Annonser från BloggPartner

Hämnd

Hej alla läsare!

''Jag dras till filmer som handlar om hämnd, både som fokuserar på själva hämnden, men också vad som händer med en person efter att hämnden är utförd.''

Hämnd är ett tema som fascinerar mig. Jag dras till filmer som handlar om hämnd, både som fokuserar på själva hämnden, men också vad som händer med en person efter att hämnden är utförd. Hur utvecklas den personen psykologiskt? Jag fick även låna en bok utav min lärare om temat Hämnd och jag har nu läst en hel del utav den och jag är riktigt fascinerad. I mina manus brukar jag ta upp ämnet hämnd, men jag har än så länge fokuserat på själva utförandet utav hämnden och psykologin innan, men nu vill jag gärna skriva ett manus då hämnden utförs väldigt tidigt i filmen och man får fälja karaktären efteråt och hur hans psykologi utvecklas efteråt och hur han kan fortsätta att leva. Jag kommer fördjupa mig i ämnet hämnd och skriva flera inlägg om det.



Bra filmer som handlar om hämnd: Hämndtrilogin: Sympathy for Mr Vengeance, Oldboy & Lady Vengeance, är en otroligt bra hämndtrilogi. De flesta Rape/Revenge filmer som Last House on the left, I spit on your grave, Jungfrukällan är bra på att visa utförandet utav hämnden och psykologin innan utförandet. Jag har inte hittat så många filmer som handlar om vad som händer efter hämnden, men 7 Days snuddade litegrann på det. Finns en hel del flera hämnfilmer som jag kommer fokusera extrra på i mina kommande hämnd-inlägg. Jag kommer även ta upp varje film, se om dem och ta ut specifika delar som jag tycker behandlar hämnd-temat bra.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

300 x 250  uggs FB
Annonser från BloggPartner


Kommentarer
Postat av: Sami

Intressant :)

2012-02-19 @ 10:31:47
URL: http://www.ihyttan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0