Annonser från BloggPartner

Sommardrink

Hej alla läsare!

Oj vad jag längtar till sommaren just nu. Jag vill slippa min vinter och vårjacka och bara gå runt i t-shirts. Denna bild är tagen i Polen i somras. Jag och mamma åker jämt till ett väldigt stort centrum i Katowice och provar olika goda drinkar. Den här var väldigt god och snygg.

Jag älskar att vandra runt i just det centrumet, dem har sjukt många affärer, bio, restauranger, glassbarer och mycket mer. Jag spenderar jämt mycket pengar där, så jag håller på att spara massor med pengar nu inför resan till Polen i sommar som jag och Alex vill göra.

Jag och Alex kunde stanna i lägenheten en natt till eftersom att nycklarna ska lämnas in imorgon, så det blir våran sista natt tillsammans i lägenheten, vilket är jättetråkigt. Det är väldigt tomt och imorgon är det dags att flytta till mamma igen, men jag hoppas att jag och Alex kan bo tillsammans igen.

Veckan som kommer ska jag städa massor hemma, packa upp alla grejer och fixa mitt filmrum. Jag har snart 800 dvdfilmer och jag ska fixa till mitt snygga filmrum som jag har hemma hos mamma. Jag ska även sätta upp massor med filmaffischer och bilder, så det kommer bli väldigt snyggt. När jag får chansen ska jag fota filmrummet också. Vad ska ni göra veckan som kommer?
Jag som Corpse Bride

Hej alla läsare!

Ni som missade mina inlägg om Sci-Fi mässan i Stockholm 2009, missade att jag klädde ut mig som Corpse Bride, men jag lägger ut några bilder här igen så att ni kan se dem igen. Tyvärr kan man inte vända dem rätt så ni får stå ut. Det var väldigt kul när många kom fram och frågade om dem fick ta kort på mig.Konsttävling igen!

Hej alla läsare!Jag har besämt mig för att köra konsttävlingar varje söndag, för jag vill gärna ha mycket att rita. Så det är bara att börja anmäla er igen. Ni har till tisdag kväll på er. Vinnarna (tre stycken) får personligt ritade bilder utav mig, den stora vinnaren får även ett inlägg och en länkning i en hel månad på min blogg, så de kommer vara unika och ingen annan kommer ha en likadan.

 


Min favorit fantasy konst

Hej alla läsare!

Jag tänkte välja ut några utav min favoritmålningar och ritningar som har med fantasy att göra och jag har ritat och målat allihopa, så jag hoppas att ni gillar dem. De två första är mina absoluta favoriter och jag vill jättegärna göra flera sådana saker.


Tim Burton tatueringar

Hej alla läsare!

Jag hittade massor med folk som har tatuerat in motiv från Tim Burton filmer. den från Alice i Underlandet var riktigt läcker, men jag föredrar att ha små tatueringar på mig.


Winona Ryders röda klänning

Hej alla läsare!

Ni har säkert märkt att jag har börjat blogga mer, men Tim Burton/Johnny Depp temat är så roligt så jag vill nästan blogga om det hela tiden. Bröllopsklänningen som Winona Ryder har på sig i filmen Beetlejuice är riktgt snygg. Även hela hennes look i denna film, när jag var mindre försökte jag få mitt hår att se ut så, men det gick inte så bra.Alice i Underlandet bilder

Hej alla läsare!

Jag längtar så mycket tills Alice premiären på onsdag att jag var tvungen att fotas med några bilder på Sergel bion när jag var där i fredags. Mina ögon blev väldigt ljusa. Vi ska se filmen på Rigoletto. Väskan som jag har på bilderna har jag haft i snart fem år, men jag tycker att den är så söt så jag kan inte släppa den.

När ska ni sen den filmen och vart någonstans?


Tim Burtons vincent

Hej alla läsare!

Jag älskar Tim Burtons kortfilm Vincent, som så många inte har sett tyvärr, men  nu får ni chansen att se den här. Den handlar om en pojke som heter Vincent som vill vara som sin idol Vincent Price (som är en stor skräckikon i alla de gamla klassiska skräckfilmerna)


Min tatuering

Hej alla läsare!

Bland alla mina Tim Burton och Johnny Depp inlägg denna vecka så vill jag visa min tatuering som jag gjorde i somras när jag var i Polen. Jag har visat den förut på bloggen,  men vill visa den igen för jag gillar den som fan.

Motivet har jag ritat helt själv och jag tänker även fylla ut min tatuering mer. Fler blommor och saker som ska gå neråt mot magen. Men den passar lite in på mitt tema just nu eftersom att den är ganska fantasifylld och det är såna blommor jag gillar att rita. Några har även frågat om jag kan rita tatueringar till dem och det gör jag gärna. Det var rätt kul för mamma vill inte att jag ska pierca tungan eller läppen, men en tatuering gick hon med på, men men mamma är som hon är.

Många undrar hur ont det gör att tatuera sig. jag tyckte att det gjorde ganska ont, mamma filmade faktiskt när jag blev tatuerad och jag tror att den finns på mammas dator ska kolla när jag flyttar hem till henne ikväll. Den tog 7 timmar att göra, men jag hade en tv att titta på och min mamma att prata med. Jag tror att fortsättningen på denna tatuering blir i sommar, så jag ska nog sätta igång att rita på den mer ganska snart.

Har ni några tatueringar?

Charlie and the chocolate factory

Hej allla läsare!

Det var ett  tag sen jag såg Tim Burtons Charlie and the chocolate factory, men jag gillar den väldigt mycket. Den handlar om den unga pojken Charlie som kommer ifrån en väldigt fattig familj och som en dag blir den sista lyckliga personen som hittar en guldbiljett till Willy Wonkas chokladfabrik. Endast fem blir utvalda att gå in dit och det händer fantastiska saker när dem kommer in i fabriken.

Jag har inte sett den gamla filmen, men vill göra det snart. I den spelar Gene wilder Willy Wonka i den här spelar Johnny Depp Willy Wonka och han är som vanligt helt perfekt för rollen. Man får mer och mer sympati för honom ju längre in i historien man kommer och man förstår varför han är som han är. Miljöernaär som vanligt underbara och den innehåller allt möjligt godis. Chokladfloder, godis som kan ersätta hela måltider och mycket mycket mer. Det som många kommer ihåg ifrån den här filmen är Oompa Loompas sångnummer, som är fantastiska.

Filmen är baserad på Roald Dahls bok med samma titel. Jag har läst några Roald Dahl historier och dem är väldigt udda och bra. Något annat som kan vara kul att veta är att Marilyn Manson sökte rollen som Willy Wonka, men alla trodde att han skulle bli för skrämmande. Se trailerna nedanför om ni inte redan har sett denna film. 


Rosa dödsängel

Hej alla läsare!

Idag har varit en rolig dag. Alexander fick sig ett riktigt rejält skratt när jag tidigare idag ramlade utanför ett pizzaställe framför Alex och alla som satt där inne och åt tittade ut och skrattade såklart, det var väldigt pinsamt, men på något sätt gillar jag att skämma ut mig lite och göra andra glada.

Vi kom precis hem från stan då vi såg I Love you Phillip Morris på bio och den var väldigt bra och jag tror faktiskt att Alice i Underlandet kommer att bli min 150:e biofilm! Just nu är jag för trött för att skriva ett seriöst blogginlägg, så jag visar en bild som jag har ritat istället.

Jag gillar den, nästan som en rosa dödsängel och den är ritad för ungefär ett år sedan. Jag är dålig på att fota mina nyaste ritningar, men jag kommer bli bättre på det. Nu är det så rörigt med flytten så ni får ursäkta mina röriga inlägg också, men det kommer bli bättre.

Tim Burtons ritningar inspirerar

Godkväll alla läsare!

Jag ska strax bege mig till stan för att gå på bio, jag ska se I love you Philip Morris. Jag vill bara visa vilka häftiga ritningar Tim Burton har gjort och vilka underbara figurer han har gett oss. Många utav hans ritningar har inspirerat många till att själva börja rita och måla, bland annat mig.

 


Alice i mörkerland igen

Hej alla läsare! ♥

Vill lägga upp denna bild på Alice i mörkeland igen, min tagning på Alice i Underlandet som jag har ritat. Det är många som gillar denna, så jag ska fortsätta rita och måla i den här stilen och fortsätta inspireras utav Tim Burton. Jag har även skrivit en novell, med denna tjej som huvudkaraktär som jag måste fortsätta på någongång snart.


Sweeney Todd

Hej alla läsare!

För att förbereda inför Alice i underlandet kommer det bli en Tim Burton/Johnny Depp vecka framöver, så ni har mycket rolig läsning framöver. Jag börjar med Sweeney Todd idag, som är en blodig musikal. Många briljanta skådespelare medverkar, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman och Sasha Baron Cohen bland annat. Den handlar om barberaren Sweeney Todd som har kommit hem till London efter många år och är nu på jakt efter hämnd mot dem som gjorde honom fel och att hitta sin älskade igen. Johnny Depp passar utmärkt som Sweeney Todd och Alan Rickman gör återigen en skurkroll superbra.

Både jag och Alex är helt kära i den här filmen. Tim Burton är miljöernas mästare, jag önskar att jag kunde skapa lika fantasifulla miljöer. Det är även snyggt hur han har använt färger, mycket mörka färger, men plötsligt sticker det ut massor med rött blod och kontrasten blir så snygg då. Det som också är roligt att veta är att alla skådespelare själva sjunger och att höra Sasha Baron Cohen aka Borat att sjunga var fantastiskt, han har en jättebra röst. Många har problem med att detta är en musikal, men jag älskar det. Jag är en sån person som älskar när någon plötsligt bryter ut i sång och gör oventade saker.


Re-animator

Godmorgon alla läsare!

Som ni ser så har det hänt en designändring på min blogg och jag har bestämt för att ha olika bioaktuella filmteman på min blogg och just nu är det Alice i underlandet. Hela designen är gjord utav min pojkvän Alex, han satt uppe väldigt länge inatt och slet med denna.

Re-animator är en utav mina favorit splatter filmer, som är baserad på en H.P Lovecraft novell. Den handlar om en medicinstuderande som har hittat ett medel som gör att döda döda kroppar vaknar till liv igen och har därmed bevisat att det går. Det gröna medlet han uppfinner ser helt underbart ut och han återupplivar tillochmed en katt som blir galen.

Den innehåller många roliga gore scener, som ett avhugget huvud som fortfarande lever och försöker döda folk, tillochmed tarmar som försöker döda folk. Den har fått två uppföljare, Bride of Re-animator och Beyond Re-animator som jag också gillar väldigt mycket, men denna är den bästa. Jeffrey Combs har huvudrollen som Herbert West och gör den underbart bra.


