspiria 3 disc special edition & Dawn of the dead ultimate edition.
Vilken film har fått dig att gråta utav skratt: Borat & Bruno
Vilken film har fått dig riktigt rädd: Halloween original
Nämn en film som fått dig att må riktigt dåligt: Saló 120 dagar av sodom
Välj minst tre andra bloggare som du vill skicka listan vidare: Althea, Angelica, Ellen Tora & Micka, vill ge till några fler, men dem har redan blivit utmanade. Ni som vill göra listan, fyll i den och kommentera att ni har fyllt i den för jag vill gärna läsa den isåfall!Varför jag har så svårt att umgås med tjejer

Hej alla läsare!

''min första tanke är: Dem skulle säkert tycka att det är äckligt eller jobbigt för dem att få en kram utav mig.''Nu ska jag äntligen förklara varför jag har så otroligt svårt att bli bra kompis med en tjej. Jag har bara en bästa tjejkompis och det är Sofia och det har tagit mig flera år att kalla henne för min bästa tjejkompis, men hon har faktiskt bevisat att hon ställer upp för mig när jag har det svårt och hon har aldrig någonsin vänt ryggen på mig eller ens blivit sur på mig för någonting. Jag stöter nästan bort alla tjejer så fort jag träffar dem för att jag inte vill må dåligt. Varje gång jag träffar en ny tjejkompis så kramar jag oftast inte dem för att min första tanke är: Dem skulle säkert tycka att det är äckligt eller jobbigt för dem att få en kram utav mig.

När vi är flera stycken tjejer som pratar
så tänker jag bara: Allt jag har att säga kommer dem tycka är idiotiskt och inte värt att höra så därför slutar jag oftast att prata, drar mig tillbaka och bara lyssnar på när dem pratar. När jag märker att andra tjejkompisar pratar med varandra så tänker jag automatiskt att dem gillar varandra bättre än mig och därför så bryr jag mig inte om att försöka få närmare kontakt med dem och allt det här gör att jag knappt har några nära tjejkompisar. Jag har väldigt svårt för att att krama och röra vid andra tjejer. Jag har heller aldrig sagt till en tjejkompis att jag älskar henne och jag skriver oftast aldrig så gulliga saker till mina tjejkompisar heller. Varje gång jag har trott att jag har fått en nära tjejkompis så har hon alltid huggit mig i ryggen och det har alltid fått mig att känna mig nästan illamående när jag är runt tjejer och ibland har det blivit förmycket att jag tillochmed har gått hem från fester eller filmkvällar. För att få mig att förstå att man faktiskt vill lära känna mig bättre och vill ha mig som vän så ska man inkludera mig i saker och gärna skriva positiva saker om mig till mig för annars fattar jag det inte och kommer bara stöta bort alla. Någon mer som förstår vad jag känner?


Oops I killed an apple!
Alla skräckfilmer under 2010

Hej alla läsare!♥

Här är alla skräckfilmer som jag har sett under 2010, hoppas att 2011 kommer bli ett lika bra skräckår.Trick r treat. Island of lost souls. Leprechaun. Scarecrows. The Unknown. From Dusk 'til dawn 2. Dressed to kill. Babysitter wanted. Texas Chainsaw massacre: Next Generation. The Unborn. Wrong Turn 3. The Descent 2. Laid to rest. Orphan. Spider baby. The Laughing Man. Dr Jekyll & Mr Hyde 1931. Prom Night re-make. Daybreakers. The Strangers. Are you scared 2. Phantoms. Rovdyr. The Wolfman re-make. Guinea Pig: Devil's Experiment. Poltergeist II. The Machine Girl. The Old dark house. Cabin Fever 2. Meatball Machine. Jennifer's body. Deadgirl. Zombiestrippers. Thirst. The Dead pit. Train. She-beast. Tourist trap. Blood - The last vampire. Shutter re-make.Subconsious cruelty. Repo! The Genetic Opera. Run Bitch! Run!. Possession. The Final. Lesbian vampire killers. Dante's Inferno animated version. Vampire girl vs Frankenstein girl. The Death bed. Skeleton Crew. Sorority row. House of the devil. Blood Creek. I vädurens skugga. The Human centipede. A nightmare on Elm Street re-make. Black Devil doll. Slashers. The Toolbox murders. The Countess. The Collector. Hyresvärden. Ebola Syndrome. Samurai Princess. The Blackout. Tingler. Repulsion. Zombies vs Strippers. Frankenhooker. Survival of the dead. The Hole. Autopsy. Henry- En massmördare. The Sacrifice. C.H.U.D. Spooked. Phobia. Feardotcom. Family Man. Eater. Haunting in Connecticut. New Year's Day. Skin and bones. The Fourth kind. Underworld - Rise of the lycans. The Hills run red. Penance. I sell the dead. Case 39. Resident evil: Extinction. The Messenger. The Prowler. Return of the living dead 2. Return of the living dead 3. Vertigo. The Zodiac. An American haunting. 2001 Maniacs fields of screams. Trackman. Knife in the water. Doghouse. Meatgrinder. Dread. Blood and chocolate. Scar. Triangle. Paranormal Entity. The Devil's Chair. Vinyan. Hit and run. Arctic outbreak. Coming soon. Eyes without a face. Cannibal the musical!. Grotesque. Predators. Plague Town. Santa Sangre. Necromentia. Quarantine. Piraya II. Faust love of the damned. The Hitcher re-make. Mega Piranha. The Crazies re-make. The Stepfather. I walked with a zombie. Red room. Vargtimmen. Chainsaw Cheerleaders. Basket Case. Dangerous Worry Dolls. Clean,Shaven. Xtro. Stag Night. Puls. Vampyr. Return of the living dead 4. Fright night 2. The Bad Seed. They Wait. Tooth and Nail. Fingerprints. Mulberry Street. Rec 2. Nightmare Man. Let's scare Jessica to death. Society. Monster Man. Crazy eights. Hypnos. Murders in the Rue Morgue. Frozen. Whatever happened to baby Jane?. The Devil rides out. Quatermass and the pit. Dracula: Prince of darkness. 30 days of night 2. Frankenstein created woman. Stagefright. Black Death. The Nanny. Wendigo. The Dead Zone. Grace. The Coroner. Acacia. Frankenstein 1910. Ekusute. Into the Mirror. The Wig. Saw 3D. Mirrors 2. Huset vid vägen ände. Paranormal Activity 2. The Stepfather re-make. The Tattooist. North by northwest. Summer's blood. Ravenous. Legion. The Tortured. Otis. Devil. Return of the fly. Just before dawn. In the mouth of madness. Hell Night. Thesis. Hierro. Piranha 3D. Robogeisha. Dödens våning. Hatchet 2. Mutants. Buried. Dumplings. Outpost. Hellraiser inferno. Dolls. Tombs of the blind dead. Shadow builder.

Totalt: 201 stycken.
RSS 2.0