Annonser från BloggPartner

7 days aka Les 7 Jours Du Talion

Hej alla läsare!

''Vissa scener var lite tråkiga och då förstördes den intensiva känslan som byggs upp mellan varje tortyrscen.''7 days (Les 7 Jours Du Talion): Bruno Hamel är en 38 år gammal kirurg. Han bor i Drummondville med sin hustru Sylvie och 8 år gamla dotter Jasmine. I likhet med många glada människor, leder han ett händelselöst liv tills en eftermiddag då hans dotter blir våldtagen och mördad, vilket han tänker hämnas för.

7 days får en att tänka på ifall det verkligen är värt att hämnas? Man hämnas och sen då? Kommer man fortfarande känna sig tom eller mår man bättre? Filmen visade just dem känslorna på ett bra sätt och fokuserade väldigt mycket på dem. Det står att 7 days ska vara väldigt äcklig och värre än många andra filmer, men jag blev inte alls särskilt chockerad utav det jag eller särskilt illa berörd förutom en scen som faktiskt involverade bajs.

Totalt kanske det var 4-5 tortyrscener som inte var särskilt långa och inklippt mellan dem scenerna var polisen och mannens fru. Jag tycker att den här känns ganska realistisk i sitt uförande och jag kände sympati för pappan. Tyvärr är den inte lika bra som många andra franska skräckfilmer och den kunde ha varit ännu råare. Vissa scener var lite tråkiga och då förstördes den intensiva känslan som byggs upp mellan varje tortyrscen. Filmen får ändå en stark trea och kan få en fyra vid omtitt.


Läs även andra bloggares åsikter om

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: kicki

bra fråga.. ska låta ödet bestämma när jag dyker ner i min samling ^^

2011-05-17 @ 18:45:47
URL: http://loeria.blogg.se/
Postat av: Mikaela<3

http://miikkaaeellaaa.blogg.se/2011/may/-veckans-blogg-.html#comment vara med på veckans blogg? (: kör ingen komplicerat man måste bara skriva "jag är med" eller något i den stilen (;

2011-05-17 @ 20:54:29
URL: http://miikkaaeellaaa.blogg.se/
Postat av: Emma

Den här låter intressant, tack för ännu ett tips! =)

2011-05-17 @ 21:37:13
Postat av: Åsa

Sjukt häftig blogg! Älskar skräckfilmer! Wihu!

2011-05-17 @ 22:36:00
URL: http://skinnylovers.blogg.se/?tmp=16213009
Postat av: Achilles

Det var inga dåliga drömmar MMA och regisör, jag hoppas du lyckas min vän. Hoppas själv på regisör en vacker dag så jag vill önska dig lycka till....och en mer sak sjukt kul att du har foto och film samt MMA som blandning vilken tjej du är. Säger bara GO GIRL !

2011-05-17 @ 22:39:17
URL: http://achillesblogg.se/
Postat av: Nocturnia

Såg denna på "Den Magiska Biodagen" i Alingsås. Blev lite besviken faktiskt, då jag hade väntat mig fler och råare tortyrscener. Scenen när han krossar hans ben är dock riktigt bra och verklighetstrogen ^^

2011-05-18 @ 01:08:07
URL: http://nocturnia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0