Vinnarna

Hej alla läsare! ♥

Nu är tävlingen avslutad och den stora vinnaren blev saniaclaus , men på andra och tredje platsen kom alexandresen och rockgrodan. GRATTIS till alla tre!Cannibal Holocaust

Hej alla läsare!

Dags att prata om den väldigt uppmärksammade Cannibal Holocaust, den bästa utav alla Cannibalfilmer som har gjorts. Jag tycker att den är bra, men det betyder inte att jag på något sätt stödjer att man dödar djur, ABSOLUT INTE, jag tycker att man hade kunnat skippa alla de scenerna, för filmen är lika bra utan dem. Fast det är ju en utav orsakerna till varför den har uppmärksammats så mycket. Den har även uppmärksammats för sina våldsamma handlingar och för att vara en snuff film, vilket den inte är. KÄNSLIGA TITTARE VARNAS

Jag träffade Regissören till denna film, Ruggero Deadato på Sci-Fi mässan som var i december 2009 och han blev så imponerad utav min outfit att han fotade mig och signerade min Cannibal Holocaust dvd med ett hjärta. Jag hann tyvärr inte prata med honom så mycket, men han ska göra en re-imagining utav Cannibal Holocaust det här året.

Filmen är ifrån 1980 och den handlar om några som hittar ett filmteams filmer och blir förskräckta över vad som har filmats och då kommer fråga, vilka är de riktigt monstrena?

Nedanför kan ni se en trailer till filmen.

 


Meatball Machine

Hej alla läsare!

Jag har precis sett klart Meatball machine som handlar om en varelse som tar över människorskroppar och som fightas med andra varelser som har tagit över människors kroppar och dem slåss tills en utav dem dör och då måste den som har vunnit äta upp förloraren. Den är väldigt underhållande, men amatörmässig. Ibland blev den lite tråkig, men förvandlingsscenerna tar igen för det och dem är riktigt coola. Utseendena på de som förvandlar är riktigt coola, speciellt ''knapparna'' de har i ögonen.

Jag gillar även att de har tagit med en liten kärlekshistoria, för huvudkaraktären är Yoji som är väldigt kär i , men den natten då hon äntligen är hemma hos honom så blir hon förvandlad utav varelsen och Yoji försöker att rädda henne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se trailern här!

 


Orange

Hej alla läsare! ♥

Nu har jag kommit hem från skolan och är ganska trött, men senare ikväll ska jag på bio och se Farsan. Vi har knappt någonting kvar i lägenheten så det finns inte så mycket att göra här och jag har inte min dator här, så när Alex tar med sig sin dator och jag är ensam hemma så har jag ingenting att göra.

Denna bild ritade jag för ett år sedan och jag gillar den. Det ska bli så kul att rita bilder till vinnarna i min konsttävling som avslutas ikväll klockan 20.00, så fortsätt att rösta fram tills dess, men det kommer komma fler konsttävlingar såklart. Så håll gärna utkik genom att lägga tilll mig på bloglovin.

Redhaired woman

Godnatt alla läsare! ♥

Dags att lägga sig snart, men ville visa en bild som jag ritade för ungefär ett år sedan, men som jag gillar.

 


Katy Perry bubblor

Hej alla läsare! ♥

Jag hittade en bild på Katy Perry blåsandes såpbubblor och det är precis vad jag har gjort hela dagen hos mamma, blåsit såpbubblor, så jag tyckte att det var ganska kul.  Jag gillar att blåsa bubblor, det får mig att känna mig lugnare och tänka på barndomsminnen. Så blås lite såpbubblor och gör världen lite vackrare.


Switchblade Romance.

Hej alla läsare! ♥

Dags att tipsa om filmen Switchblade Romance aka High Tension, en fransk gore-film, en utav de tidigaste faktiskt. Jag bloggar ganska mycket om dessa franska gore-filmer, men jag älskar dem. Jag såg denna när jag var 14-15 år och det var den första franska gore-filmen som jag såg och jag älskade den. Den har en riktigt bra twist och mycket gore, fast inte lika mycket som de nya franska filmerna i denna genre. Väldigt bra musikval, som i de övriga franska filmerna. Det finns en ganska omtalad scen i början där en man i en långtradare har en härlig stund med ett avhugget huvud.

Den handlar om de två vännerna Marie och Alex som beger sig ut till Alex familj på landet, men på kvällen mördas Alex familj och Alex blir kidnappad och nu är det upp till Marie att rädda henne.Gillar man inte Inside, Martyrs eller Frontiers, så lär man inte gilla den här heller, men jag tycker att den är grymt bra.

Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Vad har du för stil egentligen?

Jag vet faktiskt inte. Man kan inte placera mig i någon kategori och det gillar jag. Jag tar på mig det jag själv gillar och det jag känner mig bekväm i. En dag kan det vara helt svart, en annan kan jag ha mycket färger på mig, men det jag nästan aldrig har på mig är byxor, utan det blir mest kjol och klänningar. Här kommer lite bilder på hur jag har sett ut genom åren. det är alltid roligt att kolla igenom gamla bilder på en själv, nu när jag är hemma hos mamma och använder min gamla dator.


Hårfärg

Hej alla läsare!

Vilken hårfärg trivs ni bäst i? Jag har haft de flesta hårfärger, men trivs bäst i mörkbrunt-ljustbrunt hår, för de hårfärgerna passar mina mörka ögonbryn bäst. Det är ofta många som undrar om jag färgar mina ögonbryn svarta, men det gör jag inte. Jag vill att de ska vara ljusare. Just nu sparar jag mitt hår och hoppas att få det ganska långt snart. Det är alltid så att så fort jag börjar få långt hår så får jag någon knäpp i huvudet och klipper mig och sen ångrar jag mig såklart. Jag måste försöka hålla mig den här gången och intala mig att jag kommer ångra mig om jag klipper mig igen.

Den coolaste hårfärgen jag hade var rosa med lugg. Många sa att jag såg ut som en animétjej, speciellt när jag hade mina speciella kjolar och höga klackskor. Den här bilden påminner mig även om sommaren, då den är tagen i juli i Polen, oj vad jag längtar. Jag vill bara slänga av mig min vinterjacka och vinterskor.

Just nu är våran lägenhet ganska tom, förutom vissa hyllor, sängen och soffan som snart ska säljas. Det här är våran sista natt i den här lägenheten, vilket känns väldigt jobbigt. Det kommer bli svårt att sova utan varandra när man har varit med varandra så gott som 24/7 i nästan 5 månader.

Glöm inte att ni kan fråga massor med frågor i frågeboxen som finns längst upp på min blogg, så blir jag jätteglad.

Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Du nämnde förut att du varit på sjukhus, varför då och hur kändes det att vara där?


Det var sommaren då jag skulle fylla 18, några dagar innan jag skulle åka till Polen fick jag jätteont när jag kissade, men jag trodde att det skulle gå över så vi lät det vara i några dagar, men det gjorde ondare för varje dag, men lugnade ner sig dagen innan vi skulle till Polen. På planet dit började jag få ont igen och nästa dag då vi var i Polen åkte vi till sjukhuset för att vi trodde att jag bara hade fått en urinvägsinfektion och skulle få tabletter mot det. När vi väl hade gjort alla tester så kom läkaren och sa att om jag hade kommit in tre dagar senare så hade jag dött av blodförgiftning och att jag måste in på sjukhus på en gång, för jag hade problem med njurarna, vilket jag fortfarande har ibland, men inte lika seriöst som då.

Jag fick ge blodprov och fick dropp på en gång. Jag gick in på toan med min mamma och började gråta och skrek att jag inte ville vara på ett sjukhus för att pappa åkte in på ett sjukhus och kom aldrig tillbaka och då började mamma också gråta, det var väldigt känslosamt. Jag har sjukhusfobi och jag behövde stanna där i två veckor för att bli helt frisk och varje dag fick jag ge blodprov, sätta in nya dropp och byta det som droppet rinner i för jag var allergisk mot något medel så dem fick sticka mig i armarna och händerna väldigt många gånger, jag har fortfarande kvar små ärr ifrån det.Demons

Hej alla läsare!  ♥

Demons är en film som jag gillar väldigt mycket, som är skriven utav Dario Argento och Lamberto Bava. Allt som Dario Argento rör vid blir guld. Den handlar om ett gäng människor som går på en biograf och ser en film och plötsligt blir dem förvandlade till demoner och då börjar slakten inuti biografen, rolig splatter och väldigt underhållande. Det finns även en uppföljare och jag gillar den också, men jag gillar denna film mer.

Det finns många roliga scener och ni som gillar gore kommer inte bli besvikna. Jag såg denna då jag låg på sjukhus i Polen för mina njurar och jag visade denna för de andra som låg i samma rum och de skrattade jättemycket. Vi brukade fixa våra egna filmkvällar på sjukhuset, vi bar in en soffa, satte på en film på datorn och kollade på filmer. Godis fick vi från våra föräldrar som kom och hälsade på.


Katy Perrys muffinväska

Hej alla läsare!

Snart ska  jag åka med klassen för att kolla på några som gör special effekter, det ska bli väldigt kul. Tänkte visa lite mer Katy Perry inspiration. Muffinväskan ser helt underbar ut. Jag gillar även hennes håruppsättningar på båda bilderna. Jag skulle jättegärna vilja ha lugg igen, men vågar inte klippa, för jag kanske inte passar i det längre.


Elefantmannen

Hej alla läsare! ♥

Jag har ingen lust att sova nu, är fortfarande sjuk, men ska försöka ta mig till en skolgrej imorgon. Tänkte tipsa om filmen Elefantmannen. Den är baserad på en riktig historia och John Hurt spelar Elefantmannen, en man som är föddes med grova missbildningar över nästan hela kroppen. En läkare tar med honom till sitt sjukhus för att se om han kan lära honom att kommunicera med andra och att få tillbaka ett bra liv. Läkaren spelas utav Anthony Hopkins. Men han blir jämt uttittad och skrattad åt och allt han vill är att försöka ha ett så normalt liv som möjligt.

Det här är en riktigt stark film som berör mig, John Hurts skådespeleri är fantastiskt och den här filmen fick mig att gråta, speciellt en scen, men nästan alla scener får en att tänka och känna. Jag ger denna högsta betyg man kan ge för att den verkligen berör. Jag tror inte att något annat skådespel har berört mig lika mycket som John Hurts. Det är inte ofta som jag blir rörd till tårar av en film, men denna lyckades. Jag kände tyngden han kände och jag var med honom hela tiden.

Enligt mig är det här en perfekt film, allting stämmer, även det tekniska. Jag längtar tills jag ska köpa denna på blu-ray, har hittat en väldigt snygg utgåva här. Det var även denna look som visas på min bild som blev looken för Jason Voorhees i Fredagen den 13:e del 2, då han inte hade fått sin hockeymask ännu. Filmen är även regisserad utav David Lynch och jag gillar hans filmer, men denna är lättare att förstå än hans andra filmer. Så alla Lynch-fans, SE DENNA!


