Annonser från BloggPartner

Amer

Hej alla läsare!

''De sista 20 minuterna känns verkligen''Amer:
I Amer, som är lika mycket en hyllning till svunnen filmkonst från giallons värld som en film ståendes på egna ben, får vi följa Ana från barndom till vuxenvärld. Amer berättar inte en klar historia och ger inga direkta svar, utan går istället sakta fram med en rakbladsvass smekning.

Inledning är väldigt snygg och mystisk. En flicka går in i olika rum och upptäcker nya saker varje gång. Hon känner ständigt ett hat mot sig och det gör att man får sympati för henne. Att den är starkt inspirerad utav Suspiria och Dario Argentos filmer märks tydligt och det gör mig riktigt glad. Det finns en riktigt snygg sekvens i början då man använder det gröna, röda och blåa ljuset för första gången i filmen och dem skiftar färg hela tiden medan ett par har sex och flickan ser det.

Det är inte så mycket dialog i filmen, men det behövs inte för bilderna talar väldigt starkt. Man kan även tolka mycket och hitta symboliker. Närbilder är en annan sak som filmen använder sig flitigt utav och det ger en panikkänsla som fungerar riktigt bra. De sista 20 minuterna känns verkligen och det är en speciell sekvens som använder ljudet riktigt bra. Amer betyder förresten bitter på franska.Läs även andra bloggares åsikter om

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0