Annonser från BloggPartner

Last House on the left original och re-make

Hej alla läsare!♥

Nu ska jag ta upp två filmer som har fått mycket debatteringar och starka åsikter från de flesta som har sett dem nämligen Last House on the left filmerna. Jag kan börja med att prata om originalet som är gjord år 1972 och är regisserad utav Wes Cravens och är tillsammans med A nightmare on Elm Street och Scream hans bästa filmer. Den handlar om 17-åriga Mari som planerar att fira sin födelsedag tillsammans med sin bästa kompis Phyllis. De ger sig ut för att gå på en konsert. Efter konserten så får de lust att röka på och därför söker de efter någon som de kan få tag på knark utav. De hittar en kille Junior, som tar dem med sig till sin lägenhet där hans kriminalkompisar väntar och vips så är de fångade i lägenheten. Därefter går tjejerna igenom ett helvete fyllt med misshandel, tortyr, våldtäkt och till slut döden. Mördarna söker sedan skydd i det närmaste hus de hittar efter att de har varit skogen och det huset som de blir insläppta i råkar vara Maris föräldrars hus...

Jag tycker att den gör ett riktigt starkt intryck. Många hatar den för att den är så hemsk och vad flickorna utsätts för, men jag gillar filmen. Den är faktiskt baserad på en svensk ballad ''Töres dotter i Wänge''. Filmen var egentligen skriven med mycket råare innehåll och skulle filmas så, men när de började filma så insåg det att det var bättre att tona ner det mesta, så om ni tycker att den är rå redan nu så kan ni föreställa er hur den egentligen skulle ha varit.


går vi vidare till re-maken som gjorde 2009. Den handlar om princip samma sak förutom att några detaljer har ändrats och den visar inte alls lika mycket naket som originalet gjorde, utan här har nakenheten ersatts med mer gore. fast lite naket finns det haha! I den här versionen så överlever Mari och lyckas ta sig till sina föräldrars hus och det är så de får reda på vad som har hänt. Jag måste faktiskt erkänna att jag gillade re-maken bättre än originalet.

Jag är en riktigt gore-hound och denna var fullproppad med originellt gore, speciellt slutscenen, wow! Jag älskar over-the-top scener. Det gör inget om ni inte gillar filmen alls, alla har såklart olika åsikter, men jag vill ändå få er som tvekar inför att se dessa filmer att se dem. Ni kanske hittar eran nya favoritfilm och det är definivit de bästa filmerna inom Rape/Reveng genren. Re-makes brukar inte vara såhär bra och definitivt inte bättre än originalet, men jag tycker att denna är det.

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Kicki

Hej och godmorgon :)

Vad händer idag?

Vilka klassiker :D

2010-05-10 @ 07:59:05
URL: http://loeria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0