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Är din pojkvän lika stor filmnörd som du är? Och hur många filmer har han?

Ja han är en lika stor filmnörd som mig och drömmer om samma jobb inom film som mig, nämligen manusförfattare och regissör. Vi kollar på filmer väldigt ofta och tävlar jämt om vem som ska ha flest filmer, han köpte precis filmen Constantine på blu-ray. Han har 430 filmer och 162 (188 om några dagar)av dem är blu-ray filmer, jag har 794, varav 41 (51 om några dagar) på blu-ray.Katy Perry inspiration

Hej alla läsare!

Jag gillar Katy Perry väldigt mycket, det jag gillar mest med henne är hennes underbara klädstil. Det är så jag skulle vilja klä mig, gulliga och utstickande klänningar, snygga frisyrer och underbara väskor. Jag har också alltid velat haft svart hår, jag har provat det men tycker inte att det passar på mig alls tyvärr, vilket är synd för det är jättesnyggt.


Biofilm 2010

Hej alla läsare!

Det finns  ganska många filmer jag vill se det här året. Dessa är de filmer som jag har hunnit se än så länge. Vilka filmer har ni sett på bio i år? Filmer är: Sherlock Holmes, Instängd 2, Det regnar köttbullar, Daybreakers, Till vildingarnas land, The Wolfman, Prinsessan och grodan och Shutter Island. Nästa biofilmer blir I love you Philip Morris och såklart Alice i Underlandet, som vi har biljetter till på onsdag.Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Dags att svara på en läsarfråga

Hur många filmer har du sett och hur många gånger har du varit på bio?

Jag är medlem på en sida där man kan hålla koll på hur många filmer man har sett och jag har sett 1655 filmer, jag vet inte om det är lite eller mycket för någon i min ålder. Jag har samlat alla mina biobiljetter i en bok och räknat dem, 148 stycken totalt med Shutter Island igår.


Börja rösta i konsttävlingen

Hej alla läsare!

Nu kan man börja rösta i konsttävlingen. En röst per ip-nummer, jag kommer kolla noggrannt. Jag vet att det är ganska många som är med nu, men det är inte bara ettan som vinner utan 1:a platsen får en större bild, medan 2:a och 3:e platsen får en mindre bild, men ettan vinner ett inlägg och en läkning i en månad, det gör inte tvåan och trean, så börja rösta på eran favorit. Tävlingen avslutas på fredag 25/2.

Nu borde alla bilder och länkar vara rätt!

1

 

 

2

 

 

3

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10

 

 

11

 

 

12

 

 

13

 

 

14

 

 

15


Top Model favoriter: Brittany

Hej alla läsare! ♥

Jag har blivit ganska sjuk tyvärr, men nu vidare till en Top Model favorit, nämligen Brittany från säsong 8. Jag gillar hennes look, hennes röda hår och hennes grymma bilder. Jag tycker att hon tog dem snyggaste bilderna utav alla, titta bara på hennes glassbild, så sjukt vacker att jag var tvungen att måla en tavla utav den bilden. Jag gillar hennes grymma håruppsättning på denna bild och hennes stora lösögonfransar, helt perfekt. Miljön är helt underbar på denna bild, fast jag kan förstå att det var ganska kallt att plåtas med glass.

Säsong 8 är dessutom min favoritsäsong, för jag gillar verkligen alla fotosessioner, alla teman och Jael och Brittany var mina absoluta favoriter från den säsongen, kanske någonsin. Idag kommer ännu ett avsnitt från säsong 8 och det är när dem fotas som brottsoffer, kommer vara ganska blodigt, vilket jag gillar.

Ikväll lottar jag ut några som får vara med i tävlingen så ni har fortfarande chans att vara med. GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR.


Shutter Island special

Hej alla läsare!

Jag kom precis hem ifrån bion, Shutter Island. Efter att vi hade sett halva filmen så började ett gäng människor i biosalongen att bråka och det gick så långt att filmen stängdes av och de fortsatte att bråka. Jag vet inte riktigt vad bråket handlade om, men två killar gick ut och en tjej följde efter, sen kom hon tillbaka och alla buade åt henne och ville att hon skulle gå. Det var något konstigt med henne och hon fortsatte att bråka, till slut kom det 4-5 väktare och förde ut henne och några av hennes kompisar. Efter några minuter fortsatte filmen igen, men det var kul underhållning det också.

Tillbaka till filmen, den var väldit bra och så snyggt fotad, man fick fotorgasmer. Jag rekommenderar alla att se denna filmen både för storyn och för fotot. Dicaprio är riktigt bra i denna. Jag kan knappt vänta tills dvdn kommer ut.

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIN BLOGG HÄR =) Så kommer jag bli superglad!
Rösta

Hej alla läsare!

Jag har kommit med i en bloggtävling och ni får jättegärna röst på mig här jag har nummer 2.

Här
är en bild som min pojkvän gillar väldigt mycket som jag har ritad. Återigen är det mycket inspiration från Tim Burton, men mina bilder blir bra när jag inspireras utav honom.

♥ Tävling ♥

Hej alla läsare!

Nu är ännu en tävling igång. Vinnaren får en personlig ritad teckning utav mig, ett inlägg och en läkning hos mig i en hel månad. Om ni vill vara med så kommenterar ni det i det här inlägget och ni har till tisdag 23/2 på er.

Bakteriofag

Hej alla läsare!

Det här är min favoritritning av en bakteriofag. Jag ritade den för snart 2 år sedan, men jag gillar den fortfarande lika mycket. Jag ska nog snart börja med en ny bakteriofag, för jag gillar att rita dem. Man kan göra mycket med dem.

Vilken färg tycker ni den nya ska ha? Jag tänkte kanske att den skulle vara lila i olika skiftningar.

Asia Argento ritning

Hej alla läsare!

Detta är den senaste bilden som jag blev klar med, det är en hyllning till en Dario Argento film, nämligen the Stendhal Syndrome. Kvinnan jag ritade av är Dario Argentos dotter Asia Argento som är skådespelerska. Hon är med i några utav Dario Argentos filmer, även Land of the dead, Marie Antionette, Drottning Margot och en hel del andra filmer.

När jag har köpt en röd spritpenna som fungerar ska jag fylla i resten utav det röda, så att det ser snyggt ut, nu fick jag at en vanlig ritpenna och fylla i, därav de röda färgskiftningarna. Jag har alltid velat rita denna bild, men jag förstår inte varför jag har väntat med det så länge.

Just nu håller jag och Alex på och städar inför flyttningen som händer i veckan. Vi är båda väldigt ledsna och det ligger saker överallt nu. Alla mina filmer får inte ens plats i alla lådor som vi har, så jag får använda de påsar jag hittar.

Martyrs

Hej alla läsare!

Om ni gillar filmer som Inside och Frontiers, så kommer ni att gilla Martyrs, ännu en fransk gore film. Den handlar om två tjejer, den ena har haft riktigt traumatiska händelser i sin barndom och den andra Ana är hennes kompis som alltid har funnits där och stöttat henne, men när Lucie ska hämnas så går allting fel.

Jag tycker fortfarande att Inside är den bästa utav alla franska gore filmer, men den här kommer väldigt väldigt nära. Gore effekterna är häftiga och jag blev helt tagen när jag såg denna. Alex tyckte också om den här och har den nu på blu-ray, som han köpte på play.com, där han köper nästan alla sina blu-ray filmer.

Om ni vill se en ganska äcklig gore film som många har svårt att ens sitta igenom så se denna, när den först hade premiär på en festival så var det en som spydde när han såg denna. Jag spydde inte, men jag kan förstå varför för slutet är ganska jobbigt att se, men en originell film.


Godnatt

Godnatt igen alla läsare! ♥

Jag är bara lite småttirriterad. Pissväder, tåget en timma försenat, kommer säkert vara väldigt sjuk imorgon. Jag lovar, snart flyttar jag härifrån, SUCK.

Svar på läsarfråga

Godnatt alla läsare!

Vad gillar du för typ utav väskor? Någon favorit just nu?

Jag har varit på jakt efter några väskor ett bra tag nu, men jag har inte hittat dem jag vill ha riktigt, men här är en riktigt söt som jag skulle vilja ha. Jag kommer inte ihåg vart jag hittade den, men när jag har hittat sidan så länkar jag den här. Idag letade jag efter både en väldigt stor väska och en ganska liten med ''handtag'', inget som man ska ha på axeln utan bara i handen.


Pappa på bild

Hej alla läsare!

Jag har precis kommit hem från stan. Tänkte visa en bild på mig och min pappa, här har ni äntligen honom, som jag har skrivit om väldigt mycket. Han var den som jag älskade mest, men jag är glad att jag iaf fick 10 år med honom, men det är så jobbigt att bara titta på fotografier utav honom, istället för att titta på honom på riktigt.

Han kom från Norge och hette Lars-Albert, men vi kallade honom för Lasse och han hade lika stort filmintresse som jag har nu. Jag har två halv bröder, men de är vuxna och bor i Norge, jag har tyvärr inte pratat med dem sedan pappas begravning och jag vet inte hur det är med dem. Jag skulle jättegärna vilja komma i kontakt med dem, men jag vet inte hur, ingen i min släkt verkar ha någon kontakt med dem.Blu-ray köp

Hej alla läsare!

Dessa var de senaste blu-ray filmerna som jag köpte. Jag fick dem i måndags eller tisdags. Vicky Christina Barcelona, The Hills have eyes re-make, Upp och Rovdyr. Jag har sett alla utom Vicky Christina Barcelona, som jag planerar att se med mamma, för hon ville jättegärna se den. Det var ett tag sedan jag såg the hills have eyes re-make, så den kommer jag nog se inom en vecka för att friska upp minnet, jag gillade den nästan lika mycket som jag gillade originalet.

Snart ska jag iväg till stan med mamma för att shoppa lite, har sett några nya kläder från H&M som jag gärna vill ha, bland annat en klänning. Det är inte så jätteofta jag köper nya kläder, så det ska bli kul att ätnligen kolla runt lite. Sedan vid 15.00 så blir det Shutter Island.

Senare
ikväll ska jag spela biljard med några kompisar på biljardpalatset i Karlberg och det kommer bli grymt kul. Så det kommer inte att bli mycket tid till att blogga idag, men lite mer får ni senare.

Död snö

Hej alla läsare!

Död snö är en norsk zombie skräckfilm. Det är inte bara det att filmen innehåller zombies, utan de är nazist-zombies som nu återigen lever. Handlingen skiljer sig inte så mycket från andra filmer i denna genre, ett ungdomar åker till en stuga och blir tvugna att försöka överleva med alla dessa nazist-zombies omkring sig.

Detta är den bästa norska skräckfilmen som har gjorts hittills, jag ÄLSKAR den och om ni också gillar den så finns den billigt på de flesta internetaffärer, så köp den redan idag!

