Annonser från BloggPartner

Skräck: Slashers

Hej alla läsare!

Många tror att skräck bara är en enda genre, men den innehåller så många olika och jag kommer ta upp alla i varsitt inlägg. Jag hade ett inlägg där jag tog upp många subgenres, men det kändes inte bra för jag tycker att varje subgenre ska ha sitt eget inlägg så att man förstår den bättre. Jag ska börja med en utav de vanligaste genres inom skräck, slashers.

Alla som har sett skräckfilm har nog oftast sett dessa filmer. De vanligaste filmen inom denna genre är Black Christmas org, Halloween och Fredagen den 13:e filmerna. Slasher-eran hade sin topp under 80-talet, men dog ut ett tag för att sedan återupplivas vid mitten utav 90-talet, med Scream, vilket var tur för då återupplivades även skräckindustrin och blev populär igen. Men dessa var lite annorlunda och lade till mycket humor i filmerna. Andra slasher-filmer la till övernaturliga saker som A Nightmare on Elm Street och Child's play. Många andra subgenres till skräckfilmer har just utvecklats ur Slasher-genren, men dem kommer jag ta upp i andra inlägg. Många har diskuterat om vilka filmer som egentligen tillhör denna genre, många räknar från och med Halloween 1978, men många går ända tillbaka till Peeping Tom 1960 och räknar med den. Vissa räknar även ifrån Thirteen Women som kom ut 1932. Jag brukar oftast räkna från Halloween.

Andra filmer inom Slasher-genren:
Driller-Killer, My Bloody Birthday, The Prowler, Terror Train, Prom Night, Silent Night Deadly Night, April Fool's Day, The Funhouse, My Bloody Valentine. Det finns massor fler såklart, men dessa är några slasher-filmer.

Vad kännetecknar slasherfilmer?

♥ En psykopatisk mördare som ofta mördar sina offer på ganska grafiska sätt.
♥ Mördaren dödar ofta sina offer med olika verktyg som knivar, motorsågar, rör, spjut, ja ofta allt förutom pistoler. Det som skiljer slashers från just thrillers och liknande filmer är våldet, de grafiska dödsscenerna och allt blod som ofta visas i dessa filmer.
♥ Det är ofta många ''shots'' tagna från mördarens synvinkel.
♥ De blir ofta beskyllda för att vara kvinnohatande filmer, för att det är många kvinnor som dör på brutala sätt, men det är oftast en stark kvinna i slutet som lyckas besegra mördaren och killar blir också dödade på brutala sätt i dessa filmer, så att säga att de är kvinnohatande filmer tycker jag är fel. Tjejen som klarar sig slutet är ofta stark, smart och oskuld.
♥ Ofta mycket nakna bröst och killrumpor i dessa filmer och det är ofta alltid något par som dör efter eller under sexet.
♥ Offren är ofta unga, snygga, kåta tonåringar och de blir oftast straffade för att festa, ha sex och vara just tonåringar.
♥ Mördaren talar oftast inte och verkar omöjlig att döda. Mördaren är oftast manlig och har ofta en mask över sig som skyddar hans identitet. Ofta har det hänt någonting i hans barndom som har fått honom att bli som han är.
300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Becca & baby

FILM-TÄVLING i min blogg.Vinn två månaders gratis hyrfilm från Lovefilm.se.Ha det bra i värmen!

/ Becca & Baby.

2010-06-23 @ 18:41:05
URL: http://grrsexymama.blogg.se/
Postat av: Ricard med bara C

Varför smetar fingret ketchup på fönstret i "My Bloody Valentine"-omslaget? ;)

2010-06-23 @ 22:25:06
URL: http://casselhag.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0