Annonser från BloggPartner

Friend (Chingoo)

Hej alla läsare!

''Jag gillar berättarstilen och att man får se hur deras relationer utecklas under många år och stadier utav deras liv.''Friend (Chingoo): Det här en historia om våldets lagar och en hel del blodspillan, men av en helt annan typ än de japanska Takachi Miike-filmerna. "Friend" är ett socialt drama om fyra vänner som växer upp tillsammans på 70- och 80-talet i Sydkorea. De badar tillsammans, fascineras av den nya uppfinningen videobandspelare och diskuterar mysteriet tjejer. Ju mer åren går, desto mer olika blir deras liv. Den blyge och lite tafatte Sang-Taek försvarades under uppväxttiden av sina goda vänner Dong-Soo och Joon-Suk, skolans bästa fighters och ledare. Sang-Taek är i vuxen ålder doktorand, medan skoltidens två smågangsters hunnit bli ledare i varsin riktig gangsterklan. De drar in stora pengar på utpressning, manipulerade lottodragningar och hot om våld mot den som inte vill samarbeta. Och de är konkurrenter. Den fjärde vännen i gänget har liksom Sang-Taek valt ett liv på rätt sida om lagen.

En film som sakta men säkert bygger upp historien och relationer mellan de fyra huvudkaraktärerna. Jag gillar berättarstilen och att man får se hur deras relationer utecklas under många år och stadier utav deras liv. Dialogerna är bra och man sugs in i handlingen nästan på en gång. Filmen berörde mig, speciellt slutscenerna och man känner det som en utav huvudkaraktärerna känner när han ser hur hans kompisgäng bara glider allt längre ifrån varandra. Varje karaktär har speciella personlighetsdrag och man får känna dem ganska bra, därför bryr man sig om dem också. Det är skönt när spontana filmköp blir lyckade.300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Angelina

sv: jaha okej :)

2011-07-12 @ 01:21:36
URL: http://leath.blogg.se/
Postat av: jacob

Hmmm, låter som en bra film! Älskar asiatisk film, speciellt de seriösare filmerna eftersom det är något speciellt med asiatiskt narrativ som jag diggar. Ska nog ladda ned den här när jag kommer hem. :)

2011-07-16 @ 15:44:31
URL: http://thateyelessentity.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0