Annonser från BloggPartner

Skräck: Gore/Splatter

Hej alla läsare!♥

Dags för subgenre nummer 2, för er skräckälskare. Gore och splatter filmer fokuserar på det grafiska våldet i filmer. Genom att använda special-effekter, mycket blod och inälvor så fokuserar man ofta på människokroppen och hur man kan skada den på de mest grafiska sätten som går att visa. Här är verkligen människokroppen i fokus, även om det knappt finns någon story eller logik i det som händer så vinner dessa filmer på alla sjuka effekter. Splatter filmerna sägs ha myntats utav George A Romero när han gjorde sina zombie-filmer, Night of the living dead, Dawn of the dead och Day of the dead, men den allra första splatter filmen sägs ha gjorts utav H.G Lewis när han släppte Blood Fest år 1963. H.G Lewis fortsatte sedan att göra fler splatter filmer som har blivit re-makes nu.

Det som gjorde att George A Romeros filmer blev mer uppmärksammade var att de innehöll (förutom alla effekter) kritik mot samhället och andra synpunkter som fick folk att tänka om och inte bara se de filmerna som äckliga, grafiska filmer. Ur dessa har även andra subgenres växt fram och det är alltid lika spännande att se hur nya olika subgenres föds och vad innebörden med dem är. Många förvirrar ofta Splatter med Slashers, det som skiljer dem åt är en massa saker, men den främsta skillnaden är det grafiska våldet som är avsevärt mycket grövre och våldsammare än i Slasherfilmerna. Något annat som ofta skiljer ut gore och splatter filmerna är att det sker så mycket våld i dessa filmer att de blir komiska och man sitter och skrattar istället för att bli äcklad, som med Braindead.

Några kända Gore/Splatter filmer: Braindead, Blood Feast, 2001 Maniacs (originalet), Night of the living dead (org), Dawn of the dead (org), Day of the living dead (org), Bad Taste, Evil Dead, Evil Dead II, Army of Darkness, Tokyo Gore Police, Samurai Princess, Meatball Machine, Machine Girl och Vampire Girl vs Frankenstein Girl är några utav de som finns.
300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: HelloNicki

God dag sötnos :)Kramar från USA

2010-07-02 @ 19:07:20
URL: http://hellonicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0