Just det Alex fick ett jobb idag och vi är båda glada, nu hoppas jag på att få jobb snart så kommer jag också att vara jätteglad, men jag ska fortsätta blogga mycket ändå. Vad är era planer för ikväll? Ni kanske är hemma och ska glo på någon film, vilken isåfall? Jag vet inte riktigt vad jag och Alex ska se, vi såg precis på Matrix:Reloaded, så det kanske blir Repulsion eller Goonies ikväll.

Det är några som har mejlat mig om svåra stunder i deras liv och velat skriva av sig lite och jag uppskattar det jättemycket att ni känner det förtroendet för mig och att ni känner att jag kan förstå och ni får jättegärna göra det. Jag läser mer än gärna era mejl och svarar.

Mest kommenterade

Hej alla läsare!

Jag vill bara visa att ett utav mina inlägg ligger på de mest kommenterade idag, vilket gjorde mig jätteglad. Tack alla ni som kommenterar, ni gör min vardagen mer färgfylld. Det var mitt Tim Burton inspirerar inlägg som fick en hel del kommentarer.


Shutter Island

Hej alla läsare!

Imorgon ska jag, Alex och hans syster Linnea kolla på Shutter Island. Den ser väldigt bra och snygg ut på trailern och jag hoppas att den kommer vara bra. Jag vet inte vilken biograf vi ska gå på ännu, men jag tänker nog dricka en vanilla coke och äta lite godis, för jag har märkt om man förbjuder sig att äta något helt så kommer man bara misslyckas, men jag har bevisat att jag kan klara av vardagarna utan socker och det gör mig jätteglad.

Jag
går på bio minst 1 gång i veckan och jag hoppas på att kunna få gå på bio ännu mer. Biosalongen är den plats där jag mår bäst, jag har aldrig mått dåligt på en biograf. Jag gillar popcornlukten, att sitta i ett helt mörkt rum och se en film, underbart. Vilken var den senaste biofilmen ni såg?

Tim Burton inspirerat

Hej alla läsare!

Dags att visa en bild jag blev klar med. Flickans utseende är inspirerad utav min kompis Sofia. Det mesta är även inspirerat utav Tim Burton. Jag vill gärna addera någonting till bakgrunden, men vet inte riktigt vad än, jag vill inte råka förstöra den. Det syns även att jag ville rita dit ett ben men jag har bara inte hittat något sudd att sudda ut det med, så nu får det se ut så.

Har lagt upp lite mer utav denna bild så att man kan titta lite närmare på detaljerna. Snart börja Top Model säsong 8, vilken är min favoritsäsong och Jael och Brittany är mina favoritdeltagare i den säsongen, kanske någonsin. Alexander har även fått massor med nya blu-ray de senaste dagarna, medan jag har gått flera dagar utan en ny film.

Vi måste även flytta ut från våran lägenhet snart vilken gör oss båda lesdna, för vi vill ju bo med varandra, men så snart vi kan så ska vi bo med varandra igen.
Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Det är kul att jag både får frågor på bloggen och på mejlen, kul att det även blir fler och fler. Dags att svara på en till.

Kan inte du lägga upp en gammal bild på dig? Typ när du var 15 år?

Ja visste kan jag det. Det är jag som är den korta med navelpiercingen, då jag redan hade haft den i ett år. Min naturliga hårfärg är blond, men jag gillar att ha det mörkt nu. Till sommaren ska jag även börja visa min piercing mer, som jag inte har gjort på säkert 2-3 år, har nog vant mig för mycket vid den.


Designa egna kläder

Hej alla läsare!

Jag har funderat på att börja trycka egna tröjor snart, jag har faktiskt ett linne som jag har tryckt ett motiv på som jag har ritat själv. Ska visa några exempel som jag har tänkt mig. Något sådant skulle inte vara helt fel och det skulle göra tröjorna med personliga. Jag har även börjat tänkt rita av kändisar och filmer med min speciella stil och trycka på olika t-shirts.

Jag la upp dessa på min gamla blogg och fick bra respons, tillochmed läsare som ville köpa dessa och då blev jag jätteglad. Jag har väldigt ont i magen idag så jag har stannat hemma, men min älskling är på olika jobbintervjuer idag och jag håller tummarna för att det kommer gå bra.

 


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare! ♥

I ditt förra svar om din relation med mat så skrev du lite utav vad som hände när du inte åt alls, kan du beskriva mer hur din kropp påverkades av det du gjorde?

Jag vill verkligen inte att någon ska hamna i den situation jag var i, men de perioder jag inte åt mådde jag verkligen inte bra. Jag var riktigt bräcklig, så fort jag kanske slog i armen löst så fick jag ett stort blåmärke och det kändes som att jag skulle kunna gå sönder när som helst. Allting i min kropp värkte, när jag försökte ta ett djupt andetag så värkte det. Jag hade ingen koncentrationsförmåga alls, synen blev lite sämre och jag hade ständigt huvudvärk för jag fick inte i mig några vitaminer alls. Jag frös hela tiden och var alltid kall och kunde börja skaka jättemycket helt plötsligt, även mitt på sommaren. Jag fick ''sjuka'' ögon som många beskrev när de såg mig, såg ständigt ut som att jag var förkyld och sjuk. Energin var i botten och ibland orkade jag knappt gå upp för att det värkte i kroppen så mycket.

Jag har klarat att vara helt utan socker i fem dagar nu och jag har inte alls ont i huvudet, men jag är rädd för en sak och det är att jag har börjat äta mycket mindre igen och jag hoppas att jag kan vara tillräckligt stark att inte sluta äta igen, men jag känner att jag börjar tänka på samma sätt som förut. Jag känner mig nere utav det här och jag vågar inte ställa mig på en våg, för om jag väger mig så vet jag att jag kommer bli besatt utan det där fåniga  numret på vågen och hoppa in i samma banor som förut. Man borde egentligen inte bry sig om ett nummer, utan om hur man känner sig och om man är nöjd med hur man ser ut. Trots att jag själv ger råd om detta så kan inte ens jag komma ifrån att tänka så som jag gjorde förut.

Fritt Vilt & Fritt Vilt 2

Hej alla läsare!

Tänker tipsa om två norska skräckfilmer, Fritt Vilt och Fritt Vilt 2. Jag gillar dem väldigt mycket och som sagt så älskar jag att höra norska, då jag är halv-norsk. Filmerna handlar om en mördare som mördar människor, den första utspelar sig mest ute i skidbackarna, medan den andra på ett sjukhus och den andra är en direkt uppföljare på ettan, tar vid där den första slutar.

Jag tycker nog att tvåan är bättre än ettan, för den har lite snabbare tempo. Det var även dessa som blev mina första norska skräckfilmer. Inget att göra ikväll? Se dessa filmer.


Placebohoe ART

Hej alla läsare!

Jag tänker visa massor utav min konst, de flesta bilderna har jag visat upp förut i min blogg, men jag ville vissa alla i ett inlägg nu. Ifall någon blir intresserad utav att köpa någon ritning eller målning så kommentera eller mejla, om någon har något önskemål så ritar jag gärna efter önskan för ett väldigt bra pris. Jag och Alex vill fortfarande åka till Polen och därför måste jag spara undan varje slant jag kan och det skulle hjälpa en liten bit på vägen att få sälja och måla lite konst, eftersom att jag inte har något jobb trots att jag söker varje dag.


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Jag vet att din blogg handlar för det mesta om film, men jag har även sett snygga kläder och saker hos dig och jag undrar om du kan berätta vad du mest gillar att ha på dig?

Som sagt så skriver jag oftast om film, men jag gillar även kläder och skor såklart. Det jag mest gillar att ha på mig är mina 15 centimeters klackar, jag ÄLSKAR dem, men tyvärr tillåter inte vädret mig att ha på mig dem nu. Jag gillar även att ha på mig kjolar och klänningar, jag använder aldrig byxor eller jeans. Jag gillar mönstrade kjolar och långa tröjor/t-shirts som man kan använda som klänning med ett par leggings.


Placebo-video


Hej alla läsare! ♥

Tänkte visa min placebo konst som jag gjort till bandet Placebo, mitt favoritband.


Cherry Falls

Hej alla läsare!

Vill tipsa om en till film innan jag går och lägger mig. Skönt att jag börjar 14.10 imorgon och bara har en timmas manusdiskussion. Cherry Falls är en väldigt underskattad 90-tals skräckfilm, som är en utav mina favoriter från 90-talet. Jag kommer ihåg att jag var 11-12 när jag såg denna och jag blev väldigt kär i den. Många skulle nog hata den, men för mig är det en riktigt härlig nostalgi-film och Brittany Murphy spelar huvudrollen i den filmen. jag var väldigt avundsjuk på hennes utseende i den filmen, för det var så jag ville se ut just då och kanske fortfarande om jag ser om den snart igen.

Vad handlar den om? En mördare är lös och hans offer har bara varit oskulder och nu försöker en hel skola att bli av med sina oskulder, så de organiserar en oskuldsfest. Brittany Murphy spelar huvudrollen som fortfarande är oskuld och planerar att bli av med den så snabbt som möjligt.

Den låter väldigt fånig, men jag gillar den väldigt mycket. Jag gillar ganska många utav 90-tals skräckisarna, mycket för nostalgikänslan, men även för att jag inte tröttnar på dem. Den har en ganska rolig scen när skolan har ett föräldramöte där dem diskuterar just deras barns oskuld.


Svar på läsarfråga

Hej alla läsare! ♥

Jag har märkt att jag verkligen gillar att svara på era frågor, så fortsätt med dem.

När började ditt filmintresse?

Det började så tidigt som när jag var liten 3-4 år satt jag hela tiden fastklistrad framför tven och när utav misstag råkade se min första skräckfilm vid 6-års ålder så började mitt skräckfilmsintresse. Den första skräckfilmen som jag såg var Halloween originalet och jag blev helt kär i den.

När jag gick i femman så började jag skriva egna manus som jag filmade i min grundskola och det var då jag visste vad jag ville bli när jag blev vuxen : Regissör och manusförfattare. Så jag har i princip haft samma dröm hela tiden och försöker att följa den. Ifall ni har en dröm och brinner för något, så var inte rädda för att försöka nå ert mål.

Svar på läsarfråga

Hej alla läsare!

Tänkte svara på en fråga jag fick.

Jag har också förlorat nära personer, ganska nyligen och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera sorgen, har du några råd för hur allt ska kunna bli lite lättare?

Att förlora någon är aldrig lätt och vi hanteras med sorg på olika sätt, men det bästa rådet jag kan ge är att prata med någon om allting, alla känslor man känner och hur sorgen har påverkar en, för annars håller man det inne precis som jag har gjort i tio år och jag mår verkligen inte bra av det. Prata gärna med vänner, familj eller någon proffessionell för tro mig det hjälper, även om man inte vill prata så är det bra att göra det. Jag ångrar att jag inte har börjat prata om detta med någon förrän nu.


