Annonser från BloggPartner

Dancer in the dark

Hej alla läsare!

''musikalscenerna är väldigt påhittiga, dem lyser upp den annars så tragiska vardagen som Björks karaktär Selma lever i.''Dancer in the dark: Handlingen i "Dancer in the dark" tilldrar sig i mitten av 60-talet. Selma, spelad av den isländska popstjärnan Björk, drömmer sig bort från vardagen med hjälp av dans och musik. Men när hon blir bestulen på sina sparpengar, ställs allt på sin spets.

Vilken stark film och Björk spelar helt underbart i den här filmen. Hennes oskyldighet och barnslighet passar perfekt för den här rollen. Jag tänker se om den här flera gånger på grund av Björk, fan vilken insats hon gör. Vill man se en feel-good film ska man absolut inte se den här. Den börjar redan ganska tragiskt och den blir inte speciellt lyckligare och det är just såna här filmer Lars Von Trier är bra på att göra.

Första halvan är den ''lyckliga'' halvan om man nu kan kalla den för det jämfört med den andra och man blir lätt påverkad utav filmer till den punkt att man mår illa och dåligt för att man blir så berörd ska man nog inte såna här filmer. Slutet tog nästan andan ur mig, den är enkel, men jävligt effektiv och det känns nästan som att man själv är där. Förutom Björk finns även Catherine Deneuve med och hon har varit riktigt bra i allting som jag har sett henne i, speciellt Repulsion. Musiken är riktigt bra och musikalscenerna är väldigt påhittiga, dem lyser upp den annars så tragiska vardagen som Björks karaktär Selma lever i.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0