Annonser från BloggPartner

Alfred Hitchcock

Hej alla läsare!

''Trots att den är ganska kort så tyckte jag att den var seg och tråkig.''


Jag har nu sett några utav Hitchcocks filmer och det har varit en berg-o-dalbana mellan mig och hans filmer. Vissa har jag gillat och andra har jag inte gillat alls. Min första Hitchcock film såg jag när jag var 12 år och den filmen var Psycho och den gillade jag. Efter Psycho så blev det The Birds och den var inte lika bra, utan mer helt okej. Sedan gick det några år innan jag såg min nästa Hitchcock film och då var det dags att se repet och där kom den första besvikelsen. Trots att den är ganska kort så tyckte jag att den var seg och tråkig. Jag var någon som trodde att jag skulle tycka om alla Alfreds filmer, men så var det inte. Jag gav mig ändå på att se Vertigo och blev återigen besviken och tänkte är det bara Psycho som är riktigt bra? Vad händer?

Jag bestämde mig för att se North by Northwest, men för tredje gången blev jag besviken. Jag hade inte stor lust alls att se fler Hitchcock filmer efter tre raka besvikelser, men min pojkvän tyckte om hans filmer väldigt mycket och ville se fler så då bestämde vi oss för att se Rear Window och wow jag gillade den väldigt mycket. Nu hade det vänt och jag ville se fler så efter det blev det dags för Strangers on a train som jag tyckte var helt okej. Min senaste Hitchcock film blev Dial M for murder som jag tyckte om och recenserade nyligen i bloggen. Jag har många fler filmer att se, så det ska bli spännande att se vad jag tycker om dem. Vilka Hitchcock filmer har ni sett och vad tycker ni om dem? Har ni älskat alla eller haft en väg mer som mig?


300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: BlueRoseCase

Håller med, Hitchcock är vansinnigt ojämn. Men då gillar jag Psycho väldigt mycket, är förtjust i mycket av Vertigo och lite av Frenzy. Och Rear Window är en av mina absoluta favoritfilmer. Förresten måste jag göra lite smygreklam för dig som gillar Saw-filmerna. De står nämligen näst på tur att avhandlas som filmserie i min blogg efter Romero-filmerna. Rätt otippat men det hela beror på att jag hittade Saw VI för 29 kr på Discshop...

2011-01-25 @ 18:42:15
URL: http://bluerosecase.blogg.se/
Postat av: Anonym

Han är min favoritregissör och jag gillar alla hans filmer =)

2011-01-25 @ 18:42:17
Postat av: Candy

Psycho är bra, men VERTIGO ÄR ÄNNU BÄTTRE KURWA!!!! ;D

2011-01-25 @ 20:09:11
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Emma

Jag gillar Psycho, North by Northwest, Dial M for murder & Frenzy väldigt mycket. Jag tycker om hans manus och tycker att han är väldigt bra på att berätta historier som är intressanta.

2011-01-25 @ 20:21:41
Postat av: Angelica

Hans filmer är grymma!

2011-01-25 @ 21:57:02
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker att dem flesta utav hans filmer är tråkiga och inte speciella på något vis, nästan alla jag har sett förutom Psycho.

2011-01-26 @ 00:07:51
Postat av: Tommy

Har nog inte sett nån av hans filmer som jag blivit besviken på. Han är ett geni och kommer alltid att vara det!!

2011-01-26 @ 01:59:34
URL: http://www.ramrod.se/
Postat av: Aficionadon

Har sagt det förr men det kommer här igen: Mannen var ett geni. En av favorit regissörerna.

2011-01-26 @ 21:42:50
URL: http://aficionadon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0