The Machine girl

Hej alla läsare!

Var det någon mer än mig som inte kunde logga in på bloggen igårkväll? Det var därför jag inte skrev några fler inlägg igår. Däremot såg jag The Machine girl som handlar om en tjej som hämnas för sin mördade bror och dessutom har hon ett maskingevär istället för sin vänstra hand.

Den var riktigt bra och fightingscenerna var riktigt snygga. Massor med gore och blod, så om ni gillar såna filmer, så kommer ni definitivt att gilla denna. Den ger även en helt ny mening till sushi och bh. Slutscenen är riktigt snyggt gjord och blev väldigt imponerad utav denna film.

Asiatiska filmer bruka ofta vara over-the-top och det gillar jag, för man får se nya saker varje gång och bli lika chockad hela tiden. Inte undra på att den amerikanska film industrin hela tiden måste låna deras idéer och göra om dem till ''sina hmm kreativa'' idéer, nej Asien regerar när det gäller att komma på originella idéer, förut var det Italienarna, men nu är det Asien tillsammans med Frankrike som är de ledande inom detta område.


Jobbig relation med mat

Hej alla läsare!

När jag läser dina mer personliga inlägg så känner jag att det finns mycket inom dig och jag vill gärna läsa mer om dina svåra stunder och hur du har hanterat förlusten utav din pappa.

Jag brukar aldrig prata med folk om vad jag har varit med om, men jag känner ändå för att svara på den här kommentaren. Något som inte så många vet är att jag har en väldigt svår relation till mat. När jag var yngre och mådde dåligt, så åt jag ingenting och blev jättesmal och det gick sedan över till en besatthet. Så fort jag blev ledsen eller någon hade sårat mig så hanterade jag det genom att sluta äta. Det var en gång då jag gick 2-3 veckor med att bara 1 äpple om dagen och dricka vatten. En morgon efter det så steg jag upp och jag hade ont i hela kroppen och klarade inte av att stå upp och föll rakt ner och jag minns inte särskilt mycket efter det, men min mamma var hemma och tog hand om mig.

Jag har även perioder då jag äter för mycket och då handlar det mest om onyttiga saker, vilket jag håller på att dra ner på nu, så att prata om mat är svårt för mig, speciellt att behöva erkänna att jag har en jobbig relation med mat. Jag tänker jämt på mat och på hur jag ska kunna ha en sund balans, men jag hittar den aldrig och jag är rädd för att jag en dag ska gå tillbaka till hur jag var när jag var yngre och inte åt något på ett tag. Nu orkar jag inte skriva mer om detta, men det är så jag hanterar jobbiga situationer.Top Model favoriter: Bodypainting shot

Hej alla läsare!

En utav mina favoritfotograferingar är från säsong 2 när de gjorde sin första fotografering och blev målade. De blev så snyggt påmålade och bilderna är väldigt vackra. På bilden ses April som var en utav mina favoriter från säsong 2, men som inte vann.

Jag gillade säsong 2 mer än säsong 1, det känns som att den var mer livlig och fotograferingarna hade bättre tema, jag hittade även fler favoriter i tvåan än ettan.

Enchanted

Hej alla läsare!

Innan jag går och lägger mig vill jag tipsa om Enchanted - Förtrollad som jag precis såg klart. Den handlar om en prinsessa som blir tvingad ut till det verkliga livet utav hennes prins elaka mamma. Jag gillade sångerna och animationen. Den är lite uppenbar, men jag köper allt som händer ändå. James Marsden, Patrick Dempsey, Susan Sarandon och Amy Adams medverkar.

Nu blir det dags att sova, men jag och älskling ska kika på Wolverine - origins innan vi somnar. Godnatt!

Försöka bli nyttig?

Hej all läsare!

Jag har känt mig så missnöjd med mig själv den senaste tiden så jag har bestämt mig för att sluta dricka läsk och äta godis åtminstonde till 1 Mars, jag har klarat av det hela dagen idag och hoppas på att kunna klara av det i två veckor till. Jag vill så gärna försöka bli nyttigare och må bättre med mig själv, så ni får önska mig lycka till så hoppas jag att jag klarar det, för jag är tyvärr riktigt sockerberoende och jag har svårt att hålla mig borta från socker. Jag får bokstavligen talat ont i huvudet om jag inte får socker en dag och jag börjar redan känna av det, men jag ska försöka klara det.En bild på mig och min mormor från i somras då jag var i Polen.


Prinsessan och grodan

Hej alla läsare!♥

Idag var jag, Alex och hans småsyskon på bio. Vi såg Prinsessan och grodan och Alex tyckte att det verkade vara en dålig film innan vi skulle se den, men han hade jättefel. Efteråt sa han att han tyckte om den väldigt mycket. Det var en perfekta alla hjärtans dag film.

Vi alla gillade filmen väldigt mycket och filmen handlar om en ung tjej som drömmer om att få öppna en egen restaurang, men hon träffar på en talande groda som lovar att ge henne pengar till den restaurangen om hon kysser honom, vilket hon till slut gör, men hon blir själv förvändlad till en groda.

Jag gillade sången och hur det var ritad. Vi såg den med svenskt tal så jag längtar tills jag kan se den med engelskt tal.

Svar på frågor del 1

Hej alla läsare!

Jag får in lite frågor då och då, så jag tänkte svara på några nu.

1. Eftersom du heter placebohoe måste jag bara fråga ifall du lyssnar på Placebo? :)

Jag heter placebohoe för att mi favoritband är Placebo och det var inte jag som kom på det namnet utan mina  kompisar i Gymnasiet började kalla mig för de, när de insåg hur beroende Placebo var för mig.

2. Hur gammal är du?
En fråga jag får ganska ofta, jag är 20, ska fylla 21 i november.

3. va e de för filmprojekt du håller på med ?

Jag pluggar film på kultruamas filmlinje och då får vi i grupper spela in våra egna filmer, så det är såna projekt jag håller på med.

4. håller du på med att gör rekvesita eller spelar du i filmer?
Jag får göra allt möjligt, jag försöker att variera mig så ibland filmar jag, ibland regisserar och skriver jag manus och ibland gör jag annat som ljud, rekvisita och har även varit med i de kortfilmer vi har spelat in.

5.Vad vill du bli inom film?
Jag vill helst skriva manus och regissera.

6. Vart kommer du ifrån?
Jag är halv polsk och halv norsk.

7.Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?
Ungefär 5 månader.

8. Bor ni ihop redan? Tidigt?
Ja vi flyttade ihop efter att ha varit tillsammans i ungefär två veckor, men det kändes rätt för oss båda och vi älskar att bo med varandra.

9. Det är så härligt att se bilder på dig, när du har klätt ut dig, hur länge har du hållit på med det?
Det började mest när jag började gå på Sci-Fi mässor.

10. Vilken utklädnad har varit mest lyckad?
Definitivt min Corpse Bride på Sci-Fi mässan 2009.

11. Vad ska du vara på nästa Sci-Fi mässa?
Det är en överraskning, men ni får ju gärna gissa?

12. Vilka har du träffat på Sci-Fi mässorna du har varit på?
Har träffat Gunnar Hansen (Han som spelade Leatherface i Motorsågsmassakern - Originalet) Richard Brooker han som spelade Jason Voorhes i Fredagen den 13 del 3 och fyra och Ruggero Deadato, regissören till Cannibal Holocaust som även fotade mig och signerade min dvd med ett hjärta.

13. Vilken är den bästa Sci-Fi mässan?
Defintivt Stockholm 2009, många som fotade mig och tyckte om min utklädnad.


14. Du nämner din pojkvän ganska mycket, vad pluggar han för något?
Han pluggar på Kulturama precis som jag gör, i samma klass.

15.  Jag läste någonstans att du är den enda tjejen i klassen, stämmer det?
Ja det stämmer.

16. Hur gammal var du när din pappa dog?
Jag hade precis fyllt 10, så det var den värsta födelsedagspresenten jag kunde få.

17. Vart kom din pappa ifrån?
Norge.


Parfymen - berättelsen om en mördare

Hej alla läsare!

Hur ska ni fira alla hjärtans dag? Jag ska på bio med Alex och hans småsyskon, vi ska se Prinsessan och grodan och senare ska vi till äta middag med Alex familj. Jag tänkte tipsa om Parfymen - berättelsen om en mördare.

Vad handlar den om? Den utspelar sig i Paris under 1700-talet. Jean-Baptiste Grenouille saknar helt kroppslukt och människor blir, utan att förstå varför, illa till mods i hans närvaro, så han lever i isolering. Desto lättare för honom att bevara sin hemlighet - han är född med ett luktsinne så fint att han i mörkret kan följa en enskild människa på flera kilometers avstånd. Dofter blir hans besatthet, men också hans yrke - parfymörens. Den doft som ger honom den mest utsökta njutningen finner han hos unga oskuldsfulla kvinnor. Själva kvinnorna intresserar honom inte - men Doften! Och han kommer att göra vad som helst för att få dedofterna han söker..

Filmen är baserad på en bok. Ni vet när man ser en film som man absolut inte blir uttråkad av och som trots att den är ganska lång känns kort och superbra? Så var det för mig när jag såg denna. Har ni inget att göra ikväll? Se denna!


Till er läsare!

Hej alla läsare!

Jag har fått några som mejlat om att dem vill att jag ska rita av bilder på dem och jag blir alltid glad över såna erbjudanden och om ni också vill det så mejla placebohoe@live.se, för det gör mig verkligen jätteglad. Jag gör det även gratis. Jag känner mig så rastlös ibland, så jag behöver lite inspiration till att måla och rita och då är era förslag helt perfekta. För att komma till min konstkategori trycker ni här, så kan ni se vilken stil jag har.

En utav några bilder som jag har gjort åt en bloggerska.Slime

Hej alla läsare!

Jag och älskling har lekt med slime. Vi hittade slime i olika affärer igår och bestämde oss för att köpa några stycken, eftersom att det är sjukt kul att leka med dem. Min är rosa såklart, men jag vill ha den i flera färger också. Precis när jag öppnade min så satt jag i sängen och Alex i soffan och han blev helt chockad när han fick mitt rosa slime i örat och det var väldigt kul.

Kolla hur roligt Alex har med sitt ljusgröna slime. Jag får barndomsminnen när jag leker med slime, för jag gjorde det väldigt mycket när jag var yngre. Jag och Alex satt säkert och lekte med dem hela förmiddagen idag, så nu har vi lite bråttom med att städa.Laputa - castle in the sky

Hej alla läsare!

