Annonser från BloggPartner

Jungfrukällan

Hej alla läsare!

''Jag gillar idén och därför tycker jag om dem här filmerna''Jungfrukällan:
Tore och Märeta har en dotter, Karin, som med sitt gyllene hår och blåa ögon charmar de flesta i sin närhet. Hon är älskad av alla. En morgon rider Karin iväg till kyrkan med ljus till den heliga jungfruns ära. Sägnen säger att det enbart är en jungfru som får bära ljusen. På vägen möter hon tre vallare. Karin erbjuder vallarna att dela hennes lunch men de nöjer sig inte bara med maten...

Tydligen är det här den första rape/revenge filmen och den är regisserad utav Ingmar Bergman. Last house on the left har helt och hållet rippat i stort sett hela filmen, så ifall ni har sett originalet eller re-maken så vet ni mallen för Jungfrukällan. Jag gillar idén och därför tycker jag om dem här filmerna och jag gillar även svart-vita filmer.

Skådespeleriet är bra och jag bryr mig om karaktärerna, även om dem som är lite mer egoistiska i familjen. Trots att filmen inte är särskilt brutal känns den ändå i magen på vissa ställen och det är tack vare stämningen och skådespeleriet. Jag börjar förstå varför Ingmar Bergmans genialitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0