Annonser från BloggPartner

The Sting

Hej alla läsare!

Tillsammans med Luther Coleman rånar Hooker en man som visar sig bära på en enorm summa pengar. Luther blir dock inte lika förtjust och drar sig ur det hela. För sent står det klart att de rånat en man som arbetar för den inflytelserike Doyle Lonnegan från New York. När Hooker finner Luther brutalt mördad, beslutar han sig för att söka upp Luthers kamrat Gondorff. Gondorff blir chockad över beskedet om Luthers död, men lovar att utkräva hämnd. Tillsammans planerar de båda att utsätta Lonnegan för århundradets kupp...

Det första jag märker med filmen är att jag direkt dras in i handlingen och identifierar mig med huvudkaraktärerna, vilket är ganska viktigt i filmer. Många filmer faller på att karaktärsuppbyggnaden har varit dålig, men i denna filmen så är den riktigt bra. Karaktärerna spelas väldigt bra utav Robert Redford och Robert Shaw. Filmens öppningsscen är smart och får oss tittare att känna sig trygga och får oss att känna viljan att fortsätta att titta på filmen.

Filmen är uppdelad i kapitel och jag är själv en sådan person som älskar sådant, som Inglourious Basterds och Saló. Kapiteluppdelningen får mig att förknippa filmen lite med stumfilmer och ni som har läst min blogg ett tag vet att stumfilmer sitter högt upp på min lista. En utav mina favoritscenen är en pokerscen som är riktigt bra och spännande utfört. Jag gillade även slutet väldigt mycket och man visste inte riktigt hur det skulle gå, men man sitter och hejar på huvudkaraktärerna och hoppas på att det går bra. Filmen gränsar till en femma och jag ser gärna om dem för att kanske sätta den femman.


300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Yiyi [Fotoblogg]

Sv: Åh, tack så mycket! :D

2010-11-04 @ 20:23:52
URL: http://yumeiro.blogg.se/
Postat av: kicki

Klart man ska unna sig.. det är ju fredag imorgon :)Läget med dig?

2010-11-04 @ 22:13:30
URL: http://loeria.blogg.se/
Postat av: Ina

Jag tycker att The Sting är värd en femma. Har sett den här filmen väldigt många ggr och gillar den lika mycket varje gång jag ser den. Kul att du skrev om eftersom att den tillhör en utav mina favoritfilmer, nu blev jag lite extraglad då en utav mina favoritbloggerskor gillar The Sting.

2010-11-04 @ 22:48:41
URL: http://imprint.blogg.se/
Postat av: New York - lottar ur porträtt!

sv: haha stressen lugnade sig när jag gick in i en inredningsbutik...!

2010-11-04 @ 23:21:14
URL: http://newyorkneversleeps.blogg.se/
Postat av: Yiyi [Fotoblogg]

Sv: Jadå, sj? :)

2010-11-05 @ 00:00:47
URL: http://yumeiro.blogg.se/
Postat av: Pladd

Håller med dig helt. Väldigt mysig film, som dock inte riktigt orkar ända upp till högsta betyg. Men en ruskigt stark fyra. :)

2010-11-05 @ 00:30:28
URL: http://addepladde.wordpress.com
Postat av: kicki

allt är bara bra :) lite trött bara.. händer idag?

2010-11-05 @ 09:23:09
URL: http://loeria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0