Laputa- Castle in the Sky är en utav mina favoriter bland Miyazakis filmer. Den är gullig, rolig och ganska barnslig, precis som mig själv. Jag gillar att de använder mycket blått, för jag själv gillar att leka med olika nyanser utav blått när jag målar och ritar. Det var ett tag sedan jag såg den, så det blir nog dags att se om den snart.

Vad handlar filmen om? En ung pojke och flicka med en magisk kristall försöker hinna före pirater och agenter till det sägenomspunna Laputa - en ö som svävar i himlen.

Vlogg #5: Blu-ray köp

Hej alla läsare!♥

Har äntligen börjat vlogga igen med min röda peruk som jag köpte igår.

 


Dead Silence

Hej alla läsare!

Gillar du Saw-filmerna? Då kan ni ta en titt på Dead Silence, som är gjord utav Leigh Wannell och James Wan som gjorde första Saw-filmen. Den handlar om en man som förlorar sin fru och åker sedan hem till sin barndomsstad för att ta reda på varför hon egentligen dog. Som framsidan antyder så är det väldigt mycket dockor i denna film och dem är riktigt läskiga och bra gjorda. Jag har en porslinsdocka hemma som jag inte kunde vara i samma rum med när jag var liten.

Jag tror nog att alltid har haft en liten dockfobi och den här filmen hjälper inte mig att bli av med den, men filmen är riktigt bra och är bra på detaljer. Som att när det är på väg att hända något så blir allting tyst och då sitter man där och bara väntar och den känslan funkar.

Jag tänkte börja videoblogga snart igen så jag hoppas att ni kommer att gilla det. Det kan ta sån tid att fota alla filmer hela tiden, så det blir nog smidigare att filma alla istället.

Alla hjärtans dag present

Hej alla läsare!♥

Tänkte visa vad jag fick av mamma i alla hjärtans dag present. Ett jättesött armband och ett par söta örhängen. Jag tycker även att paketet och hjärtat var urgulligt, så det ska nog sparas. Jag gillar att spara söta paket och presentpapper, gör ni? Texten som är skriven på paketet är på polska och betyder till Sarah från Miki, jag kallar min mamma för Miki.

Jag vaknade precis och snart ska Alexander åka till praktiken. Vad ska ni göra idag? Jag ska nog kolla på någon film. Efter biodagen igår, så känner jag att det här kommer bli ett väldigt bra bioår och det finns många underbara biofilmer kvar.
The Wolfman

Hej alla läsare!

Jag och Alex♥ såg The Wolfman på Sergel igår och vi båda älskade den filmen. Jag gillade anslaget, det var snabbt och bra gjort och det fångade intresset. Benicio Del Toro var även perfekt som Lawrence Talbot och det var även kul att Hugo Weaving var med. 

Jag tyckte även om att de hade lagt lite mer story bakom denna än re-maken från 1941. Vi båda gillade originalet från 1941, men vi gillade denna mer. Jag gillar att den var blodig och hade en hel del gore, det gjorde den mycket bättre. Jag gillade även hur hans förvandling såg ut. En utav mina favoritscener var när Lawrence blev biten. Nu ska jag inte avslöja för mycket, men se den så snart som möjligt!


Har en länkning till en sida där Alex har samlat alla sina blu-ray filmer, så ni som är intresserade får gärna klicka på den här Godnatt!

Rovdyr

Hej alla läsare!

Tänkte snabbt tipsa om Rovdyr, en norsk skräckfilm som jag såg igår. Jag har hört väldigt mycket negativa saker om denna film och förväntade mig en riktigt dålig film, vilket kan ha varit en fördel, för jag gillade den.

Den handlar om några ungdomar som stannar vid en skog och blir kidnappade och torterade utav några jägare. Jag gillar filmen mest för att den känns verklig och rå, vissa effekter var riktigt bra och jag  kände för karaktärerna. Jag gillar ofta skogsmiljöer och den ständiga rädslan fanns där. Det enda negativa var att den var för kort, det tog slut för snabbt, men förutom det så var den bra.

Jag gillar att Norge har börjat producera fler skräckfilmer för jag gillar dem väldigt mycket. Än så länge har jag sett Rovdyr, Fritt vilt, Fritt vilt 2 och Död snö. Jag gillar även att höra det norska språket i filmerna, för det påminner mig så mycket om min pappa och det känns nästan som att jag får höra honom igen. Jag skäms för att jag är halv-norsk, men inte kan flytande norska, men jag ska lära mig. Jag tror att det bidrar en hel del till varför jag gillar de norska skräckfilmerna så mycket.
Dvdköp 2: Suspiria

Hej alla läsare!

Vill visa vad jag fick av Alex. En special edition Suspiria box. Den innehåller 3 skivor och massor mer foton och en liten bok. Den är awesome, jag kan inte beskriva hur glad jag blev.

Jag har länge kollat på denna och såg att Alex hade beställt den och han sa att han skulle beställa den till sig själv och då blev jag lite ledsen eftersom att det är min favoritiflm, men sedan sa han att det är klart att den är till mig och att jag egentligen inte skulle ha sett att han beställde den.

Kolla hur snygga alla foton och skivor är! JAG älskar verkligen denna utgåva och snart kommer Alex att få den på Blu-ray. Jag tänker ändå spara min gamla Suspiria utgåva, trots att den är vanlig och enkel så vill jag ha alla oliak utgåvor utav den filmen som finns.

Jag har redan skrivit väldigt mycket om den här filmen på min blogg, så jag tänker inte dra upp allting igen, men ni kan kolla igenom mina gamla inlägg och läsa om den ifall ni blev intresserade. Nästa utgåva utav Suspiria får nog bli den som Alex får på Blu-ray.

Jag älskar alla färger och det är precis så filmen ser ut också, massor med härliga färger.Glad alla hjärtans dag

Hej alla läsare!

Jag vill bara önska alla en glad alla hjärtans dag helg! Bilden är från förra årets alla hjärtans dag, har inte tagit någon bättre detta år, men jag gillar den så den får duga. Alexander kommer hem idag, vilket gör mig jätteglad.


Spongebob

Hej alla läsare!

Jag slänger in en bild på Spongebob och mig. Gillar ni Spongebob? Jag tycker väldigt mycket och serien och om filmen, som jag har gjort ett inlägg om. Jag skulle gärna vilja ha fler gosedjur utav karaktärerna som finns i serien.

Jag vet inte hur länge jag kommer stanna hos mamma ännu, det kanske blir så att jag stannar hela helgen. Jag har en sådan stor biolust och hoppas på att Alex kommer hem snart så att vi kan se The Wolfman, eftersom att vi tyvärr missade premiären ikväll.

Jag börjar även känna mig lite sjukare, men jag tröstar mig med lite film, sitter och kollar på 2Fast 2Furious som går på tv6 nu, jag var inte så förtjust i ettan så jag kommer nog inte gilla denna heller.

Cube

Hej alla läsare!

Dags att tipsa om filmen Cube. Jag såg denna för första gången när jag var 15 år och jag blev helt tagen. Ni som gillar saw-filmerna kommer gilla den här filmen. Saw skaparna har tydligt influerats utav denna film.

Vad handlar filmen om?
Några människor vaknar upp i ett rum, de fortsätter in i nästa rum som är identisk med rummet innan och de inser snart att de är inne i en jättekub, men det som de också inser snart är att några utav rummen har fällor och att komma ut ur denna kub verkar omöjligt.

Att hamna i en sådan här situation skulle skrämma mig rejält, dels för att matte är en viktig grej i denna film och jag är inget matte-geni. Regissören till denna filmen förklarade varför han gjorde denna filmen med dessa ord: Det är mitt personliga helvete att vakna upp i en sådan kub och behöva lösa det med hjälp utav matteformler och jag håller med honom.

Det roliga i denna filmen är att alla karaktärer är namngivna efter karasmatiska fängelser, så om ni ser denna filmen så får ni gärna tänka på det. Denna filmen har fått två uppfölja och jag gillar dem inte. De är mycket löjligare och förvirrande än den här. Den enda orsak man ska se dem andra filmerna för är såklart fällorna, annars kan man skippa dem. Cube 2 har några roliga astronomiska teorier och jag älskar astronomi och kan en hel del om det, så det gillar jag, men den var inte bra ändå. Om ni vill se en pyskologisk skräckfilm så se denna.

Just nu är jag hemma hos min mamma och vi ska snart äta middag och kolla på en film, jag tror att det blir Vicky, Christina, Barcelona.

Tenebre

Hej alla läsare!

Jag ska snart sova för både jag och Alex måste upp ganska tidigt imorgon, men jag tänkte tipsa om en Dario Argento film, nämligen Tenebre. Detta var min andra Dario Argento film som jag såg och jag gillade den väldigt mycket och visste att detta skulle bli min favoritregissör.

Vad handlar den om? En Amerikansk deckarförfattare, Peter Neal, besöker Rom och välkomnas av ett hotfullt anonymt telefonsamtal och nyheten att en ung kvinna funnits död med sidor från hans bok nedkörda i halsen. Han finner sig plötsligt i händelsernas centrum eftersom morden påminner om dem i hans senaste bok och mördaren ständigt finns i hans närhet.

Fotot är som vanligt väldigt snyggt och jag gillar tempot. Jag gillar Dario Argentos Giallo-filmer (Jag kommer ta upp begreppet Giallo i ett kommande inlägg.) Hans bästa filmer är från 70 och 80 talet, men jag gillar hans senaste filmer väldigt mycket också. Jag finner alltid många bra saker i hans filmer. Jag tycker även att den här postern är grymt snygg och det var en utav orsakerna som fick mig att bli nyfiken på denna film. Som sagt så måste man se förbi dubbningarna som förekommer väldigt ofta i hans filmer, men lyckas man med det så kommer man nog att gilla filmerna.

Jag hoppas att ni också kommer att börja tycka om Dario Argentos filmer lika mycket som jag gör. Vilka är era favoritregissörer? Med den frågan säger jag godnatt.

Lady Vengeance

Hej alla läsare! ♥

Såg precis klart på Lady Vengeance som är slutet på en hämnd-trilogi utav Park Chan-Wook. Trilogin börjar med Sympathy for Mr Vengeance, följs upp utav Old Boy och avslutas med denna. Jag måste säga att jag tycker att denna film är den bästa i trilogin. Jag tycker att trilogin blev bättre och bättre för varje film.

Vad handlar denna film om? Geum-ja har precis blivit frisläppt ifrån fängelset, som hon har spenderat 13 år i för ett brott hon inte begick och nu planerar tänker hon utföra sin hämnd som hon har planerat att göra i 13 år.

Jag kunde inte sluta titta och jag drogs verkligen med i historien. Alla bildkompositioner var väldigt snygga och jag tycker om berättandet, att det hoppar lite fram och tillbaka så att man får tänka till ordentligt. Sen när den ''viktigaste'' scenen kommer så är det så bra gjort att jag blev helt paff. Jag kände för alla i den scenen. Om man gillar hämnd filmer så ska man definitivt kolla in denna hämnd-trilogi.

Alexander fick ännu fler blu-ray filmer idag och jag fick en jättesnygg 3-disc Suspiria utgåva utav honom och jag älskar den. Nu har Alex 112 blu-ray filmer. Jag har även några filmer som jag kommer få, men inte lika många som Alex har kvar. Vi ska nog se the Goonies ikväll och ha det mysigt, för imorgon ska Alex iväg för att vara försöksperson och han kanske inte kommer hem förrän på söndag, vilket är tråkigt.


Blu-ray köp 1

Hej alla läsare!

Tänkte visa alla blu-ray filmer som Alex fick hem i fredag och igår. Från vänster till höger: Death Proof, 2010, Ghost Rider, The Green Mile, Amadeus, The Wrestler, Almost Famous, Ghostbusters, Brûno, The Goonies, Gladiator, Terminator Salvation, Reservoir dogs, Full Metal jacket, The Shining, Eyes wide shut, The Lost boys, The Craft, 1408, V för Vendetta, The Host, Borat och Det regnar köttbullar.

Jag hinner inte skriva så mycket mer nu, men det blir en till uppdatering senare.

Brûno

Hej alla läsare!

Ikväll tipsar jag om Brûno som jag tycker är sjukt rolig. När jag såg den på biografen för första gången så skrattade jag konstant. Sasha Baron Cohen är alltid lika rolig och jag skulle nog aldrig själv våga göra såna grejer som han gör. Det är svårt att välja en favoritscen, men jag gillar modeshowsscenen väldigt mycket och när han pratar om vilka kändisar som har tackat nej till att göra intervjuer med honom.

Alex var så söt, jag hade precis fått mensvärk och hade så ont att jag var tvungen att gå hem från skolan och det var så illa att jag spydde och var tvungen att ligga i sängen och efter en stund så kommer Alex hem med just en ny dvd-film, nämligen Brûno och Ben & Jerry's half baked, så jag fick äta glass och kolla på Brûno, kan det bli bättre? Såna gulliga grejer gör han lite då och då när jag minst anar det.

Imorgon har jag sovmorgon, sedan skola och efter det blir det nog film som vanligt och nu är det bara 2 dagar kvar till Wolfman, någon mer som ska se den på onsdag?

Paprika

Hej alla läsare!

I helgen såg jag en animéfilm som hette Paprika. Jag och Alex tyckte båda att den var bra, men lite förvirrande. Den handlar om ett några som har uppfunnit en manick som gör att man kan komma åt folks drömmar.

Det vi blev mest förvirrade av var alla hopp mellan nutid och drömtid, men förutom det så var den väldigt snygg och det bästa var när paraden kom fram tillsammans med den musiken, det gillade vi båda väldigt mycket. Jag har sett några andra utav Satoshi Kons filmer och jag har gillat dem väldigt mycket. Den bästa har definitivt varit Tokyo Godfathers.

Den snyggaste scenen var fjärlisscenen, när Paprika ligger på bordet. Jag ska inte avslöja för mycket, men den var väldigt bra. Jag och Alex vill båda se om den här filmen.

Jag ska snart åka till skolan för att diskutera manus igen, eftersom att vi inte har bestämt för vilket manus vi ska filma ännu. Jag ska nog filma den här gången också, vilket jag är glad över, för jag vill verkligen lära mig mer om kameran, foto och bildkomposition. Förut var jag rädd för att göra saker som jag inte var så bra på, men det är när man försöker lära sig dem sakerna som man lär sig jättemycket, så var aldrig rädda för att prova på något nytt. Efter skolan ska jag hem till mamma och hjälpa henne med lite saker.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra på kvällen, men jag ska nog plugga på kameran mer och kolla på någon film. Jag hoppas att ni alla får en bra dag!

Nosferatu

Hej alla läsare!

Tänkte tipsa om Nosferatu som jag har skrivit om förut i bloggen, men som jag vill skriva om igen eftersom att jag precis fick en ny utgåva utav filmen. Detta är troligen den bästa vampyrfilmen som har gjorts enligt mig. Den är en tysk expressionistisk film och fortfarande väldigt skrämmande trots att den nästan är 100 år gammal. Det här är också den första riktiga vampyrfilmen som gjordes. Storyn handlar om en man som åker till ett slott för att träffa Count Orlock som är en vampyr, som sedan kommer vara ute efter mannens fästmö.

I denna filmen är bildspråket oerhört viktigt, användningen utav skuggor är vackert och slutscenen är klassisk. Här nedanför visar jag min nyköpta utgåva utav Nosferatu, som är grymt snygg. Den vita är min gamla och den blåa min nya. Jag gillar verkligen snygga utgåvor utav filmer och jag blev kär i denna. Jag hittade den på cdon för bara 99 kronor.Sköldpaddan

Hej alla läsare!


Hoppas att alla har haft en bra helg, för det har jag. Gårdagen var väldigt rolig. Niklas och Sofia kom till oss och vi lagade massor med goda nachos och började med att kolla på Battle Royale. Sedan spelade vi ett filmspel som heter Scene it och vi avslutade kvällen med att kolla på Det regnar köttbullar. Sofia kollade även igenom min låda där jag har lagt filmer som jag inte vill ha längre och hon hittade några filmer som hon tog med sig hem.

Jag tänkte visa min söta sköldpadda som inte bara är ett gossedjur utan även ett filmfodral, där man kan ha dvd-skivor i om man bara vill ta med sig filmer utan att behöva ta med dvd-fodralen också.

Jag köpte den när jag var i Polen för ungefär 1 år sedan och har alltid med mig den på alla resor, för jag kollar jämt på väldigt mycket film när jag är i Polen. Jag tror jag brukar hinna med att se 30-40 filmer om jag är i Polen i 2 veckor.

Det finns olika modeller och jag ska nog köpa en till nästa gång jag åker till Polen. Jag tror nog att jag ska köpa en pingvin då, för den var också väldigt söt. Den var inte heller särskilt dyr, jag tror den kostade hundra kronor eller lite mindre och det är den definitivt värd.

Vad ska ni göra ikväll? Jag har faktiskt ingen aning vad som händer ikväll. Snart ska jag åka till apoteket för att handla medicin till Alex som har blivit lite sjuk. Förmodlingen blir det så att vi äter en god middag och kolla på någon film. Sammanlagt har jag och Alex ungefär 1200 filmer, så vi har några att välja mellan, men vi har sett de flesta och jag är så att jag gillar att se nya filmer hela tiden, medan Alex gillar att se om filmer han tycker om.

Jag har även räknat alla mina animéfilmer och dem är faktiskt inte alls många, bara 18 stycken och det måste ändras! Jag har en hel del Miyazaki filmer kvar som jag vill köpa, men jag väntar med dem för jag hoppas på att en tredje box kommer. Jag har även tre animéserier, Hellsing, Detroit Metal City och Ninja Scroll. Jag har faktiskt inte hunnit se Ninja Scroll serien ännu, men filmen har jag sett. Annars tycker jag att Hellsing är den bästa animerade serien som jag har sett.

Vad gillar ni för animéserier?

Topp 5 lista: Favoritfilmer

Hej alla läsare!

Vi alla har våra favoritfilmer och jag tänkte lista mina absoluta favoriter nu. Min absoluta favoritfilm, som jämt ligger på förstaplatsen är Suspiria, regisserad utav Dario Argento. Det var tack vare min kompis Sofia, som jag såg denna och jag har älskat den sedan den första gången jag såg denna. Den handlar om en ung kvinna som åker till en balettskola, men upptäcker att det pågår något skumt där. Hela filmen är verkligen som en saga och färgerna är fantastiska. Musiken görs utav Goblin och den passar perfekt.

Min andra favoritfilm är en film som gjordes ganska nyligen, nämlingen Tarantinos Inglourious basterds. Jag älskar den filmen, jag tycker definitivt att det är hans bästa. När jag såg denna första gången i Rigoletto så blev jag blown away, jag vill inte att den skulle ta slut. Om ni inte har sett den så tycker jag att ni ska göra det nu. Tarantinos egna tagning på andra världskriget.

Den har fått väldigt bra kritik på filmtipset, men de som inte har tyckt om den har sagt att den är för långsam och innehåller för mycket dialog, men det är ju det som gör Tarantinos filmer till just Tarantinos filmer, hans dialoger. Han är ju dialogmästare och jag har inga problem med dialogen i denna film alls, för den är tillräckligt intressehållande att jag vill ha mer dialog.

Alla spelar underbart bra i denna film och musikvalen är klockrena. Jag skulle kunna skriva 100 tals inlägg om denna film, men jag får hejda mig lite nu.

Tredjeplatsen kniper en film från 1919 Caligaris Kabinett. Det är den bästa tyska expressionistiska filmen och jag älskar den mer och mer för varje gång jag ser den.

Det bästa med denna filmen är scenografin, som är helt fantastisk. Den speglade verkligen Tysklands samhälle under den tiden. Jag gillar även den pålagda jazzmusiken efteråt, som skapar en slags ångest och panik känsla.

Den handlar om en somnambulist, Cesar som är en person som går i sömnen och han blir hypnotiserad till att gå och mörda folk under sin sömn utav Dr Caligari. Det är många som inte förstod twisten i slutet, men jag tänker inte avslöja den. Men om ni ser den så titta gärna lite extra i slutet, så att ni inte missar något. Jag visade denna filmen för Alex och han gillade den väldigt mycket också, främst utav de orsaker som jag nämnde.

Jag visade även upp en scen ur denna på en filmlektion, då vi skulle välja en scen ur en film som har en historisk betydelse och visa upp den och min filmlärare verkade älska denna film lika mycket som jag. Om ni gillar stumfilmer så tycker jag att ni ska se denna, för den här är den bästa och det blir inte bättre än såhär. Den är fantastisk.

Fjärdeplatsen går till en riktig klassiker, Nightmare before Christmas. Hur många tittade inte på denna när man var liten? Jag älskar fortfarande att titta på denna och tycker att det är lite synd att den bara är 72 minuter lång.

Om ni inte har sett denna så drar jag handlingen lite snabbt. Jack är halloween-kungen i Halloween-town, men har börjat tröttna på att bara vara just den rollen och söker sig bort till skogen för att tänka och upptäcker andra högtider. Han hamnar i Christmastown och blir förälskad och tycks sig ha hittat det kan har letat efter.

Jag gillar stop-motion filmer och Tim Burtons historier, tillhör dem bästa. Jag gillar att den är lite mörk och hur alla karaktärer är uppbygga. Jag älskar att det är en musikal-saga, för jag har absolut inga problem med musikal filmer. Jag har hittat en special-utgåva utav denna film på ginza, som jag ska köpa nästa gång jag får pengar.

Den femte och sista favoritplatsen har Orphan knipit. Jag gillade den verkligen väldigt mycket när jag såg den för bara några veckor sedan och jag längtar tills den släpps på dvd. Dumma Alex har redan köpt den på en speciell-sida bara för att retas med mig, när han inte ens har sett den. 

Den handlar om en ung flicka som adopteras utav en familj, men flickan är väldigt speciell och det kommer familjen märka ganska snart. Flickan som spelar huvudrollen i denna film är underbar, jag gillar henne jättemycket och hoppas på att få se henne i fler såna här roller. Det är kul med skådisar som håller sig till en genre, som skräck och blir skräck-ikoner, vilket jag hoppas att hennes karaktär i denna film kommer bli.

Nu har ni fått veta vilka mina absoluta favoritfilmer är, så om ni vill får ni gärna kommentera era. Jag vill veta allt ni tänker på inom film och om ni har några frågor kring min favoritfilmer eller min samling. Nu måste jag göra mig iordning för snart kommer Sofia och Niklas. Jag kanske hinner blogga senare, men tills dess får ni nöja er med detta inlägg.

Snövit- special

Hej alla läsare!

Vill visa min speciella snövit box som jag fick hem för några dagar sedan. Den innehåller Snövit-filmen och gosedjursdvärgar. Den är väldigt söt. Vilka Disneyfilmer gillar ni? Jag gillar en hel del, men Snövit tillhör en utav mina favoriter.

Jag gillar som sagt mest skräck och splatter filmer, men jag gillar även andra genres ibland, så man kan prata med mig om alla slags filmer. Har ni några filmfrågor, så fråga på! Jag bli jätteglad när någon frågor mig något om någon film eller något som har med filmskapande att göra.

Igår såg jag och Alex på Paprika och fyra Elfen Lied avsnitt, vi tänkte se Ichi the killer - animén, men vi blev för trötta och somnade istället. Snart ska Alex åka och hämta Wolfman biljetterna som vi bokade igår, jag tror vi ska se den på Sergel på onsdag. Ska ni se The Wolfman? Jag och Alex ska även passa på att kolla på originalet på tisdag igen. Det är kul att de har gjort Benicio Del Toro väldigt lik originalkaraktären.

Vissa är dem söta? Den jag visar upp här är Grumpy. Jag gillar såna här special-boxar utav filmer, för det känns så kul att ha såna här saker att visa upp. Jag ska städa en hel del nu, men vi hörs senare!


Det regnar köttbullar igen!

Hej alla läsare!

Dags för att slänga in bilden på Alexanders blu-ray utav Det regnar köttbullar. I denna utgåva finns det något som heter splat-button och man kan kasta mat på skärmen under hela filmens gång om man trycker på den, vilket är väldigt kul. I utgåvan finns även en dvd-version, men ingen 3D-version som jag ska köpa när den kommer ut.

Vi båda tävlar om vem som kommer ha flest filmer och just nu så leder jag ganska stort. Alexander har ca 400 och jag har snart 800, men han verkar komma igång nu.

Snart blir det lite snacks och annat gott. Första vanilla coke burken är redan uppdrucken, men som tur är så har jag två till. Jag tror nog att jag och äskling ska kolla på Paprika idag, en animé utav Satoshi Kon, som även har gjort Perfect blue och Tokyo Godfathers. Vad ska ni göra ikväll?

Biobiljetter

Hej alla läsare!♥

Ingenstans att lägga era biobiljetter? Då kan ni göra som jag och Alex har gjort, köpa en liten pärm, några A6 plastfickor och vips så har ni en biobiljettsbok. Så släng inte era biobiljetter utan spara dem. Det ser snyggt ut och det är väldigt kul att se hur många biobesök man hinner med varje år. Hittills har jag hunnit med 145 biobesök totalt.

Jag har valt att dekorera min med glitterstenar, figurer och klistermärken, medan Alex håller sin neutral. Jag har inte dekorerat färdigt den än, jag letar fortfarande efter en bokstav A och några filmfigurer. Jag tänker även dekorera baksidan och insidan på pärmen, så jag har en hel del jobb framför mig.

Det är väldigt petigt att sätta dit alla små stenar, men det är väldigt snyggt. Tyvärr har en hel del utav mina gamla biobiljetter försvunnit, så jag har fått göra egna utskrifter på datorn, men det funkar lika bra ändå. Vi har precis kollat klart på Det regnar köttbullar, eftersom att Alex fick den på blu-ray idag, en bild på det kommer senare. Det kommer även bli städning och säkert Elfen Lied senare.

Imorgon kommer Sofia och Niklas hit på Nacho och filmkväll. Det kommer bli superkul. Vi ska nog kolla på Battle Royale, spela lite scene it och annat roligt.

Jag beställde även fyra nya blu-ray filmer idag: Troja, Flugan re-make, Upp och Léon. Jag kommer nog få dem nästa vecka och min blu-ray samling behöver fler, då den inte alls är så stor.

För er som har missat det, så har jag skrivit upp hur många dvd och blu-ray filmer jag har på bloggen, det står precis under min bild. Nu är det dags att laga lite mat. Vi hörs sen!


The Wolfman

Hej alla läsare!

Bara 5 dagar kvar till...

Jag längtar verkligen jättemycket!


Cupcake örhängen

Hej alla läsare!♥
Söta eller hur? Jag längtar tills jag får pengar igen så jag kan köpa några söta smycken. Dessa örhängen hittar ni här Från vilken affär brukar ni köpa smycken?

Jag har även hunnit se två filmer idag, Léon och Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Jag har även fått massor mer filmer både igår och idag. Men det finns fortfarande väldigt många filmer och boxar som jag vill ha. Vilken var den senaste filmen ni köpte? Jag köper mest dvd-filmer, men det händer att jag ibland köper någon blu-ray.

Något annat jag gjorde idag var soppa, men dum som jag är så la jag på locket på kastrullen och halva soppan hamnade på spisen, vilket var lagom smart, men jag hade iallafall vitlöksbröd att mumsa på.

Jag ska snart äta middag och kolla på någon film, kanske den enda blu-ray filmen jag fick idag, som var en Futurama film.

Where the wild things are

Hej alla läsare!

Igår var jag och Alex på bio och såg where the wild things are. Jag gillade den, men Alex hatade verkligen den, oj vilka hattal han höll när vi kom hem. Han hade problem med det mesta i filmen, han tyckte att alla hade ADHD och att det inte fanns någon handling.

Det jag gillade med den var musiken och alla barndomsminnen jag fick. Fick massor mer glada minnen från mig och pappa tillsammans, men jag kände även hans ensamhet, vilket  gjorde mig ledsen. Jag tycker att de tacklade ämnet ensamhet på ett bra sätt.

Idag ska jag inte göra så mycket, visar upp fler nya filmer som jag har fått sedan. Jag ska nog kolla på fler Elfen Lied avsnitt och säkert någon mer film tillsammans med älskling.

Filmen är inte animerad, detta är en bild från boken.

Saló

Hej alla läsare!

Dags att tipsa om en film, som många har svårt att se, Saló,120 dagar av Sodom som är regisserad av Pier Paolo Pasolini och baserad på Marquis de Sades bok med samma titel.

Jag gillar den, men jag kan förstå folk som inte gör det. Den här filmen bör inte ses förrän man är redo, för den är hemsk och jobbig att se. Den handlar om fyra fascister som kidnappar 16 ungdomar, 8 killar och 8 tjejer och utsätter dem för tortyr, förnedring och andra perversa saker. Jag såg denna 5 gånger under samma vecka och jag mådde inte bra psykiskt.

Jag rekommenderar den här filmen, till folk som gillar extrema filmer och som vet att dem kan hantera såna filmer. Gillar du inte såna filmer? Håll dig borta, så slipper du ha vissa utav bilderna kvar på näthinnan.

Nu ska jag och Alex se Where the wild things are på bio, vi ses senare.

Children of Men

Hej alla läsare!

Igår såg jag och Alex Children of Men och den var riktigt bra. Handling? Den utspelar sig i framtiden och året är 2027. Den yngsta människan dog precis vid 18 års ålder. Clive Owen spelar en man som får i uppgift att ta med en ung kvinna till en båt, men denna unga kvinnan är speciell för hon är nämligen gravid.

Den var spännande från början till slut och det var en hel del scener som var tekniskt snygga. Clive Owen spelar bra som vanligt. Slutet kom lite väl snabbt.

Snart ska jag till skolan för att diskutera manusidéer och sen blir det att sitta hemma, kanske glo på någon film.

New Moon

Hej alla läsare!

Tänkte visa vad jag precis har bokat, nämligen New Moon Bellas Box 3-disc. Den innehåller massor med extramaterial. Både jag och älskling är stora fans utav Twilight serien, därför ville jag hitta en special box. Jag köpte även en till film som heter Girl next door som jag har skrivit om här. Tyvärr får jag inte denna specialutgåva förrän den 20/3, så det är bara att hålla ut.

Nu ska jag och Alex kolla på en film som heter Children of men och jag har inte sett den förut, men den verkar bra. Har ni sett den? Vad tyckte ni isåfall? Julianne Moore och Clive Owen är med i den och vi har fått se ett par scener från den på filmlektionerna.

Jag har även rensat bland mina filmer och har bestämt mig för att göra mig av med 50 - 100 stycken, så det kommer bli lite filmtävlingar snart. Vill göra mig av med dem för att jag har nya utgåvor utav samma filmer helt enkelt.

Dvdköp

Hej alla läsare!♥

En liten uppdatering om vilka filmer som jag fick idag.n Nu har jag 771 stycken dvd/blu-ray filmer. I ordning:

Evil Dead- special 3-disc edition
Friday the 13th re-make
The Abyss
Gremlins 2
Black Sheep
Exorcisten
She- Beast


Elfen Lied

Hej alla läsare!

Har börjat kolla på en animé serie som heter Elfen Lied. Den är grymt bra och snygg. Den handlar om en ung tjej som har en förmåga att mörda folk. Hon rymmer från astaltet och nu är en hel del människor på jakt efter henne. Jag har hunnit se två avsnitt än så länge.

Första säsongen innehåller 13 avsnitt och jag ska nog se klart dem denna vecka.

Snart ska jag och älskling göra en kycklingsallad som kommer att bli väldigt god. Jag har även fått en hel del filmer idag, som jag kommer att visa senare. Alex har även köpt väldigt många blu-rays som jag också kommer att visa senare.

Idag så fick Alex ett intressant samtal, han har nämligen fått erbjudandet utav att vara en praktikant på en riktig långfilm som ska spelas in och han är vädligt glad över det. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var ett dugg avundsjuk eftersom att jag också vill få mer erfarenhet inom filmbranschen, men jag hoppas på att mina chanser kommer snart dem med. Imorgon ska våran grupp diskutera fram filmidéer inför projekt nummer 4.


RSS 2.0